Calatorie culinara cu Laura Adamache – editie Franta


Concurs Calatorie culinara cu Laura Adamache – editie Franta

Postari Calatorie Adamache 2 (1)

A doua etapa a campaniei “Calatorie culinara cu Laura Adamache” s-a incheiat ieri, 15.11.2015. Cei trei castigatori, care vor primi cate doua carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”, sunt:

  1. Bucataria Emiliei – Classic Quiche Lorraine
  2. Irina Budiu – Purée de chou-fleur aux côtelettes
  3. Mandrila Alex Razvan – Sufleu de Ciocolata

Va multumesc pentru participare si va astept cu mult drag la ultima editie a concursului! Concursul dedicat bucatariei romanesti, se desfasoara intre 16.11.2015 – 6.12.2015!

Rog castigatorii sa imi trimita adresa, numarul de telefon si numele complet, pe adresa: contact(@)lauraadamache.ro.


Dupa prima editie a concursului „Calatorie culinara cu Laura Adamache”, astazi dam startul celei de-a doua etape, dedicata Frantei. Bucataria franceza este una dintre cele mai cunoscute si apreciate bucatarii din lume. Se caracterizeaza printr-o fantastica diversitate, fiecare regiune avand o traditie culinara proprie. Felurile de mancare, atat de atent preparate de catre bucatarii francezi, te atrag imediat dupa ce le auzi numele. Cum sa nu te asezi la masa restaunrantului unde  vezi in meniu nume ca bouillabaisse Marseillaise, le moules frites sau confit de canard? Micile bistrouri sunt o experienta de neuitat, obligatorie as spune, pentru toti cei care ajung in Franta. Atmosfera calda, lumina difuza, mobilierul clasic si mancarurile traditionale, transforma pranzul sau cina intr-o veritabila placere. Iata de ce, a doua editie a calatoriei noastre culinare este dedicata acestei bucatarii.

Impreuna cu SIAN BOOKS, parte a Editurii ALL,  v-am pregatit o campanie care se va desfasura in trei etape, dedicate bucatariilor italiene, franceze si romanesti. Vom avea cate 3 castigatori pentru fiecare etapa si un premiu suplimentar care va fi castigat de unul dintre concurentii care au paticipat la toate cele trei faze ale campaniei. Concursul se adreseaza atat bloggerilor culinari, cat si celor care nu au un blog.

Cei trei castigatori vor primi cate doua carti din seria „24 de retete delicioase si usor de preparat”, si anume Aluaturi dulci si sarate si Omlete.

In cartea „24 de retete de Aluaturi dulci si sarate” veti descoperi retete simple, explicate pas cu pas, astfel incat sa reuseasca chiar si celor care nu au experienta cu astfel de preparate. Va recomand sa incercati mini Paris Brest, Choux-urile sarate cu mousse de prosciutto cotto, Gogosile la cuptor si neaparat Parizienele cu fondant de mere, o reteta absolut delicioasa. Toate retetele din carte sunt insotite de sfaturi utile, grad de dificultate si numar de portii.

434paris-brestmaioneza dukan editatepoze editate-horz

In cartea „24 de retete Omlete”, am adunat pentru voi retete delicioase si inedite, absolut deloc greu de realizat. Daca ma intrebati care sunt preferatele mele, o sa va spun ca de foarte multe ori gatesc Omleta cu ciuperci champignon, Rulada cu spanac si somon afumat si Cannoli cu ciuperci pleurotus si telina apio. Pe langa cele 24 de retete inedite de omlete, gasim si aici sfaturi utile, grad de dificultate si numar de portii. La sfarsitul fiecarei carti din seria ” 24 de retete delicioase si usor de preparat”, se afla doua pagini de agenda dedicate notitelor personale.

omlete4-horz

Mecanism concurs

  1. Pregatiti o reteta specifica bucatariei franceze (mancaruri, supe, ciorbe, desert, gustare etc. Orice reteta franceza poate fi inscrisa in concurs).
  2. Daca aveti un blog, postati reteta pe blogul personal. Retetele participante vor fi insotite de o fotografie a preparatului final. De asemenea, articolul trebuie sa cuprinda si imaginea acestei etape a campaniei (prima fotografie din acest articol), pe care o puteti salva din articolul meu, si textul „Particip cu reteta (nume reteta) la campania Calatorie culinara cu Laura Adamache (link la acest articol)”. Dupa ce ati postat reteta pe blogul personal, lasati link-ul intr-un comentariu la acest articol.
  3. Daca nu aveti un blog: inscrieti reteta in pagina dedicata concursului. Textul retetei participante va fi insotit de o fotografie a preparatului final.
  4. Puteti inscrie in concurs cate retete doriti. Important este sa fie retete specifice bucatariei franceze.
  5. Retetele si fotografiile trebuie sa va apartina! Voi elimina din concurs orice reteta + fotografie preluata din mediul online, fara acordul autorului!

Perioada desfasurare si jurizare

  1. A doua etapa a campaniei se desfasoara intre 26.10.2015 – 15.11.2015.
  2. Castigatorii vor fi anuntati pe data 16.11.2015
  3. Fiecare reteta va primi cate doua note, de la 1 la 10, pentru dificultate si prezentare.
  4. Juriul va fi format dintr-un reprezentant al editurii All si Laura Adamache.
Premii
  1. Castigatorii vor primi cate un set de 2 carti din seria „24 de retete delicioase si usor de preparat”. Pentru concursul dedicat bucatariei franceze, setul este compus din cartile „Aluaturi dulci si sarate” si „Omlete”.
  2. Marele premiu va fi acordat concurentului care a participat la toate cele trei etape ale concursului si a avut cel mai mare punctaj. Castigatorul va primi toate cele 10 carti din seria “24 de retete delicioase si usor de preparat”.

bnr FB Timeline 182 (1)dd

Va astept cu drag la concurs! Mult succes!


Print Friendly, PDF & Email

10 comentarii la “Calatorie culinara cu Laura Adamache – editie Franta

  1. Bucataria Emiliei spune:

    Salutare draga Laura, acuma am finisat de scris si am postat reteta mea pentru concurs, sper sa-ti placa! O duminica cat mai frumoasa! 😉

  2. Oana spune:

    Bună Laura,

    Aș dori să particip la acest concurs cu următoarea rețetă:
    Sper din suflet să fie pe gustul tău!
    Îți doresc o zi minuntă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor