Cornulete cu rahat (fragede si gustoase)


Cornulete fragede cu rahat (delicioase) –  o reteta simpla de dulciuri

Cornulete cu rahat platou
Cornulete cu rahat fragede, fara untura, desert rapid

Cornulete fragede – iata o reteta pe care as face-o oricand pentru ca este foarte simpla si de mare efect pentru orice ocazie.

Singurul motiv pentru care nu am postat pana acum reteta de cornulete cu rahat, preferatele mele, este ca nu am gasit rahat in zona in care locuiesc.

Stiu ca este mai des intalnita reteta de cornulete cu untura. Daca doriti, puteti inlocui cantitatea de unt din reteta mea cu aceeasi cantitate de untura. Imi place untura in dulicuri dar, pentru simplul motiv ca nu am untura aici, am ales sa folosesc unt. Pe de o parte, untura le fragezeste si se mentin mai bine si mai mult timp. Pe de alta parte, untul are un gust mult mai fin, ceea ce le da o delicatete speciala cornuletelor.

Zilele trecute am intrat intr-un magazin in care nu mai fusesem de ani de zile si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut, pe unul dintre rafturile dedicate produselor turcesti, turkish delight, cunoscut de noi sub numele de rahat.

Am cumparat vreo patru cutii, sa il am la dispozitie in cazul in care ma apuca pofta de cozonac cu rahat sau de alta prajitura facuta cu acest delicios ingredient. Prima cutie era normal sa o sacrific pentru mult iubitele mele cornulete.

Au iesit 50 de cornulete fragede fragede,  din care am dat vreo 10 si restul au cam disparut. Reteta cornuletelor cu rahat este mai mult decat simpla, va recomand cu drag sa o incercati.

Cornulete cu rahat – Ingrediente (50 cornulete)

  • 300 g faina
  • 175 g unt la temperatura camerei
  • 3 galbenusuri proaspete medii
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • cca 200 g rahat
  • 50 ml lapte rece
  • zahar pudra (pentru tavalit)

Cornulete cu rahat – Mod de preparare

  • Punem untul in vasul robotului, adaugam sarea si zaharul pudra si mixam pana obtinem o crema omogena.
  • Adaugam cele 3 galbenusuri, unul cate unul, avand grija sa adaugam urmatorul galbenus numai dupa ce precedentul a fost inglobat perfect in crema de unt.

Cornulete cu rahat preparare aluat

  • Cernem faina si o adaugam treptat in aluat. La sfarsit adaugam laptele si mixam pana cand obtinem un aluat moale omogen.
  • Rasturnam aluatul cornuletelor pe masa de lucru usor pudrata cu faina si il compactam. Nu trebuie sa il framantam foarte mult, ci doar sa ii dam o forma compacta.
  • Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1 ora sau pana cand se intareste suficient pentru a putea fi intins fara probleme.

Cornulete cu rahat preparare

  • Dupa repaus, eliminam folia si framantam putin aluatul. Pudram masa de lucru cu faina si il intindem intr-o foaie de cca 6-7 mm grosime.
  • Taiem foaia in triunghiuri cu o baza de cca 2 cm, asezam o bucatica de rahat deasupra triunghiului si apoi il rulam dinspre baza spre varf.
  • Punem cornuletele cu rahat in tava de cuptor (mie mi-au iesit doua tavi pe care le-am copt separat) si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 12-14 minute. Cornuletele trebuie sa prezinte o suprafata foarte putin rumenita.
  • Scoatem tava din cuptor, lasam cornuletele cu rahat in tava 2-3 minute (imediat dupa coacere, cornuletele sunt foarte fragile. Nu le scoatem din tava decat dupa 2-3 minute), apoi le tavalim prin zahar pudra vanilat sau doar le pudram.

Cornulete cu rahat detaliu

  • Le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca. Le gustam cu pofta, alaturi de o cana cu ceai, lapte sau cafea.

Cornulete cu rahat detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cornulete cu rahat
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 247 Review(s)

46 comentarii la “Cornulete cu rahat (fragede si gustoase)

  1. Ioana spune:

    Buna,Laura! Am reprodus cateva retete de-ale tale,cu succesc pana acum. Desi am urmat intocmai pasii, ca niciodata,tocmao pt ca vroiam sa iasa reteta,am fost dezamagita tare de aluat.Foarte sparamicios.Nu puteam rula deloc cornuletele.Am facut pana la urma niste biscuitei..astept sa se raceasca.Mirosul e suuper!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Ioana, iti dau raspunsul pe care i l-am dat Elenei putin mai sus.
      Consistenta aluatului este data de calitatea fainii folosite. Sunt anumite tipuri de faina cu un grad de absorbtie ridicat. In acest caz, putem sa obtinem un aluat sfaramicios. Ca sa remediezi problema, trebuie sa adaugi cateva linguri de lapte (3-4 linguri) si sa framanti pana obtii un aluat omogen. Dupa perioada de repaus in frigider, aluatul se intareste si este foarte greu de intins in aceasta stare, asadar trebuie framantat pana devine maleabil. Dupa ce se inmoaie, se intinde fara probleme pe masa pudrata cu faina.

  2. Elena spune:

    Buna Laura,

    Si eu am incercat reteta, si am patit la fel ca Ioana: aluatul este foarte sfaramicios, nici nu poate fi intins. Ce-i de facut in cazul asta?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Elena, consistenta aluatului este data de calitatea fainii folosite. Sunt anumite tipuri de faina cu un grad de absorbtie ridicat. In acest caz, putem sa obtinem un aluat sfaramicios. Ca sa remediezi problema, trebuie sa adaugi cateva linguri de lapte (3-4 linguri) si sa framanti pana obtii un aluat omogen. Dupa perioada de repaus in frigider, aluatul se intareste si este foarte greu de intins in aceasta stare, asadar trebuie framantat pana devine maleabil. Dupa ce se inmoaie, se intinde fara probleme pe masa pudrata cu faina.

  3. Bebe spune:

    Toata stima d-na Laura! Am vrut sa fac cornuletele, insa am o nelamurire: nu punem nimic in aluat? Drojdie, praf de copt ? Ce o sa lege aluatul ?

    • Laura Adamache spune:

      Bebe, nu avem nevoie nici de praf de copt, nici de drojdie. Aluatul iese excelent fara aceste doua ingrediente, iar cornuletele foarte foarte fragede.

  4. Nina spune:

    Au iesit extraordinar de fragede si gustoase. Am avut si eu problema de mai cu aluatul sfaramicios dar le-am facut din foi mici. Acum vad ca ar fi trebuit sa adaug extra lapte.

    Se topesc in gura. Geniala reteta!

  5. Gina spune:

    buna . multumesc de reteta. cornuletele au iesit delicioase. am avut o singura problema,mi s-a ars blenderul(cred ca asta este denumirea). imi poti spune te rog ce robot de bucatarie ai de are putere sa mixeze aluatul? vreau sa fac iar cornulete dar trebuie sa achizitionez alt robot .

    • Laura Adamache spune:

      Draga Gina, ma bucur foarte mult ca ti-au placut. Imi pare rau sa ars blenderul, dar pentru aceasta reteta trebuia sa folosesti un robot de bucatarie. Blenderul nu poate framanta un aluat, se foloseste pentru a pasa piureuri de legume sau fructe.
      Eu folosesc un Kenwood Multipro Classic FP735.

  6. Oana spune:

    O reteta minunata! Am facut pentru prima data in viata mea cornulete si a fost un real succes. Foarte usor de preparat si un gust excelent.

  7. Gheorghe spune:

    Am facut astazi cornulete dupa aceasta reteta. Reteta este corecta si cornuletele au iest asa cum trebuie. Nu au ajunns cele 12-14 minute la 180 de grade. Mi s-au copt cam in 35 de minute si am cuptor electric cu termostat si termometru interior. In rest totul e Ok. Multumesc pentru reteta!

  8. Elena spune:

    Si eu tocmai am incercat, au iesit bune (desi putin arse pe fund; e posibil sa nu fi setat eu programul potrivit la cuptor). Din pacate si mie mi s-a ars mixerul, a inceput sa scoata fum 🙁 Nu citisem comentariile precedente -poate ar fi bine sa specificati mai clar in reteta ca trebuie folosit robotul (si nu mixerul obisnuit). In rest, intr-adevar sunt foarte fragede si gustoase 🙂

    • Laura Adamache spune:

      Sa iti fie de bine, Elena! In reteta am specificat foarte clar, atat in text cat si in imagini, ca folosim robotul, nu mixerul.

  9. Irina McBain spune:

    Am incercat si eu reteta, intr-adevar super delicioase. Urmati pasii si ingredientele pas cu pas nu se poate sa nu-ti iasa. Au fost primiti cu incantare de toata familia. Am in final o reteta de cornulete pe care pot s-o folosesc mereu, stiu ca o sa-mi iasa asa cum ii facea mama. Multumesc pentru reteta!

  10. Iulian spune:

    Reteta foarte usor de facut, gustoasa. Prima data le-am facut cam mari ca n-am intins bine foaia insa a doua oara au iesit ok.

  11. emilia spune:

    Buna Laura, am incercat reteta si a iesit un deliciu! Am o intrebare: pot sa fac coca cateva zile inainte si sa o tin in frigider? Multumesc

    • Laura Adamache spune:

      Draga Emilia, sigur ca da. O poti tine in frigider maxim 2 zile, nu te sfatuiesc mai mult. Daca doresti, o poti congela si cand doresti sa pregatesti cornulete, scoti aluatul din congelator, il lasi peste noapte in frigider si cand este complet dezghetat, il intinzi si formezi cornuletele.

  12. Alina spune:

    Buna Laura!
    F bune cornuletele , am facut anul trecut si fac si anul acesta cate 3 portii pentru ca fiecare membru al familiei mele vrea umplutura diferita.
    Multumesc pentru reteta!
    Crăciun fericit si binecuvântat!
    Alina

  13. Lidia spune:

    Laura Adamache, daca locuiesti in SUA, sunt multe magazine poloneze unde poti gasi rahat sub denumirea de „Lockum”, Turkish Delight” sau „Raha”…
    La multe din ele, la sectia de macelarie (carne proaspata) poti intreba un macelar de acolo daca are „Fresh Pork Belly Fat” si daca au, poti cumpara 2-3 kg pe care o prajesti acasa cu putina apa (ca sa nu se intareasca prea tare cand se raceste) si iata: ai untura si jumeri pe care le poti manca cu ceva muraturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor