Prajitura cu ricotta si cirese confiate


Retete Prajituri – Prajitura cu ricotta si cirese confiate Prajitura cu ricotta si cirese confiate

Am facut prajiturica asta acum o saptamana si mi-a placut extrem de mult. Combinatia dintre blatul cremos de ricotta si aluatul cu parfum de cacao este pur si simplu divina asa ca la noi aceasta prajitura a avut o viata extrem de scurta. In cazul in care nu aveti ricotta, puteti folosi urda de vaca sau o branzica de vaci foarte bine scursa. Ciresele confiate pot si inlocuite cu orice alt fruct confiat sau cu bobite de ciocolata sau stafide.

Ingrediente Prajitura cu ricotta si cirese confiate (forma rotunda de 22-24 cm diametru)

Aluat cacao:

  • 150 g faina
  • 50 g zahar
  • 25 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 2-3 linguri lapte

Aluat ricotta:

  • 250 g ricotta/urda/branza de vaci bine scursa
  • 100 g zahar
  • 40 g faina
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6-7 cirese confiate

Mod de Preparare

Aluat cacao:  Punem in robot faina amestecata cu praful de copt, untul la temperatura camerei, zaharul, cacaua, oul si 2 linguri de lapte ( puneti doar doua linguri initial iar daca aluatul se leaga nu mai adaugati a treia lingura. Daca nu se compacteaza, mai adaugati o lingura de lapte) si mixam pentru 2-3 minute. Consistenta finala a aluatului trebuie sa arate ca in poza de mai jos:

Prajitura cu ricotta si cirese confiate Aluat cacao
Tranferam aluatul pe masa de lucru si il mai framantam putin pana obtinem o biluta compacta pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la rece pentru 30 minute.

Aluat ricotta: Mixam ricotta cu oul, zaharul, zaharul vanilat si faina,

Prajitura cu ricotta si cirese confiate Aluat ricottaTapetam o forma rotunda de maxim 24 cm diametru cu hartie de copt pe care am udat-o si stors-o bine bine.
Adaugam aluatul de ricotta iar pe deasupra ciresele confiate taiate in bucatele potrivite.

Scoatem aluatul cu cacao de la frigider si formam din el bilute un pic mai mari decat o nuca pe care le asezam peste aluatul de ricotta. Lasam un picut de spatiu intre bilute pentru ca ele se vor extinde in timpul coacerii,

Prajitura cu ricotta si cirese confiate introducere cuptorCoacem prajitura pentru 30 minute, la 180°C, cuptor preincalzit, treapta a treia de jos in sus.

Dupa ce o scoatem din cuptor, o pudram cu zahar pudra din abundenta si o lasam sa se raceasca dupa care o servim cu pofta pentru ca este tare tare buna,

Prajitura cu ricotta si cirese confiate pudrarePofta buna!!

Prajitura cu ricotta si cirese confiate detaliu final
Print Friendly, PDF & Email

32 comentarii la “Prajitura cu ricotta si cirese confiate

  1. vasi spune:

    Eram obisnuita cu bilutele din ricotta in blat, acum vad ca ai inversat . Cred ca este delicioasa si merita incercata. Sublima prezentarea , ca deobicei. Pupici!

  2. Şamanul spune:

    Este foarte greu să las un comentariu. Nu ştiu dacă să vorbesc despre reţetă şi despre cât de gustoasă trebuie să fie sau să vorbesc despre talentul fotografic. Aşa că tac.

  3. Carmen spune:

    arata super si ca de obicei faci ca totul sa para atat de usor…totusi cat inceamna 40g de faina: 2 linguri? eu nu am un cantar atat de exact

  4. Vanda spune:

    Buna Laura,
    Sunt curioasa la cuptorul electric daca setezi pe ventilatie sau pe incalzire de sus si jos?
    Multumesc.

    • Laura spune:

      Vanda draga mea, am copt-o cu caldura si de jos si de sus.
      Am folosit in schimb o forma de 26 cm si nu a crescut exceptional de mult dar mie imi plac prajiturelele mai joase.
      Am impresia ca pap mai putin.:))))

  5. lorette spune:

    Buna Laura
    Am descoperit site-ul tau de ceva timp, insa abia acum am inceput sa prepar cate ceva din retetele tale. Abia am scos cornurile cu iaurt din cuptor, inca nu le-am gustat dar miros si arata grozav. Am facut si prajitura cu ricotta… e fantastica. Are tot ce trebuie intr-o reteta: crocant biscuitelul de deasupra si putin umeda compozitia de ricotta. Mi-a placut foarte foarte mult, asa ca m-am hotarat sa o fac prajitura casei. 🙂 Te pup si mult succes in toate. Ma bucur ca esti asa de generoasa cu sfaturile si trucurile in bucatarie. Esti o draguta! Te imbratisez cu drag!

  6. Denisa spune:

    Abia astept sa scot prajitura asta din cuptor si is ff curioasa de rezultat, care ma gandesc k o sa fie ff super. Aici ricota nui asa cremoasa cum ma gandesc k ar trebui sa fie. Pot so inlocuiesc cu philadelfia cream? Sau nui tot aceasi? Mersi mult lAura draga!!

    • Laura spune:

      Denisa, scumpa mea, nu stiu daca iese la fel cu Philadelphia. Ricotta nu e cremoasa, are o consistenta mai sfaramicioasa, asemanatoarea branzei dulci de vaca.
      Puuup si sa ne spui cum a iesit prajiturica!!

  7. Denisa spune:

    Ok draga mea. Totul a iesit bine pana am scoso din cuptor:) bilele negre nu sau extins chiar deloc in comparatie cu ale tale… Cam asta a fost diferenta.. Si au fost cam tari dupa ce sau racit. Si dupa 30min cand am luato din cuptor, ricotta era moale inauntru de parca nu era facuta.. Dar dupa ce sa racit sa intarit si a fost buna. E normal? Am luat masurile exacte cu cantar electric. Mersi mult laura, deja ma uit dupa alta prajitura la tine pe blog k am incredere in profesonaliamul tau:)

    • Laura spune:

      Denisa, draga mea, imi pare rau ca nu ti-a iesit prajiturica cum trebuia. Bilutele trebuiau neaparat sa se intinda. Au praf de copt in compozitie si clar trebuiau sa se lateasca. Praful de copt a fost proaspat? Ai folosit cumva praf dintr-un pliculet care a fost desfacut mai demultisor? Blatul de ricotta trebuia sa fie si el patruns bine, nicidecum moale . Ai scurs bine bine ricotta inainte?
      Pup dulce!!

  8. Denisa spune:

    Praful de copt aici nul gasesc la pliculere si la cutiute cu capac. Deci cand am nvoie iau o lingurita din cutie. Ce inseamna sa fie proaspat? Sigilat? Si ricotta nam scurso inainte, dar nici nu era tare apoasa. Dar data viitoare incerc so scurg cat de mult. La sotul meu ia placut, pt ricotta se inarise dupa cateva ore si era chiar buna .. Numa bilele au ramas chiar cam tari! Mersi de sfaturi!! Pupic

    • Laura spune:

      Denisa, draga mea, verifica pe cutiuta daca nu cumva a expirat praful de copt. Stiu ca in State se vinde in cutii mari metalice si termenul de garantie este lung de obicei dar verifica oricum data de scadenta.
      Pup cu drag si daca ai o poza cu prajiturica, te rog sa mi-o trimiti pe: ladamache(@)googlemail.com ca sa-mi dau seama mai bine de ce nu a iesit.

  9. Stefana spune:

    Buna ziua! Eu am lasat o un pic mai mult in cuptor pentru ca mi se parea f moale la mijloc. Si bilutele mele de aluat nu s au extins. Au ramas intacte si s au intarit la suprafata. Oare unde am gresit? Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor