Omleta la cuptor cu sparanghel


Retete culinare mancare – Omleta la cuptor cu sparanghel

Omleta la cuptor detaliu felie

Omleta la cuptor cu sparanghel, reteta cu oua pentru pranz sau cina. Cum se face omleta pufoasa la cuptor, reteta pas cu pas. 

Pentru ca in ultimele zile nu  prea am avut timp sa gatesc, am pregatit lucruri simple si foarte rapide. Gatesc foarte des aceasta reteta de omleta la cuptor pentru ca nu iese grasa, gustul este mult mai lejer decat cel al omletei prajite in tigaie si cel mai mult imi place ca imi iese intreaga, lucru care nu mi se inatmpla intotdeauna cand intorc omleta in tigaie.

Este o reteta simpla, economica si foarte satioasa. Putem inlocui sparanghelul cu orice leguma doriti dumneavoastra: conopida, broccoli, patrunjel, marar, fasole verde, spanac, urzici sau o putem face cu cubulete de bacon, sunca, sau doar cu branza, etc.

Mai multe retete de omlete mai jos:

Ingrediente – Omleta la cuptor (forma 24 cm diametru)

  • 6 oua
  • 125 g cascaval ras
  • 1/2 pahar lapte (cca 40 ml)
  • 6-7 fire sparanghel verde
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare- Omleta pufoasa cu sparanghel

  • Punem o craticioara plina cu apa la fiert. Adaugam sparanghelul curatat de partea lemnoasa in apa care clocoteste si il fierbem 4-5 minute dupa care il scurgem si il trecem printr-un jet de apa rece.
  • Il taiem in bucatele de 2 cm, sau mai mici daca doriti, apoi il calim 2 minute intr-o tigaie in care am incins 1 lingura de ulei de masline.

Omleta la cuptor - sparanghel calit

  • Intr-un vas separat, amestecam ouale cu laptele, cascavalul ras, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.

Omleta la cuptor cu sparanghel - preparare compozitie

  • Adaugam sparanghelul foarte usor caldut si amestecam pana la omogenizare.
  • Ungem o forma rotunda sau de chec cu putin ulei de masline si adaugam omleta.
  • O coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute. Cand este aurie la suprafata, este gata.

Omleta la cuptor detaliu

  • Este delicioasa si foarte simplu de facut. Se poate servi atat calda cat si rece.
  • Pofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Omleta la cuptor cu sparanghel
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

38 comentarii la “Omleta la cuptor cu sparanghel

  1. Alina Stefanescu spune:

    Buna draga mea,

    Asteptam de mult o reteta de genul asta buna pentru orice masa a zilei. Pentru mine cred ca e perfecta o feliuta alaturi de o salatica, la birou, la masa de pranz. Imi place mult ideea si maine am sa o pregatesc sigur.
    Weekend placut!
    Alina

  2. Catalina spune:

    Laura, o intrebare: cand folosesti ventilatia la cuptor sau mai bine zis la ce preparate? Ca mi-am facut bucatarie noua si cumparat cuptor nou, cu ventilatie…pe care nu l-am folosit de teama sa nu stric mancarea. Nu prea ma pricep, sincer. Ma poti ajuta?

  3. adriana.h.nita spune:

    e delicioasa..de cite ori culeg sparanghel fac o omleta iese ffff fina si gustoasa,multumim laura ca te gindesti la noi

  4. Explora Cuisine spune:

    Pe cand ma gandeam cum sa mai prepar sparanghelul 🙂 foarte faina omleta! Un weekend minunat iti doresc!

  5. Anonymous spune:

    Buna, Laura! nu mai fac de mult timp omleta pt ca evit prajelile si in general mi se pare grasa. Reteta ta insa arata incredibil, mai ales ca e facuta la cuptor. cand trece postul o incerc.
    Claudia

  6. Laura spune:

    Alina scumpa, tocmai de asta imi place si mie. Se poate manca si calda si rece si nu e grea ca cea facuta la tigaie. Pup si sa-mi spui cum ti s-a parut!!
    Weekend minunat sa ai, draga mea!!

  7. Laura spune:

    Iulia scumpa, e minunata!! Mie imi place foarte mult cea cu patrunjel. Iubesc enorm patrunjelul pe care-l mananc crud in cantitati destul de mari iar in aceasta omleta este o minune.
    Pup cu drag!!

  8. Laura spune:

    Cata iubita, tare ma bucur sa te revad!!! Scumpa, eu folosesc fffff rar functia ventilata. Stiu ca se foloseste pentru aluaturile de prajituri si paine care sunt mai lichide si care au nevoie de ventilatie pentru a se coace si in profunzime. Eu o folosesc pt deshidratat fructe si legume, mai exact le las la 50-60 grade pentru 1-2 ore, cu usa putin intredeschisa. E foarte utila daca vrei sa coci 2 sau 3 tavi de biscuiti, bezele, fursecuri, etc, in acelasi timp. De exemplu, daca ai o reteta de biscuiti pe care trebuie sa ii coci la 180 grade pentru 30 minute, functie traditionala (gaz de jos si sus), tu ii coci cu 10 grade mai putin si ii scoti cu 10 minute mai repede, deci la 170 grade si 20 minute, functie ventilata.
    Pup si sa folosesti cu mare spor cuptorul cel nou!!

  9. Laura spune:

    Explora Cuisine, gand la gand cu bucurie!! 🙂
    Ma bucur tare mult ca-ti place reteta!!
    Pup si weekend frumos sa ai!!

  10. Laura spune:

    Claudia scumpa, exact din cauza asta nu mananc nici eu omleta prajita. Mi se pare teribil de grasa si eu foarte rar prajesc.
    Sper sa-ti placa daca o incerci!!
    Pup si post usor iti doresc!

  11. cristina spune:

    Copilul si sotul meu sunt fani omleta, iar eu sunt "reaua" care nu vrea sa le pregateasca mai des. De ce ? Tocmai din pricina prajelii. Voi incerca si varianta la cuptor, demult ma gandeam la o astfel de incercare.

    Te pup,

    Cristina

  12. Catalina spune:

    Mersi mult, Laura! In rest…doar pui mancarea, setezi gradele si minutele…si gata, nu? te mai uiti pe parcursul prepararii, coacerii…Eu credeam ca fiecare fel de mancare are un program special…hai ca-s aiurita tare! te pup.

  13. Costin Comba spune:

    E ora 1:44 noaptea, abia am ajuns de la munca si ce vad pe blogul tau? o omleta minunata. E prima data cand imi doresc sa vina dimineata sau pranzul, poate nu lenevesc si fac si eu una, dar cu conopida si fasole verde.

  14. Laura spune:

    Cristinuta iubita, asa si la mine. Nici eu nu iubesc prajeala si evit sa fac omleta pentru ca de cate ori am mancat omleta prajita, nu m-am simtit ok la stomac.

    Pup cu drag!!

  15. Laura spune:

    Cata iubita, nu esti deloc aiurita!! Si eu la inceput am pus o groaza de intrebari pana m-am lamurit. Deci da, pui papicul la cuptor, setezi timpul si o lasi la copt. Eu mai verific din cand in cand dar deschid usa cuptorului abia dupa primele 15 minute ca sa nu am surprize sa mi se lase aluaturile.
    Inainte de a coace orice prajitura sau aluat, trebuie preincalzit cuptorul. In general, la fiecare reteta este specificat la cat sa il preincalzesti.
    Pup cu drag!!

  16. Laura spune:

    :)))) Costin si mie mi se intampla tare des sa astept cu nerabdare dimineata ca sa incerc o reteta care mi-a placut mult.
    Pofta buna sa ai!! Sunt convinsa ca iese nemaipomenit de buna cu conopida si fasole verde.

  17. Catalina spune:

    Laura, multam ! te pupacesc draga mea.

    Imi place treaba ca retetele tale sunt foarte explicite si mai ales faptul ca spui si gradele si timpul…mare lucru! ca sa fie preincalzit…bla, bla!O sa-ti scriu cu prima ocazie dupa gatit in cuptorul asta. Aaa, cartea cuptorului nu ma prea lamureste.

  18. Dulcegarii culinare spune:

    Foarte gustoasa pe cum zici. Ma dau in vant dupa cascavalul topit, asa ca salivez si cu gandul.. :)) Eu am pregatit-o recent cu fructe de mare si a iesit yammy..:))
    Pupici

  19. Anonymous spune:

    Multumesc pt retete, abia am descoperit blogul, am o nedumerire, care e sparanghelul salbatic? Eu am sparanghel,dar cultivat.
    Noapte buna!

  20. Laura spune:

    Cu mult drag , Anonim!!
    sparanghelul salbatic este mult mai subtire decat cel de cultura si are un gust putin mai amarui dar mult mai decis.
    Aici poti vedea cum arata:

  21. Anca spune:

    Ieri am pus in aplicare aceasta reteta numai ca am inlocuit sparanghelul cu ciuperci si masline. A iesit o minunatie! Multumesc, Laura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor