Caserecce cu frunze de gulii

8 comentarii

Caserecce cu frunze de gulii

Frunzele de gulie  sunt bogate in vitamina A, B6, C, E, B9, B2, K, calciu, cupru, fosfor, fier, potasiu, magneziu, mangan si fibre, asa ca daca le intalniti in piata sau in curtea proprie, nu le aruncati pentru ca sunt zeci de feluri in care pot fi gatite si sunt extrem de sanatoase.

Am primit o cantitate destul de mare de frunze de gulii asa ca le-am oparit  5 minute in apa fierbinte, le-am lasat la scurs si la racit, dupa care am format bilute de 400 gr una, pe care le-am congelat pentru utilizari ulterioare.

Caserecce cu frunze de gulie

Putem face chiftele, lasagne, paste, risotto, sau le putem cali pentru 5 minute in ulei de masline amestecat cu un catel de usturoi si un ardei iute picant tocat marunt.

Am facut pentru inceput niste paste, caserecce, din faina de grau dur si apa. Deci putem servi aceste paste in perioada de post cand este dezlegare la peste sau eliminam pestele si le putem servi in orice zi de post.

Ingrediente 2 persoane

  • 300 gr caserecce/penne/ orechiette
  • 300-400 gr frunze de gulie
  • 1 catel usturoi
  • 1 ardei iute picant
  • 6-7  fileuri ansoa
  • 2-3 rosii deshidratate (optional)
  • parmezan (optional)

Tocam marunt frunzele de gulie fierte, catelul de usturoi, ardeiul iute, rosiile si fileurile de ansoa,

Caserecce cu frunze de gulie

Punem la fiert o oala plina cu apa, amestecata cu 2 linguri de ulei de masline si putina sare.

Punem la incins 2-3 linguri de ulei de masline si calim pentru cateva minute, catelul de usturiu, ardeiul iute, rosiile si fileurile de ansoa.

Caserecce cu frunze de gulie

Adaugam frunzele de gulie si 1 polonic din apa in care fierb pastele si amestecam bine. Le lasam pe foc pentru 5 minute,

Caserecce cu frunze de gulie

dupa care adaugam pastele scurse de apa in care au fiert,

Caserecce cu frunze de gulie

amestecam bine pe foc mic pentru inca 2-3 minute dupa care adaugam cca 100 gr parmezan ras, daca nu sunteti in post, ametscam si servim.

Sunt delicioase!!

Putem inlocui frunzele de gulie cu spanac.

8 Comentarii

  1. Deliziosa ricetta la preparo anch'io in questo modo

    ciao un bacio a presto

  2. Adela Zilahi

    arata foarte bine! cu spanac am mancat, dar cu frunze de gulie nu am auzit… ma gandesc ca este foarte bun…o seara placuta!

  3. foarte interesant
    nu am stiut ca din fruze de gulii poate sa iasa asa o mancare buna

  4. Alina Stefanescu

    Si cand ma gandesc ca eu cand nu cumpar guliile pana nu le curat mai intai de frunze. De acum incolo, am sa chimb acest obicei cum am schimbat multe alte obiceiuri de cand te citesc. Reteta am sa o incerc sigur pentru pranz.
    O zi buna!

    Alina Stefanescu

  5. Stefania, sono assolutamente deliziose! Con le lagane fatte in cassa credo che sono strepitose. Avrei voluto provarle con orecchiette, ma avevo soltanto dei fusilli e caserecce. Baci e grazie per la visita!

  6. Diana draga mea sunt foarte bune. Se fac si sarmale din frunze de gulie.
    Pupicei!

  7. Adela draga mea, sunt excelente. Pe langa faptul ca sunt delicioase sunt foarte sanatoase.
    Pupicei cu drag!!

  8. Alina scumpa mea, nici eu nu le mancam in trecut dar aici se consuma foarte des si dupa ce le-am incercat si eu, m.am indragostit de gustul lor.
    Pupicei si sa-mi spui cum ti s-au parut in caz ca le incerci.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.