Pachet de scoala plin de bunatate cu salamul Sissi

26 comentarii

Pachet de scoala plin de bunatate cu salamul Sissi

Astazi, pe langa o reteta absolut delicioasa, ideala pentru pachetul de scoala al celor mici, va invit si la un concurs cu premii minunate.

Sunt convinsa ca mamicile care imi viziteaza blogul sunt gospodine desavarsite si acorda o atentie deosebita stilului de alimentatie al celor mici. Pachetul de scoala este foarte important, acesta trebuie sa fin sanatos si plin de bunatate, sa cuprinda sandvisuri sau gustari delicioase facute acasa. Asadar, retete mea de astazi, sigur merita sa isi faca loc in pachetelul prichindeilor dumneavoastra. Astazi am vrut sa pregatesc o gustare inedita, va invit si pe voi sa incercati reteta de scones cu cascaval si salam afumat Sissi.

Salam Sissi

Noul salam Sissi este un produs de calitate, marca Caroli, este disponibil in magazine incepand cu luna septembrie a acestui an. Face parte din categoria salamurilor fiert afumate, este preparat din bucati de pulpa de porc si vita atent alese si are un continut ridicat de carne (din 110 g de carne, se realizeaza 100 g produs). Am fost foarte placut surprinsa de gustul fin si echilibrat si mai ales de continutul redus de sara, un lucru destul de rar intalnit la mezelurile disponibile pe piata. Salamul Sissi este dedicat celor care pun accent pe calitatea vietii. Il puteti folosi in nenumarate retete delicioase pentru intreaga familie.

Inainte de a va spune ce trebuie sa faceti pentru a intra in posesia premiilor oferite de Sissi, haideti sa vedem cum se fac aceste gustoase scones cu cascaval si salam.

Scones cu salam si cascaval

Detaliu salam Sissi scones

 Ingrediente – Scones cu cascaval si salam (8 bucati)

  • 200 g faina alba de grau
  • 50 g faina integrala de grau
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 4 linguri cascaval ras (50g)
  • 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 1 albus
  • 125 ml iaurt natural
  • 125 g Salam Sissi
  • 1 lingurita sare
  • 1 albus + 100 g cascaval ras (pentru pudrat scones)

Mod de preparare – Scones cu cascaval si salam

  • Amestecam ambele tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul si le cernem printr-o sita deasa, direct intr-un vas incapator.
  • Adaugam in centrul fainii, iaurtul, cascavalul ras, salamul taiat in cubulete mici, galbenusurile si 1 albus, zaharul, untul rece topit si sarea.

Preparare Scones

  • Framantam pana cand obtinem un aluat compact (consistenta trebuie sa fie moale, dar bine legata. In cazul in care mai este nevoie de faina, mai adaugam maxim 1-2 linguri).
  • Pudram planul de lucru cu faina si aplatizam aluatul cu facaletul, intr-o foaie rotunda groasa de cca 1,2 cm. Taiem foaia in 8 triunghiuri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Preparare scones

  • Le ungem cu albusul ramas, usor batut cu furculita (batem albusul pana se formeaza putina spuma) si apoi le pudram din belsug cu cascaval ras. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 20-25 minute.

Scones in tava de cuptor

  • Dupa ce s-au rumenit uniform, le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar. Dupa ce se racesc putin, le putem gusta. Neaparat cu pofta!

Detaliu sectiune salam Sissi

Pofta buna!

Tema concursului “Pachet de scoala plin de bunatate cu salamul Sissi” este foarte simpla si frumoasa.

Ce trebuie sa faceti?

  1. Sa imi lasati un comentariu la acest articol, in care sa imi raspundeti la intrebarea ” Ce sandvis sau gustare ati crea pentru pachetul de scoala al celor mici cu noul salam Sissi?” Nu trebuie sa pregatiti reteta sau sa-mi trimiteti poze, nici sa cumparati salamul Sissi special pentru concurs, ci doar sa imi spuneti ce sandvis sau gustare ati pregati cu el.
  2. Descrierea retetei trebuie sa fie clara si sa cuprinda: Ingrediente si Mod de preparare. Cu cat o reteta va fi mai frumos si mai clar explicata, cu atat va avea sanse mai mari de castig.

Durata concurs si desemnare castigator

  1. Concursul incepe pe data de 17.10.2014 si se incheie pe data de 6.11.2014 (3 saptamani)
  2. Castigatorul va fi ales de mine, in functie de felul in care a fost explicata reteta si de unicitatea ei.
  3. Fiecare participant are dreptul sa concureze cu cate 3 retete.

Premiu castigator

  1. Premiul consta intr-un rucsac Kipling si un lunchbox.

Premiu Pachet de scoala plin de bunatate cu salamul Sissi

 Va astept cu mare drag sa participati!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Scones cu cascaval si salam
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 60 Review(s)

26 Comentarii

  1. Aluculesei Brindusa

    Imi place sa fac dintr-un sendvis ceva placut privirii si papilele gustative sa se indragosteasca iremediabil .De aceea adaug ingrediente care mai de care mai gustoase si savuroase si salamul Sissi este intr-adevar un salam cu gust placut si copii il adora.
    Sendvis floare:-
    -2 linguri crema de branza cu verdeata,
    -1 felie de paine,
    -2 felii de salam Sissi
    -1 felie de sunca,
    -2 foi de salata,
    -1 felie de cascaval,
    -2 ridichi,
    -1 felie bakon,
    -4 felii de castraveti,
    -1 fir de ceapa verde.
    Mod de preparare
    Asezam pe masa de lucru foile de salata peste foi asezam felia de bakon,peste bakon asezam felia de paine taiata in doua,intindem apoi primul strat de branza,adaugam cascaval impaturit in patru,salamul Sissi taiat in doua si sunca taiata si ea in doua.Adunam totul si le unim cu o scobitoare.Taiem surplusul si asezam sendvisul pe o felie de rosie care este pusa pe o felie de salam Sissi si ornam apoi cu ridichi.Pofta buna!

    Putem creea din aceleasi ingrediente un sendvis plin de culoare:

    Si un sendvis care poate da gata orice macacios:)

  2. Angela Barbu

    Mie imi plac sandvisurile foarte mult, mai ales cand nu am timp sa gatesc, le fac
    des, pentru toata familia. Sandvisul meu preferat este cel cu cascaval si salam.
    Ingrediente: 1 chifla, 50 g salam, 2-3 felii cascaval dulce, 3-4 frunze de salata verde.
    Preparare: Tai chifla in doua, pun frunzele de salata, apoi cascavalul taiat subtire si salamul. Inchid chifla si mananc. Este foarte bun.

  3. Mariana Pop

    Senvisul meu preferat este cel cu grogonzola. M-am indragostit de branza asta cand am fost prima data in Italia, in concediu, acum multi ani. De atunci o tot cumpar si o folosesc in multe retete. Ingrediente: 2 felii de paine neagra, 2-3 felii salam, 1 felie gorgonzola, maioneza.
    Preparare: Ungem o felie de paine cu maioneza putina, punem peste ea niste felii de salam si grogonzola. Punem a doua felie peste branza si mancam imediat. Este foarte bun.

  4. Irina Adragoaiei

    Sanvisul cu unt si salam este preferatul copilului meu. Il fac pentru pachetul de scoala de cand a inceput scoala si nu se plictiseste de el. Aveti nevoie de: 2 felii de paine alba, unt, castraveciori murati, salam. Ungem painea cu putin unt, adaugam felii de salam si castraveti murati taiati felii. Inchidem senvisul, il invelim si il punem in pachetel. E bun si pentru parinti, nu doar pentru copii.

  5. Bogdana Popel

    Copilul meu mananca cu placere senvisurile cu salam. Preferatul lui este sendvis cu paine cu masline si salam. Cumpar painici cu masline, le tai pe lungime si le umplu cu salam, cascaval, rosii proaspete felii si salata. Mai bun de ata nu exista.

  6. Sandvisul preferat al fetitei mele este cel cu salam si ou. Pentru un sendvis am nevoie de doua felii de paine ciabatta, preferata ei, 1 ou fiert tare, 2 frunze salata verde, 2-3 felii salam, putina maioneza de casa obligatoriu. Prajesc putin feliile pe gratar si dupa ce se racesc le ung cu putina maioneza si adaug salata, salamul felii, oaule fierte taiate felii si pun peste a doua felie de paine. Uneori mai pun si rosii. Este foarte bun.

  7. Larisa Lazarescu

    “Portofele” hranitoare

    Ingrediente:
    Pt aluat
    250 gr faina
    200 gr branza vaci scursa bine
    500 ml iaurt gras
    2 oua
    1 lingurita bicarbinat sodiu
    Sare,piper
    Umplutura:
    200 gr salam SiSSI
    100 gr cascaval ras
    Ketcup( facut in casa)
    Ulei masline
    Mod de preparare:
    Pentru aluat :se amesteca toate ingredientele avand grija sa se omogenizese perfect( trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai groase)
    Se incinge o tigaie de Teflon in care s-a pus un pic ulei si se toarna cu polonicul un strat mai gros de aluat.Cand marginile incep sa se aureasca , pe jumatate din suprafata se pune salamul Sissi tocat fasii sau cubulete, casacvalul ras si ketcup-ul. Se pliaza placinta in doua obtinandu-se un semicerc care se “sigileaza” pe margine apasand cu furculita.
    Se mai coace cate 2 min pe fiecare parte si se scoate pe un prosop de hartie.
    Se procedeaza la fel cu restul aluatului.
    Sunt foarte bune atat calde cat si reci( eu le fac duminica seara si le dau copiilor la scoala atat luni cat si marti).
    Pofta buna!

    PS: astazi le-am pregatit reteta ta! A iesit fff bine iar copii sunt incantati de bunatatile din pachetelul de maine!
    Multumesc pentru toate retele tale!

  8. Cristina Maria

    Pentru un sandwich sanatos, pe care sa-l duca copilul la scoala, ung 2 felii de paine toast cu crema de branza proaspata (nu cu unt – e prea gras, nu cu maioneza – e riscant galbenus crud pentru cateva ore pana la pauza). In rolul Salamului SISI (inca nu am cumparat – dar daca e atat de bun va deveni titular in sandwich) pun de obicei muschi file afumat. O felie de cascaval afumat nu se bate cu branza proaspata, fiindca intercalez ca arbitru o leguma buna care tine la tavaleala (fasii de ardei kapia). Copilului meu nu-i place frunza verde, iar rosia (desi o iubim la nebunie) se zborseste intre toate bunatatile astea),

    Sandwich-ul taiat oblic ne da doua dragute sandwich-uri triunghiulare. Gata ! La scoala.

  9. Ramona Dumitriu

    Dupa ce am incercat reteta ta de bagels, le folosesc mereu pentru sandvisuri. Sunt mai bune decat orice paine din comert. Tai bagelsii in doua, ii ung cu branza philadelhia clasica si adaug felii de salam, cascaval si ardei gras.

  10. Foetaj cu ciuperci si cascaval

    E o gustare foarte simplu de facut, gustoasa si usor de transportat in geanta de scoala.

    Ingrediente:
    -Foetaj din comert,
    -Ciuperci putin calite,
    -Cascaval ras,
    -Ou pentru uns.

    Preparare:
    Se intinde foetajul dezghetat in foaie potrivit de groasa.
    Se presara pe deasupra ciupercile calite si cascavalul ras.
    Se ruleaza strans si se da la rece 30 de minute.
    Se unge ruloul cu ou batut si se feliaza in felii de aproximativ 1 cm, care se coc pe foaie de copt, in cuptorul incalzit la 180 grade, circa 5-8 minute.

    Pofta buna!

  11. Ordos Simona

    Sandwich-ul preferat al baieţelului meu este sandwich-ul baghetă cu salam, cremă de brânză, caşcaval, ardei gras şi castravete.

    Ingrediente:

    – o jumătate de baghetă (aprox. 15 cm )
    – cremă de brânză (am folosit cremă de brânză cu verdeaţă de la Delaco)
    – 5 feliute salam Sissi (chiar am incercat si e foarte bun)
    – 4 feliute de cascaval ( am folosit caşcaval Hochland clasic)
    – 6 feliute ardei gras (taiate julienne)
    – 4 feliute castravete proaspăt.

    Mod de preparare:

    Se taie bagheta in doua , partea de jos se unge cu un strat de crema de branza, se adauga feliutele de salam, feliutele de caşcaval , ardeiul gras , castravetele, şi se adaugă cealaltă parte de baghetă peste toate ingredientele.
    Se savurează cu mare plăcere! Poftă bună!

  12. Pentru pachetelul fiicei mele, as pregati un sendvis cu salam, cascaval si masline naturale.
    Se ung doua felii de paine cu unt, peste prima felie se adauga 2 feliute de salam Sissi, apoi doua feliute de cascaval(de obicei folosim Dotti sau cel de Beclean), adaugam cateva feliute de masline, acoperim cu cu a doua felie de paine, spunem apoi o vraja de fericire si cumintenie, il impachetam frumos si gata!
    Pofta buna si sa nu uiti sa fii cuminte la scoala!

  13. Pentru pachetel, as mai pregati si o pizza-placinta-chec (nu stiu precis in care categorie intra, dar este ff gustos).
    Reteta este cam asa:
    – 2 oua
    – 1 cana de iaurt la temperatura camerei (daca e rece iese aluatul cleios)
    – 1 praf de copt
    – 2 cani faina
    – 1 ceapa uscata tocata marunt
    – 1 ardei gras rosu tocat marunt
    – 1/4 cana ulei (aceeasi cana cu care am masurat iaurtul)
    – 8-10 feliute salam Sissi tocate marunt
    – 1 cana de branza sau cascaval ras
    – 2 linguri de seminte de in, 2 linguri de seminte de susan si 2 lijnguri de seminte de flaorea soarelui
    Se amesteca ouale cu iaurtul, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt (trebuie sa iasa un aluat ca o smantana groasa). Se adauga apoi toate celelalte ingrediente: ceapa, ardeiul, salamul si branza. Se toarna in tava acoperita cu hartie de copt.
    Separat, intr-o tigaie, se prajesc putin toate semintele.
    Se presara semintele prajite deasupra aluatului si se da cuptor pentru 25-30 ‘.
    Cand s-a racit se taie bucatele, se impacheteaza si se pune la pachetel.

    Pofta buna!

  14. Cred ca mi-ar placea ca fetita mea sa manance in fiecare zi cate un sendvis format din:
    Ziua 1: o chifla din faina integrala cu seminte pe care o ung cu hummus, deasupra 2 felii de salam Sissi, o felie de cascaval si un castravete murat taiat felii ( ea chiar mananca aceste sendvisuri, in afara hummusului 🙂 )
    Ziua 2: o chifla din faina integrala unsa cu unt de arahide, peste care pun 2 felii de salam Sissi, una de cascaval si un castravete murat taiat felii( pe asta chiar il mananca cu totul). Este chiar delicios, si sanatos pe deasupra.

  15. Miha Suciu

    Bruschete cu rosii, busuioc si salam Sissi
    Combinatia este de neratat, musai sa incercati macar o data! 😉
    Se feliaza o bagheta (la fel de bune ies si cu paine clasica), se baga in blender o lingura de ulei de masline si o rosie medie. Cand rosia si uleiul sunt mixate bine, se adauga un praf de sare, busuioc uscat si usturoi pisat. Se incorporeaza toate si compozitia se intinde pe feliie de bagheta.
    Separat, se toaca cubulete cateva rosii si cateva felii de salam Sissi, se adauga deasupra si se pun in cuprtorul preincalzit la 180 grade, aproximativ 10-15 minute. Cand se scot se presara deasupra branza Grana Padano razuita.
    Un deliciu! Gustarea perfecta pentru o pauza mica, mica
    Pofta buna! 🙂

  16. Draga Laura,
    Urmaresc acest site cu multa placere, este o adevarata sursa de inspiratie, iar reteta de astazi este mai mult decat imbietoare.
    Noi suntem fani ai produselor Sissi, iar daca acest salam se ridica la standardele descrise de tine, atunci baietelul meu va fi mai mult decat incantat pentru ca este un mare amator de salam si de sandwichuri 🙂
    Avand in vedere ca la anul va intra in clasa 0, trebuie de acum sa imi fac un retetar nou de sandwichuri si gustari delicioase si practice 🙂
    Provocarea lansata de tine m-a facut sa visez la mai multe combinatii atractive pentru papilele gustative. Asadar, m-am oprit asupra un sandwich care ar contine ingredientele cele mai indragite de baietelul meu: o chifla din faina integrala cu multe seminte (in, dovleac, floarea soarelui, susan) facute in casa cu mult drag. Chifla bine rumenita se taie in doua, prima jumatate se unge temeinic cu unt aromatizat cu verdeturi (unt, sare de mare, busuioc proaspat), peste care adaugam o jumatate de ardei kapia copt (scurs in prealabil de zeama), cateva feliute de salam Sissi, apoi mozzarella, cateva frunzulite de baby spinach si in cele din urma, ”capacul” sandwichului, eventual uns discret cu putin mustar dulce. Pofta buna!

  17. Andreea 28

    Eu pregatesc pachete pt scoala de vreo 4 ani..si voi mai pregati cel putin tot pe atat..
    De obicei le pun sandwisch -uri facute dimineata, inainte sa plece la scoala…, cornuri sau covrigi..depinde…
    imi place sa-i surpind si cu o mica surpriza..gen ciocolatica, un mar mic, o banana…etc
    Mai rar, am pregatit si o clatita ( facuta de seara), in care am pus salam sau cascaval..noi adoram clatitele..in astfel de clatite ( aluatul binenteles fara zahar) as pune si felii de salam sissi…singurul inconvenient ar fi ca la noi la scoala nu este apa calda…am putea pune servetele umede…asftel de clatite sunt mult mai bune calde..dar se mananca si reci!!

  18. Buna, am facut aceasta reteta aseara, a fost foarte buna. Aluatul a fost foarte usor de facut. Dar data viitoare cu siguranta am sa adaug in compozitie si cubulete mici de ciuperci fierte si masline….doar cu salam e cam monoton…:) Abea astept retete noi de genul asta, rapide si gustoase pentru o seara de weekend

  19. Liana Toma

    Draga Laura, iti las reteta mea de Chifle Catelusi, pe care o consider ideala pentru pachetelul de la scoala, iar copiii vor fi incantati!!

    Ingrediente:
    600g faina,
    340ml lapte,
    1 ou,
    100ml ulei,
    1 plic drojdie uscata Dr.Oetker,(7g),
    1 lingura de zahar brun,
    1 lingurita de sare,
    100g masline negre,
    1 ou pentru uns.

    Mod de preparare:

    1. Pune intr-un castron faina amestecata cu drojdia uscata, sarea si zaharul.
    Toarna la mijloc laptele, uleiul si oul batut.
    Framanta energic pana ce obtii un aluat bine legat.

    Acopera-l cu un servet si lasa-l la dospit o ora, la loc cald.
    Dupa ce a crescut, mai framanta-l un pic, apoi imparte-l in doua bile egale.
    Dintr-o bila, fa alte trei. Cantareste-le, ca sa fie la fel.

    Ia o bila de aluat si aplatizeaz-o cu podul palmei. Cu un cutit ascutit faceti doua taieturi oblice de sus in jos: una in dreapta si una in stanga. Acestea vor fi urechile.Eu am avut masline negre cu samburi. Le-am taiat pe mijloc, le-am scos usor de pe sambure si astfel am avut “nasucurile”. Din alte bucati, triunghiuri, am facut “ochisorii”.Se pensuleaza cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute.Mie mi s-au parut cam mari chiflele, astfel incat din celelalte trei bile, am facut sase!!
    Se taie chiflele cand sunt reci, se pune o frunza de salata, o felie de cascaval si un cabanos sau doua-trei felii de salama Sissi.

    Se adauga kechup sau mustar dupa gustul fiecaruia 😉 (Iti las linkul sa vezi pozele, Tudor a fost incantat maxim de acesti “catelusi”:http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro/2014/06/chifle-catelusi.html. Si ah, am facut si “Chifle pisicute” dar cu cate un pestisor in gura 😉

  20. andra olteanu

    Noi incercam sa le dam celor mici pachetel cu mancare sanatoasa, asadar va prezint si dvs reteta de mini tarte cu legume si salam sissi- cu aluat din faina integrala. Sunt sanatoase, colorate , pe placul celor mici.
    Aluatul din faina integrala ( folosim de parox 1 an chiar reteta de pe blogul dvs. , pe care am trecut-o la loc de cinste in caietul de retete). Ingrediente aluat: 400 gr faina integrala, 200 ml apa calduta, ½ lingurita sare, 1 lingurita zahar, 10 gr drojdie uscata. Aluatul se pregateste ca si aluatul cu faina alba, direct, fara maia, se lasa la dospit la cald 30- 45 min, pana ce acesta isi dubleaza volumul.
    Ingrediente umplutura tarta ( legumele pot varia in functie de gusturile copilasului ):
    2 oua 5 linguri smantana 1 ling mustar

    ceapa verde sau ceapa rosie daca este iarna si nu gasim verde
    ½ cutie porumb fiert- la conserva
    ½ de ardei gras rosu ½ ardei gras galben ½ ardi gras verde
    100 gr salam sissi
    80-100 gr branza – de care prefera cel mic, noi folosim cas putin sarat
    Sare piper
    Mod de preparare: Toate legumele le taiem cubulete, adaugam ceapa tocata marunt si porumbul, si le sotam cu putin ulei pt culoare. Amestecam legumele astfel sotate cu salamul taiat cubulete si branza taiata cubulete. Separat batem ouale impreuna cu smantana si putin mustar. Avem nevoie de o tava cu forme de mini tarta sau forme individuale de mini tarte
    Intindem aluatul si cu un pahar taiem cercuri. Punem aluatul in forme, iar peste aluat asezam cate o lingura din amestecul de legume cu branza si salam. Punem deasupra din amestecul de ou si smantana. Punem la cuptor pentru aprox 30 de minute, pana devin aurii, insa sa avem grija sa nu le prinda focul si sa devina maronii pe margini. Focul mai tare la inceput si apoi se potriveste mai incet. Cei mici consuma cu mare placere aceste tarte. Sunt gustoase, arata foarte bine fiind colorate, si mutumirea noastra este ca mananca ceva sanatos. Multumesc

  21. Cu acest salam, as face pentru pachetelul de la scoala o placinta cu foi subtiri de casa. E o reteta foarte simpla de foi,pe care eu o fac frecvent si le umplu cu diverse umpluturi dulci sau sarate. Avem nevoie, insa de un pacintar lung si subtire de intins foile. Al meu are cam un metru lungime, iar diametru un centimetru. Pentru intins foile, avem nevoie de amidon alimentar. Se pot intinde si cu faina, dar nu vor iesi foarte sumtiri Cana care se foloseste la ingrediente e de 250mi.
    Ingrediente foi:
    750g faina alba,
    2 cani apa calduta,
    1/2 cana ulei,
    1 ligurita sare,
    amidon pentru intins foile,
    100 g unt topit sau 100 g ulei pentru uns foile.
    Ingrediente umplutura:
    200g salam sissi,
    100g cascaval,
    100g telemea de oi,
    1 ou,
    sare,piper.
    Mod de preparare foi:
    Se cerne faina, se adauga in centrul ei apa, uleiul si sarea si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de moale. Ca sa se fragezeasca, aluatul se bate de masa timp de 10 minute. Se imparte aluatul in mingiute mici si se aseaza in lighenasul presarat cu faina. Se acopera cu un prosop si se lasa sa se odihneasca maxim o ora. La o tava rotunda, cu diametrul de 40 cm (de preferat se foloseste o tava rorunda pentru ca foile vor iesi rotunde), eu impart aluatul in 10 mingiute de aproximativ 80-90g fiecare.
    Mod de preparare umplutura:
    Salamul se taie cubulete, branzeturile se dau pe razatoarea mare, oul se bate usor si se amesteca toate. Se mai adauga sare, piper, dupa gust.
    Asamblare:
    Se ia cate o mingiuta, se presara bine cu amidon si dedesubtul ei si deasupra, se aplatizeaza si apoi se intinde cu placintarul cat se poate in forma rotunda. Cat foaia a ajuns de aproximativ 20 cm diametru, se ruleaza foaia usor pe placintar si cu ea rulata, rulam usor placintarul pe masa dinspre interior, spre exteriorul foii. Avem grija sa fie in permanenta suficient amidon ca sa nu se prinda foaia. Desfacem dupa 2-3 rulari si rulam foaia din alta directie. Procedam asa ca sa iasa rotunda foaia pana se subtiaza asa cum sunt foile din comert. Se pot face si mai grosute, dupa preferinte. Se ruleaza foaia pe placintar si se aseaza in tava unsa cu unt sau ulei.Daca foaia este mai mare, i se da drumul in zig-zac in tava astfel incat sa acopere fundul tavii. Se stropeste cu unt sau ulei din loc in loc, nu pe toata suprafata. Se intinde a doua foie, se adauga in tava, apoi se arunga ici colo umplutura, nu uniform si nici nu se preseaza pentru ca placinta sa iasa aerata. Se continua asa, presarand pe o foaie unt, pe alta umplutura pana ajungem la ultimele doua foi. Penultima nu se va mai stropi cu ulei, ci cu putina apa pentru ca ultima foaie sa se lipeasca de ea si sa iasa aspectuasa placinta. Ultima foaie se intinde dreapta in tava, adica nu se mai fac zig-zacuri, iar marginile se indoaie pe dedesubtul foiii. Placinta se taie in romburi cu un taietor de pizza, nu pana jos, doar putin, apoi se unge bine cu restul de unt sau ulei. Seda la cuptorul incins la 180grade pentru aproximativ o ora. Cand se rumeneste frumos deasupra, e gata. Se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop pentru un sfert de ora pentru a se muia putin deasupra de la aburi, apoi se taie si se poate servi cu o salata.

  22. Lipie umpluta

    Este un mic dejun rapid si poate fi luat si la pachet!

    lipii
    salam Sissi
    cascaval
    rosii, ardei, salata verde
    branza (gen Almette cu arome daca doriti)

    Se incalzeste putin lipia in tigaie pe ambele parti pentru a fi mai maleabila si se ruleaza mai usor.
    Se unge cu branza se aseaza felii de cascaval, rosii, ardei, salam si salata verde.
    Se ruleaza si se poate taia pe jumatate.
    Pofta buna!

  23. Si eu recunosc ca imi bat capul cu ce sa-i mai dau la pachetel baietelului meu,pentru ca nu vreau sa apelez prea des la banalele sandwichuri.Asa ca ma inspir in deosebi din bucataria italieneasca,pt ca mi se pare ce-a mai potrivita .
    Am sa va impartasesc,asadar,o reteta de sandwischuri napolitane,pe care am adaptat-o dupa gustul nostru si care este foarte portivita pentru pachetelul pentru scoala.
    Pentru aluat avem nevoie de: -600g faina
    -300g lapte
    -50g cascaval sau cas putin sarat
    -2 oua +1 ou pentru uns deasupra
    – o lingurita de sare
    -un cub de drojdie de 25g
    -piper dupa gust
    Pentru umplutura avem nevoie de:sunca,salam Sissi, ardei capia,ciuperci conservate la borcan, taiate toate cubulete mici ,si cascaval ras.
    Se pune faina cernuta intr-un bol.Separat, intr-o cescuta,se desface drojdia cu putin lapte cald,apoi se face o gaura in mijlocul fainii si se toarna drojdia,apoi ouale, cascavalul/casul ,sarea,piperul si se amesteca usor in mijlocul faini,dupa care se adauga treptat laptele caldut pe masura ce se incorporeaza.Se framanta bine aluatul pana ce se desface dupa bol.Lasam aluatul la crescut aproximativ o ora sau pana isi dubleaza volumul.Dupa ce l-am lasat suficient sa creasca,se pune pe masa de lucru, se imparte in patru si se intinde cu sucitorul sub forma de patrat .Se pune pe toata suprafata bucatile de sunca ,salamul,ardeiul,ciupercile si cascavalul ras. Se ruleaza, ca pe o rulada ,apoi se taie in felii mici .Se procedeaza la fel cu toate bucatile de aluat.
    Pe tava de la cuptor se pune hartie pentru copt,si se aseaza rolele,lasand spatiu suficient intre ele.Se mai lasa sa cresca pana isi dubleaza volumul,apoi se bate oul ramas,si se ung pe deasupra.Se coace la 200 grade pentru 20 de minute, la cuptorul preincalzit.Sunt foarte bune calde ,dar si reci.

  24. Mult asteptata zi a sosit, cine a castigat?

  25. O reteta delicioasa. Multumim. Am servit scones-urile cu o salata verde si in timp ce le savuram, ma tot minunam de ele 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.