Calatorie culinara cu Laura Adamache

10 comentarii

Calatorie culinara cu Laura Adamache – Concurs, Colaborari

Postari Calatorie Adamache

Prima etapa a campaniei “Calatorie culinara cu Laura Adamache” s-a incheiat ieri, 21.10.2015. Cei trei castigori, care vor primi cate doua carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”, sunt:

  1. Bucataria Emiliei – Bruschete cu rosii
  2. Mihaela Hanci – Ravioli cu spanac si ricotta
  3. Irina Budiu – Paste cu rondele de rechin

Va multumesc pentru participare si va astept cu mult drag la urmatoarele editii! Concursul dedicat bucatariei franceze, se desfasoara intre 26.10.2015 – 15.11.2015!

Rog castigatorii sa imi trimita adresa, numarul de telefon si numele complet, pe adresa: contact(@)lauraadamache.ro.


Dragilor, astazi vreau sa va invit intr-o calatorie virtuala in unele dintre cele mai indragite bucatarii europene, si anume, bucataria italiana, franceza si romaneasca. Toate cele trei au jucat un rol foarte important in viata mea si m-au ajutat sa ma dezvolt din punct de vedere culinar.

Impreuna cu SIAN BOOKS, parte a Editurii ALL,  v-am pregatit o campanie care se va desfasura in trei etape, dedicate celor trei bucatarii mentionate mai sus. Vom avea cate 3 castigatori pentru fiecare etapa si un premiu suplimentar care va fi castigat de unul dintre concurentii care au paticipat la toate cele trei faze ale campaniei. Concursul se adreseaza atat bloggerilor culinari, cat si celor care nu au un blog.

Asadar, astazi pornim impreuna intr-o calatorie culinara in bucataria italiana. De ce imi plac preparatele italiene? As spune ca pentru simplitate, majoritatea retetelor fiind realizate din putine ingrediente. Chiar si acum, dupa atatia ani petrecuti in Italia, inca ma uimeste gustul impecabil al anumitor preparate obtinute din doar cateva ingrediente. Datorita calitatii produselor si a diversitatii retetelor, bucataria italiana este considerata cea mai renumita din lume. Acestea sunt doar cateva motive care m-au determinat sa dedic acestei bucatarii doua carti frumoase si gustoase: Paste, 24 de retete delicioase si usor de preparat si Salate, 24 de retete delicioase si usor de preparat.

In cartea “Paste, 24 de retete delicioase si usor de preparat”, am adunat unele dintre cele mai cunoscute retete italiene de paste. Cum se fac pastele de casa, Fettuccine Carbonara, Spaghetti alla putanesca, Paccheri cu fructe de mare, Lasagne alla bolognese, sunt doar cateva dintre retetele care sigur vor deschide apetitul cititorilor. Fiecare reteta este insotita de sfaturi utile pentru gospodine, timpul de preparare, timpul de fierbere/coacere, gradul de dificultate si numarul portiilor obtinute.

paste editate1-horz

Daca va place salata Caprese si nu stiti cum sa o preparati sau daca va doriti sa serviti invitatilor o delicioasa salata de pere cu gorgonzola si nuci, va invit sa rasfoiti cartea “Salate, 24 de retete delicioase si usor de preparat”. Toate retetele sunt insotite de sfaturi utile, timpul de preparare, dificultate, numar portii si de fotografii ale pasilor de preparare.

salate editate1-horz

Mecanism concurs

  1. Pregatiti o reteta specifica bucatariei italiene (mancaruri, supe, ciorbe, desert, gustare etc. Orice reteta italiana poate fi inscrisa in concurs).
  2. Daca aveti un blog, postati reteta pe blogul personal. Retetele participante vor fi insotite de o fotografie a preparatului final. De asemenea, articolul trebuie sa cuprinda si imaginea acestei etape a campaniei (prima fotografie din acest articol), pe care o puteti salva din articolul meu, si textul „Particip cu reteta (nume reteta) la campania Calatorie culinara cu Laura Adamache (link la acest articol)”. Dupa ce ati postat reteta pe blogul personal, lasati link-ul intr-un comentariu la acest articol.
  3. Daca nu aveti un blog: inscrieti reteta in pagina dedicata concursului. Textul retetei participante va fi insotit de o fotografie a preparatului final.
  4. Puteti inscrie in concurs cate retete doriti. Important este sa fie retete italiene.
  5. Retetele si fotografiile trebuie sa va apartina! Voi elimina din concurs orice reteta + fotografie preluata din online fara acordul autorului!

Perioada desfasurare prima etapa si jurizare

  1. Prima etapa a campaniei, dedicata bucatariei italiene, se desfasoara intre 07.10.2015 – 21.10.2015.
  2. Castigatorul va fi anuntat pe data 23.10.2015
  3. Fiecare reteta va primi cate doua note, de la 1 la 10, pentru dificultate si prezentare.
  4. Juriul va fi format dintr-un reprezentant al editurii All si Laura Adamache.
  5. Fiecare etapa va avea 3 castigatori: doi bloggeri, cu cele mai mari punctaje, si concurentul fara blog care a adunat cele mai multe puncte.
Premii
  1. Castigatorii vor primi cate un set de 2 carti din seria „24 de retete delicioase si usor de preparat”. Pentru concursul dedicat bucatariei italiene, setul este compus din cartile „Paste” si „Salate”.

carti-paste-salate-laura-adamache

  1. Marele premiu va fi acordat concurentului care a participat la toate cele trei etape ale concursului si a avut cel mai mare punctaj. Castigatorul va primi toate cele 10 carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”.

bnr FB Timeline 182 (1)dd

Va astept cu drag la concurs! Mult succes!

Rezumat
Calatorie culinara cu Laura Adamache
Nume articol -
Calatorie culinara cu Laura Adamache
Descriere -
Conurs online cu premii
Autor -

10 Comentarii

  1. Buna Laura, vreau sa particip si eu cu mare placere la acest concurs. Am inteles corect imi postez pe blog prima poza de la tine dupa care reteta mea? si dupa asta la aici in comentariu link cu reteta de concurs ,de la mine de pe blog? Scuze de inrebari , dar vreau sa ma asigur ca e corect 🙂
    o seara frumoasa!

    • Laura Adamache

      Draga Emilia, ai inteles foarte corect. Copiezi prima poza din articolul meu, cea cu Italia, si o postezi la inceputul articolului tau. Sub fotografie urmeaza o scurta introducere a retetei in care trebuie sa introduci textul “Particip cu reteta (nume reteta) la campania Calatorie culinara cu Laura Adamache (link la acest articol)”. Dupa introducere, postezi reteta, ingrediente si mod de preparare, si postezi. Dupa ce ai postat-o, imi lasi un link la acest articol. Te astept cu mare drag!

  2. Particip cu mare drag la acest minunat concurs :
    sper ca am facut totul cum trebuie, e ok asa?

    • Laura Adamache

      Draga mea, articolul tau este perfect, iar bruschettele mai mult decat delicioase.
      Te pup! Multumesc pentru participare!

  3. Multumesc mult, ma bucur enorm ca ti-a placut articolul! Abia astept sa particip si la urmatoarele etape 🙂
    Te pup!

  4. Mihaela Hanci

    Buna Laura,
    Am trimis o reteta pentru concurs “Ravioli cu spanac si ricotta”. Am revazut reteta dupa publicarea pe blog si am realizat ca am uitat sa mentionez un galbenus de ou pentru umplutura. Te rog sa-mi spui cum trebuie sa procedez pentru corectie.
    Multumesc mult,
    Mihaela

    • Laura Adamache

      Draga mea, multumesc pentru reteta. Arata delicios!
      Te rog mult, rescrie ingredientele umpluturii si trimite-mi un mail la adresa: contact@lauraadamache.ro
      Voi face eu corectura in reteta ta.

  5. Mihaela Hanci

    Buna Laura,
    Eu iti multumesc pentru tot. Trimit acum un e-mail.

  6. Mihaela HANCI

    Buna seara Laura,
    Am postat astazi doua retete noi pentru sectiunea italiana : “Trofie cu pesto de busuioc” si “Tagliatelle bolognese”. Nici una dintre ele nu mi-a fost publicata si nu inteleg ce s-a intamplat. Am gresit ceva? Le trimit inca odata?
    Multumesc mult!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.