Mezzi paccheri cu mazare si calamari

5 comentarii

O reteta delicioasa de paste cu calamari, mazare si rosii

Mezzi paccheri cu mazare si rosii Sun Food

De mult timp nu am mai facut paste cu fructe de mare, desi iubesc enorm aceasta combinatie. Zilele trecute am cumparat niste calamari foarte frumosi si chiar daca initial le hotarasem alt destin, pana la urma m-am oprit la aceasta reteta de paste, gustata pentru prima data intr-un mic restaurant de pe malul marii. De data aceasta am folosit paste mezzi paccheri, dar puteti incerca aceasta reteta cu orice paste doriti, lungi sau scurte. Mazarea este bine sa fie proaspata, daca nu, cel mai bine folositi mazare congelata, iar pentru sosul de rosii, va recomand o conserva de rosii intregi decojite Sun Food, un produs plin de gust, 100% natural.

Mezzi paccheri cu mazare si calamari – Ingrediente (2 persoane)

  • 250 g paste mezzi paccheri
  • 3 rosii intregi decojite Sun Food
  • 3 linguri ulei de masline
  • 150 g calamari
  • 150 g mazare
  • 50 ml vin alb
  • 1 salota/1 ceapa mica alba
  • 1 catel usturoi
  • 1/4 lingurita ghimbir pudra
  • 4-5 frunze mari busuioc proaspat
  • sare
  • piper

Mezzi paccheri cu mazare si calamari – Mod de preparare

  • Umplem o oala cu apa calda, adaugam 1 lingurita de sare si o punem la fiert, pe foc mediu.
  • Taiem ceapa in rondele foarte subtiri si tocam usturoiul marunt. Taiem cele 3 rosii in bucatele mici.
  • Curatam calamarii si ii taiem si pe ei in bucatele mici.
  • Punem boabele de mazare intr-o craticioara si le acoperim cu apa fierbinte in care adaugam 1 lingurita rasa de sare. Fierbem mazarea pe foc mic, 5-6 minute, nu mai mult.
  • Punem uleiul intr-o tigaie si cand s-a incalzit, adaugam ceapa si usturoiul. Le sotam 1-2 minute, pe foc mediu, apoi adaugam calamarii si amestecam. Dupa 2-3 minute, adaugam vinul alb si amestecam.
  • In momentul in care alcoolul s-a evaporat, adaugam rosiile si mazarea scursa bine. Acoperim tigaia cu un capac si fierbem sosul 7-8 minute.

Preparare sos de rosii cu mazare si calamari

  • Intre timp, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Scoatem pastele cu o paleta din oala in care au fiert si le adaugam direct in tigaia in care se afla sosul. In cazul in care acesta este prea dens, adaugam cateva linguri din apa in care au fiert pastele.
  • Amestecam pastele si sosul, le mai lasam pe foc mediu, 1-2 minute, apoi le gustam cu multa multa pofta.

Paste cu mazare si calamari detaliu

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mezzi paccheri cu mazare si calamari
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

5 Comentarii

  1. Simona - Jurnalul unei mamici

    Ce bun trebuie sa fie! Sigur i-ar placea sotului meu, trebuie sa salvez aceasta reteta! 😉

    • Simona, mie imi place foarte mult combinatia asta.
      Daca o incerci, sa ne spui cum a fost.

  2. Pestisorul

    In viata mea nu am auzit de calamari cu mazare, cred ca o fi bun :). Cu siguranta ar fi si mai gustos daca s-ar pune si putin parmezan ras deasupra.

    • Pestisorul, este o combinatie reusita. Daca doresti, le poti manca si cu parmezan.

  3. Buna Laura,
    As vrea sa te intreb daca la reteta de pateuri cu ciuperci merg si ciupercile proaspete?
    Multumesc!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.