Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura


Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura, o reteta plina de gust si prospetime

preparare-cupcakes-ciocolata-zmeura (3)

Dintre toate fructele de padure, zmeura imi place cel mai mult. Este foarte parfumata, vesela si frumoasa, parca te invita sa o mananci. Pe locul doi ar fi fragii, dar nu am mai avut norocul sa ii vad in comert in ultimii ani. Prajiturile cu ciocolata si zmeura sunt, putin spus, divine. De ce am facut aceste delicioase cupcakes cu ciocolata si zmeura? In general nu am nevoie de un motiv ca sa pregatesc un desert, dar de data aceasta chiar am avut unul. De luni de zile imi tot propuneam sa imi cumpar un nou hard disk extern. Actualul este atat de plin, incat mi-a devenit imposibil sa mai transfer ceva pe el. Saptamana trecuta l-am comandat, in sfarsit, din magazinul online Elefant. Este foarte frumos, are o culoare zmeurie si e de 1TB, exact ce-mi doream. Pentru ca am fost foarte multumita de livrarea rapida a coletului, am pregatit aceste mici delicii parfumate pentru aniversarea celor 5 ani de existenta ai magazinului online Elefant. Cu ocazia acestei frumoase aniversari putem achizitiona din magazinul lor, o multime de produse la preturi foarte avantajoase. Tot de la ei puteti comanda, la un pret foarte atractiv, cartile mele de bucate.

Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura – Ingrediente (6 bucati)

Ingrediente cupcakes

  • 80 g faina
  • 85 g unt la temperatura camerei
  • 85 g zahar fin
  • 50 g ciocolata neagra
  • 10 g cacao
  • 1 ou mare
  • 2 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 20 ml apa clocotita

Ingrediente crema de zmeura

  • 90 g zmeura proaspata
  • 20 g zahar pudra vanilat
  • 150 g unt moale (minim 82% grasime)
  • 225 g zahar pudra vanilat

Mod de preparare – Cupcakes cu ciocolata 

  • Topim ciocolata la bain-marie, apoi o lasam sa se raceasca 2-3 minute. Punem untul intr-un vas, adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o crema fina si omogena.
  • Adaugam oul si mixam pana cand este perfect inglobat in crema de unt. Adaugam ciocolata topita si mixam pana la omogenizare.
  • Amestecam faina, cacaua, praful de copt si sarea si le cernem printr-o sita cu gauri mici. Adaugam acest mix in crema de unt si mixam pana cand obtinem o consistenta uniforma. La sfarsit adaugam apa fierbinte si mixam.
  • Punem hartiile de muffins in forma si le umplem pe jumatate cu aluat. Coacem cupcakes in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20-25 minute.

preparare-cupcakes-ciocolata-zmeura (5)

  • Inainte de a le scoate din cuptor, introducem o scobitoare in centrul lor. Daca iese curata, scoatem cupcakes din cuptor si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca.

Mod de preparare  – Crema de zmeura

  • Amestecam zmeura cu 20 g de zahar pudra si o pasam cu ajutorul unui blender. Strecuram piureul obtinut printr-o sita deasa.
  • Mixam untul pana cand obtinem o crema fina. Adaugam treptat zaharul pudra, in doua etape, si mixam, la viteza mica, pana la omogenizare.
  • Adaugam treptat piureul de zmeura, lingura cu lingura, pana cand obtinem o crema perfect uniforma si sustinuta.

preparare-cupcakes-ciocolata-zmeura (1)

  • Ornam fiecare cupcakes cu crema de zmeura si le gustam cu pofta.

preparare-cupcakes-ciocolata-zmeura (4)

  • Pofta buna!

preparare-cupcakes-ciocolata-zmeura (2)

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cupcakes cu ciocolata cu crema de zmeura
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 89 Review(s)

17 comentarii la “Cupcakes cu ciocolata si crema de zmeura

  1. gina spune:

    Laura draga,fiul meu care are 12 ani este un mare fan al retetelor tale,intocmai ca si mine…iar pentru ca aceasta reteta i s-a parut irezistibila,a facut 2 portii saptamana trecuta din minunatia asta si au iesit perfect.Avem si poze,sunt foarte bune si ca aspect si ca si gust.Asteptam cu nerabdare urmatoarele postari.

    • Laura spune:

      Draga mea, te rog sa ii dai un pupic mare mare fiului tau, din partea mea. Ma bucur enorm cand aud ca un copil imi incearca retete.
      Imi poti trimite pozele pe adresa de mail: ?
      In curand voi face o sectiune unde voi posta pozele celor care imi incearca retetele.

  2. Andra spune:

    Sunt superbe! Poti, te rog, sa-mi spui daca isi pastreaza crema forma de pe o zi pe alta? Sau ar trebui gelatina?
    Si, crezi ca as putea sa fac reteta asta, dar sa inlocuiesc zmeura cu nectarine/caise?
    As vrea o crema portocalie :)!
    Multumesc!

    • Laura spune:

      Draga Andra, sigur, crema isi pastreaza forma chiar si 3-4 zile, nu este nevoie de gelatina.
      Ai putea sa inlocuiesti zmeura cu pulpa de caise, dar nu cred ca vei obtine o culoare portocalie, poate usor galbena. Pentru un galben intens, iti recomand 1/4 lingurita de curcuma. Pentru portocaliu, poti folosi un colorant natural din comert. Pe ft-shop gasesti o gama larga de coloranti naturali:

    • Laura Adamache spune:

      Sigur ca da, Amalia. Acopera vasul cu folie de plastic alimentara si a doua zi scoate vasul din frigider cu cca 15-20 minute inainte de a orna cupcakes.

  3. Gabriela B. spune:

    Am facut aseara aceasta reteta. Doua portii pentru ca ne plaac dulciurile. Dar, pentru ca nu am gasit zmeura (deh, februarie!!!) am facut crema cu capsuni. Da, da, capsuni! Am gasit la marketul de pe strada noastra (in februarie!!!).
    Au iesit …. mmmm…. nu am cuvinte sa va spun. Absolut superbe!
    Am lucrat la ele cu fetita mea (4 ani) care a fost foarte incantata de culoarea cremei cu capsuni.
    (Nu va mai spun cum arata bucataria dupa ce am terminat …..)
    Multumim frumos pentru reteta. Foarte apreciata!

    • Laura Adamache spune:

      Sa va fie de bine, draga mea! Neaparat incerc si eu cu capsuni, cred ca au avut un gust minunat.
      Cu mult drag! Va imbratisez pe amandoua.

  4. Diana spune:

    Buna, am facut reteta de mai sus, mi-a iesit ok cupcakes-urile insa, crema nu…cand am pus a doua transa de zahar s-a ” taiat” sa zic…nu s-a mai legat…am pus siropul, am amestecat si am pus la sf 2 linguri de mascarpone ca sa incerc sa o leg, insa nu s-a legat ft mult, are o textura mai ” urata”, la gust e ok. Ma intreb, nu merge sa fac aceasta glazura din ciocolata alba topita, cu mascarpone si sirop de capsune/zmeura? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor