Tagliatelle cu sparanghel si creveti

18 comentarii

Tip reteta: fel principal — Dificultate: redusa — Timp preparare: 45 minute — Portii: 2-4 persoane

Zilele trecute am facut aceste delicioase tagliatelle cu sparanghel si creveti pentru un pranz cat se poate de rapid. Nu stiu daca v-am spus dar sparanghelul este una dintre legumele de care nu m-as putea satura absolut niciodata. Acelasi lucru este valabil si pentru creveti creveti desi nu am avut o relatie de prietenie de la prima degustare.

Reteta este una simpla, rapida si deosebit de gustoasa.

Ingrediente

  • 300 g tagliatelle
  • 200 g sparanghel
  • 150 g creveti
  • 2 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 100 g parmezan
  • cateva fire de iarba ciorii

Mod de preparare

  • Eliminam partea lemnoasa inferioara a sparanghelului, apoi il spalam bine in apa rece.
  • Umplem o oala cu apa calda, adaugam 2 lingurite de sare si sparanghelul spalat. Il lasam sa fiarba cca 10 minute ( nu trebuie sa fie complet fiert, ci un pic crocant).
  • In poza de jos veti vedea si cateva rondele de sparanghel pe care le aveam de la o reteta anterioara.

  • Scoatem sparanghelul din apa, il trecem rapid printr-un jet de apa rece si il lasam la scurs si racit intr-o sita.
  • In apa in care a fiert sparanghelul, adaugam tagliatelle-le si o lingura de ulei de masline. In acest fel pastele vor capata un gust absolut deosebit.
  • Cat timp fierb pastele, taiem sparanghelul in bucatele de 1-2 cm.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, punem 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi necuratati dar zdrobiti. Cand usturoiul incepe sa sfaraie, il eliminam si adaugam sparanghelul si crevetii.
  • Ii calim pentru cca 3-4 minute dupa care adaugam un pahar mic de vin alb de buna calitate (50-60 ml).
  • Dupa ce alcooul s-a evaporat complet, adaugam pastele, fierte al dente, si un polonic din apa in care au fiert.
  • Amestecam bine si le mai lasam pe foc mic inca 2-3 minute apoi adaugam parmezanul ras si amestecam din nou.
  • Le servim cu cateva frunzulite de iarba ciorii, tocata marunt, pe deasupra.
  • Sunt grozav de bune!

  • Pofta buna si un weekend minunat!

18 Comentarii

  1. Excelenta idee ! O sa incerc curand sa prepar acest fel de mancare .Multumesc ptr reteta si detalii.
    Un weekend placut !

  2. Am descoperit de ceva timp, ca imi place tare mult sparanghelul.Delicioasa combinatia cu pastele fainoase.Weekend minunat!

  3. Cosmin Ordean Boc

    Excelenta reteta de paste! Sunt convins ca aroma de creveti in combinatie cu sparanghelul, toate stropite cu vin alb este o nebunie!
    Fotografia cu sparanghelul…absolut superba!

    • Cosmin, multumesc mult ca-ti place reteta! Intr-adevar, combinatia este exceptionala!
      O zi excelenta iti doresc!

  4. Ce poze frumoase. Nu ma topesc dupa creveti. Dar sparanghelul mi-a placut teribil desi l-am gustat nu foarte convinsa.

    • Fab, ma bucur mult ca iti plac pozele! Eu ador crevetii in orice combinatie iar in combinatie cu sparanghelul sunt deliciosi!

  5. Buna ziua,va urmaresc activitatea si va felicit pentru ceea ce faceti pentru ca o faceti cu mare drag;am trecut adresa in preferatele mele pe blogul meu,sper sa nu fie suparare!!cat despre aceasta reteta,arata intr-un mare fel,cat este de delicioasa nu mai spun!!
    FELICITARI!!

    • Lubita, draga mea, cum sa ma supar? Iti multumesc ca m-ai trecut in blogroll!
      Te pup cu drag si ma bucur mult ca iti place reteta!!

  6. catkitchen

    Vai ce bine arata !!! Ador pastele in fel si chip , dar asa se vede si la mine pe blog cred !! :):);)
    O saptamana superba iti doresc!!

    • Cat, scumpica mea, eu nu am mancat paste ani de zile dar acum nu cred ca trece saptamana fara o portie de paste.
      Pup dulce si o saptamana minunata iti doresc!!

  7. mega delicios 🙂 caci ador sparanghelul, dar si crevetii! te pup draga mea! sa ai o saptamana frumoasa si plina de zambete!

    • Multumesc mult, Emily scumpica!! tare ma bucur ca iti place retetuta!
      Pup dulce!!

  8. Cred ca gust grozav de bune, doar au creveti si sparanghel si parmezan! Nu as putea sa-mi doresc mai mult!

  9. ha, ce coincidenta, ieri am facut ceva asemanator, tagliatele cu creveti si ciuperci de fag. am mai pus insa si cateva linguri de smantana dulce si zeama de la 1/4 de lamaie.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.