Inghetata dietetica de vanilie


Retete culinare dukan – Inghetata dietetica de vanilie

Inghetata de vanilie servita in cupa

Cred ca lipsa unei inghetate delicioase si racoritoare ne da multe batai de cap cand suntem la dieta. Si pentru ca dietele sunt tinute mai ales vara, aceasta lipsa se acutizeaza si devine chiar frustranta. Va propun astazi o inghetata dietetica de vanilie, perfecta atat pentru cei care urmeaza dieta dukan cat si pentru persoanele care vor o inghetata mai saraca in calorii, cu un gust minunat si o textura foarte asemanatoare inghetatei clasice pe care o cunoastem si o indragim atat de mult.

Ingrediente – Inghetata dietetica de vanilie

  • 360 ml lapte
  • 1 galbenus proaspat
  • 6 linguri iaurt natural 0,1% grasime
  •  indulcitor lichid dupa gust
  • 4 linguri crema de iaurt
  • 1 pastaie vanilie

Mod de preparare – Inghetata dietetica de vanilie

  • Cu o zi inainte de prepararea inghetatei, pregatim crema de iaurt. Punem la scurs, intr-o bucata de tifon sau intr-o sita speciala de bumbac, cca 300 g de iaurt natural 0,1% grasime. Punem iaurtul in frigider pana a doua zi cand vom descoperi ca s-a trasformat intr-o crema delicioasa. Eu il am in permanenta in frigider pentru ca ma ajuta foarte mult la prepararea retetelor dukan.
  • Amestecam galbenusul cu indulcitorul si adaugam treptat laptele rece, amestecand incontinuu. Punem acest amestec pe foc foarte mic, adaugam si semintele unei pastai de vanilie si amestecam pana cand incepe sa devina usor cremos, cca 6-7 minute.
  • Stingem focul si lasam crema sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit complet, adaugam iaurtul si crema de iaurt.
  • Amestecam bine dupa care mutam crema obtinuta in masina de inghetata.
  • O actionam si in circa 20 de minute, obtinem o minune cremoasa si parfumata pe care o putem servi.
Sfat

  • Daca nu aveti masina de inghetata, puneti inghetata intr-un vas de inox, in congelator.
  • In primele 2 ore, mixati inghetata, din 20 in 20 de minute, ca sa evitati formarea cristalelor de gheata apoi o lasati in congelator, pana ingheata complet.
  • O scoateti cu cca 20-25 de minute din congelator, inainte de-a o servi.
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Inghetata dietetica de vanilie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

30 comentarii la “Inghetata dietetica de vanilie

  1. Ionela B spune:

    arata f bine! voi face si eu, desi nu sunt la cura, dar nu conteaza : ) tot ce e mai light e pt mine : )
    cum este dieta aceasta, Dukan? am tot citit despre ea, nu pare a fi ceva… freaky, sa zic asa : ))) nu e cazul pt mine dar am cunoscuti care cred ca ar tine-o… de cand o tii si cam cat ai slabit? : )

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, eu zic ca e o dieta destul de echilibrata in comparatie cu altele. Singura chestie mai nelalocul ei e ca nu poti consuma fructe in primele doua faze (atac si croaziera) dar eu mananc cate un fruct o data la doua zile si am si calcat „stramb” acum in concediu ( cu o portie de cartofi prajiti cu snitel, 2 covrigi si 1 bucata mica de placinta cu nuca). Cand m-am intors si m-am cantarit, dadusem jos 400 de gr in 3 zile, deci e perfect! Eram convina ca ma ingrasasem.
      Am slabit 8 kg in 5 saptamani, deci mai mult decat ok, zic eu. Sotul meu a dat jos 10 kg in 5 saptamani, dar barbatii slabesc mult mai usor decat noi.
      In curand o sa intru in consolidare pentru ca am slabit mai mult decat imi propusesem.
      Pup dulce!

  2. Adina spune:

    3-4 cupe,repede ca se topeste si mie imi place tare ca gheata !:))
    Abia am terminat-o pe a mea cu mango ,banane si iaurt 10% grasime ;cred ca numai dietetica nu este !:))

  3. Roxana spune:

    Super! Cred ca m-am indragostit de blogul tau! Astazi am facut a 2-a oara placinta cu dovlecei si morcovi. Zilele astea trebuie sa incerc un desert! 🙂

    • Laura spune:

      Roxana mea draga, ma bucur mult sa aud asta!
      Pup dulce si sa-ti fie de bine placintica! Neaparat sa manaci un patratel si pentru mine, oki?

  4. alina spune:

    Buna Laura,
    Voiam sa te intreb cat indulcitor ar trebui si daca nu ma insel, cel de stevie il prepari tu?
    si mai voiam sa ma lamuresti in legatura cu crema de iaurt, o cumperi?

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, inca nu am preparat indulcitorul pentru ca stevia se culege in septembrie. A crescut asa frumos dar inca nu suficient de mult. La toamna vin sigur cu reteta!
      Crema de iaurt o obtin din iaurt simplu, natural, cu 0,1% grasime. Il pun la scurs, peste noapte, intr-o sita de bumbac si a doua zi se transforma intr-o crema delicioasa. Eu o folosesc la toate retetele dulci si sarate. Plus ca e mult mai ieftina decat iaurtul grecesc cu 0% grasimi.
      Pup dulce!!

  5. Poliana spune:

    ;;) Delicioasa, prea buna ca sa fie pentru dieta 😛
    Laura, retetele tale sunt mereu delicioase , chiar daca sunt sau nu pentru cura! Pupici

  6. Scarlet spune:

    Laura, o intrebare: cate linguri de crema de iaurt obtii din cantitatea de 300 de grame? Ies 4 linguri sau mai multe?

    • Laura spune:

      Scarlet, draga mea, obtin in jur de 5-6 linguri din 300 de grame de iaurt. Acum depinde si de iaurt si de cat il lasi sa se scurga.
      Pup cu drag!

  7. Ica Horga spune:

    Sunt in croaziera si imi era pofta de inghetata, asa am facut dar am pus in loc de vanilie cacao si ness. A iesit foarte buna!Ai niste retete geniale Laura!Astept cat mai multe Dukan.Te pup

  8. Ana spune:

    Salut, am o problema..eu am incercat stevia si e ingrozitor de amara..intr-adevar am scapat eu mai mult decat trebuia,dar chiar si asa…acum mi se pare ca nu indulceste mancarea, dimpotriva e amara..este vreun truc sau poti sa imi recomanzi ceva?apropos..am mai incercat xylitol care mi se pare acru

    • Laura spune:

      Ana, draga mea, din pacate stevia si xylitolul snt singurii indulcitori naturali accesibili.
      Daca nu te impaci cu gustul lor, singura solutie este sa folosesti indulcitorii artificiali.

  9. ANcutza spune:

    Arata nemaipomenit de bn si este si mult mai sanatoasa decat cea din comert.Vroiam sa te rog daca ai putea sa-mi apui de unde as putea sa gasesc tifon sau o sita speciala de bumbac pentru prepararea cremei de iaurt.Multumesc anticipat :*

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur ca-ti place reteta.
      Tifon cred ca se gaseste la mercerii. Eu am cumparat sita dintr-un magazin chinezesc. Din pacate, magazinul nu este in tara, dar cred ca si la noi se poate gasi o astfel de sita in aceste magazine.
      Te pup!

  10. Cleopatra spune:

    Minunata aceasta inghetata light,un gust fin si aromat,adio monotoniei din dieta datorita acestor retete magnifice si foarte bine explicate din rubrica dukan.Multumesc din suflet pentru toate aceste bunatati!

  11. Lidia spune:

    Buna! Înghețata suna foarte bine, dar am avut o problemă neașteptată: dupa 50 de minute pe foc, amestecul de lapte si ou tot lichid a ramas. Ce fel de lapte si folosit? Degresat sau semidegresat? Ca la altceva nu ma pot gândi…:-(

    • Laura spune:

      Draga Lidia, eu am folosit lapte degresat. Consistenta, dupa cele 6-7 minute de fierbere, trebuie sa fie doar foarte putin cremoasa, in niciun caz compozitia nu va capata aspectul unei creme clasice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor