Crema de naut cu salata greceasca


Crema de naut cu salata greceasca, o reteta gustoasa de vara

preparare-crema-naut-salata (2)

Crema de naut cu salata greceasca este o idee deosebit de gustoasa si lejera acum vara. Nu avem nevoie nici de aragaz, nici de cuptor, doar de un blender si doua conserve de naut boabe de la prietenii Sun Food. Reteta se face practic singura, este atat de simpla, incat sunt convinsa ca si voi o sa va indragostiti de ea. Pe mine m-a cucerit complet, este una dintre retetele foarte des pregatite in timpul verii.

Crema de naut cu salata greceasca – Ingrediente (2 portii)

Ingrediente crema de naut

  • 2 conserve naut Sun Food
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingurita rasa chimion
  • 2 linguri ulei de masline
  • 220 ml apa rece naturala
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • piper

Ingrediente salata greceasca

  • 4 rosii mari
  • 2 castraveti medii
  • 4-5 fire ceapa rosie
  • 100 g branza feta
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • piper
  • 5-6 masline negre fara samburi (optional)
  • 2 lingui ulei de masline

Crema de naut – Mod de preparare

  • Scurgem nautul, il clatim sub un jet de apa rece si il punem intr-un vas adanc si ingust (eu folosesc cana gradata pentru masurarea ingredientelor lichide).
  • Adaugam sucul de lamaie, uleiul de masline, apa, chimionul si piperul proaspat macinate la mojar, usturoiul dat prin razatoarea cu gauri mici si sare dupa gust.
  • Pasam nautul pana cand obtinem o crema omogena si fina.

Salata greceasca – Mod de preparare

  • Spalam rosiile, le stergem si le taiem in cubulete mici. Spalam castravetele si il taiem in cubulete mici. Spalam ceapa, o curatam si o taiem in feliute foarte subtiri.
  • Punem legumele tocate intr-un vas, adaugam maslinele negre tocate marunt, patrunjelul tocat, piperul, putina sare (nu folosim multa sare pentru ca branza feta este destul de sarata) si 1 lingura ulei de masline. Amestecam cu grija.

preparare-crema-naut-salata (3)

  • Punem crema in farfurii si adaugam in centrul fiecareia cate 2-3 linguri de salata. Adaugam branza feta, sfaramata in mici bucatele, deasupra salatei.
  • Servim crema de naut cu putin ulei de masline si felii de paine prajita. Este delicioasa!

preparare-crema-naut-salata (1)

Pofta buna!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crema de naut cu salata greceasca
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 25 Review(s)

6 comentarii la “Crema de naut cu salata greceasca

  1. Mariana spune:

    Nu cred ca Tonia a zis-o cu rautate. Romanii nu prea consuma naut, de fapt l-au introdus relativ recent in meniurile lor, in special in salate. Au mai auzit ei ca se face pasta cu tahini, dar nici tahini nu prea stiu ce-i! 🙂 si nu este o gluma. pt cei care sunt pasionati de bucatarie, si mai si calatoresc si isi dezvolta cultural latura gastronomica, sigur stiu cum sta treaba, insa daca intrebi pe strada oamnei la intamplare ce este tahini, ai sa ramai surprinsa.
    Apreciez f mult blogul tau, am incercat pana acum cateva retete, si am invatat multe trucuri. Iti multumesc pt ca impartaasesti cu noi din experineta ta <3

      • Mirela spune:

        Apreciez blogul tau foarte mult și am încercat foarte multe rețete de care am fost atrasă și în același timp încântată de rezultat ( îți mulțumesc pentru asta). Referitor la aceasta rețetă..zic doar…nu am citit la ingrediente despre tahini și tu ești foarte atenta la asta…în commenturi am citit despre asta. Tahini ( pasta de susan)este necesar la pregătirea humusului iar aici nu cred că e vb despre asta. Doream sa incerc aceasta rețetă și m am izbit de acest detaliu. Deci ?
        O să aștept răspunsul tău ptr a încerca această minunăție care îmi face cu ochiul 😂.
        Mulțumesc.

  2. Mirela spune:

    Apreciez blogul tau foarte mult și am încercat foarte multe rețete de care am fost atrasă și în același timp încântată de rezultat ( îți mulțumesc pentru asta). Referitor la aceasta rețetă..zic doar…nu am citit la ingrediente despre tahini și tu ești foarte atenta la asta…în commenturi am citit despre asta. Tahini ( pasta de susan)este necesar la pregătirea humusului iar aici nu cred că e vb despre asta. Doream sa incerc aceasta rețetă și m am izbit de acest detaliu. Deci ?
    O să aștept răspunsul tău ptr a încerca această minunăție care îmi face cu ochiul 😂.
    Mulțumesc.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mirela, ma bucur foarte mult ca iti plac retetele mele. La aceasta crema de naut nu se foloseste tahini.
      Te imbratisez cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor