Biscuitii faraonului


Biscuitii faraonului, reteta de biscuiti deliciosi cu alune de padure si stafide

biscuitii-faraonului-detaliu copy

Eu stiu ca va spun mereu ca retetele pe care vi le propun sunt delicioase, dar biscuitii acestia sunt mai mult decat divini. Au tot ce le trebuie, consistenta usor crocanta, alune de padure, stafide si coaja de portocala confiata. Nu am reusit sa rezist si am mancat vreo 5 biscuiti dintr-un foc. Cu nelipsitul meu ceai alaturi, bineinteles. Zic ca sunt perfecti pentru weekend, asa ca daca aveti timp maine sau chiar astazi, neaparat sa-i pregatiti. Reteta nu este deloc dificila, iar biscuitii sunt o incantare.

Biscuitii faraonului – Ingrediente (30-35 bucati)

  • 325 g faina
  • 125 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 125 g alune de padure
  • 80 g stafide
  • 40 g coaja de portocale confiata
  • 2 oua mici (80 g fara coaja)
  • 1 pastaie vanilie/esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare

Biscuitii faraonului – Mod de preparare

  • Trecem rapid coaja de portocala printr-un jet de apa rece, apoi o scurgem, o stergem foarte bine si o taiem in bucatele mici.
  • Punem untul moale intr-un vas, adaugam sarea, semintele pastaii de vanilie si zaharul si mixam pana cand obtinem o crema omogena (3-4 minute).
  • Adaugam ouale, unul cate unul, si mixam pana le inglobam perfect in crema de unt.
  • Cernem faina si o adaugam treptat in aluat. Mixam pana la omogenizare.
  • Adaugam alunele de padure intregi, stafidele (daca sunt foarte uscate, le punem la inmuiat, in apa rece, pentru 5 minute, nu mai mult, apoi le scurgem foarte bine) si bucatile de coaja de portocala.
  • Framantam pana cand toate fructele sunt perfect inglobate in aluat.

preparare-biscuiti-faraon

  • Mutam aluatul pe planul de lucru, foarte putin pudrat cu faina, si ii dam o forma dreptunghiulara. Daca avem o forma de chec mica, cu o baza de cca 4 – 5 cm, o tapetam cu hartie de copt, adaugam aluatul si il presam foarte bine, daca nu, dupa ce i-am dat o forma dreptunghiulara, il invelim in hartie de copt sau folie de plastic alimentara si il punem in congelator pentru cca 30-35 minute. Blocul de aluat trebuie sa se intareasca bine, dar sa nu inghete.
  • Dupa repaus, il scoatem din forma/folie de plastic si il taiem, cu un cutit foarte bine ascutit, in felii de cca 8-9 mm grosime.
  • Asezam biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru cca 12 minute. Biscuitii trebuie sa se rumeneasca doar pe margini, suprafata trebuie sa isi pastreze culoarea dupa coacere.

biscuiti-copti-tava

  • Scoatem tava din cuptor, lasam biscuitii sa se raceasca 3-4 minute in tava, apoi ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca complet. Ii gustam cu multa pofta!

biscuiti-faraon-detaliu copyReteta readaptata dupa Luca Montersino

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuitii faraonului
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 75 Review(s)

19 comentarii la “Biscuitii faraonului

    • Laura Adamache spune:

      Mihaela, draga mea, eu am vazut-o in Mega Image. Este posibil sa o gasesti si in alte supermarketuri mari sau in magazinele naturiste.

  1. vio spune:

    buna ! poti sa razi tu coaja de portocala sau poti cauta la orice supermarket coaja de portocala sau lamaie confiata de la Dr Oetker, daca nu poti cauta o reteta homemade dupa net si ti-o pregatesti tu. sper ca ti-am fost de folos

    • Laura Adamache spune:

      Draga Vio, multumesc pentru raspuns, dar coaja rasa de portocala nu seamana deloc cu cojile confiate de portocala.

  2. Ana-Maria spune:

    Mulțumesc pentru rețetă.
    A ieșit minunat. Am înlocuit stafidele cu merisoare și gustul e senzațional. Mi s-a părut că după 12 minute biscuiții nu erau copți așa că i-am mai lăsat 3 minute și cu ventilație.
    După ce s-au răcit au dispărut foarte repede. Concluzia : mai trebuie să fac o porție.
    Mulțumesc, încă o dată!

  3. irina spune:

    La multi ani,Laura si LA multi ani tuturor!

    Draga mea, as vrea sa fac acesti biscuiti cu cateva zile inainte de un eveniment, imi spui, te rog, daca rezista cateva zile?

    • Laura Adamache spune:

      La multi ani, draga Irina. Sigur, ii poti face chiar si cu o saptamana inainte. Dupa ce se racesc complet, ii pui intr-o cutie metalica, inchisa ermetic si ii pastrezi intr-un loc racoros (nu in frigider, in camara sau intr-un dulap).

  4. irina spune:

    Draga mea Laura, am infaptuit minunea:) si ai mare dreptate, biscuitii sint magici.
    Multumesc din inima pentru reteta, te iubesc, om frumos!

  5. Alina spune:

    Bună Laura. Daca pun mai puțin zahăr, are alt impact in afara de gust? Am un băiețel micuț si as vrea sa guste si el, dar 200 gr zahăr e prea mult. Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor