Fursecuri cu Ananas

18 comentarii

Retete culinare – Fursecuri cu ananas – reteta fursecuri fragede

Fursecuri fragede cu Ananas

In prima zi de primavara, va propun niste delicioase fursecuri cu ananas. Reteta de fursecuri este foarte simpla si rapida, fara timpi de asteptare si cu ingrediente la indemana oricui.

Pentru aceste fursecuri fragede, am folosit ananas bucati de la SunFood in sirop slab indulcit. Este un produs 100% natural, si cel mai important, fara conservanti.

conserva de ananas

Ingrediente – Fursecuri fragede cu ananas (30 fursecuri)

  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 3 oua
  • 140 g zahar vanilat
  • 75 ml suc de ananas
  • 150 g ananas conservat
  • esenta ananas
  • 1 varf cutit cu sare

Mod de preparare – Fursecuri cu ananas

  • Mixam untul amestecat cu zaharul si sarea pana cand obtinem o crema omogena (cca 6-7 minute).
  • Adaugam ouale, unul cate unul, avand grija ca urmatorul ou sa fie adaugat doar in momentul in care oul anterior a fost perfect inglobat in crema de unt.
  • Adaugam faina treptat si mixam bine, apoi sucul de ananas si esenta. Mixam si la sfarsit adaugam ananasul bine scurs si taiat in bucatele mici (va recomand ca dupa ce-l scurgeti, sa-l stoarceti bine ca sa eliminati sucul).

aluat fursecuri cu ananas

  • In tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam mici gramajoare de cca 2 cm diametru.

fursecuri fragede in tava

  • Coacem fursecurile cu ananas in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute. In momentul in care marginile fursecurilor devin aurii si suprafata este usor bronzata, le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca.

Detaliu fursecuri fragede cu ananas SunFood

  • Sunt delicioase si foarte simplu de facut.

Fursecuri cu ananas prezentare

Va doresc o primavara minunata, cu multe realizari!!

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fursecuri cu ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

18 Comentarii

  1. chiar ca se fac usor! si-s sigura ca se topesc in gura de fragede ce sunt 🙂 Sa ai o primavara frumoasa, Laura, cu multe bucurii si sanatate, ca-i mai buna decit toate!

    • Catalina, draga mea, o primavara de vis sa ai si tu!
      Ma bucur mult ca-ti plac fursecurile!
      Pup!

  2. Interesante…bănuiesc ca se pot face si cu ananas proaspăt.as vrea sa i le fac fetita mele de 1 anisor

  3. Grozave fursecurile! O primavara minunata iti doresc!

  4. Fursecuri fără ananas nu puteţi face. Poftesc la cutiile cu ananas şi este 1 noaptea. O să vi le împrumut. :))

  5. Arata minunat fursecurile, o sa le incerc si eu. O primavara superba va doresc.va pup

  6. Inca o reteta simpla si frageda!;)

    O primavara cu multe realizari!

  7. Adriana Lupu

    Foarte fragede aceste fursecuri draga Laura.Sa iti dea Domnul o primavara plina de soare si flori.Te pupam.

    • Adriana, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac! Iti doresc o primavara minunata, plina de fericire si realizari!

    • Adriana, draga mea, tare mult ma bucur ca iti plac!
      Pupicei cu mult mult drag si o primavara insorita sa ai!

  8. Am sa le incerc si eu cu siguranta. Tare bine arata, ca de astfel toate retetele tale.
    Vreau sa le fac pentru fetita mea de 1 anisor si jumatate.
    O seara placuta.
    Te pup.

    • Bianca, draga mea, sper tare mult sa-i placa fetitei tale!
      Pup cu drag pe amandoua.

  9. Fursecurile astea imi fac cu ochiul de vreo saptamana. Ce ma opreste insa sa ma apuc de treaba e faptul ca n-am vazut pe nicaieri esenta de ananas. Voi de unde ati luat sau poate fi inlocuita cu altceva ? Multumesc si spor in continuare la bucatarit 🙂

    • Andreea, draga mea, o gasesti in magazinul online pastai de vanilie.
      Nu este neaparat necesar sa folosesti esenta. Poti folosi zahar vanilat sau esenta de vanilie.
      Pup cu drag!

  10. Le’am incercat si eu, am respectat intocmai cantitatile, totusi mie mi’au iesit moi si doar marginile crocante si bronzate. Puteti sa imi dati vreun sfat?
    In poze arata super, mi’ar placea sa imi reuseasca si mie asa data viitoare.

    • Draga Idana, imediat dupa ce le scoti din cuptor, sunt foarte moi, dar dupa ce se racesc, vor deveni usor crocante.
      Daca vrei sa fie foarte crocante, inainte de a le baga in cuptor, aplatizeaza putin gramajoarele de aluat.
      Astfel, in timpul coacerii acestea se vor extinde mai bine si vei obtine fursecuri foarte subtiri si crocante.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.