Chec de post cu ananas


Chec de post cu ananas, o reteta de chec simpla si rapida

chec-post-ananas-preparare

Pe 1 august am intrat in Postul Adormirii Maicii Domnului, asa ca astazi va propun o reteta delicioasa si rapida de chec de post cu ananas. Consistenta acestui chec este umeda si densa, tipica dulciurilor cu iaurt. Ananasul bucati, de la prietenii de la Sun Food, a adaugat o aroma deosebita acestui desert. Va invit sa incercati aceasta reteta de chec cu ananas, sunt sigura ca o sa va placa.

Chec de post cu ananas – Ingrediente (forma rotunda 24 cm ø)

  • 300 g faina
  • 75 g amidon de porumb
  • 200 g zahar tos fin
  • 1 plic praf de copt
  • 375 g iaurt de soia natural/vanilie
  • 150 ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 1 conserva ananas bucati Sun Food
  • 50 ml suc de ananas din conserva (optional)
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingura faina (pt bucatile de ananas)
  • 100 g zahar pudra + 1 lime (doar sucul) – pentru glazura

Chec de post cu ananas – Mod de preparare

  • Scurgem bucatile de ananas, le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie, si le taiem in bucatele mai mici.
  • Intr-un vas incapator, cernem faina amestecata cu amidonul, sarea si praful de copt. Adaugam zaharul si amestecam.
  • Intr-un vas mai mic, amestecam iaurtul si uleiul pana la omogenizare.
  • Turnam mixul lichid peste mixul de faina si zahar si amestecam pana la omogenizare. Daca aluatul este prea dens (consistenta depinde de iaurtul folosit), adaugam 50 ml suc de ananas din conserva si amestecam.
  • Compozitia finala a checului trebuie sa fie usor densa, nu lichida.
  • Punem bucatile de ananas, foarte bine scurse, intr-o sita si adaugam 1 lingura de faina. Amestecam ananasul si faina, apoi eliminam prin sita excesul de faina.
  • Adaugam ananasul in aluat si amestecam cu grija.

chec-post-ananas-preparare

  • Tapetam forma (va recomand sa folositi o forma rotunda cu gaura la mijloc) cu ulei si faina si adaugam compozitia checului. O nivelam cu grija.
  • Coacem checul de post, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 40 de minute. Daca checul se rumeneste prea mult la suprafata, il acoperim cu  folie de aluminiu, dupa primele 25 de minute de coacere.
  • Dupa 40 de minute, infigem o scobitoare in chec si daca iese curata, checul este gata, daca ieste umeda, il mai coacem inca 5 minute si repetam testul.
  • Prajiturile de post cu iaurt in compozitie au nevoie de un timp de coacere mai lung, deci nu sariti peste testul cu scobitoarea.
  • Rasturnam checul pe un gratar unde il vom lasa sa se raceasca complet.
  • Pentru glazura, amestecam zaharul pudra cu sucul de lime (adaugam suc de lime pana obtinem o consistenta semilichida) si o intindem cu o lingura pe suprafata checului. O lasam sa se intareasca, cca 10 minute, apoi putem gusta checul.
  • Eu il pastrez in frigider, intr-un recipient de plastic inchis ermetic. A doua zi este si mai gustos.

chec-post2chec-detaliu-final

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Chec de post cu ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 30 Review(s)

4 comentarii la “Chec de post cu ananas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor