Gnocchi cu naut

6 comentarii

Gnocchi cu naut, reteta de gnocchi de casa cu sos de vinete

gnocchi-naut

Gnocchi cu naut si faina integrala sunt o solutie rapida si sanatoasa pentru masa de pranz sau cina. Desi gasim in comert foarte multe tipuri de gnocchi, va recomand sa incercati sa ii faceti acasa. Sunt mult mai gustosi daca ii pregatim in propria bucatarie si, bineinteles, mult mai sanatosi. Nu am folosit oua, asadar ii puteti manca si in perioada de post. Pentru aceasta reteta de gnocchi am folosit o delicioasa conserva de naut de la prietenii Sun Food.

Gnocchi cu naut – Ingrediente (4-6 portii)

Ingrediente – Aluat gnocchi

  • 500 g naut Sun Food
  • 100 g faina integrala
  • 2 linguri lapte (optional)
  • 1 lingurita rasa sare

Ingrediente – Sos de rosii si vinete

  • 200 g vinete (cantarite dupa ce le taiem)
  • 300 ml sos de rosii
  • 100 ml apa calda
  • 30 ml vin alb demisec
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mica rasa sare
  • 1/2 lingurita mica rasa piper
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • parmezan ras (pentru servit)

Aluat gnocchi cu naut – Mod de preparare 

  • Scurgem boabele de naut, le clatim sub un jet de apa rece si le punem intr-o sita sa se scurga. Pasam nautul, cu blenderul, pana obtinem o crema fina. Adaugam faina si sarea si framantam pana cand obtinem un aluat moale si omogen. Daca aluatul are o consistenta prea compacta, adaugam 2 linguri de lapte.
  • Invelim aluatul intr-un servet umed de bumbac si il lasam sa se odihneasca 30 de minute, pe masa din bucatarie.
  • Dupa repaus, pudram usor planul de lucru cu putina faina. Impartim aluatul in 2-3 parti. Formam rulouri, de cca 1-1,5 cm ø, din fiecare bucata de aluat. Taiem fiecare rulou in bucatele de cca 1,5 cm lungime.

Sos de rosii si vinete – Mod de preparare

  • Curatam cotorul vinetelor (coaja nu se curata) si le taiem in cubulete potrivite. Tocam ceapa si usturoiul marunt.
  • Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta, pe foc mediu, adaugam ceapa si usturoiul tocate si amestecam pe foc mediu, 30 de secunde. Adaugam cubuletele de vanata si amestecam. Dupa 2 minute, adaugam vinul alb, amestecam si il lasam sa se evapore complet.

preparare-gnocchi-sos-vinete

  • Amestecam sucul de rosii si apa si le punem in tigaie. Adaugam busuiocul tocat, sare si piper dupa gust si amestecam. Reducem focul la minim si lasam sosul de vinete sa fiarba pana se reduce la jumatate si capata o consistenta cremoasa.
  • Punem o oala plina cu apa la fiert. In momentul in care apa incepe sa fiarba, adaugam 1 lingurita cu sare , apoi gnocchi. Cand gnocchi se ridica la suprafata, ii scoatem din apa cu o paleta si ii punem in tigaia in care se afla sosul.

tigaie-gnocchi-naut

  • Amestecam pe foc mediu, 2-3 minute, apoi stingem focul si ii servim cu putin parmezan ras.
  • Sunt deliciosi! Va recomand sa incercati aceasta reteta de gnocchi cu sos de rosii si vinete. Sosul se poate folosi si in combinatie cu paste.

gnocchi-sun-food

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gnocchi cu naut
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

6 Comentarii

  1. Extraordinare retetele tale 🙂 in locul nautului din conserva, se poate folosi faina de naut?

    • Laura Adamache

      Draga Andreea, ma bucur ca-ti plac retetele mele. Pentru aceasta reteta avem neaparata nevoie de naut fiert.

  2. Foarte buna reteta! Am incercat mai multe de cand mi-a spus sora mea despre blogul tau. Absolut toate au fost delicioase. In plus, e o placere sa vad cu cata arta le scrii. Astazi am facut trei dintre retetele tale (seara gnocchi cu naut) si dimineata biscuiti cu lamaie si chocolate crinkles. Am dus din prajituri unor prietene si au avut mare succes. O frantuzoaica si o doamna din Ciad mi-au cerut reteta. Ce bine ca le scrii si in engleza! Multumesc foarte mult!

    • Laura Adamache

      Draga Daniela, ma bucur mult ca iti plac retetele mele.
      Te imbratisez cu drag!

  3. Buna!
    Tocmai am facut reteta si e foarte gustoasa si sanatoasa; am o nelamurire: nautul s-a pasat f greu fara ceva zeama. Nu trebuie pastrata un pic din zeama in care au fiert? Eu am mai adaugat niste apa si un pic de lapte ca era jale, scotea fum blenderul la ce avea de munca.
    Multumesc!

    • Laura Adamache

      Draga Daniela, este indicat sa il pasam fara zeama, dar daca blenderul face probleme, sigur nu strica sa aadaugi 2-3 linguri de zeama din conserva sau apa.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.