Chutney de ananas


Chutney de ananas, o reteta ideala pentru carnea de curcan sau pui

chutney-ananas-detaliu

Chutney de ananas reteta pas cu pas. Reteta de chutney, sos indian. 

Pe scurt, chutney este un sos indian cu o consistenta densa, obtinut dintr-un amestec de fructe, legume si diverse mirodenii. Gustul este dulce-acrisor, uneori picant, alteori chiar foarte picant, este un condiment care poate sa placa sau nu, dar care categoric trebuie incercat macar o data. Consistenta acestui condiment poate fi foarte fina sau mai grosiera.

Eu prefer chutney-ul cu bucati de fruct in el, in acest fel am impresia ca simt mai bine gustul fiecarui ingredient folosit. Cele mai populare tipuri de chutney contin mango, ananas, pere, mere, ceapa, zahar, otet, sare, iar printre mirodenii se afla cuisoarele, scortisoara, coriandru, ghimbir, ardei iuti, menta sau tamarin.

Astazi va propun un chutney de ananas, dulce-acrisor-picant, care merge de minune cu carnea de curcan sau pui, preparata la gratar sau cuptor. Am folosit o delicioasa conserva de ananas rondele, de la prietenii de la Sun Food, pentru aceasta reteta de chutney. Eu l-am folosit pentru niste hamburgers foarte foarte gustosi din carne de curcan. Bineinteles, reteta o sa vina cat se poate de curand pe blog. Pana atunci sa ne concentram pe acest minunat chutney.

Chutney de ananas  – Ingrediente (cca 300 g)

  • 500 g ananas rondele Sun Food
  • 1 salota/1 ceapa medie
  • 1 lingura plina ulei de arahide
  • 100 ml otet de mere
  • 125 g zahar brun/alb
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita seminte coriandru
  • 2 seminte cardamom
  • 5 boabe piper negru
  • 1/2 lingurita curry
  • 1/2 lingurita rasa fulgi de chili
  • 3-4 cuisoare
  • 1 lingurita mica rasa sare

Chutney de ananas – Mod de preparare

  • Punem semintele de cardamom, boabele de piper, coriandrul si cuisoarele intr-un mojar si le pisam pana obtinem o consistenta relativ fina.
  • Scurgem rondelele de ananas, le clatim rapid sub un jet de apa rece, apoi le lasam sa se scurga si le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie. Taiem ananasul in cubulete mici.
  • Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta si cand s-a incalzit adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt. Le sotam cateva secunde, apoi adaugam amestecul de cardamom, piper, coriandru si cuisoare si fulgii de chili, amestecam si sotam, pe foc mic, cca 1 minut.
  • Dupa 1 minut, adaugam otetul si amestecam, pe foc mic spre mediu, 1-2 minute, apoi adaugam zaharul si cubuletele de ananas si amestecam.
  • Fierbem chutney-ul cca 45 minute, pe foc mic, sau pana cand lichidul scade aproape in totalitate.

chutney-preparare

  • Stingem focul si, dupa ce se raceste, il servim. Daca dorim un chutney foarte parfumat, il punem in borcane sterilizate, in camara sau frigider, pentru minim 2 saptamani. Dupa perioada de repaus, este un deliciu. Pofta buna!

chutney-ananas-sunfood

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chutney de ananas
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor