Biscuiti de post cu vin si anason


Biscuiti de post cu vin si anason, o reteta delicioasa de biscuiti de post

Biscuiti de post cu vin si anason

Nu stiu cum de ce nu am postat pana acum acesti minunati biscuiti pe care ii fac foarte des in perioada de post sau cand sunt in criza de timp si vreau ceva dulce. Prima data cand am gustat acesti biscuiti cu vin, a fost acum 5 ani, cand i-am cumparat din intamplare dintr-un magazin micut din Lazio. Mi s-a parut excesiv pretul, 4 euro o punguta cu 10 biscuiti, dar aici toate produsele artizanale de patiserie costa foarte mult. Mi-au placut atat de mult incat m-am apucat sa caut reteta si am descoperit ca se fac foarte simplu si cu ingrediente ieftine si la indemana oricui. In timp, am mai modificat reteta biscuitilor cu vin si intr-un final am ajuns la un rezultat care m-a satisfacut complet. Bineinteles, acesti biscuiti se consuma in post doar cand avem dezlegare la vin.

Biscuiti de post cu vin si anason – Ingrediente 30-40 biscuiti

  • 500 g faina
  • 150 ml vin alb demisec
  • 125 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita anason praf
  • 100 g zahar (pt tavalit)
  • 1 lingurita rasa praf de copt/amoniac

Biscuiti de post cu vin si anason – Mod de preparare

  • Amestecam faina cu praful de copt/amoniac si adaugam in centrul ei, vinul alb, uleiul, anasonul si zaharul. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact si elastic. Daca aluatul rezulta sfaramicios, mai adaugam 2-3 linguri de vin.
  • Lasam aluatul la frigider pentru 1 ora (cu cat ii lasam mai mult la frigider, cu atat ies mai fragezi), apoi il intindem intr-o foaie groasa de 1 cm si taiem cu o forma rotunda, biscuitii. Luam cate un biscuite si il trecem prin zahar tos apoi il asezam in tava cu partea data prin zahar in sus.

Biscuiti de post cu vin si anason

  • Ii coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru cca 25 minute.
  • Ii scoatem din cuptor si, dupa ce s-au racit, ii gustam cu pofta.

Note finale

  1. Dupa ce se racesc, acesti biscuiti devin crocanti. Se servesc inmuiati in vin, lapte, cafea, ceai. Daca lasati aluatul la frigider pentru mai mult timp, raman moi si dupa ce se racesc.
  2. Ultima data cand i-am facut, am lasat aluatul invelit in folie de plastic, 2 zile la frigider. Au iesit foarte pufosi si buni, desi eu prefer varianta crocanta.
  3. Puteti inlocui vinul alb cu vin rosu, dar va sfatuiesc sa nu renuntati la anason pentru ca isi pierd gustul caracteristic.
  4. Cu praf de copt ies mai putin crocanti decat cu amoniac. Asa ca va recomand amoniacul pentru niste biscuitei cu adevart crocanti. Eu am folosit amoniac de la Dr. Oetker, la plic de 7 grame, cumparat de la magazinul romanesc.
  5. Sunt foarte foarte buni si parfumati asa ca ii recomand cu mare drag tuturor!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti de post cu vin si anason
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

35 comentarii la “Biscuiti de post cu vin si anason

  1. Explora Cuisine spune:

    Arata tare frumosi, iar aroma de anason m-a facut curioasa, habar nu am ce gust are in prajituri 🙂 O saptamana frumoasa iti doresc Laura!!!

  2. Anonymous spune:

    Buna, Laura. Nu sunt fan anason, dar doresc sa incerc reteta. Cu ce ma sfatuiesti sa-l inlocuiesc?
    Mersi! te pup, Claudia

  3. Andreea spune:

    Draga mea Laura, cum sunt fan biscuitei, iti dai seama ca nu ratez sa-i fac si pe acestia! Biscuiteii tai arata superb si cred ca sunt super gustosi! Am sa-i incerc exact asa cum spui tu, cu anason, desi nu prea folosesc. Dar ma las pe mana maestrului! 🙂 Pup!

  4. DANI spune:

    Ciambelline al vino? Am cumparat si eu, la Sermonetta ,aproape de Roma( magazinul l-am gasit mergind dupa miros ) ! Fantastici biscuiti ! Si pe urma cautam reteta …O sa incerc varianta ta imbunatatita ,cit de curind .Ai retete foarte bune !

  5. Laura spune:

    Explora Cuisine draga mea, sunt deliciosi cu anason. Prima data cand i-am gustat m-am mirat ce gust bun poate da anasonul in dulciuri. Am facut si un chec cu nuca si albusuri cu anason dar nu am apucat sa il postez. A fost absolut divin. Cand o sa-l refac o sa-l postez neaparat.
    Pup si sper sa iti placa daca-i incerci.

  6. Laura spune:

    Claudia draga mea, poti elimina anasonul. Daca doresti, il poti inlocui cu scortisoara dar sunt buni si fara.
    Te pup cu drag!!

  7. Laura spune:

    🙂 Andreea scumpa mea, sunt extrem de parfumati si gustosi cu anason. Nici eu nu vedeam anasonul in biscuiti dar in reteta asta merge de minune!!
    Pup cu drag si sper mult sa iti placa!!

  8. Laura spune:

    Dani, eu am locuit langa Sermoneta 2 ani de zile! Prima data nu i-am mancat acolo ci la Cori, un orasel din apropiere. Sunt divini, si da, este vorba de ciambelline al vino numai ca nu imi place forma de ciambella deloc pt acesti biscuitei. Mi-au placut mai mult sub forma de biscuiti rotunzi.
    Multumesc mult ca-ti plac retetele mele!!

  9. Laura spune:

    Anonim, ma bucur ca-ti plac retetele mele!
    Din pacate, vinul nu se poate inlocui, pentru ca este ingredientul pricipal.
    Fara vin, nu mai au nici un gust.

  10. Poliana spune:

    Buna Laura,
    As vrea sa fac acesti biscuitei in weekend, dar am doua intrebari: vinul alb trebuie sa fie sec sau dulce (sau nu conteaza)? Iar a doua intrebare se refera la uleiul din compozitie: ce fel de ulei ai folosit ca sa nu se simta gustul? Eu am avut 2 experiente neplacute la doua retete diferite de fursecuri cu ulei de floarea soarelui la care se simtea gustul atat de pronuntat incat i-am aruncat…:( Multumesc!

  11. simona spune:

    de cand ai postat aceasta reteta m-am gandit sa o incerc si eu.dar am tot amanat momentul ptr ca nu aveam anason.nu am gasit praf,ci doar seminte,pe care le-am pisat si eu cum am putut.aseara am pregatit aluatul,iar azi dimineata am copt biscuitii.DECI:ESTE PTR PRIMA DATA CAND II PREPAR ,DAR MA GANDESC SERIOS SA FIE SI PTR ULTIMA…AM O MARE PROBLEMA CU ACESTI BISCUITI:DE AZI DIMINEATA DE CAND I-AM FACUT NU MA POT OPRI DIN MANCAT!!!! AM DEVORAT DEJA MAI MULT DE JUMATATE DIN EI…NICI MANCARE NU MI-A MAI TREBUIT!! :)) nu stiu ce parere au altii,dar mie imi plac tare mult asa crocanti cum sunt.iti multumesc mult,Laura,ptr aceasta reteta ca de altfel si ptr altele pe care le-am incercat si mi-au iesit minunat de bune.si asta datorita modului explicit cu care impartasesti retetele tale cu noi

  12. Laura spune:

    Poliana draga mea, nu conteza daca vinul e dulce, demisec sau sec. Important e sa folosesti un vin de calitate buna. Eu am folosit ulei de arahide dar i-am facut de muuulte ori cu ulei de floarea soarelui si nu s-a simtit absolut deloc gustul de ulei.
    Pup cu drag si sa-mi spui cum ies!!

  13. Laura spune:

    :)))))))) Vaaaaai, Simona, ce m-ai speriat!!! cand am primit comentariul tau, am citit intai ca e prima si ultima data cand ii faci si ma gandeam ca nu ti-au iesit. Dupa aia, am citit tot comentariul si m-am lisnistit!!:)))
    Exact asta patesc eu cu biscuitii astia!! Dau dependenta si ai tendinta sa mananci unul dupa altul. Chiar acum ma apuc sa ii refac ca nu am nimic dulce in casa.
    Pup cu drag si multumesc ca i-ai incercat!!

    • Laura spune:

      Camelia iubita, cu unt nu i-am incercat niciodata pentru ca traditional se fac cu ulei. Uleiul le da o aroma si o consistenta aparte, untul ar face aluatul mai pufos si mai fraged.
      Eu te sfatuiesc sa incerci doar o micuta cantitate cu unt ca sa vezi cum ies. Daca ii incerci asa, te rog sa imi spui cum ies.
      Pup cu drag!!

  14. Camelia spune:

    Multumesc mult! Sper sa fac „experimentul” cat mai repede posibil (iti voi scrie ce-a iesit!). Craciun fericit!

  15. Gabriela spune:

    Tocmai i-am facut, sunt EXTRAORDINARI de buni… sotul meu nu mai vrea sa lase castronul din mana…

    Multam fain de reteta. Totusi cred ca am facut eu o mica prostiuta la aluat, l-am lasat peste noapte in frigider, iar dimineata iar o parte din ulei era pe fundul vasului, bine, nu a contat atat de mult la produsul final dar tot stau sa ma gandesc ce am facut de s-a intamplat asta.

    Toate cele bune si week-end fain.

  16. Liana spune:

    Exceptionali acesti biscuiti ! Trebuie sa mai fac pentru nu a fost suficienta prima sarja ! Iti multumesc pentru toate retetele ! Am incercat mai multe si toate mi-au iesit foarte bine.
    Toate cele bune.

  17. Ana spune:

    Buna Laura vreau sa incerc si reteta asta, dar am o mica nedumerire, eu am decat anason stelat, il pot faramita in blender sa devina praf sau nu este indicat?

  18. Ana spune:

    Sambata o sa fac pasul cel mare si ma incumet la facut biscuiti, o intrebare de ultima ora, azi am fost la cumparaturi iar vinul l-am ales rosu din greseala combinata cu o uitare cat casa scanteii. Se pot face si cu vin rosu sau trebuie sa incep sa iau lecitina si un vin nou

    • Laura spune:

      Ana, draga mea, sigur ca se pot face si cu vin rosu. Culoarea o sa difere putin, dar sunt fff gustosi cu vin rosu.
      De multe ori i-am facut si eu asa.
      Te pup!

  19. Ana spune:

    Am facut biscuitii joia trecuta, iar astazi mai fac o tava, au fost trecuti in lista de favorite de catre soricelul meu care este mare amator de retete noi. Serviti cu vin sunt absolut magnifici. Nici batoanele energizante cu musli nu au rezistat prea mult in calea soricelului, da iama in frigider de cate ori are drum pe acolo. Iar chiftelele de soia verde au fost devorate impreuna cu smantana in 3 minute la masa de draciun in mai putin de 3 minute. Multumesc pentru faptul ca explici retetele pe intelesul tuturor.

  20. Mada spune:

    Buna Laura,

    As vrea sa fac reteta asta tare mult dar nu am decat vin rosu DULCE. As putea sa il folosesc? Daca daca trebuie sa pun mai putin zahar, cam cat?

    Multumesc anticipat pt. raspuns ca stiu ca esti o draguta si raspunzi!
    Numai bine!
    Mada

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor