Crochete de orez umplute cu cascaval

34 comentarii

Retete culinare – Crochete de orez umplute cu cascaval

Crochete de orez umplute cu cascaval prajite

Crochetele de orez umplute cu cascaval sunt absolut delicioase atat calde cat si reci si se fac extrem de rapid. Eu le-am facut cu un orez fiert care mi-a ramas de la o salata cu peste (reteta salatei o puteti gasi in numarul din iunie al revistei Bucataria de Azi) si au fost atat de bune, incat au disparut foarte rapid din farfurie. Sotul meu nu iubeste orezul foarte mult, dar aceste crochete i-au placut extrem de mult. Si acum sa vedem cum se fac crochetele de orez.

Ingrediente – Crochete de orez umplute cu cascaval

  • 250 g orez (orezul parboiled este ideal pt aceasta reteta)
  • 1 ou
  • 100 g parmezan ras/cascaval
  • 1 lingura rasa pesmet
  • 100 g cascaval pt umplut
  • 2 oua
  • faina, pesmet pt tavalit
  • sare

Mod de preparare – Crochete de orez

  • Punem cca 1 l de apa intr-o oala, adaugam 1-2 lingurite de sare si orezul spalat in 2-3 ape si clatit foarte bine. Il fierbem pentru cca 30-40 minute ( bobul trebuie sa ramana intreg dar sa fie bine patruns) apoi il scurgem cu ajutorul unei site dese si il trecem rapid printr-un jet de apa rece.
  • Il lasam sa se scurga si sa se raceasca foarte bine dar avem grija ca din cand in cand sa-l amestecam cu o lingura astfel incat boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele.
  • Daca vreti sa obtineti niste crochete perfecte, orezul trebuie lasat sa se scurga extrem de bine si sa fie foarte rece. De aceea va sfatuiesc sa-l fierbeti seara si sa-l lasati la frigider pana a doua zi. 
  • Amestecam orezul cu 1 ou, parmezanul sau cascavalul ras si 1 lingura rasa de pesmet. Aluatul final trebuie sa fie moale, dar usor modelabil.
  • Cu mainile usor unse cu ulei formam bilute mari cat o minge de ping pong in centrul carora introducem cate un cubulet mic de cascaval.
  • Trecem crochetele de doua ori prin faina si ou si la sfarsit, o singura data, prin pesmet (faina, oua, faina, ou, pesmet).

Crochete de orez umplute cu cascaval preparare

  • Prajim cca 3-4 minute crochetele in baie de ulei bine incins, apoi le scoatem si le asezam pe o farfurie tapetata cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Va sfatuiesc sa folositi un ulei de arahide care este excelent pentru prajit.
  • Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Crochete de orez umplute cu cascaval detaliu
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crochete de orez umplute cu cascaval
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
3.51star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

34 Comentarii

  1. cristina iacob

    ce bine arata si ce usor sunt de facut. Daca nu citesti reteta ai impresia ca sunt dulciuri 🙂 Multumim :*

  2. Adriana Lupu

    Laura draga am o intrebare:se pot face si la cuptor?Le-as face sambata viitoare pentru pitici,si vor fi multi ca sarbatorim unul din baietii mei.Toate retetele sunt de la tine ,atat aperitivele cat si dulciurile.Pupici si sa ai o zi superba.

    • Adriana, draga mea, nu le-am incercat niciodata la cuptor dar sunt convinsa ca ies bune. Daca vrei sa le coci la cuptor, dupa ce le-ai tavalit prin faina, ou, pesmet, aseaza-le in tava de cuptor tapetata cu hartei de copt si stropeste-le cu putin ulei de masline sau floarea soarelui. Coace-le in cuptorul preincalzit la 180°C, cca 20 minute sau pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti.
      Pup cu drag si La Multi Ani baietelului tau! Sa creasca mare si sanatos si sa aiba parte numai de clipe fericite!

  3. Licuta Marin

    Tare apetisante si usor de facut!Un aperitiv grozav!Pup!

  4. catkitchen

    Crochetele ca crochetele , dar prezentarea e superba !!!! Imi place lingurita la maxim !!!!! 😉

    • Cat, scumpa, multumesc mult ca iti place prezentarea! Te pupic cu mult mult drag!

  5. Toate retetele tale sunt delicioase !:)

    Am gasit si numarul asta din Retete-gateste cu Laura ; este grozav !:)

    • Adina, draga mea, iti multumesc ca iti plac retetele mele!
      Te pupic cu mult drag!

  6. Draga Laura, reteta e super (ca multe altele). Te urmaresc de ceva vreme si pot spune ca mi-ai redat placerea de a gati (am 2 puiuti care ma cam storc de energie si faceam rapid doar ce trebuia facut prin bucatarie). Cum ai reusit? Pai ai “lucrat”pe mai multe planuri: retete accesibile, foooarte bine explicate, povestea de la inceputul le da un “gust” personal si iti marturisesc ca imi face o deosebita placere sa lecturez cele cateva randuri pe care le impartasesti cu noi la fiecare bunatate noua si nu in ultimul rand pozele de prezentare care ar face invidios si un fotograf renumit (poza de azi m-a cucerit, lingurita parca striga uite cat sunt de frumoasa, nu-i asa ca vrei sa ma lauzi? incerc sa te vad cu ochii mintii cum asezi “la intamplare” fiecare detaliu).Ce sa mai spun…. FELICITARI si sincere aprecieri pentru daruirea si pasiunea ta. Cu mult drag, Vero

    • Vero, draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri! Ma bucur tare tare mult ca iti plac retetele si fotografiile mele!
      Te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi!
      O zi execelenta iti doresc!

  7. O alta reteta delicioasa! Un aperitiv excelent cu care sper sa ii surprind pe cei dragi in weekend! Multumesc pentru idee! 🙂

    • Roxana, draga mea, tare ma bucur ca iti place reteta!
      Daca o incerci, sa imi spui cum ti s-au parut!

  8. Adriana Lupu

    Multumesc pentru sfaturi si pentru urari.Baietelul meu implineste 14 ani dar eu tot “pitic” il consider.Te pup si multumesc inca o data

  9. Draga Laura,

    Si eu fac parte din grupul care apreciaza foarte tare stilul tau de a pune in valoare mancarea!
    In legatura cu reteta aceasta, in loc de pesmet pot pune gris? Nu locuiesc in Romania si aici inca nu am descoperit pesmetul in magazine.

    Multumesc!
    Sanda

    • Sanda, draga mea, din pacate nu poti inlocui pesmetul cu grisul dar, asa cum spune si Ionela mai jos, il poti obtine in casa.
      Te pupic cu drag!

  10. Minunat! Imi notez si eu reteta. Sanda, eu fac in casa pesmetul: tai painea bucatele, o bag la cuptor si apoi le macin la robot.

  11. BUNA,AN FACUT IERI CROCHETELE,AU IESIT EXTRAORDINAR DE BUNE.IMI PLACE F.MULT SA GATESC RETETE NOI DE PE BLOGUL TAU.

    • Sa-ti fie de bine, Dina, draga mea!
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!!

  12. Lacramioara

    Tocmai le-am terminat de făcut împreună cu soţul meu şi pot spune că au ieşit grozave. Mulţumim Laura pentru încă o reţetă extraordinară!

  13. M-am hotarat sa le fac si eu saptamana viitoare la pitici, dar am o nelamurire, care e orezul parboiled? In pozele tale cu lngurita cea frumoasa parca ar fi un orez brun cu bob lunguiet, iar la crocheta tavalita prin faina parca ar fi un orez cu bob rotund.

    • Ionela, draga mea, este vorba despre acelasi tip de orez, numai ca dupa fierbere isi schimba forma.
      Il gasesti in orice magazin, sigur.
      Pup cu drag!

  14. Te rog spune-mi ce orez e ? Cu bob lung, rotund, prefiert,

  15. Buna ziua
    Vreau sa va intreb cam cate crochete ies din aceste cantitati. Multumesc anticipat pentru raspuns.

    • Draga mea, din cate imi amintesc, au iesit in jur de 10 crochete destul de mari.
      Te pup!

  16. Multumesc mult pentru raspuns.

  17. Am facut si eu astazi aceste minunate crochete,sunt delicioase.Multumim frumos de retete.Pupici

  18. buna seara,
    arata excelent- maine am sa le fac si eu-te urmaresc cu mult drag
    felicitari pentru tot ceea ce faci

  19. buna ,am si eu o mica intrebare, se poate face si cu orez basmati ? multumesc

    • Laura Adamache

      Draga Cristina, nu le-am incercat cu orez basmati, dar cred ca ies delicioase.
      Cu drag.

  20. Nicoleta Sandea

    Par foarte apetisante și mi-ar plăcea să le încerc însă am restricție la calorii :((( Sunt aceste crochete foarte calorice?

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.