3 ani de blog si o bavareza cu cafea pentru voi!


Bavareza cu cafea

Incerc de jumatate de ora sa scriu ceva si nu stiu cum sa incep. Sunt atat de multe lucruri de spus incat imi este tare greu sa fac un rezumat al acestor minunati 3 ani petrecuti alaturi de voi.

Chiar daca la inceput blogul meu a porrnit in joaca, astazi il simt ca facand parte din mine, o casuta virtuala pe care voi ati transformat-o intr-un spatiu cald si primitor.

Va multumesc din suflet ca mi-ati trecut pragul in acesti minunati ani si va astept cu aceiasi dragoste si de acum inainte.

Pentru voi, am facut o bavareza cu cafea si va invit cu drag sa o serviti, chiar daca numai virtual, alaturi de un pahar de sampanie.

Va multumesc ca existati!

Ingrediente pt o forma de 24×10 cm:

  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri rase de cafea solubila
  • 300 g frisca
  • 500 g lapte
  • 130 g zahar
  • 16 g gelatina foi
  • 1 baton vanilie

Pt. bobitele de cafea:

  • 100-125 g ciocolata amara

Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina.

Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se omogenizeaza si se umfla putin (cca 3 minute cu mixerul),

Bavareza cu cafea - mix galbenusuri

Incalzim laptele in care punem un baton de vanilie despicat pe centru, iar in momentul in care este fierbinte (ATENTIE, nu trebuie sa fiarba), stingem focul, eliminam batonul de vanilie si adaugam 2 linguri rase de cafea solubila. Amestecam bine si turnam laptele cald peste galbenusuri.

Bavareza cu cafea - compozitie

Trecem din nou pe foc mic compozitia obtinuta si o lasam cca 5 minute, timp in care amestecam incontinuu in ea. Atentie, din nou, sa nu cumva sa fiarba.

Dupa 5 minute, stingem focul si adaugam gelatina stoarsa bine si amestecam pana se dizolva complet.

Lasam compozitia sa se raceasca complet, timp in care mixam frisca pana capata consistenta. Nu trebuie sa fie batuta pana nu mai cade de pe paleta pentru ca este greu de incorporat cremei de galbenus. Cand se umfla si capata o consistenta matasoasa, ne oprim.

Incorporam frisca cremei de galbenus si cafea si amestecam pana la omogenizarea completa,

Bavareza cu cafea - incorporam frisca

Ungem o forma rotunda cu foarte putin ulei si o umplem cu viitoarea noastra bavareza,

Bavareza cu cafea - forma

Introducem bavareza in frigider pentru 3-4 ore, eu am lasat-o toata noaptea.

Ca sa o extragem fara nici o problema din forma, desprindem cu un cutit marginile bavarezei de forma dupa care punem forma in apa clocotita pentru cateva secunde, atentie sa nu intre apa in forma pentru ca stricam bavareza, dupa care o rasturnam pe un platou si o mai lasam in frigider pentru 30 minute.

Pentru “bobitele de cafea”, Topim la bain marie 100 gr de ciocolata. Dupa ce s-a topit, o luam de pe foc si o amestecam pana aproape se raceste si se intareste putin.

Cu ajutorul unui sac a poche sau cu o punga taiata la un capat, formam mici bilute cu o forma usor alungita pe o farfurie pe care am tinut-o 10 minute in congelator si dupa ce se intaresc putin le crestam pe centru cu o scobitoare,

Bavareza cu cafea - bobite cafea

le bagam la frigider pana se intaresc complet, dupa care le desprindem de farfurie cu o miscare brusca si hotarata, cu lama subtire a unui cutit.

Decoram bavareza cu ciufuleti de frisca si cu bobitele de “cafea” si servim.

Bavareza cu cafea - detaliu final

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

143 comentarii la “3 ani de blog si o bavareza cu cafea pentru voi!

  1. Laurita mummy, wife & woman :) spune:

    La multi ani bloguletului..:) Laura muulte din retetele tale s-au regasit pe masa noastra….fan nr 1 este sotul pt pizza gata in 8 minute..ce facuta in tigaie 🙂

    multumim

  2. Ile spune:

    Daca e vorba de cafea si sampanie vin si eu 😀 La multi ani!! Ai un blog minunat si eu am gasit multe retete grozave aici. Felicitari si la cat mai multi ani!!

  3. Anonymous spune:

    La cat mai multi ani si retete minunate..pe care sa le savuram cu gandul la tine
    Asteptam reteta si de bavareza 🙂

    Pupici
    Corina

  4. Evelyne spune:

    Felicitari!Imi face deosebita placere sa incerc de fiecare data cand am ocazia retetele care apar pe blog-ul tau si clatitele americane raman primele in top-ul meu:) sper sa faci acest lucru in continuare pentru ca pana acum nu ai dezamagit pe nimeni,ba mai mult ne-ai uimit:)te pup

  5. Adela Zilahi spune:

    Felicitari! La multi ani pentru cei 3 ani de blog… succes in continuare, sa ne incanti cu retetele tale…felicitari inca o data, o zi frumoasa sa aveti! Adela

  6. Magda spune:

    La multi ani! E o placere sa-ti descopar mereu retetele gustoase, asa ca iti doresc sa ai puterea si timpul necesar sa duci mai departe ce ai inceput acum 3 ani!
    Sa stii ca iti suntem alaturi, orice ar fi! La multi ani! Pupici si imbratisari

  7. ada90 spune:

    La multi ani!Iti citesc blogul constant, insa nu prea am scris comentarii, pentru ca prefer sa iti admir retetele, pozele, dar bineinteles sa le incerc:)
    Sper sa fii tot asa, de fapt si mai buna in ceea ce priveste blogul
    🙂

  8. lia spune:

    La multi ani ! esti minunata si-ti multumim pentru tot ce ne inpartasesti cu atata drag… Bavareza arata intr-un mare fel hmmmmmmmmm !!!!!!!!!
    Pupici, si la mai mare !

  9. Claudia-Mi dulce pasión spune:

    FELICITARI si LA MULTI ANI!!!..Chiar daca odata,cu un comentariu si insistentele mele am avut impresia ca te deranjez,blogul tau continua sa fie intre preferatele mele si te urmaresc in fiecare zi;asa ca mi-am permis acum sa te felicit ca,eu cred ca meriti din plin.MULT SUCCES IN CONTINUARE!!!!

  10. Caietul cu retete spune:

    La multi ani, sa ne incanti in continuare cu retete delicioase si fotografii de exceptie asa cum ne-ai obisnuit !

  11. Irina spune:

    La multi ani!!!!!!!!!! Blogul tau, draga Laura, a devenit o sursa de inspiratie pentru mine, cred ca de vre-o doi ani incoace. Norocoasa a fost ziua in care l-am descoperit!
    Multi ani inainte si multa inspiratie si puteri, ca avem nevoie de tine.
    o imbratisare!

  12. Explora Cuisine spune:

    La Multi Ani Laura! Multumim pentru toate retetele frumoase pe care le prepari si le imparti cu noi prin blogul tau!

  13. auroraboreala spune:

    La multi ani! Am un numar de site-uri pe care TREBUIE sa intru zi de zi, iar al tau este unul dintre ele. Uneori incerc retete, dar foarte des ma satur numai uitandu-ma la poze. Intotdeauna intru cu drag in casuta ta virtuala, sa vad ce mai pui la cale in bucatarie.

    Toate cele bune, si spor la treaba in continuare!

    P.S. Prajiturica din bannerul de mai sus este una dintre preferatele mele, dar ce ingrasaaaa!!!! 🙂

  14. Anonymous spune:

    La multi multi ani! Iti doresc sa ai in continuare aceeasi putere de munca si sa impartasesti cu noi retete delicioase cu care ne-ai invatat.
    Cu ajutorul blog-ului tau am invatat sa fac multe feluri de mancare, in special dulciuri. Multumesc pentru tot ceea ce faci, mult noroc si inspiratie in continuare! Roxana

  15. Andreea spune:

    La multi ani bloguletului tau! Va doresc multi multi ani de blog, cu cat mai multe retete si poze exceptionale! Esti minunata draga Laura! Ma bucur ca te-am cunoscut prin intermediul blogului tau. Tu si minunata ta creatie m-ati facut sa-mi deschid si eu un blog acum ceva timp. Asa ca eu trebuie sa-ti multumesc tie ca existi! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca!

  16. cristina spune:

    La multi ani si la mai mare !!
    Eu trebuie sa-ti multumesc de mai multe ori, pentru ca inspirata de blogul tau, am creat si eu unul, pentru ca datorita tie am intrat intr-o lume minunata, lume in care am legat prietenii.

    Nu pot sa spun mai mult, decat : MULTUMESC.

    Cu drag,

    Cristina

  17. ANITA spune:

    La multi ani,draga Laura!!!Multumim,pentru retetele minunate
    pe care ni le daruiesti si de care se bucura si cei dragi noua.
    Sa ai cat mai multi vizitatori pe blog,sanatate si iubire!

  18. Laura spune:

    Multumesc din suflet, Ile, pentru urari!! Sper sa-ti fi placut bavareza si sampania, chiar daca au fost doar vitual servite!:)

  19. Laura spune:

    Cristina draga mea, multumesc ult pentru urare!!
    Bavareza e un vis de bunatate. Noi adoram orice dulce care are cafea in compozitie.
    Pupicei!

  20. Laura spune:

    Gabriel, multumesc mult pentru urare!
    Imi pare rau ca doar virtual te pot servi cu o felie de bavareza, pentru ca este excelenta.

  21. Laura spune:

    Liana draga mea, multumesc mult pentru urari. Tare ma bucur ca ti-ai invins frica de aluaturi. Te pupic cu mare drag!

  22. Laura spune:

    Claudia scumpa mea, imi cer mii de scuze daca am lasat impresia asta. Chiar nu imi amintesc discutia in cauza dar daca am lasat o asemenea impresie, imi cer scuze!!!:((
    te pupic cu drag si mii de multumiri pentru urari!

  23. Laura spune:

    Dana draga mea, multumesc mult pentru urare. Si voi contribuiti enorm de mult cu comentariile voastre care-l fac mai frumos si mai complet.
    Pupicei cu mare drag!

  24. Laura spune:

    Aurora drga mea, multumesc din suflet pentru cubintele tale. Iti multumesc ca ma vizitezi si ca-ti place ce gasesti la mine.
    Tot ce-i bun ingrasa rau rau dar daca papam cu moderatie si mai facem si putin sport zilnic, ne mentinem in forma.
    Pup cu mare mare drag!

  25. Laura spune:

    Roxana draga mea. multumesc mult pentru urari!! Tare ma bucur sa stiu ca blogul meu ti-a fost de ajutor.
    Pupicei cu drag si mult spor la bucatarit!

  26. Laura spune:

    Andreea draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale. Tare mult ma bucur ca aud ca blogul meu te-a inspirat sa iti creezi si tu un blog. Iti multumesc mult!!
    Pupicei cu drag si la cat mai multe retete delicioase si tie!

  27. Laura spune:

    Cristina scumpa mea, iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele tale. Ma bucur atat de mult cand aud ca blogul meu a impulsionat atatea persoane dragi mie!!
    Te pupic cu mare mare drag si mult succes cu minunatul tau blog!!

  28. monica spune:

    La multi ani! Mii de felicitari, ai un blog super, foarte bine impartite retetele, le gasesc foarte usor, am facut multe retete de aici, cel putin torturile mi-au iesit super! La multi ani! Jos palaria! 🙂

  29. viorica spune:

    LA MULTI ANI cu sanatate, iubire si noroc si la mai multe retete . un moment minunat pentru a-ti transmite felicitari si tot mai multe reusite care sa ne bucure in continuare!

  30. Laura spune:

    Monica draga mea, multumesc mult pentru urari!! Te pupic cu mare mare drag si iti multumesc ca ai incercat din retetele mele.

  31. adriana h.nita spune:

    ciupilica76: LA MULTI ANI! IN PRIMUL RIND TIE DRAGA LAURA CA AI RABDARE CU NOI TOTI SI CA IMPARTI ATITEA LUCRURI SI ATITEA TRUCURI,IMI PARE FOARTE RAU CA NU AM ONOAREA SA TE CUNOSC PERSONAL dar deja e un noroc si asa…,DAR DACA VREI SA ITI PETRECI VREODATA VACANTA IN INSORITA SPANIE ,MA OFER SA ITI FIU BUNA GAZDA…MERITUL TAU E CA ESTI FOARTE EDUCATA SI VEZI TOTUL NUMAI CU OKI BUNI..si iti ies lucrurile bine ca ai sprijin din partea sotului si e foarte important…eu iti doresc bafta multa si te imbratisez cu f mult drag..imi cer scuze ca nu ti-am trimis mes chiar pe blogul tau..dar mi-am prins un pik urekile cu adresa…si imi cer scuze daca primesti mesaje din partea mea aiurea dar fiul meu are 2 ani si jumatate si probeaza internetul..pupiki si sa stii ca te iubim tare mult

  32. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, "La multi ani"!
    Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere de munca.
    Daca te voi putea ajuta candva cu ceva, indiferent de ceea ce ne va aduce viitorul,stii cum sa dai de mine.
    Te pup
    Andra

  33. Laura spune:

    Lissa scumpa mea, iti multumesc din suflet pentru urare!!
    Iti doresc si eu sa ne incanti o vesnicie cu minunatele tale torturi!!
    Pup cu drag!

  34. Laura spune:

    Adriana draga mea, esti o scumpa si-ti multumesc din suflet pentru urare si pentru invitatie! Daca voi ajunge in Spania, mi-ar place tare mult sa ne cunostem!
    Te pupic cu mare mare drag!!

  35. gaby diaconu spune:

    Buna iubita! La multi ani ptr blog!n-am mai apucat sa-ti scriu dar tot incerc retetele tale care sunt intradevar super .mult noroc si la mai multe retete ! te pupic cu drag.

  36. Anonymous spune:

    la multi ani, Laura! te urmaresc zilnic si imi esti tare draga! sa fi sanatoasa si frumoasa si sa ne incanti numai cu bunatati ca pana acum!
    Claudia

  37. papadie spune:

    Multi inainte, draga mea! Imi face o placere nespusa sa-mi beau cafeaua impreuna cu tine pe terasa. Pe terasa casutei tale:-)

  38. Anonymous spune:

    Draga doamna Aluat (acesta este numele pe care vi l-am dat eu, impreuna cu fiul meu, pentru ca suntem de parere ca este un domeniu in care excelati, si toate retetele de aluat pe care le-am incercat de aici, de la Dvs de pe site au iesit minunat )va dorim sanatate, inspiratie si ani multi in blogosfera culinara.
    Toate bune,
    Ana&Alex

  39. Anonymous spune:

    Felicitari Laura! ma uitam pe retetele de aperitive(maine am invitati si vreau sa pregatesc ceva) si vad ca in cei 3 ani ai evoluat foarte mult si frumos.
    La multi ani!!!

    Mara

  40. Bunica spune:

    La multi ani scumpa!
    Multa inspiratie, poze perfecte ca si pana acum si ani multi de blog in continuare 🙂
    Te pup cu drag
    Buni

  41. Laura spune:

    La multe postariiiii frumoase, esti unul din blogurile mele favorite (top three), ai niste poze mai ales excelente. Asa ca te vizitez zilnic. Pupici.:)

  42. Lia spune:

    Cred ca separarea fazelor s-a facut in frigider.Frisca se incorporeaza greu in amestecul de gelatina si fiind mai usoara s-a ridicat la suprafata.
    Desi nu mai sunt tanara am invatat multe retete noi,deosebite si care mi-au reusit.
    Felicitari pentru cei 3 ani de activitate si multi ani in continuare!!

  43. Kryss Loves Cooking spune:

    La multi ani cu intarziere!Esti o femeie minunata!Noi iti multumim ca existi si ca ne impartasesti si noua retetele tale minunate si pozele tale superbe!Pupici

  44. Laura spune:

    Gaby draga mea, multumesc mult pentru urare!!
    te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine cand ai timp!!
    O saptamana excelenta sa ai!!

  45. Iulia spune:

    La multi ani Laura draga mea! Multi ani inainte cu blogul caci faci treaba buna si folositoare! Felicitari din suflet!
    Multi pupici!!!

  46. Laura spune:

    Papadia mea draga, multumesc mult mult!!
    Te pupic cu mare drag si te astept mai des sa ne bem cafeaua impreuna pentru ca si mie imi face mare placere.
    Saptamana frumoasa sa ai!

  47. Laura spune:

    Vaaaaai ce frumos suna "Doamna Aluat" :)))
    Multumesc mult, dragii mei Ana&Alex, pentru urari!!
    Va pup si va mai astept cu drag pe la mine!

  48. Laura spune:

    Laura mea draga, multumesc mult mult pentru urare!!
    Te astept cu mare drag ori de cate ori doresti sa-mi treci pragul!!

  49. Laura spune:

    Lia draga mea, iti multumesc din tot sufletul pentru urare!!
    Sa stii ca si eu m-am gandit la lucrul acesta mai ales ca amestecul de cafea a fost mai lichid. Dar am mai facut-o cu ceva timp in urma si nu mi-a iesit in doua straturi ca acum.
    Pupicei dragi si la urmatoarea bavareza elucidez sigur misterul.

  50. Laura spune:

    Kryss draga mea, iti multumesc din toata inima pentru cuvintele tale!!
    Te pupic si te astept si de acum incolo cu mare drag sa ma vizitezi!!

  51. Ruxy spune:

    Doamne cum arata!!! Felicitari iubita mea Laurica! Sa ne traiesti si sa ne incanti mereu cu retele tale minunate preparate cu asa mult suflet bun! Esti o inimoasa si te admir cu toata dragostea si prietenia!

  52. Piersi spune:

    Pot sa pun in loc de cafea ciocolata? Adica praf din ala pt ciocolata calda? Nu suntem fani cafea si caut o alta aroma…

  53. Mihaela spune:

    Mamma mia ce bunaciune, te-as lua in brate de entuziasm!:))))

    Felicitari pentru tot ce faci – creezi cu nadejde, iti cadem in plasa ca fluturii, hi hi.,

    Spor la inspiratie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor