Tagliatelle cu sparanghel si creveti


Tip reteta: fel principal — Dificultate: redusa — Timp preparare: 45 minute — Portii: 2-4 persoane

Zilele trecute am facut aceste delicioase tagliatelle cu sparanghel si creveti pentru un pranz cat se poate de rapid. Nu stiu daca v-am spus dar sparanghelul este una dintre legumele de care nu m-as putea satura absolut niciodata. Acelasi lucru este valabil si pentru creveti creveti desi nu am avut o relatie de prietenie de la prima degustare.

Reteta este una simpla, rapida si deosebit de gustoasa.

Ingrediente

  • 300 g tagliatelle
  • 200 g sparanghel
  • 150 g creveti
  • 2 catei usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 100 g parmezan
  • cateva fire de iarba ciorii

Mod de preparare

  • Eliminam partea lemnoasa inferioara a sparanghelului, apoi il spalam bine in apa rece.
  • Umplem o oala cu apa calda, adaugam 2 lingurite de sare si sparanghelul spalat. Il lasam sa fiarba cca 10 minute ( nu trebuie sa fie complet fiert, ci un pic crocant).
  • In poza de jos veti vedea si cateva rondele de sparanghel pe care le aveam de la o reteta anterioara.

  • Scoatem sparanghelul din apa, il trecem rapid printr-un jet de apa rece si il lasam la scurs si racit intr-o sita.
  • In apa in care a fiert sparanghelul, adaugam tagliatelle-le si o lingura de ulei de masline. In acest fel pastele vor capata un gust absolut deosebit.
  • Cat timp fierb pastele, taiem sparanghelul in bucatele de 1-2 cm.
  • Intr-o tigaie antiaderenta, punem 2 linguri de ulei de masline si 2 catei de usturoi necuratati dar zdrobiti. Cand usturoiul incepe sa sfaraie, il eliminam si adaugam sparanghelul si crevetii.
  • Ii calim pentru cca 3-4 minute dupa care adaugam un pahar mic de vin alb de buna calitate (50-60 ml).
  • Dupa ce alcooul s-a evaporat complet, adaugam pastele, fierte al dente, si un polonic din apa in care au fiert.
  • Amestecam bine si le mai lasam pe foc mic inca 2-3 minute apoi adaugam parmezanul ras si amestecam din nou.
  • Le servim cu cateva frunzulite de iarba ciorii, tocata marunt, pe deasupra.
  • Sunt grozav de bune!

  • Pofta buna si un weekend minunat!
Print Friendly, PDF & Email

18 comentarii la “Tagliatelle cu sparanghel si creveti

  1. irena spune:

    Excelenta idee ! O sa incerc curand sa prepar acest fel de mancare .Multumesc ptr reteta si detalii.
    Un weekend placut !

  2. Haplea spune:

    Am descoperit de ceva timp, ca imi place tare mult sparanghelul.Delicioasa combinatia cu pastele fainoase.Weekend minunat!

  3. Cosmin Ordean Boc spune:

    Excelenta reteta de paste! Sunt convins ca aroma de creveti in combinatie cu sparanghelul, toate stropite cu vin alb este o nebunie!
    Fotografia cu sparanghelul…absolut superba!

  4. Fab Chef spune:

    Ce poze frumoase. Nu ma topesc dupa creveti. Dar sparanghelul mi-a placut teribil desi l-am gustat nu foarte convinsa.

    • Laura spune:

      Fab, ma bucur mult ca iti plac pozele! Eu ador crevetii in orice combinatie iar in combinatie cu sparanghelul sunt deliciosi!

  5. Lubita spune:

    Buna ziua,va urmaresc activitatea si va felicit pentru ceea ce faceti pentru ca o faceti cu mare drag;am trecut adresa in preferatele mele pe blogul meu,sper sa nu fie suparare!!cat despre aceasta reteta,arata intr-un mare fel,cat este de delicioasa nu mai spun!!
    FELICITARI!!

    • Laura spune:

      Lubita, draga mea, cum sa ma supar? Iti multumesc ca m-ai trecut in blogroll!
      Te pup cu drag si ma bucur mult ca iti place reteta!!

  6. catkitchen spune:

    Vai ce bine arata !!! Ador pastele in fel si chip , dar asa se vede si la mine pe blog cred !! :):);)
    O saptamana superba iti doresc!!

    • Laura spune:

      Cat, scumpica mea, eu nu am mancat paste ani de zile dar acum nu cred ca trece saptamana fara o portie de paste.
      Pup dulce si o saptamana minunata iti doresc!!

  7. Emily spune:

    mega delicios 🙂 caci ador sparanghelul, dar si crevetii! te pup draga mea! sa ai o saptamana frumoasa si plina de zambete!

  8. harry spune:

    ha, ce coincidenta, ieri am facut ceva asemanator, tagliatele cu creveti si ciuperci de fag. am mai pus insa si cateva linguri de smantana dulce si zeama de la 1/4 de lamaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor