Biscuiti cu ciocolata


Biscuiti cu ciocolata americani – Chocolate chip cookies

Biscuiti cu ciocolata - detaliu

Biscuiti cu ciocolata, reteta simpla si rapida de american cookies. Biscuiti cu ciocolata americani, preparare pas cu pas pentru cei mai buni biscuiti. 

Nu stiu ce introducere sa le fac acestor minunati biscuiti cu ciocolata, dar pot sa va spun, fara nici un strop de exagerare, ca sunt cei mai deliciosi biscuiti mancati pana acum. Am mancat destul de multi biscuiti dupa ce i-am scos din cuptor, din doua tavi au mai ramas doar cativa biscuiti pentru micul dejun de a doua zi. Sa nu va ganditi ca am mancat singura toti biscuitii, am fost ajutata de Cris si prietenii nostri. 🙂

Sunt foarte fragezi acesti biscuiti americani, iar la micul dejun, cu lapte sau cafea, merg de minune.

Aici aveti mai multe retete de biscuiti de casa

Ingrediente – Biscuiti cu ciocolata (cca 20 biscuiti)

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 oua mari
  • 1/2 plic praf copt
  • sare (un varf de cutit)
  • 1 baton vanilie (doar semintele)

Mod de preparare – Biscuiti cu ciocolata

  • Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, semintele de vanilie, sarea si ouale pana obtinem o crema fina.
  • Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si apoi o adaugam treptat cremei de unt.
  • Taiem ciocolata in bucatele potrivite (nu foarte mici) si le adaugam in aluat. Inglobam bucatelele de ciocolata in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn.
Biscuiti cu ciocolata - preparare aluat
  • Preincalzim cuptorul la 175°C. Cat timp se incalzeste cuptorul, bagam aluatul in frigider.
  • Dupa ce cuptorul s-a incalzit, scoatem aluatul din frigider (veti observa ca este moale) si formam cu mainile usor umede, bilute de aluat, mari cat o nuca.
  • Asezam bilutele la distanta de 4-5 cm una de cealalta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  • Coacem biscuitii pe treapta a treia de jos in sus, functie traditionala, pentru 15 minute sau pana cand incep sa prinda culoare pe margini.
  • Suprafata biscuitilor trebuie sa nu se bronzeze absolut deloc.
  • Cand observam ca marginile isi schimba discret culoarea, scoatem tava din cuptor si o lasam pe masa din bucatarie pentru 2-3 minute, fara sa atingem cu nimic biscuitii.
  • Dupa 2-3 minute, biscuitii incep sa se intareasca asa ca ii scoatem cu grija si ii asezam pe un gratar unde ii lasam sa se raceasca.
Biscuiti cu ciocolata - detaliu biscuiti
  • Ii servim cu mare pofta pentru ca sunt pur si simplu deliciosi. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 103 Review(s)

94 comentarii la “Biscuiti cu ciocolata

  1. Andreea spune:

    Buna Laura,
    O sa incerc cu siguranta sa fac acesti biscuiti care arata magnific….Parca le simt deja mirosul.
    Sa stii ca am facut deja cateva din tartele tale si sunt absolut incantata….Voi continua sa ma inspir din retetele tale!! Multumesc! 🙂
    Am insa o strangere de inima…referitoare la dulciuri. Incerc sa elimin cat pot zaharul (alb) din viata noastra, pentru ca…stim cu totii deja cat este de nociv. Crezi ca retetele sunt la fel de bune daca incerc cu zahar brun? Sa fiu sincera, as prefera mierea (in lumea araba, toate prajiturile se fac cu miere si sunt extrem de bune si …cat se poate de sanatoase)…insa mi-e clar ca trebuie folosita in alte proportii…ba chiar in unele contexte, mai mult incurca…si RAR de tot am vazut retete cu miere…
    Ce solutie imi poti oferi?
    🙂

    • Laura spune:

      Andreea, draga mea, ma bucur tare mult ca ai fost multumita de retetele incercate. Draga mea, poti inlocui zaharul alb cu cel brun in majoritatea retetelor dar sunt dulciuri unde nu il poti inlocui. De exemplu, la pandispan este indicat sa folosesti zahar alb.
      Poti folosi fructoza in locul zaharului dar si in acest caz fructoza nu se poate folosi in toate dulciurile.
      Te pupic cu drag!

  2. Emily spune:

    Laura, asta e lovitura sub centura :)) Eu ador ciocolata iar biscuitii acestia imi fac rau cu ochiul 😉 chiar acum cand am inceput sa reduc dulciurile :)) Te pup!

  3. Adriana Lupu spune:

    Super reteta asta de biscuiti.Cu siguranta am sa ii fac .Toti suntem amatori de ciocolata.Pupici multi si o zi frumoasa.

  4. Olga spune:

    Dumnezeule cit talent poti avea, esti o sursa continua de inspiratie pentru mine, chiar ma bucur ca am dat peste blogul tau intimplator acum 3 ani si de atunci urmaresc cu sfintenie fiecare postare.

  5. Maria spune:

    Buna Laura, nu inteleg ceva. Cum ies asa plati daca facem bilute cat o nuca? Sau se lasa coca in timpul coacerii? Multumesc!

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, ies plati din cauza aluatului moale care in timpul coacerii se aplatizeaza. Neaparat trebuie sa iasa plati pentru ca asta este forma lor traditionala.
      Pup dulce!!

  6. The Wandering Oltean spune:

    Perfecti! Atit pot sa mai zic.
    Pot numai sa-mi inchipui cum ar fi sa mananci unul din asta… inca cald, abia scos din cuptor. Musti din el si pe linga gustul care-ti invadeaza toate papilele gustative mai ai de-a face si cu un pic de abur care cara cu el miresme grele de ciocolata si de coca coapta 🙂

  7. lucica spune:

    Minunati,i-am facut aseara de proba pentru buca si tataie(asa le zice fiica-mea parintilor mei)si sunt deliciosi,barem calzi cu greu te poti opri.Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi si jumatate,pentru ca tre sa lasi ezact cum ai spus 4-5 cm intre ei ca se latesc(hihi)la cuptor.Multumesc pentru reteta si felicitari pentru daruire. Luci

  8. mary spune:

    Buna Laura,azi am facut acesti biscuitei.Sunt deliciosi,intr adevar,de abia astept sa vina iubitul meu acasa sa mancam impreuna,ii plac f mult dulciurile.Am mai facut cateva retete de la tine,toate mi au iesit super.Multumesc si felicitari pentru tot ce pregatesti.Te urmaresc in continuare ,pupici.

  9. Mihaela O spune:

    Tocmai am scos si eu acesti biscuitei din cuptor, sunt dementiali!!! Am papat 5 (!) bucati pe nerasuflate :D.
    Pupici Laura!

  10. LittleQT spune:

    I-am facut si eu aseara, dar cu jumatate din cantitati, sa vad cum ies. Cred ca data viitoare voi pune ceva mai putin zahar, sunt putin prea dulci pentru gustul nostru. Si cred ca i-am facut putin prea mari, mi se pare ca trebuiau sa aiba o culoare mai bronzata la suprafata. In rest, foarte usor de facut, cu o consistenta perfecta.

    • Laura spune:

      LittleQT, poti desigur reduce cantitatea de zahar. Americanii au in general dulciurile foarte dulci si folosesc fara mila untul si zaharul n retete. Cat despre culoare, daca sunt mai palizi, vor avea o consistenta mai elastica dar daca ii rumenesti mai mult, vor iesi mai crocanti. Depinde cum iti plac tie.
      Pup si sa-ti fie de bine! Multumesc ca i-ai incercat!

  11. Sonia spune:

    I-am facut de trei ori in mai putin de o saptamana: cei mai buni biscuiti pe care i-am mancat pana acum! Azi ii fac cu fulgi de migdale, pentru ca am uitat sa cumpar ciocolata si nu imi imaginez ce altceva as putea servi maine la cafea si in seara asta inainte de culcare 🙂

    • Laura spune:

      Asa-i ca-s tare tare buni, Sonia? Tare mult imi plac si mie si cred ca-i mai fac si eu saptamana asta pentru ca intru la dieta cealalta saptamana si nu prea o sa mai pot papa dulciuri..:(((
      Pup cu mare mare drag!!

  12. RecipeNewZ spune:

    I found this post though Pinterest. The photo was so beautiful that I just had to come here to read the recipe! Love it! And love your site :-).

    I would like to invite you to share this post (and your other posts 🙂 ) on a new photo based recipe sharing site that launched in May. The idea is simple: all recipe photographs are published within minutes of submission. And, of course, the images link back to the author’s site.

    It’s called RecipeNewZ (with Z) –

    I hope you get a chance to visit and to share some of your delicious posts with our viewers. It would be a pleasure to have you on board 🙂

  13. Emy spune:

    Laura as vrea sa te intreb daca pot sa ii fac si in alte forme…adica dupa ce i-am pus pe tava sa ii fac in alte forme. Se poate? Si..pot sa pun si alta ciocolata in afara de cea neagra?
    Multumesc mult! Am sa incerc aceasta reteta imediat!

    • Laura spune:

      Emy, scumpa, aluatul este destul de moale ca sa fie modelat dupa placul inimii. Daca vrei totusi sa-i modelezi, lasa-i sa stea in frigider ccca 1 ora inainte de modelare.
      Pup cu drag!

  14. cosmina spune:

    este super reteta si simpla!!! am o mica intrebare ….ciocolata din care? oridecare?nu se topeste in aluat sa curga,sau trebuie fulgi de cioc?

    • Laura spune:

      Cosmina, draga mea, eu folosesc ciocolata amara dar poti folosi ciocolata cu lapte sau chiar alba pentru acesti biscuiti. Daca o tai in bucatele mai mari, nu o sa curga. In timpul cocerii, se topeste, dar dupa ce ii scoti din cuptor si se racesc, ciocolata se intareste din nou.
      Pup cu drag!

  15. Cristina spune:

    De cand ma chinui sa gasesc timp pt acesti biscuiti, in sfarsit am reusit! Am facut o serie, a 2-a e in cuptor. Sunt incredibili de buni, sper sa nu ii termin in seara asta, sa mai las si pt maine 😀

    • Laura spune:

      Emy, draga mea, nu iti face probleme daca se taie. In momentul in care adaugi faina, se leaga din nou aluatul.
      Te asigur ca iti vor iesi tare bune.
      Pup cu drag!

  16. elena spune:

    au iesit super buni , am numai 13 ani si am fc reteta si nu ma laud dar chiar imi place bucataritu :]]
    dar am si o intrebare cand pui aluatul in tava bilutele trebuie sa fie mici cat o nuca sau merg si mai mari ?
    pupici :*

    • Laura spune:

      Felicitari, draga mea!! Ma bucur tare mult ca i-ai incercat si ca ti-au reusit! Cel mai bine e sa-i faci de dimensiunea unei nuci pentru ca se intind in timpul coacerii.
      Te pup cu mare drag!

  17. madalin spune:

    Sunt foarte buni am numai 12 ani dar de la 10 am inceput sa fac mancare.Mersi Laura pentru aceasta reteta minunata

  18. murariu catalina spune:

    As vrea sa stiu ce fel de robot de bucatarie folositi. Prospectez piata si nu stiu de care sa-mi aleg (buget <500 lei). Puteti sa-mi raspundeti pe mail (sa nu facem reclama :)).
    Multumesc.

  19. Denisa Costin spune:

    ce superbi arata!!!!!!!!! Am incercat si eu reteta, desi au iesit bune la gust, nu mi-au iesit deloc ca in poza >(, mi-au iesit mari , nu plate si sunt deschise la culoare. Imi puteti spune va rog cu ce am gresit? recunosc ca in loc de unt am pus untura, ca asa le place la ai mei si in loc de cioco neagra, am pus cioco cu lapte, asta sa fie problema oare?

    • Laura spune:

      Denisa, draga mea, la acesti biscuitei nu se poate inlocui untul cu untura. Untura este potrivita pentru cornulete si pt alte dulciuri asemanatoare, dar nu si pt acesti biscuiti.
      Din aceasta cauza, ti-au iesit diferiti fata de cei din imagine.
      Ciocolata poti folosi de care doresti.
      Pup cu drag!

  20. adriana spune:

    am incercat biscuitii am respectat si reteta si temperatura si nu stiu cu ce am gresit, seamana mai mult cu niste prajiturele nu au iesit uscati sau crocanti ca biscuitii, am fost un pic dezamagita dar au fost foarte gustosi

    • Laura spune:

      Adriana, draga mea, biscuitii acestia au o consistenta aparte. Nu se intaresc ca biscuitii clasici, doar marginile devin crocante.
      Pup cu drag si ma bucur ca ti-au placut.

    • adriana spune:

      sunt foarte buni mi-au placut si asa mai pufosi i-am facut deja de 3 ori, am crezut initial ca sunt ca celebri biscuiti americani cu ciocolata

  21. Elena Radou spune:

    Am aceeasi reteta pe care o fac de aproape 3 ani. Numai ca am un mic secret pe care am sa vi-l descoper si asta pentru ca sunt absolut „excited” de toate retele dvs!!(sunt inca la pagina 13!) si din cate am inteles pana acum…orele de bucatarie se vor inmulti!
    Sa revenim la „secret”: dupa ce facem aluatul, il punem pe o foaie de copt, il rulam si inchidem capetele(ca pe o bomboana). Punem „bomboana” obtinuta in congelator pentru 40-50 de minute aproximativ (sa inghete putin), dupa care, scoatem din congelator, desfasuram hartia de copt si taiem cu un cutit felii groase aproximativ de jumatate de centimetru.Le asezam frumos pe o tava tapetata cu hartie de copt (lasind putin spatiu intre biscuiti)si le punem la cuptor.
    (ma scuzati ca ma exprim groaznic in Romana dar lipsesc de multi multi ani din Romania)

    • Laura spune:

      Draga mea, iti multumesc tare mult pentru aprecieri si pentru sfat!
      Cu siguranta il voi pune in aplicare la urmatoarea tura de biscuiti.
      Pup cu drag si te mai astept pe la mine!

  22. pirvu diana spune:

    buna, laura!
    felicitari pentru blog!
    am o intrebare referitoare la acesti biscuitei, care de altfel sunt deliciosi. cum ar trebui sa modific reteta pentru ca rezultatul final sa nu fie pufos, ci crocant, asemeni acelor „chocolate cookies”din comert?
    multumesc si la cat mai multa inspiratie in continuare!

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc pentru aprecieri!
      Daca ii vrei crocanti, prelungeste timpul de coacere cu cca 3-4 minute. Cand s-au rumenit uniform (nu doar marginile), ii scoti din cuptor si ii pui pe un gratar sa se raceasca. Este necesar sa-i pui pe gratar, astfel incat aerul sa circule si pe dedesubt si sa usuce biscuiteii asa cum trebuie.
      Te pupic!

  23. Stelutza spune:

    Draga Laura,
    o minune acesti biscuiti! la fel ca si tine, prefer sa nu fac public numarul biscuitilor papati imediat ce s-au racit… 😀
    pup si multumesc!

  24. Radu spune:

    Buna , Laura ! Azi am încercat sa fac minunata reteta de biscuiti. Au ieșit minunati, dar trebuie sa recunosc ca e prima oară când fac dulciuri , de fapt o reteta mai complexa (am 13ani). Primul aluat l-am aruncat pentru ca nu îmi plăcea cum arata ,bine ca am pus doar untul si zaharul,dar al doilea aluat arata la fel. Am spus ,,fie ce o fi,, si am continuat. Totul a mers bine apoi dar am mai avut un dubiu când am băgat biscuitii in cuptor. La final ,când am scos tava, aratau frumos dar îmi era frica sa ii gust. Pina la urma bunica mea a luat unu …s-a uitat la mine …erau foarte buni!

    Înainte sa mă apuc sa scriu acest mesaj m-am dus la bucătărie sa beau un pahar de apa…mai erau 3 biscuiti din 3tavi pentru mâine dimineața .

    Multumesc de reteta

    • Laura spune:

      Radu, ma bucur tare tare mult ca ti-au placut si te felicit din toata inima pentru reusita!
      Te astept cu drag sa incerci si alte retete si, daca ai vreo nelamurire, scrie-mi si o sa-ti raspund in cel mai scurt timp posibil.
      O zi excelenta sa ai!

  25. Oana spune:

    Reteta este una clasica si usor de facut. Am facut trei tavi de biscuitii, si recunosc ca mi-ar fi placut sa fie mai crocanti. Ce reteta de biscuti ai putea sa ne recomanzi pt biscuti tari si crocanti?

  26. Cristina C. spune:

    A doua oara fac aceasta reteta… de fiecare data mi-au iesit excelenti. azi am dus la gradinita la fetita mea ca a fost „child of the week” si a vrut sa le dea la toti copii, si nu pot sa iti spun decat ca a fost un succes total. Prima data i-am facut cu ciocolata amaruie si am pus si o lingura de peanut butter ca am avut in casa, si am mai adaugat o lingura de faina m-am gandit eu sa nu iasa prea moi, si au fost perfecti. Am pus acum ciocolata kinder alb+negru pt copii si au avut putin altfel gustul dar la fel de deliciosi. M-am bucurat ca nu au fost crocanti… Multumes de retete din care ma inspir ades.

  27. Andreea spune:

    Si eu ii fac a doua oara in doua saptamani la insistentele sotului care ii serveste la cafea! Nu mi-au iesit niciodata asa aplatizati ca in pozele tale, dar intr-adevar sunt gustosi si tin mult fara sa rancezeasca. Poate depinde si de ingrediente.
    Vreau sa iti spun ca am incercat multe retete de pe site-ul tau si cred ca am avut un singur esec in atat timp! 🙂
    Mult succes!

  28. Mihalcea spune:

    am incercat sa fac si eu biscuiti, am pus untul si am inceput sa il frec cu zaharul si mi sa taiat?din ce cauza mi sa taiat?era tinut in bucatarie la temperatura camerei.se mai poate face ceva cand mi se taie?

    • Laura spune:

      Mihalcea, aluaturile de acest gen pot crea un fals aspect de aluat taiat in momentul in care combinam oul si untul. Este absolut normal. In momentul in care adaugi faina, aluatul isi revine.

  29. georgiana spune:

    Ieri te-am descoperit si am facut biscuitii cu faina de orez. Astazi i-am facut din nou si in plus ii fac si pe acestia cu ciocolata. Retetele sunt minunate. Ma bucur tare mult ca te-am gasit. Blogul tau e cartea mea de bucate.
    Iti multumesc.

    • Laura spune:

      Bine ai venit, Georgiana, draga mea!
      Ma bucur tare mult ca ti-au placut retetele incercate si te astept, cu mare drag, sa mai incerci si altele.
      Pup cu drag!

  30. sorina spune:

    Buna Laura…spune mi te rog cum pot adapta reteta sa mi iasa biscuitii ca si cookies din Anglia…adica nu asa moi ci putin mai crocanti…sa mai adaug faina?cam cata?varianta cu tinutul biscuitilor inca vreo cateva minute in plus la cuptor nu merge..au aceeasi consistenta moale..merci….

  31. Alina spune:

    Bună Laura,

    Am făcut acești biscuiți acum și au ieșit absolut delicioși! Chiar mai am o tava în cuptor și stau cu ochii pe ea în timp ce m-am pus pe scris. Dar nu de-asta m-am decis sa iti scriu , ai primit destule reply – uri si laude pozitive la acești biscuiți minunați ca unul în plus nu ar mai face nicio diferența :-).
    Ce vreau sa iti spun ție și celorlalte cititoare este ca eu sunt o novice fără talent într-ale gătitului. Norocul meu ca sunt singura și nu trebuie sa hrănesc pe nimeni. Și noroc ca am descoperit blogul tău și sunt șanse sa evoluez și eu :).
    De-a lungul vremii am avut multe tentative, majoritatea nereușite, de a pregăti ceva de mâncare după tot felul de bloguri culinare. Fără succes! Bineînțeles ca în mare parte este vina mea, ceva trebuie sa fi gresit de nu îmi ieșea absolut nimic! Și apoi am renunțat…am zis ca bucătăreala nu este pt mine.
    Pana săptămânile trecute când am dat peste blogul tău și, poate felul tău de a explica rețetele, poate feedback-ul celorlalte cititoare sau poate pozele îmbietoare, ceva din toate acestea m-au determinat sa fac încă un efort.
    Și ce sa vezi….prăjitura cu mac și portocale a ieșit perfect! Tocanita cu pipote a iesit f buna! Biscuiții au ieșit mai mult decât perfect. Și acest lucru mi-a dat curaj și încredere ca se poate. Și deși niciodată nu voi ajunge sa creez rețete, sa dau sfaturi culinare si nici nu visez sa am un blog, sunt fericita și mă simt mai femeie decât pana acum pt ca am reușit sa fac și eu mâncare buna, singura și din prima încercare! Și este meritul tău și al rețetelor tale frumos și atent scrise.
    Mulțumesc :-).

    • Laura spune:

      Draga mea, multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase!
      Te astept, cu drag, sa mai incerci si alte retete.
      Multumesc!

  32. Raluca spune:

    Deja am facut acesti biscuiti de aproximativ 20 de ori si mi-a iesit de fiecare data. In trecut am incercat si alte retete, dar a ta este cea mai delicioasa ! In ultima vreme am folosit in loc de toata cantitatea de unt, 100 de grame de unt+ 100 de grame de margarina. Mi se parea ca daca folosesc doar unt se prea intaresc ziua urmatoare, dar completand cu margarina, biscutii au ramas mai fragezi- crocanti la exterior, si moi in interior. Multumim pentru retete! Te pup

  33. melania spune:

    Buna
    tocmai am la cuptor a doua tava cu acesti biscuiti …sunt un deliciu ….nu cred ca vor „supravietui ” prea mult,baiatul meu i-a descris drept deliciosi !!! multumesc pentru reteta ,am sa incerc sa ii fac si cu cacao in aluat…sigur vor iesi la fel de buni !

  34. Annadreea spune:

    Am facut reţeta,este delicios.Dar din păcate i-am făcut prea mari şi s-au lipit între ei ,spre norocul meu mia mai rămas puţin aluat şi a doua oară au ieşit bine

  35. Mihaela spune:

    Draga Laura, tot ce am făcut de pe site ul tău a ieșit minunat! Nici nu îmi pierd timpul să mă uit în altă parte!
    Ești foarte generoasa să împărtășești rețetele tale!
    Te îmbrățișez!

  36. Simona spune:

    Bună ziua. Nu știu cu ce am greșit, dar după ce am băgat biluțele în cuptor, s au topit de e totul o balta uniforma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor