Cartofi Smiley la cuptor

12 comentarii

Cartofi Smiley la cuptor, o reteta ideala si sanatoasa pentru masa celor mici

Cartofi smiley detaliu

In ultimii ani am vazut in magazine din ce in ce mai des acesti cartofi cu fetisoare simpatice. Sunt preferatii copiilor si nu de putine ori am vazut in supermarketuri copii care strangeau in brate o punga de cartofi smile. Am gustat o data, de curiozitate, sunt buni, dar daca aruncam o privire atenta pe lista ingredientelor, sigur nu o sa-i cumparam. Va propun o reteta de cartofi smiley facuti in casa, copti la cuptor, deci sanatosi si gustosi.

Cartofi Smiley la cuptor – Ingrediente (9 bucati)

  • 350 g cartofi rosii fierti (cantariti dupa curatate)
  • 20 g amidon de porumb/15 g faina
  • sare
  • usturoi praf/boia afumata/fulgi de ceapa/rozmarin/piper/ etc
  • ulei de masline
  • pesmet

Cartofi Smiley la cuptor – Mod de preparare

  • Spalam cartofii si ii punem la fiert, intregi si necuratati, pe foc mediu. In momentul in care ii patrundem usor cu furculita, stingem focul si scoatem cartofii din apa.
  • II lasam sa se raceasca complet, apoi ii curatam si ii dam prin razatoarea cu gauri medii.
  • Adaugam amidonul, sarea si usturoiul deshidratat, dupa gustul persoanal. Putem inlocui usturoiul cu boia afumata, fulgi de ceapa, fulgi de chili, rozmarin tocat foarte marunt, piper, etc. Daca ii faceti pentru cei mici, mare atentie ce condimente folositi.
  • Framantam aluatul pana la omogenizare, apoi il punem intre doua foi de hartie de copt si il intindem la o grosime de cca 1 cm.
  • Decupam aluatul cu un cerc de cca 5- 6 cm diametru. Cu ajutorul unui pai formam ochii si cu varful unei lingurite formam gura.

Preparare aluat cartofi

  • Punem cca 6-7 linguri de ulei de masline intr-o farfurie adanca si tavalim cercurile de cartofi pe ambele parti in ulei, apoi le tavalim tot pe ambele parti prin pesmet (folosim cca 6-7 linguri de pesmet).
  • Eliminam excesul de pesmet de pe fiecare cerc si apoi le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Coacem cartofii smiley, in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc uniform.

Forma cartofi smiley

  • Ca sa fie crocanti, este indicat ca in ultimele 5 minute sa ii coacem cu ajutorul functiei ventilate.
  • Ii gustam calzi si cu multa pofta! Sunt deliciosi!

Cartofi la cuptor smiley detaliu

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cartofi Smiley la cuptor
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 45 Review(s)

12 Comentarii

  1. Laura Nechita

    Grozavi! Sigur voi incerca si eu pentru pitici! Multumim!

  2. ce imi place ideea ta, Laura! o pun deoparte, sper sa am vreme cat de curand sa le fac si eu lui Nati

  3. Aluatul meu a iesit prea moale si nu l-am putut modela bine, era ca un piure compact si lipicios. Am folosit faina pentru a lega aluatul cat de cat, oare cartofii sunt de vina?

    • Draga mea, da, sigur este vina cartofilor. Neaparat foloseste cartofi cat mai naturali posibil. In supermarketuri si chiar in piete am gasit de multe ori cartofi plini de apa. Sa ii fierbi la foc foarte mic, astfel incat sa nu crape.
      Te pup!

    • Tomas Alexandra

      Si eu am patit la fel…:(

  4. o idee foarte buna pentru pitici! o sa incerc si eu 🙂

  5. Cata rabdare trebuie sa ai! Am facut cantitate dubla, mi-a pus putin nervii la incercare. :)) Am bagat prima tava la cuptor, de abia astept sa vad cum ies. 🙂

    • Laura Adamache

      Daria, draga mea, asa este, am foarte multa rabdare cand gatesc.
      Abia astept sa imi spui cum au iesit. Te pup!

  6. Buna ziua ! Se pune si faina de grau in compozitie ? Am pus un praf de faina in aluatul pe care il fac . La ingrediente este trecuta si faina, dar n-am vazut si la “executie” 🙂 Aluatul d-voastra este frumos, pare aproape un aluat clasic .
    Multumesc !

    • Laura Adamache

      Draga Iuliana, la modul de preparare este trecut amidonul. La ingrediente am mentionat ca poti sa folosesti amidon sau faina. Asadar, inlocuieste amidonul cu faina si adaug-o in compozitie conform indicatiilor din reteta.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.