Pate de macrou

6 comentarii

Pate de macrou, pasta de peste condimentata, de intins pe paine 

Pate de macrou detaliu vas

Pateul de macrou este atat de gustos si simplu de facut, trebuie neaparat sa-l incercati cat mai curand. Este ideal pentru tartine, choux-uri, chipsuri sau grisine, la micul dejun, pranz sau cina sau ca aperitiv pentru mesele de sarbatoare. Pentru aceasta reteta am folosit o conserva de macrou in ulei de masline Lotka, o marca care comercializeaza produse premium de ton sau macrou, in diferite sortimente. Va recomand sa faceti cantitate dubla, la mine aceasta delicioasa pasta de peste nu a reusit sa reziste decat 1 ora dupa preparare. Am tot gustat din pateu, si eu si Cris, pana l-am terminat.

Pate de macrou – Ingrediente (2 persoane)

  • 1 conserva macrou in ulei de masline (80 g)
  • 50 g unt moale
  • 75 g branza mascarpone
  • 1/2 lingurita mica rasa boia afumata dulce
  • 1 lingura chives tocat marunt
  • sare
  • piper

Pate de macrou – Mod de preparare

  • Scurgem bine macroul si il punem in robot.

Macrou Lotka in ulei de masline

  • Adaugam untul moale, branza mascarpone si boiaua si mixam pana obtinem o crema omogena.
  • Punem pateul de macrou intr-un bol, adaugam chives tocata marunt, sare si piper dupa gust.

Pate de macrou preparare

  • Amestecam bine, acoperim bolul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru 30 de minute.

Pate de macrou Lotka in ulei de masline

  • Il servim cu pofta. Este absolut delicios!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pate de macrou
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

6 Comentarii

  1. Multumesc, voi face chiar astazi reteta, mi se pare foarte gustoasa.

  2. Buna! Cu ce pot inlocui branza mascarpone? Branza de vaci oare merge? Multumesc

    • Laura Adamache

      Draga Anca, o poti inlocui cu crema de branza Philadelphia. Branza de vaci nu este suficient de cremoasa pentru aceasta reteta.

    • Laura Adamache

      Anca, o poti inlocui cu branza philadelphia. Cu drag!

  3. Buna ! Am facut reteta prima data cu macrou conservat in ulei, apoi am incercat cu macrou afumat. Ambele variante au iesit delicioase. Multumesc pentru reteta! O vara minunata !

    • Laura Adamache

      Sa iti fie de bine, draga mea! ma bucur mult ca ti-a placut aceasta reteta.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.