Fursecuri cu Ananas


Retete culinare – Fursecuri cu ananas – reteta fursecuri fragede

Fursecuri fragede cu Ananas

In prima zi de primavara, va propun niste delicioase fursecuri cu ananas. Reteta de fursecuri este foarte simpla si rapida, fara timpi de asteptare si cu ingrediente la indemana oricui.

Pentru aceste fursecuri fragede, am folosit ananas bucati de la SunFood in sirop slab indulcit. Este un produs 100% natural, si cel mai important, fara conservanti.

conserva de ananas

Ingrediente – Fursecuri fragede cu ananas (30 fursecuri)

  • 250 g faina
  • 150 g unt moale
  • 3 oua
  • 140 g zahar vanilat
  • 75 ml suc de ananas
  • 150 g ananas conservat
  • esenta ananas
  • 1 varf cutit cu sare

Mod de preparare – Fursecuri cu ananas

  • Mixam untul amestecat cu zaharul si sarea pana cand obtinem o crema omogena (cca 6-7 minute).
  • Adaugam ouale, unul cate unul, avand grija ca urmatorul ou sa fie adaugat doar in momentul in care oul anterior a fost perfect inglobat in crema de unt.
  • Adaugam faina treptat si mixam bine, apoi sucul de ananas si esenta. Mixam si la sfarsit adaugam ananasul bine scurs si taiat in bucatele mici (va recomand ca dupa ce-l scurgeti, sa-l stoarceti bine ca sa eliminati sucul).

aluat fursecuri cu ananas

  • In tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, formam mici gramajoare de cca 2 cm diametru.

fursecuri fragede in tava

  • Coacem fursecurile cu ananas in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15-20 minute. In momentul in care marginile fursecurilor devin aurii si suprafata este usor bronzata, le scoatem din cuptor si le asezam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca.

Detaliu fursecuri fragede cu ananas SunFood

  • Sunt delicioase si foarte simplu de facut.

Fursecuri cu ananas prezentare

Va doresc o primavara minunata, cu multe realizari!!

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Fursecuri cu ananas
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 30 Review(s)

18 comentarii la “Fursecuri cu Ananas

  1. catalina spune:

    chiar ca se fac usor! si-s sigura ca se topesc in gura de fragede ce sunt 🙂 Sa ai o primavara frumoasa, Laura, cu multe bucurii si sanatate, ca-i mai buna decit toate!

  2. Costea spune:

    Fursecuri fără ananas nu puteţi face. Poftesc la cutiile cu ananas şi este 1 noaptea. O să vi le împrumut. :))

  3. bianca spune:

    Am sa le incerc si eu cu siguranta. Tare bine arata, ca de astfel toate retetele tale.
    Vreau sa le fac pentru fetita mea de 1 anisor si jumatate.
    O seara placuta.
    Te pup.

  4. Andreea spune:

    Fursecurile astea imi fac cu ochiul de vreo saptamana. Ce ma opreste insa sa ma apuc de treaba e faptul ca n-am vazut pe nicaieri esenta de ananas. Voi de unde ati luat sau poate fi inlocuita cu altceva ? Multumesc si spor in continuare la bucatarit 🙂

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, o gasesti in magazinul online pastai de vanilie.
      Nu este neaparat necesar sa folosesti esenta. Poti folosi zahar vanilat sau esenta de vanilie.
      Pup cu drag!

  5. ldana spune:

    Le’am incercat si eu, am respectat intocmai cantitatile, totusi mie mi’au iesit moi si doar marginile crocante si bronzate. Puteti sa imi dati vreun sfat?
    In poze arata super, mi’ar placea sa imi reuseasca si mie asa data viitoare.

    • Laura spune:

      Draga Idana, imediat dupa ce le scoti din cuptor, sunt foarte moi, dar dupa ce se racesc, vor deveni usor crocante.
      Daca vrei sa fie foarte crocante, inainte de a le baga in cuptor, aplatizeaza putin gramajoarele de aluat.
      Astfel, in timpul coacerii acestea se vor extinde mai bine si vei obtine fursecuri foarte subtiri si crocante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor