Supa de linte


Supa de linte – Retete culinare Supe

Bol supa de linte

De supa de linte ma leaga foarte multe amintiri frumoase. Fiind preferata mamei mele, o mancam destul de des si chiar daca la inceput nu imi placea foarte mult, in timp am inceput sa o indragesc. Nu am mai facut-o de cativa ani buni si pentru ca ieri am descoperit o punga de linte in dulap, mi s-a facut dor de aceasta supa delicioasa. Am adus cateva modificari retetei de supa de linte a mamei mele, modificari care au dat un plus de gust acestei delicioase si sanatoase supe. Pentru ca rosiile sunt unul dintre principalele ingrediente ale supei, am folosit o conserva de rosii intregi decojite de la prietenii de la Sun Food.

Supa de linte – Ingrediente

  • 1,5 l apa
  • 200 g linte rosie/maro
  • 2 catei usturoi
  • 200 g rosii intregi decojite Sun Food
  • 50 g speck
  • 3-4 rosii cherry
  • 1 salota/1 ceapa alba mica
  • 6-7 cm tulpina telina Apio
  • 1 morcov mediu
  • 2 foi dafin
  • 2 crengute mici cimbru proaspat
  • 2-3 frunze mici menta
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Supa de linte – Mod de preparare

  • Spalam lintea in cateva ape (vom folosi un tip de linte care nu are nevoie de o perioada de inmuiat) si o lasam intr-o sita sa se scurga.
  • Tocam marunt salota si usturoiul, taiem in felii subtiri morcovul si telina, taiem in cubulete mici sunca afumata speck. Incalzim uleiul de masline intr-o oala antiaderenta si adaugam legumele tocate si sunca. Le sotam 1-2 minute, apoi adaugam rosiile decojite si rosiile cherry.
  • Amestecam, pe foc mediu, toate legumele, apoi adaugam apa calda si amestecam.
  • Adaugam in supa lintea spalata si scursa, foile de dafin, menta si cimbrul proaspat.

Preparare supa de linte

  • Acoperim oala cu capac si lasam supa sa fiarba cca 45 minute sau pana cand lintea este fiarta. Atentie, nu fierbeti lintea pana cand bobitele incep sa se dezintegreze, acestea trebuie sa fie fierte al dente.
  • Stingem focul, adaugam sare si piper dupa gust si o servim cu putin ulei de masline pe deasupra.

Supa de linte si rosii Sun Food

Este delicioasa! Pofta buna!

Daca doriti sa transformati aceasta supa intr-o reteta de post, puteti elimina sunca speck. Daca totusi doriti sa o incercati cu speck si nu il aveti la dispozitie, il puteti inlocui cu 50 g bacon afumat.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Supa de linte
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
31star1star1stargraygray Based on 100 Review(s)

21 comentarii la “Supa de linte

  1. Beatrice spune:

    Buna Laura,
    Ce as putea sa folosesc in local brinzei de faci la reteta de pateuri?
    Locuiesc in SUA si nu stiu care ar fi cea mai buna solutie.
    Multumesc

    • Laura spune:

      Beatrice, din pacate nu cunosc produsele din SUA, dar poti folosi orice branza care are textura si gustul branzei de vaci.
      Ricotta exista la voi? Daca da, o poti folosi.

    • Mona spune:

      Dry cottage chese de la Dairyland cutie alba scris cu verde si negru, neaparat sa fie Dry, eu o dau prin masina de tocat, sau blender pentru ca e chiar dry(uscata), asta se poate folosi in loc de brinza de vaci din Romania.Sper ca o gasesti unde esti tu in SUA, cred ca este si la WallMart sau
      Costco, dar cred ca e ambalata diferit, oricum eu asta folosesc.

    • Jojo spune:

      Bună Beatrice
      Când am fost în SUA ,am preparat o prăjiturā cu brânză si am folosit:Farmer cheese ,la care am adăugat o lingură mare de Mascarpone!A ieşit fff bună!
      Doamne ajută

    • Ionela spune:

      Bună Beatrice
      Când am fost în SUA ,am preparat o prăjiturā cu brânză si am folosit:Farmer cheese ,la care am adăugat o lingură mare de Mascarpone!A ieşit fff bună!
      Doamne ajută

    • Laura spune:

      Daria, prefer sa folosesc rosii de calitate conservate, decat rosiile „proaspete” injectate care se gasesc in momentul asta in piete sau supermarketuri si care nu au absolut niciun gust.
      Da, si mama face la fel. 🙂

  2. Carmen spune:

    Buna Laura,
    Pe pachetul cu linte (rosie) cumparat de mine scrie ca timpul mediu de gatire este cca. 10 minute. Cat trebuie sa las supa sa fiarba in cazul asta, tot 45 minute sau mai putin?
    Este prima data cand gatesc linte si imi doresc tare mult sa nu o dau in bara 🙂

    Multumesc !

    • Laura spune:

      Draga Carmen, daca lintea ta fierbe in 10 minute, trebuie sa o adaugi in supa cu 10 minute inainte de a stinge focul.
      Te pup!

  3. Deva spune:

    Absolut geniala! Am mai facut supa de linte pana acum, si asta le intrece pe toate! Am facut varianta vegana (fara sunca), am folosit busuioc uscat in loc de cimbru proaspat (e iarna acum) si cateva bobite de chimion. E si foarte usor de facut! Mersi fain Laura!

  4. Mihaela spune:

    Delicioasa! Eu locuiesc in Spania, aici lintea e foarte populara, toti copiii o iubesc! Eu am folosit cateva feliute ce chorizo, in loc de speck; foarte gustoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor