Pui umplut cu lamaie


Retete culinare cu carne de pui – Pui umplut cu lamaie

Pui umplut cu lamaie detaliu

Puiul umplut cu lamaie este una dintre retetele mele preferate cand vine vorba despre carnea de pui. Nu suntem mari amatori de carne de pui pentru ca este destul de fada fata de carnea de vita sau de vanat, dar este o carne lejera, accesibila oricui si daca stim sa o gatim si sa o condimentam cum trebuie, poate avea un gust absolut delicios.

Ingrediente – Pui umplut cu lamaie

  • 1 pui (1kg)
  • 2 lamai
  • 1 pahar de vin alb
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 30 ml ulei de masline
  • mix de ierburi aromatice (maghiran, menta, oregano, cimbru proaspat – timo)
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Pui umplut cu lamaie

  • Taiem varfurile aripilor si curatam tartita, apoi trecem puiul prin flacara aragazului pentru a elimina eventualele pene ramase dupa curatare.
  • Facem doua gauri in pielea de pe ambele parti, de langa tartita, si introducem in ele copanele puiului ca sa nu se desfaca prea mult in timpul coacerii. In poza de jos se vede cum sunt introduse,

Pui umplut cu lamaie preparare

  • Ungem puiul cu 2-3 linguri ulei de masline, sare si piper, pe dinauntru si pe dinafara.
  • Spalam bine de tot lamaia si o intepam adanc pe toate partile cu un bat pentru frigarui sau o furculita.
  • Introducem lamaia intreaga in pui si il asezam intr-o forma.
  • Separat, emulsionam vinul cu uleiul de masline si cu sucul proaspat stors al celeilalte lamai. Adaugam ierburile tocate fin si turnam acest sos peste pui. Taiem in bucatele mici 50 g unt si le punem pe deasupra puiului

Pui umplut cu lamaie in tava

  • Introducem puiul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 1h30m.
  • Dupa primele 30-35 minute intoarcem puiul pe cealalta parte si avem grija sa il ungem mereu cu sosul format in tava.
  • Dupa ce este rumenit complet pe toate partile, il scoatem din cuptor si il servim alaturi de salata,

Pui umplut cu lamaie detaliu final

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pui umplut cu lamaie
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

21 comentarii la “Pui umplut cu lamaie

  1. Ana Maria Ciolacu spune:

    Ce bine arataa… Yummyy…Incerc cat de curand.Pupicei, si sa nu schimbi filmuletul.Eu ti-as da like si de 1000 de ori,insa multi nu se vor mai intoarce. Si oricum ,majoritatea te asigur ca vor gandi ca mine, ca e o problema in conexiunea lor. Reteta se aude pana la capat,asa ca nu ai cum sa nu o intelegi.Sau sa nu-ti placa sa auzi o Alba-ca-zapada cu rosioare, dovlecei si ciupercute. :)))))))))) Nu-i motiv de preocupare, daca era dupa asta nu te mai votau 1500 de persoane intr-un timp atat de scurt…Te pupic si voi incerca puiul asta cat de curand. Pupiciii !! :*:*:*:*

  2. Mihaela spune:

    Prima oara cand am vazut poza ma miram de ce pui lamaia intreaga, dar dupa ce am citit cu atentie am inteles ca se fac gauri in ea. Arata foarte bine, as incerca si eu, dar poate in weekend pentru ca necesita ceva timp. Multumim pentru reteta.

  3. Explora Cuisine spune:

    Arata foarte bine puiul, trebuie sa il incerc si eu in varianta aceasta cu lamaie, ca nu am mai facut decat cu legume…O zi frumoasa!

  4. cristina spune:

    Buna Laura,

    Am dat si eu "like" la filmuletul tau !!
    Cat priveste reteta de fata, daca in lamaia din burtica puiului infigi 2-3 cuisoare (nu mai mult) si pe langa lamaie strecori un baton de scortisoara rupt in bucati, puiul va fi de doua ori mai aromat si incredibil de gustos (acest secret mi l-a impartasit un cetatean pakistanez, care detine o rotiserie, unde zi de zi este coada. el mai pune in pui si foi de dafin maruntite).

    Te pup cu drag

  5. gaby diaconu spune:

    Buna iubita ! am incercat si eu checul de dovleac , biscotti cu alune si ciocolata,grisinele de dovleac ,toate in aceeasi zi iar baietii mei au fost super incintati{apropo baietii mei au 24si 25 de ani }dar dupa 2 tavi de grisine nu mai aveam timp sa termin grisinele ,asa ca restul de coca am impartit-o in 3 ,am inpletit-o si am facut o paine de toata frumusetea . A iesit extraordinara! te pupic !

  6. Geta spune:

    Buna Laura!! Te rog invata-ma!! am un pui de 1,8oo si vreau sa pregatesc reteta ta, pentru niste musafiri. Daca e mai mare respect intocmai cantitatile tale si maresc doar timpul de la cuptor??? Multumesc si sa aveti grija de voi!! Pa pa

  7. Laura spune:

    Geta scumpa, foloseste 2 lamai maricle in loc de 2 lamai medii cum am folosit eu. In rest, nu schimba nimic pentru ca sunt suficiente ingredientele din reteta si pentru un pui mai mare. Al meu cred ca a avut 1,300, nu fix 1 Kg. O sa ai nevoie cam de 2 ore sa se coaca bine bine. Dupa cca 2 ore, inteapa-l cu un bat pentru frigarui pana la os si daca lichidul care iese e alb si nu rozaliu, atunci puiul e gata.
    Pup cu drag si sa-mi spui cum ti-a iesit!

  8. Geta spune:

    Laura draga, mii de multumiri!! Esti o scumpa de cand te stiu (blog)!! Sigur voi reveni si cu rezultatul. Un week-end minunat! pa pa

  9. Geta spune:

    Buna dimineata!!!Am revenit foarte incantata si foarte mandra, de atatea laude din partea celor care au mancat din puiul umplut cu lamaie!! O aroma si un gust desavarsit! Foarte bun, daca-l faci odata, sigur vei mai repeta reteta care este si foarte simpla. Laura draga, numai bine si multe pupicuri din partea unei admiratoare!Pentru mine esti un exemplu in foarte multe privinte! Pa pa

  10. Laura spune:

    Geta scumpa mea, ma bucur atat de mult ca v-a placut puiul!!!
    Te pupic cu mare drag si iti multumesc ca l-ai incercat!!

  11. cristina spune:

    Buna Laura,

    Am facut si eu puiul cu lamaie, doar ca am pus vin rosu in loc de alb, caci nu aveam.
    A fost extraordinar.

    Cristina

  12. deealexx spune:

    Buna Laura, tocmai am salvat reteta caci arata demential. O intrebare totusi: fara delikat, fara nimic? doar sare piper si cele 4 ierburi?

    Te pup,
    Andreea

  13. Laura spune:

    Deea scumpa, fara delikat. Eu nu folosesc delikat deloc pentru ca este chimic si nu e sanatos. Vegeta folosesc dar numai vegeta facuta in casa care iese excelent si e naturala. Am reteta la rubrica -retete pt incepatori-.
    O sa vezi ca iese fffff parfumat si fara delikat.
    Pup cu mare drag!

  14. deealexx spune:

    Multumesc mult!

    Reteta de vegeta am vazut`o mai de mult dar nu credeam sa fie asa buna. Cu siguranta o sa o incerc!

    Multumesc din nou! (azi am printat o serie din retetele culese de la tine :D)

    Te pup,
    Andreea

  15. Mihaela spune:

    Am un pui si vreau sa fac friptura de Craciun, nu imi dau seama f clar din poza, tu ai taiat doar ciocanelele si le-ai introdus subcutanat 🙂 Asa e? Nu ai taiat toata pulpa intreaga.
    O o sa ung puiul cu usturoi frecat cu unt si ierburi 😉
    Trebuie sa planific bine timpul dimineata de Craciun ca vreau sa friptura proaspata sa fie puiul crocant si apetisant pe masa plus o paine 🙂
    Sarbatori Fericite!

  16. Dana spune:

    Delicios puiul acesta. L am facut saptamana trecuta si ne a placut f mult. Azi am facut si ciorba radauteana de pe acest site, arata f bine, urmeaza sa mancam si revin cu impresii. Multumesc pt ajutorul acordat in bucatarie. De 2 ani m am apucat de gatit, de cand locuiesc cu prietenul meu si de multe ori raman in pana de ide legat de ce anume sa mai gatesc 🙂

  17. mihaela berar spune:

    ciao Laura, reteta ma tenteaza si in varianta rata la cuptor cu portocala pentru masa de revelion, dar nu vreau sa dau gres ce ma sfatuiesti?? pupici!!!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, rata cu portocale la cuptor are un alt mod de preparare si alti timpi de coacere.
      Cu prima ocazie cand voi face aceasta reteta, o s-o postez.
      Te pup!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor