Mancare de varza cu pui

9 comentarii

Mancare de varza cu pui, o reteta delicioasa si lejera

Mancare de varza cu pui detaliu
Mancare de varza cu pui si mamaliguta fierbinte

Mancare de varza cu cu pui si mamaliguta calda de casa, ce reteta delicioasa pentru masa de pranz! Desi ador mancarea de varza cu carne de porc, o prepar mult mai des in varianta cu carne de pui. Carnea de pui, destul de fada dupa parerea mea, capata un gust minunat in combinatie cu varza.

Zilele trecute am avut norocul sa gasesc o varza dulce excelenta, aproape la fel de buna ca cea romaneasca. Initial am vrut sa fac sarmale, dar ma bucur ca m-am razgandit si am ales sa fac aceasta mancarica de varza cu pui la cuptor.

Reteta nu este deloc complicata, ar fi ideal daca ati reusi sa o faceti intr-un vas de lut. Pregatita in acest fel, mancarea de varza capata un gust cu adevarat special. Aceasta mancare se poate consuma si in dieta Dukan, incepand din croaziera.

Mancare de varza cu pui – Ingrediente

  • 1 kg pulpe de pui
  • 1 varza mare /2 verze mici
  • 3-4 gogosari mici
  • 1 ceapa medie
  • 1 tulpina telina apio (facultativ)
  • 5-6 rosii medii
  • 100 ml suc de rosii
  • 150 ml supa vegetala/apa calda
  • cimbru
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 crengute uscate marar
  • 2 crengute uscate cimbru
  • marar proaspat

Mancare de varza cu pui – Mod de preparare

  • Curatam frunzele externe ale verzei, taiem cotorul si apoi taiem varza in doua jumatati. Tocam fiecare jumatate de varza, o punem intr-un vas si o amestecam cu 2 lingurite rase de sare. O framantam intre maini si o lasam sa se inmoaie pana cand pregatim restul ingredientelor.
  • Spalam pulpele de pui si le stergem foarte bine. Punem pe foc o tigaie antiaderenta si cand s-a incalzit, adaugam pulpele de pui. Nu adaugam ulei in tigaie, dar aceasta trebuie sa fie neaparat antiaderenta, in caz contrar, pulpele se vor lipi si va fi greu sa le intoarcem.
  • Le prajim pe ambele parti, cate 5-6 minute pe fiecare parte sau pana cand capata o culoare aurie uniforma. Stingem focul si acoperim tigaia cu capac.
  • Curatam legumele (gogosarii, rosiile, ceapa, telina), le spalam si le taiem marunt.
  • Punem intr-un vas de lut incapator un strat de varza, adaugam o parte din legumele tocate, piper boabe, piper macinat, marar si cimbru si amestecam bine.
  • Punem pulpele de pui deasupra primului strat de varza si le acoperim cu varza si legumele ramase, amestecate foarte bine.

Mancare de varza cu pui preparare

  • Pe deasupra mancarii de varza adaugam crengutele de marar si cimbru si inca putin piper macinat.
  • Amestecam sucul de rosii cu supa vegetala si il turnam peste varza.
  • Acoperim vasul de lut cu capac si il introducem in cuptorul rece. Setam cuptorul la 180°C si fierbem mancarea de varza cu pui 1 ora. Dupa o ora, indepartam capacul si o mai lasam inca 15-20 de minute sa se rumeneasca.

Varza cu pui la cuptor detaliu

  • Servim mancarea de varza cu mamaliga si ardei iute. Este delicioasa!

Farfurie cu mancare de varza cu pui

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mancare de varza cu pui
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 39 Review(s)

9 Comentarii

  1. Extraordinare toate retetele tale dar nu ma asteptam sa vad aici campanie electorala:(

    • Draga Maria, ma bucur ca iti plac retetele mele. Reclamele sunt afisate in mod automat de catre Adsense. Toti bloggerii care au adsense pe blog, afiseaza acelasi tip de reclame. Pentru ca eu nu locuiesc in Romania, mi-e imposibil sa vad ce se difuzeaza pe teritioriul tarii. Nu stiam ca exista reclame cu continut politic. Iti multumesc ca mi-ai spus!

  2. Andreea Daroczi

    Delicioasa. Mie imi place la nebunie mancarea de varza. E exceptionala si cu carne de rata.

    • Draga mea, asa este, cu rata iese foarte buna. De doua saptamani tot vreau sa cumpar rata si mereu uit. Multumesc c mi-ai amintit, maine nu mai uit sigur. Te pup!

  3. Mihaela Bucur

    Multumesc pentru aceasta informatie

  4. Laura,eu am o oala de lut ptr sarmale si ma gandesc sa fac varza in ea dar nu am folosit-o niciodata.Ai idee cum ar trebui sa procedez cu ea?

    • Laura Adamache

      Aura, draga mea, daca nu a fost folosita niciodata, oala de lut trebuie sa se hidrateze. O pui intr-un vas mare si o acoperi complet cu apa rece. O lasi in apa cel putin 4 ore. Dupa ce o scoti, o stergi putin si pui ingredientele in ea. Oala se introduce in cuptorul rece, niciodata fierbinte. Dupa ce prepari mancarea, o scoti din oala, speli oala cu apa si bicarbonat, niciodata cu detergent de vase, o lasi sa se usuce si o pui inapoi in cutie sau o invelesti intr-o bucata de bumbac, oricum sa fie ferita de praf. Inainte de fiecare utilizare ulterioara, o hidratezi mereu cate 30 de minute. Te pup!

  5. Ooo, multumesc din suflet ptr raspunsul complex si prompt! Felicitari ptr ceea ce faci si faci minunat! 🙂

    • Laura Adamache

      Cu mult drag! Multumesc pentru aprecieri si spor la bucatarit! 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.