Concurs “Nutriday iti da idei”

15 comentarii

Cei de la Danone au organizat un concurs cu extrem de multe premii apetisante .

Premiul cel mare consta intr-un voucher de 2000 Euro pentru o bucatarie Mobexpert!!

Nu aveti nimic mai simplu de facut decat sa postati o reteta in cursul saptamanii (pana duminica) si sa va rugati prietenii sa o voteze. Ideile cu cele mai multe voturi intră în Top 10 rețetele săptămânii. Iar miercurea următoare, invitatul Cameliei, bucătarul Lili Jerlăianu, alege cei 5 câștigători ai săptămânii, dintre rețetele aflate în Top 10. Condiția obligatorie este ca ideea participantă să conțină Nutriday. Iar celelalte criterii de selecție sunt originalitatea și măiestria combinației.

Puteti afla mai multe detalii despre acest concurs, accesand urmatorul link:

http://www.nutriday.ro/despre-concurs

Mini checuri cu lamaie si cacao

Pentru aceasta reteta am folosit Danone Nutriday Natural de 140 gr. Se fac foarte simplu si sunt delicioase la micul dejun,

Mini checuri cu lamaie si cacao

Ingrediente 6 mini checuri:

3 oua

125 gr zahar

100 gr ulei

375 gr faina

50 gr suc lamaie

3 linguri lapte

125 gr iaurt Danone Nutriday Natural

1 plic praf de copt

1 lingura rasa cacao

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare si devin spumoase. Adaugam treptat uleiul, iaurtul, sucul de lamaie si faina amestecata cu praful de copt. Vom obtine un aluat destul de dens pe care-l subtiem cu 3 linguri de lapte.

Mixam albusurile foarte bine si le adaugam compozitiei de galbenusuri amestecand cu grija de jos in sus,

Mini checuri cu lamaie si cacao

Tapetam o forma de mini checuri cu unt si faina si umplem jumatate din fiecare forma cu aluat. Restul aluatului il amestecam cu cacao si il punem in fiecare forma peste aluatul de lamaie,

Mini checuri cu lamaie si cacao

Amestecam cu varful unui cutit cele doua aluaturi si introducem forma in cuptorul preincalzit la 180 grade pesntru 30-35 minute. Inainte de a le scoate, faceti testul cu scobitoarea. Daca iese curata atunci sunt gata,

Mini checuri cu lamaie si cacao

Le pudram cu zahar pudra si le servim alaturi de o cana fierbine de ceai sau lapte.

Pofta buna si mult succes tuturor participantilor la Concursul Nutriday iti da idei.

Tags

15 Comentarii

  1. Ce-mi place cum au crescut.

  2. Tigara Electronica

    Ce forma interesante 🙂

  3. Mariette, ma bucur mult ca-ti plac!!

  4. Tigara Electronica, si mie mi-a placut forma lor finala.
    S-au terminat repejor foc.

  5. Anonymous

    Scumpa Laura,draga mea,le am facut……am facut aceste checuletze minunate si pot sa zic cu maina pe inima ca au fost cele mai delicioase checuletze mancate vreodata.De ce "au fost"? pentru ca nu mai sunt,le am facut aseara si deja nu mai sunt:D Iti dai seama la cat de savurate au fost? sotului meu i au placut atat de mult,incat si la munca i am dat sa isi serveasca colegii si ma bate gandul sa le fac iarasi in acest weekend,dar vreau neaparat sa gasesc forma ca a ta,deocamdata le am preparat in forma de muffins.
    Scumpo,m ai imbolnavit,gata nu mai pot scapa,nu mai pot de acest virus al gatitului.Iar aici pe tine te acuz:D totul e din vina ta,prin tine am descoperit placerea de a gati. tu ma invetzi zilnic cum sa prepar diferite minunatzii. esti cea mai minunata fiintza,ce ai rabdarea si puterea de a impartzi cu noi tot ce e mai bun………
    cu drag,Natalia….

  6. Anonymous

    cu ingredintele astea nu pot sa fac un singur chec intr-o tava obisnuita de chec?

  7. delicioase, aromate, usor acrisoare, pufoase-putin spus… le-am facut pe la 11 dimineata si la 19 nu mai era nici o faramitura, desi am papat numai eu si sotul( copilul are 4 luni deci nu mananca si cred ca am scapat vreo bucatica pisicii) . am facut in tava normala, acu astept de ziua mea sa-mi aduca “mosu’ ” niste tavite ca ale tale.
    Multumesc pt retete Laura!

  8. micsa speranta

    super arata.bunbun.o saptamana frumoasa pop

  9. Cred ca este cam multa faina.

  10. Draga Laura, sunt chiar incantata de D-ta,de tot ce ai in ”casuta” ta minunata…bunatati gustoase si sanatoase, poze ”vii”…Retetele tale sunt de vis , D-ta esti deosebita… nu e zi sa nu te vizitez, mii de multumiri p-u tot ce ne daruiesti si p-u ca esti asa precum esti…
    Aceste checulete mi-au iesit bune bunute si dragute foc, aluatul meu a iesit dens de tot , dar nu a fost nimic, in loc de trei linguri de lapte, cred ca am pus vreo sapte si s-a rezolvat… Faina e diferita doar, uneori mai uscata, alteori mai umeda… Dar asta nu a influentat rezultatul final , s-au papat cu viteza luminii ;-))) Te imbratisez si iti multumesc inc-odata pentru tot ce ne oferi….

  11. Buna,

    La multi ani si un an plin de inspiratie iti doresc!
    Eu nu prea ma pricep la bucatareala, dar uneori ma mai apuca un avant sa incerc ceva diferit, si atunci ma mai uit pe blogul tau. Ti-am mai scris, mai ales dulciurile ma tenteaza, unde chiar nu am habar deloc.
    Am incercat si reteta asta de chec si m-am hotarat sa te intreb, pentru ca am patit ca aproape de fiecare data cand am incercat sa fac un chec sau o negresa. Cresc foarte frumos, arata minunat in cuptor, nu deschid deloc cuptorul pana aproape de sfarsit, cand sa le incerc cu scobitoarea, si totusi dupa aceea se lasa cu totul, iar cand s-a racit, checul meu arata in interior mai degraba ca un aluat. Eu zic ca era copt, l-am lasat chiar ceva mai mult la cuptor. Cern faina, respect intru totul reteta, dar asta patesc mereu. La fel si cu o negresa la care tot atentez de ceva timp, dupa o reteta a mamei mele, care ei ii iesea grozav de pufoasa.
    Nu inteleg ce le fac, ai vreo idee?
    Multumesc!

    • Draga mea, daca prajiturile se lasa dupa coacere, inseamna ca nu sunt coapte bine.
      Este posibil sa existe o problema cu cuptorul tau sau cu modul de coacere. Ce cuptor ai? Electric sau pe gaz? Ce program de coacere folosesti?

  12. Am cuptor pe gaz, il preincalzesc si le coc la 180 de grade sau cat scrie in reteta. Observand problema asta, chiar am inceput sa maresc timpul de coacere, dar in afara de faptul ca se ard pe margini, n-am rezolvat nimic. Iar ca inaltime, grilajul ala il las la mijloc.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.