Tort de fistic si crema de portocale

65 comentarii

Tort aniversar cu fistic, crema de portocale si crema de ciocolata

Tort de fistic cu crema de portocale detaliu

7 ani alaturi de voi, 7 ani frumosi, 7 ani cu retete multe, prieteni dragi, lucruri bune si mai putin bune, intr-un cuvant, astazi implinesc 7 ani de blog!

In fiecare an, pe data de 17 martie, imi amintesc de primii pasi facuti in blogosfera.

Cand am deschis blogul nu aveam o conexiune internet foarte buna si nici macar un aparat foto profesional, dar imi placea sa gatesc. Faceam si poze, desi nu prea nimeream pe atunci butoanele aparatului foto. Cand am scris prima reteta pe blog, imi amintesc ca il tot intrebam pe Cris “Dau publish, dau publish?” :)) Eram extrem de emotionata.

Cu incurajari, degete tepene si cu inima care-mi spargea pieptul am publicat prima mea reteta.

Dupa aceasta mare realizare, mi-au trecut emotiile de moment, dar m-au apucat altele. Daca nu ma citea nimeni? Daca primeam un comentariu negativ? Nu m-a citit nimeni, nu a incercat nimeni reteta, cel putin nu imediat, nu am primit niciun comentariu. Toate acestea au venit treptat, dupa multe ore de stat in bucatarie si in spatele aparatului foto si e absolut normal sa fie asa.

Asadar, iata-ne ajunsi la 7 ani de existenta. Va multumesc din tot sufletul ca mi-ati fost aproape in toti acesti ani, ca ati incercat retetele mele si ca v-au placut. Va multumesc pentru toate comentariile, pentru gandurile si cuvintele frumoase, va multumesc ca existati!

Reteta tortului de fistic cu crema de portocale nu trebuie sa va sperie. Este lunga, dar foarte simpla. Acest tort merita cu adevarat tot timpul dedicat prepararii lui.

Ingrediente – Tort de fistic si crema de portocale (forma rotunda de 16 cm ø)

Ingrediente –  Genoise de fistic (2 foi 16 cm ø)

  • 2 oua medii
  • 60 g zahar pudra
  • 25 g faina
  • 25 g amidon porumb
  • 30 g faina de migdale
  • 60 g fistic macinat fin
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Genoise de ciocolata (2 foi de 16 cm ø)

  • 2 oua medii
  • 65 g zahar tos fin
  • 50 g faina
  • 10 g cacao
  • 10 g unt rece topit
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Genoise de vanilie ( 2 foi de 16 cm ø)

  • 2 oua medii
  • 60 g zahar
  • 40 g faina
  • 10 g amidon de porumb
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Crema de portocale rosii

  • 3 galbenusuri proaspete
  • 300 ml suc de portocale rosii (cca 5 portocale medii)
  • 2 linguri lichior Grand Marnier (optional)
  • 80 g zahar tos fin
  • 40 g amidon de porumb
  • 250 g unt (minim 82% grasime) la temperatura camerei

Ingrediente – Crema de ciocolata si mascarpone

  • 100 ml smantana lichida naturala
  • 30 g zahar pudra vanilat
  • 125 g mascarpone
  • 100 g ciocolata amara
  • 1 varf cutit sare

Ingrediente – Sirop de portocale

  • 100 ml apa
  • 100 ml suc de portocale
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 150 g zahar
  • 2-3 linguri lichior Grand Marnier

Ingrediente – Glazura ciocolata alba

  • 180 g ciocolata alba
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 pastaie vanilie

Ingrediente decor

  • 100 – 125 g fistic macinat fin
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 g crema ciocolata si mascarpone

Mod de preparare – Genoise de fistic

  • Spargem ouale intr-un vas, adaugam zaharul pudra si un varf de cutit de sare si le mixam pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare (cca 10 minute).
  • Amestecam faina si amidonul, le cernem si le adaugam treptat in mixul de oua si zahar. Amestecam cu grija de jos in sus, pana cand faina este perfect inglobata. Amestecam faina de migdale si cea de fistic si le adaugam treptat in aluatul obtinut. Amestecam cu grija, de jos in sus, pana la omogenizare.

Genoise fistic preparare

  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Cu un creion/pix, trasam doua cercuri de cate 16 cm ø fiecare, pe hartia de copt.
  • Punem aluatul intr-un sac-à-poche si umplem cercurile. Avem grija sa distribuim in mod egal aluatul in ambele cercuri. In acest fel vom obtine doua foi de aceeasi grosime.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12 minute.
  • Dupa ce s-au copt, le scoatem cu grija din tava si le asezam pe un gratar sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, le acoperim cu un servet de bumbac.

Mod de preparare – Genoise de ciocolata

  • Amestecam faina si cacaua si le cernem. Topim untul la bain marie si il lasam sa se raceasca.
  • Mixam ouale intregi amestecate cu zaharul si un varf de cutit de sare pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam treptat mixul de faina si cacao si amestecam cu grija, de jos in sus, pana la omogenizare.

Genoise ciocolata

  • La sfarsit, adaugam untul rece si amestecam cu grija, de jos in sus, pana la omogenizare.
  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Cu ajutorul unui creion sau pix, trasam doua cercuri de cate 16 cm ø fiecare, pe hartia de copt.
  • Punem aluatul intr-un sac-à-poche si umplem cercurile. Avem grija sa distribuim in mod egal aluatul in ambele cercuri. In acest fel vom obtine doi foi de aceeasi grosime.
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12 minute.
  • Dupa ce s-au copt, le scoatem cu grija din tava si le asezam pe un gratar sa se racaesca. Dupa ce s-au racit, le acoperim cu un servet de bumbac.

 Mod de preparare – Genoise de vanilie

  • Mixam ouale intregi cu zaharul si semintele unei pastai de vanilie pana cand isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
  • Amestecam faina si amidonul, le cernem si le adaugam treptat in mixul de oua si zahar. Amestecam cu grija de jos in sus, pana cand faina este perfect inglobata.
  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Cu ajutorul unui creion sau pix, trasam doua cercuri de cate 16 cm ø fiecare, pe hartia de copt.
  • Punem aluatul intr-un sac-à-poche si umplem cercurile. Avem grija sa distribuim in mod egal aluatul in ambele cercuri. In acest fel vom obtine foi de aceeasi grosime. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 12 minute. Dupa ce s-au copt, le scoatem cu grija din tava si le asezam pe un gratar sa se racaesca. Dupa ce s-au racit, le acoperim cu un servet de bumbac.

Mod de preparare – Crema de portocale

  • Stoarcem portocalele intr-o craticioara antiaderenta. Adaugam lichiorul si amestecam. Punem craticioara pe foc mic si lasam sucul sa se incalzeasca foarte bine, nu trebuie sa fiarba, ci doar sa fie foarte fierbinte.
  • Intre timp, amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul, pana la omogenizare. Turnam sucul fierbinte peste mixul de oua si amestecam pana cand amidonul se dizolva complet. Mutam crema in craticioara si o punem din nou pe foc mic.
  • Fierbem crema cca 10-12 minute sau pana cand capata o consistenta cremoasa, asemanatoare cremei de vanilie.

Crema portocale

  • Stingem focul, acoperim suprafata cremei cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-a racit, o mixam cateva minute, astfel incat sa devina din nou cremoasa. Separat, mixam untul moale, pana cand obtinem o crema fina. Adaugam crema de portocale, lingura cu lingura, in crema de unt si mixam pana la completa omogenizare. Mare atentie! Untul si crema trebuie sa aiba aceeasi temperatura. In caz contrar, crema se va taia.

Mod de preparare – Crema de ciocolata si mascarpone

  • Punem frisca, vasul si paletele mixerului in frigider, pentru minim 1 ora (cu cat frisca este mai rece, cu atat se va mixa mai bine).
  • Punem frisca in vasul rece, adaugam zaharul pudra si mixam pana cand nu mai cade de pe paletele mixerului.
  • Separat, mixam branza mascarpone 1-2 minute, nu mai mult. Incorporam treptat frisca in crema de mascarpone.
  • Topim ciocolata la bain marie si o lasam sa se raceasca 4-5 minute, la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, o adaugam peste frisca si mascarpone si amestecam cu grija, de jos in sus, pana la omogenizare.
  • Acoperim crema si o punem in frigider pana cand asamblam tortul.

Mod de preparare – Sirop de portocale

  • Punem intr-o craticioara, pe foc mediu, apa, sucul de portocala, zaharul si  coaja de portocala. Fierbem siropul cca 10 minute, apoi stingem focul, adaugam lichiorul si acoperim imediat craticioara.
  • Lasam siropul sa se raceasca perfect.
Mod de preparare – Glazura ciocolata alba
  • Punem smantana intr-o craticioara, pe foc foarte mic, adaugam semintele pastaii de vanilie si ciocolata alba tocata marunt si amestecam. In momentul in care ciocolata s-a topit, stingem focul si lasam glazura sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce s-a racit, o punem in frigider pentru cca 30-45 minute.
  • Cand consistenta devine usor cremoasa, mixam glazura pana cand se intareste suficient de mult pentru a putea fi intinsa pe tort (consistenta trebuie sa semene cu cea a unei creme dense de vanilie).

Asamblare Tort de fistic cu crema de portocale

  • Montam un cerc detasabil pentru torturi pe un platou.

Genoise tort si portocale rosii

  • Punem in cerc  foile de genoise in urmatoarea ordine. Asezam prima foaie de genoise de ciocolata, o insiropam cu 2 -3 linguri de sirop de portocale si o acoperim cu 2-3 linguri de crema de portocale. Acoperim crema cu foaia de genoise de vanilie, o insiropam si o acoperim cu 2-3 linguri crema de portocale.

Asamblare tort de fistic

  • Acoperim crema cu o foaie de genoise de fistic, o insiropam si o acoperim cu 2-3 linguri de crema de ciocolata si mascarpone. Acoperim crema cu foaia de genoise de ciocolata, insiropam, adaugam 2-3 linguri de crema de portocale. Acoperim crema cu foaia de genoise de vanilie, insiropam si adaugam crema de portocale. In sfarsit, acoperim crema cu ultima foaie de genoise de fistic. Presam bine ultima foaie si punem tortul in frigider pentru cca 1-2 ore.

Pasi preparare tort de fistic

  • Ordinea foilor pe scurt: genoise ciocolata, crema portocale, genoise vanilie, crema portocale, genoise fistic, crema ciocolata si mascarpone, genoise ciocolata, crema portocale, genoise vanilie, crema portocale, genoise fistic, glazura ciocolata alba. 
  • Dupa repaus, il acoperim cu glazura de ciocolata alba, ii pudram marginile cu fistic pudra. Am format niste dungute de ciocolata neagra pe suprafata tortului si din crema de ciocolata ramasa, am facut niste trufe pe care le-am tavalit prin fistic si prin migdale. Am asezat  trufele in centrul tortului si pe margini.
  • Este unul dintre cele mai gustoase si parfumate torturi facute vreodata!

Sectiune tort de fistic

  • Pofta buna! Va multumesc!

Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!


Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort de fistic si crema de portocale
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 62 Review(s)

65 Comentarii

  1. La multi ani! Din punctul meu de vedere acesta este cel mai frumos blog romanesc…retete care imi reusesc de fiecare data, poze superbe si un blog foarte bine structurat si aerisit. Felicitari si mult succes pe toate planurile. Tortul este divin!pupici

  2. Am trait aceleasi emotii ca si tine, atunci cand am inceput sa scriu pe blog si au ramas aceleasi chiar si acum, dupa fiecare postare de suflet pe care o scriu.
    Blogul tau este pe primul loc in inima mea pe zona culinara, de aceea imi doresc postari cat mai multe si poze la fel de minunate ca si pana acum.
    Blogului tau ii urez un La multi ani!

  3. Felicitari pentru toata activitatea ta si pentru sufletul tau minunat !
    La multi ani !!!

  4. Ce sa ne … speriem, dimpotriva 🙂 iti multumim pentru generozitatea ta de a impartasi cu noi munca ta!
    Felicitari Laura, iti doresc sanatate si sa continui ca pana acum, tu chiar ar trebui sa realizezi ca in afara de munca ta, ne daruiesti si frumusete si bucurie nunumai gust bun de la preparatele tale culinare iar noi, pe cinstite, dam doar … click 🙂 aa, ca pe urma incercam si noi sa gatim desigur ca e o satisfactie , a ta, ca legitimam creatia ta si a noastra ca obtinem la sigur ba o prajitura ba o mancare.
    Pai nu asa stau lucrurile, de ce sa ne ascundem dupa cires…ca sta sa infloreasca nu i asa, vine primavara!Eu , in ghilimele, vanez, retete cu fotografii si le colectionez ca apoi din cand in cand sa le revad sa aleg ceva – in functie de imprejurare sau doar de placere – dar tu Laura! Ai publicat si carti si cred ca trebuie sa te simti implinita pentru ca ai realizat ceva, deja, si ai o varsta care inca iti mai da timp sa atingi alte niveluri gastronomice.Am asezat aici cuvinte mari, dar asa gandesc si acesta este adevarul, mie imi place sa respect si admir munca unui semen care si vede de treaba lui dar ramane si generos cu cei din jurul lui.Asa esti tu fata frumoasa.
    Asa ca LA MULTI ANI,
    si la mai multe torturi 🙂
    – torturile sunt slabiciunea mea, draga Laura, asta este, am scris ceva pe aici, dar dee, e dimineata, imi beau cafeaua in fata unei aniversari si a unui tort frumos ca o pictura de primavara.Sa fii iubita, la revedere!

    • Draga mea, m-a emotionat profund urarea ta!
      Iti multumesc pentru apreciere si pentru cuvintele tale calde.
      Te imbratisez cu drag!

  5. Felicitari cu ocazia acestei aniversari!
    Tot ce am gatit de pe blogul tau a iesit foarte bine.
    Care a fost prima reteta?

    • Multumesc mult, Dinu!
      Prima reteta, foarte draga mie, a fost cea a cozonacului Treccia Russa:

  6. La mai multi ani!
    Ne bucuram si speram sa ne mai rasfeti cu bunatati.Felicitari!

    • Elena, draga mea, multumesc!
      Sigur o sa va rasfat cu noi retete.
      Pup cu drag!

  7. Felicitari si multumiri! Esti o muza pentru noi!
    La multi ani!

  8. Valentina Pielaru

    La multi ani, inca o data!
    Tortul este deosebit! Arata fantastic!
    Felicitari si multumesc pentru reteta!

  9. Laura Laurentiu

    Draga Laura, doresc sa ii urez inca o data la multi ani frumosi acestui “copil” frumos al tau care este blogul. Fiecare an de blogging a fost mai frumos ca celalalt, si uite, putem spune ca acum e cu adevarat bine crescut si fara indoiala are cei sapte ani de acasa :).

    Iti doresc multa putere de munca si tot atata creativitate si simt artisitic cat ai dovedit si pana acum. Si sa ne vedem cu bine la “majorat”!

    • Laurici, din suflet multumesc pentru urarea calda.
      Te pup cu cel mai mare drag!

  10. La multi ani!!! Sa fii sanatoasa si sa te bucuri de viata. Esti o incantare de cate ori vreau sa gatesc ceva, esti prima la care ma gandesc. Pup

  11. Felicitari Laura ! Chiar daca te urmaresc tacuta din umbra si nu scriu ceea ce simt cand vad retetele tale ,sunt o mare admiratoare a tot ce impartasesti cu noi ….i-ti multumesc pt tot efortul de a ne incanta cu atatea bunatati si-ti doresc multi ani inainte cu multe realizari atat culinare cat si personale !! Tortul de azi trebuie neaparat probat ,arata nemaipomenit ! O imbratisare calda !!!

    • Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri si urare!
      Te imbratisesc cu drag!

  12. La multi ani!!!
    Felicitari pentru blogul tau,sa fi sanatoasa si fericita,mult succes in continuare.

  13. La multi ani, draga “blogule-al-Laurei”. esti o incantare, iar pentru un om mega ocupat ca mine, salvarea adevarata : unul dintre cele mai frumoase momente de weekend este cel in care planific ce voi gati in cursul saptamanii urmatoare. mai nou, alaturi de fiica mea 🙂

    Sa iti fie bine-bine-de tot, draga Laura! la cat mai multe aniversari

  14. La mulți ani, dragă Laura și îți doresc sănătate, fericire și cât mai multe rețete cu care ne faci viața mai interesantă, frumoasă și plină de savori.
    Mulțumiri pentru blog și pentru tot ce faci.
    Cu mare drag

  15. Buna ziua,
    Urmaresc blogul tau cu mult interes. Am incercat o multitudine de retete si sunt foarte bune si usor de facut.

    In curand va fi ziua prietenului meu si as vrea sa ii pregatesc un tort surpriza, si acela ar fi cel prezentat mai sus. Am o intrebare legata de portocalele rosii, unde se gasesc pentru ca in carrefour am cautat si nu sunt.

    Multumesc mult,
    Olivia

    • Draga mea, multumesc pentru aprecieri.
      Portocale rosii am vazut intotdeauna, in aceasta perioada, in magazinele Lidl. In cazul in care nu le gasesti, poti folosi portocale comune.
      Cu drag!

  16. IRINA CALISTRU

    La cat mai multi ani in blogosfera, esti o adevarata inspiratie pentru noi si iti multumim pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti cu noi.
    Personal am incercat foarte multe retete de pe blogul tau si nu a existat nici macar una singura care sa nu imi iasa.
    Noi iti multumim!

  17. Buna Laura!
    Pentru reteta aceasta, faina de migdale poate fi inlocuita? Sau ii schimbam gustul? Iar sucul de portocale, il putem folosi pe cel din comert?
    Iti multumesc din inima si la cat mai multi ani! 😀

    • Draga Ruxi, poti inlocui faina de migdale cu faina de alune de padure.
      Sucul de portocale trebuie sa fie neaparat proaspat, daca nu gasesti portocale rosii, poti folosi portocale normale, dar nu iti recomand sucul din comert.
      Multumesc mult pentru urare! Te pup!

  18. Este o splendoare!!!!

  19. Doar ce am descoperit blog-ul tau si…uau, am nevoie de timp sa ma ‘plimb’prin el,ma bucur mult ca l am gasit:))

    • Bine ai venit, draga mea!
      Sper sa iti placa retetele mele si, daca ai vreo nelamurire, te voi ajuta cu drag.

  20. Gabriela D

    Felicitari si multi ani inainte si tie si blogului tau!
    Am gasit blogul tau acum cativa ani cautand o reteta pentru blatul de pizza, reteta pe care o folosesc frecvent pentru ca baietilor mei le place acest preparat. Am mai facut si tortul acela cu trei felui de ciocolata si crema de branza. Imi place ca explici foarte bine toti pasii retetelor.
    In ce priveste tortul cu fistic si portocale, hm, cred ca este bestial!
    Felicitari!

    • Draga mea, multumesc mult pentru urare!
      Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele. Tortul chiar a fost divin, sigur merita incercat.
      Te pup!

  21. La multi ani! Felicitari pentru blog. Te urmaresc de cativa ani, chiar daca nu postez macar la 2-3 zile tot te vizitez. Personal te-as ruga daca poti sa postezi si retete pentru diabetici (adica fara zahar sau indulcitori). Multumesc. Te pup.

    • Adriana, multumesc mult pentru urare!
      Ma gandesc sa creez o categorie dedicata diferitelor afectiuni. Sper doar sa am timp sa fac acest lucru.
      Te pup si iti multumesc pentru sugestie!

  22. Buna Laura,
    eu nu am forma de 16 cm, doar de 26 cm, trebuie sa dublez cantitatile ca sa iasa bine? Vreau sa-l fac sapt asta. Daca poti sa-mi raspunzi.
    Mersi

  23. Buna Laura,m-a bucur ca pot sa ti scriu , am mai încercat odată dar nu am putut trimite mesajul… De mult timp urmăresc Rețetele de pe blogul tau si in mod special torturile 🙂 imi place foarte mult cum le decorezi gustul nici nu se mai discuta;) m-a inspiri întodeauna , am încercat o parte din ele si la fel am încântat si eu pe cei care le au degustat . Nu spun doar vorbe goale ci chiar apreciez dăruirea ta si talentul cu care ne încânti pe toti . Multumesc pentru tot si sa ai parte de multe realizări in continuare LA MULTI ANI !!! God blessyou !!!:)

  24. Astrid Daulia

    Multe felicitări şi mulţi ani înainte, ţie şi blogului! Ca de fiecare dată, sunt nerăbdătoare să încerc reţetele tale. De data aceasta, aş vrea să fac tortul acesta pentru o ocazie specială, dar voiam să te întreb cu ce aş putea înlocui lichiorul Grand Marnier sau dacă aş putea să renunţ la el.

    Încă o dată felicitări şi mii de mulţumiri pentru acest blog!

    • Astrid, draga mea, multumesc pentru urare!
      Poti renunta la lichiorul Grand Marnier.
      Te pup!

  25. Buna Laura,

    Si eu am aceeasi dilema ca si Oana, forma in care as putea fixa foile&cremele e de 26cm. Ai vreo sugestie privind ingredientele in cazul asta? Vreau sa fac tortul pentru ziua baietelului nostru care miercuri va face un anisor 🙂

    Iti multumesc pentru raspuns si bravo pentru reteta! Ne ploua in gura de cand am gasit-o pe site.

    • Draga mea, imi cer scuze ca nu am reusit sa raspund pana acum.
      Da, in cazul unei forme de 26 cm, dubleaza cantitatile.
      Te pup si La multi ani baietelului tau! Sa creasca mare si sa fie sanatos.

  26. Buna Laura, vreau sa fac si eu acest tort saptamana viitoare, mai exact pe vineri as vrea sa fie gata de consum 🙂 si vreau sa coc blaturiile marti. Nu se vor usca prea tare daca vreau sa termin tortul joi? mascarpone se poate inlocui cu crema de branza? Felicitari pentru acest blog minunat.

  27. Draga Laura,

    Felicitari pentru munca de top pe care o faci! Iti urmaresc blogul de foarte mult timp si iti admir creatiile culinare. Vreau sa fac tortul pt ziua baietelului meu, care implineste un an. O sa folosesc o forma de 26 cm. Intrebarea mea:
    nu stiu daca sa dublez cantitatile si la creme (in special la cea de portocola: dublata ar veni cu 500 gr unt, ceea ce mi se pare prea mult)? Ce sa fac, pot sa las cantitatile asa pt forma de 26 cm sau sa dublez numai la anumite creme? Tortul il fac saptamana viitoare. astept raspunsul tau. Multumesc.

    Elena

    • Laura Adamache

      Draga Elena, scuza-ma ca iti raspund abia astazi. Pentru ca tortul facut de mine este foarte inalt, in stil american, eu iti recomand sa dublezi cantitatile pentru cele 3 blaturi si, eventual, cantitatile pentru crema de ciocolata si mascarpone, glazura si sirop.
      Sa imi spui cum a iesit, ok? Tin pumnii!
      Te pup!

  28. Buna Laura, voiam sa te intreb daca pot face aceasta reteta ,,pe jumatate” sau ingredientele sunt facute clar pentru aceste … dimensiuni? Ai un blog foarte cochet si te urmaresc cu mare drag!

    • Laura Adamache

      Maria, draga mea, ma bucur mult ca iti place blogul meu. Ingredientele sunt pentru un tort cu o dimensiune de 16-18 cm. Daca vrei sa le injumatatesti, trebuie sa folosesti o forma decca 10-12 cm diamteru.

  29. Mersi pentru raspuns Laura . Eu ma gandeam la ingrediente : daca textura si gustul raman la fel.

  30. Buna ! Draga mea , spune-mi te rog ce alt lichior pot folosi in locul celui Grand Marnier ? Culoarea usor roz e data de sucul de portocale rosii sau e data si de acest lichior ? Multumesc ! ?

    • Laura Adamache

      Draga Crina, poti folosi orice alt lichior de portocale. Culoarea este data de sucul portocalelor rosii.
      Cu mult drag!

  31. Hey, Laura! Voiam sa stiu daca pot sa nu folosesc lichior in tort, in siropul de portocale deoarece este pentru ziua unui copil si nu vreau sa pun. Imi poti spune daca ramane la fel de bun sau daca se strica fara (lichior). Astept un raspuns! Multumesc! 🙂

    • Laura Adamache

      Draga Ioana, nu este nicio problema daca elimini lichiorul. Tortul va iesi delicios si fara el.
      Cu drag!

  32. Laura, acest tort minunat cu un gust deosebit, a avut un mare succes. Multumesc pentru reteta si pentru ca impartasesti cu noi experientele tale. Am facut si am sa mai fac multe retete de ale tale…Nu stiu cum sa atasez o fotografie.

    • Laura Adamache

      Draga mea, ma bucur mult mult ca v-a placut. Cu mult drag te imbratisez!

  33. Tortul arata minunat! Sigur are si un gust deosebit.
    Cam pentru cate persoane este tortul?

    • Laura Adamache

      Draga Geanina, tortul este pentru 8 persoane. Este foarte inalt, asadar feliile se vor taia subtire pentru fiecare portie.

  34. Bună ziua! Eu am tava de 22cm . Dublez cantitatea la ingrediente sau pun 1cantitate si jumatate? Va multumesc!

  35. Ce fel de fisctic ai folosit? Crud sau copt?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.