Waffe de post

11 comentarii

Waffe de post cu capsune, banane si sirop de artar, desert de post pentru micul dejun

Waffe de post detaliu
Waffe de post, reteta fara oua, lapte si unt

Chiar daca mai este doar o saptamana pana la Pasti, inca suntem in post, asadar propunerea mea de astazi sunt niste waffe de post minunate, pufoase si rapide, ideale pentru micul dejun. Noi le-am gustat cu sirop de artar, banane si capsune, dar va spun sigur ca sunt la fel de gustoase si simple, pudrate cu putin zahar vanilat. Daca nu aveti un aparat pentru waffe, le puteti transforma in pancakes, vor fi cu siguranta la fel de bune si pufoase. Eu le fac foarte des, chiar daca suntem sau nu in perioada de post, iar de multe ori, cand siropul de artar imi lipseste din bucatarie, le stropesc cu putina miere. Sunt atat de bune, merita neaparat sa le incercati.

Waffe de post – Ingrediente (8 waffe)

  • 300 g faina
  • 6 g praf de copt
  • 40 g zahar brun
  • 300 ml lapte de soia
  • 120 ml apa minerala
  • 2 linguri ulei arahide/floarea soarelui
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 varf cutit sare

Waffe de post – Mod de preparare

  • Intr-un vas incapator amestecam faina, sarea, praful de copt si zaharul.
  • Intr-un vas separat amestecam laptele, uleiul si semintele pastaii de vanilie.
  • Adaugam mixul lichid peste cel solid si amestecam pana la omogenizare, nu mai mult. Cu cat amestecam mai putin, cu atat waffele vor fi mai pufoase.
  • Exact inainte de a coace waffele, adaugam apa minerala si amestecam.

Waffe de post preoarare

  • Incalzim aparatul pentru vafe si ungem ambele placi cu putin ulei de arahide sau de floarea soarelui.
  • Adaugam cate un polonic mic de aluat in centrul aparatului, il inchidem si coacem waffele conform instructiunilor aparatului.
  • Le gustam calde sau reci, cu sirop de artar si fructe sau doar pudrate cu zahar pudra vanilat. Sunt delicioase!

Waffe de post detaliu final

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Waffe de post
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
31star1star1stargraygray Based on 17 Review(s)

11 Comentarii

  1. E important sa se specifice de care lapte se foloseste in reteta, pentru a fi cu adevarat o reteta de post.

    • Laura Adamache

      Draga Mirela, ai perfecta dreptate, multumesc pentru atentionare. Am folosit lapte de soia, am scris acum la ingrediente.

  2. Buna ! Nu stiu ce se-ntampla , postez dar dupa comentariul dispare . Spune-mi te rog pot folosi faina manitoba la cozonaci ? Cum se foloseste mai exact aceasta faina ? Multumesc pentru raspuns cat si pentru retetele tale minunate ! ?

    • Laura Adamache

      Draga Crina, ti-am raspuns deja la intrebarea aceasta. Acceseaza urmatorul link ca sa citesti raspunsul meu:

  3. Am facut chiar aseara, au iesit minunate. Pacat ca dupa citeva minute, cind se racesc devin foarte moi. E normal sa fie asa? Eu le prefer mai crocante

    • Laura Adamache

      Draga Olga, aceste waffe au o consistenta pufoasa. Daca le vrei mai crocante, coace-le in aparat cu cca 1-2 minute in plus.

  4. Buna ! In sfarsit am gasit raspunsul tau . Multumesc foarte mult ! Eu folosesc faina Grania 000 pentr cozonaci si sunt multumita . Pentru ca am vazut ca tu si altii folositi aceasta faina m-am gandit sa incerc . Acum mi-am cumparat de pe pastai de vanilie , dar nu stiam cum sa o folosesc . Deci o pot combina si cu alt tip de faina 000 ? Multumesc pentru intelegere ! ?

  5. Buna ziua! Cu ce pot inlocui laptele de soia in reteta? Ma intereseaza tot un ingredient de origine vegetala. Multumesc!

  6. Ies formidabile de fiecare data! Multumesc Laura pt retele minunate! Esti o bucatareasa desăvârșită!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.