Terci de ovaz cu fructe

7 comentarii

Terci de ovaz cu fructe si streusel, o reteta simpla si rapida pentru micul dejun

Terci de ovaz cu fructe detaliu
Terci de ovaz cu fructe – reteta pentru un mic dejun sanatos

Astazi va propun o reteta minunata si foarte rapida de terci de ovaz, sau porridge, cu fructe si streusel de ovaz si scortisoara. Nu imi amintesc exact cand am inceput sa consumam ovaz, cred ca in perioada Dukan, dar stiu ca mi-a placut de la inceput, iar terciul de ovaz a devenit unul dintre preparatele preferate la micul dejun.

Reteta de astazi se face aproape singura, pur si simplu punem ovazul intr-un borcan, il amestecam cu celelalte ingrediente si il punem la frigider pana a doua zi.

Cand il mancam, adaugam fructele, eu l-am combinat cu caise de la prietenii mei de la Sun Food si capsune proaspete, presaram pe deasupra niste streusel crocant si gata micul dejun. Reteta terciului de ovaz este deosebit de simpla. Va invit sa o incercati.

Terci cu ovaz si fructe – Ingrediente (1 borcan 500 g)

  • 160 ml lapte vaca/migdale/nuci
  • 120 ml iaurt de caise/natural
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 2 lingurite miere
  • 4-5 jumatati caise Sun Food

Streusel de ovaz – Ingrediente

  • 2 linguri ulei de cocos/arahide
  • 4 linguri pline ovaz
  • 1 lingura rasa faina
  • 2 linguri rase zahar brun/alb
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra

Mod de preparare – Terci de ovaz

  • Punem fulgii de ovaz intr-un borcan de 500 g, adaugam laptele, iaurtul, mierea si amestecam bine. Inchidem borcanul cu capac si il punem in frigider pentru cca 8 ore (il puteti preparara seara pentru micul dejun de a doua zi).

Mod de preparare – Streusel de ovaz

  • Punem uleiul intr-o tigaia antiaderenta, pe foc mic. Adaugam imediat faina, zaharul, fulgii de ovaz si scortisoara si amestecam bine. Prajim fulgii 2-3 minute, la foc mic, sau pana cand zaharul se topeste complet si fulgii devin aurii.
  • Ii rasturnam pe o hartie de copt si ii lasam sa se raceasca complet. Dupa ce se racesc devin foarte crocanti. Ii sfaramam putin, daca dorim, sau ii lasam intregi.

Terci de ovaz cu fructe preparare

Asamblare – Terci de ovaz

  • Scurgem jumatatile de caisa si le taiem in cubulete potrivite. Stergem capsunele cu un servet de bumbac umezit, eliminam coditele si le taiem si pe ele in bucati potrivite (daca sunt mici, le putem taia in jumatati).
  • Desfacem borcanul, vom observa ca fulgii de ovaz au absorbit lichidul si si-au dublat volumul, adaugam un strat de caise, un strat de capsune si streuselul de ovaz.
  • Gustam terciul cu pofta. Este delicios, foarte sanatos si satios.

Terci de ovaz cu fructe in borcan

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Terci de ovaz cu fructe
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

7 Comentarii

  1. E minunata reteta, Laura! Am incercat o variatie acestei retete zilele acestea iar rezultatul a fost delicios 🙂

  2. Buna Laura,

    ar fi foarte util daca ai adauga optiunea de a tipari retetele.

    Multumim.

    • Laura Adamache

      Draga Liana, optiunea de print exista de ani de zile pe blog, imediat sub titlul fiecarei retete.
      Cu mult drag!

  3. Buna Laura,
    Fulgii de ovaz impreuna cu laptele nu trebuie pusi la fiert? Eu n-am facut niciodata terci de ovaz, am vazut o poza undeva si ma gandeam sa incerc… Inteleg ca daca amestecul e lasat cateva ore bune nu mai e nevoie de fierbere?
    Multumesc, te pup!

  4. Am o mica indoiala: nu cumva faina coapta pe foc devine toxica pt. sanatate?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.