Prajitura cu crema de zmeura

52 comentarii

Retete culinare Prajituri – Prajitura cu crema de zmeura

Prajitura cu Crema de Zmeura

Este chiar simpla prajitura aceasta cu crema de zmeura si, zic eu, accesibila ca ingrediente. De cateva zile ma gandeam la o reteta delicioasa cu crema de zmeura,  iar aceasta prajitura mi-a satisfacut pofta cu varf si indesat. De la inceput imi cer scuze pentru lipsa pozelor din timpul prepararii dar aveam bateria descarcata si nu am avut cum sa astept sa se incarce. Ca baza am folosit blatul de la Tortul Padurea Neagra. Sunt complet indragostita de acest blat si chiar va rog sa il incercati pentru ca este rapid, economic si merge la orice tip de prajitura/tort. Se poate manca chiar simplu pentru ca este usor umed si delicios.

Ingrediente blat  – Prajitura cu crema de zmeura

  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 g ulei
  • 1 plic praf copt

Ingrediente – Crema  de zmeura    

  • 200 g mascarpone
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 125 ml sirop de zmeura
  • 1 galbenus mediu
  • 100 g zahar
  • 8 g gelatina (4 foi)/ 6 g gelatina praf

Mod de preparare – Blat de prajitura

  • Amestecam faina cu praful de copt, zaharul si cacaua si apoi turnam treptat laptele si uleiul amestecand bine. Tapetam o forma de 20×24 cu unt si faina si coacem blatul la 160°C , cuptor preincalzit, pentru 40 minute.
  • Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet in tava, apoi il rasturnam pe un gratar.

Mod de preparare – Crema de zmeura

  • Frecam branza mascarpone cu 50 g zahar si il punem deoparte.
  • Frecam galbenusul cu celelate 50 g zahar, pana se deschide la culoare,  adaugam siropul de zmeura peste galbenus si punem pe foc mic pana devine foarte fierbinte. Nu trebuie sa fiarba.
  • Cand siropul este fierbinte stingem focul si adaugam gelatina, tinuta 10 minute la inmuiat in apa rece, si stoarsa foarte bine.
  • Amestecam bine, ca sa se dizolve complet gelatina si lasam crema sa se raceasca.
  • Cand ajunge la temeperatura camerei, adaugam crema de mascarpone si frisca mixata foarte bine. Mixam bine toata compozitia si o intindem peste blat.
  • O lasam la frigider vreo 3 ore dupa care o ornam cu ciocolata topita la bain marie.

Prajitura cu Crema de Zmeura

 

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Prajitura cu crema de zmeura
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

52 Comentarii

  1. vai laura tu ori vrei sa ne omori..ori nu stiu:)))poftesc la o bucata. tocmai am gustat din tortul facut de mine pentru concursul teodorei, dar am spus si ma repet prefer prajiturile, torturile cu fructe..am vazut la tine bunatatea asta…mor..cum sa ma apuc sa o fac cand mai avem de terminat jumate de tort….dar data viitoare:)promit s-o fac..lata:)))

  2. Minunat ! Orice e de la tine!trebuie si eu in viitorul apropiat sa fac blatul si multe,multe retete de la tine pe care le-am facut de nenumarate ori!stii tu nu ??????

  3. Прекрасно предложение!Поздрави и усмивки

  4. Laura draga, as vrea sa incerc acest blat de tort pentru un tort mai mare, dreptunghiular.Crezi ca mi-ar fi greu sa il tai in trei?sau crezi ca ar fi mai bine sa coc blaturile pe rand?Te pup!

  5. ce bine arata…

  6. Anonymous

    SUPERB!Toate!

  7. Elena Toma

    Arata grozav si cred ca este excelenta! Felicitari!

  8. Just me ce scumpa ai fost!! M-ai facut sa rad. Pai singura solutie e sa termini repejor tortul si sa incerci si prajiturica asta ca tare buna e. Te pupic si mult succes la concursul Teodorei!!

  9. Mariana scumpa mea cat ma bucur sa te vad!! Incet incet le faci tu pe toate draga mea. Retetele mele te asteapta aici cumintele. Pupicei si un weekend minunat iti doresc!!

  10. Thank you Nanita!! Kisses!!

  11. Luciaaa scumpa mea bine ai revenit!! Chiar ma intrebam ce s-a intamplat cu tine pentru ca am vazut ca nu ai mai postat nimic de mult timp.
    Draga mea acum blatul se taie extraordinar de frumos daca il lasi sa se raceasca bine bine asa ca eu te-as sfatui sa nu coci pe rand foile. Dar daca vrei sa il tai in trei te-as sfatui sa dublezi cantitatile totusi. Asta bineinteles daca ai o tava mare mare. Te pupicel si astept cu nerabdare noi retete delicioase de la tine!!

  12. Multumesc mult April draga!!

  13. Multumesc Anonim!!

  14. Ma bucur ca iti place Elena draga mea!! Te pup!!

  15. ghiocel07

    Blatul nu are nici un ou?

  16. Blatul nu are nici un ou Ghiocel!! Pupicei!!

  17. Laura, multumesc de vizita.Pentru mine e o onoare!O primavara minunata iti doresc si eu, si plina de caldura!Sufleteasca, si nu numai!

  18. Lilly draga mea iti multumesc din suflet pentru urare si iti doresc o primavara minunata ca tine. Te pupic cu mare drag!!

  19. Bun gasit Laura…
    blogul tau e minunat
    …cat despre prajiturica este delicioasa ..
    Pe curand!!!

  20. am facut-o impreuna cu "chinezoaica".si le-am aranjat pe un platousi le-am dus la o bis. de italieni( unde se ducea in ziua respectiva ceva dulce sau sarat).Au fost "divorate"dar intrebarea era"e una ricetta rumena?":)).Multa sanatate.

  21. Iulia Horvath

    Laura eu fac des cheesecake-ul dupa reteta ta.sotul meu este fan mascarpone.as vrea sa te intreb ce parere ai daca in loc de sirop de zmeura pun niste piureu de capsuni?crezi ca o sa fac vreo grozavie sau va fii ok?
    multumesc anticipat!

  22. ar fi bun siropul de zmeura marca 365 de la megaimage?

  23. gelatina la pliculet de la dr oetker poate fi folosita in loc de foi?

    • Mona, draga mea, folosesti 5 gr de gelatina praf in loc de 8 gr in foi. Te pup!

  24. buna laura! spune-mi te rog, cum masori tu ingredientele? 450 gr lapte inseamna 450 ml? sau cantaresti si lichidele? multumesc.

    • Crina, draga mea, eu m-am obisnuit de ani de zile sa cantaresc lichidele in grame. 450 gr lapte = 432 ml lapte iar 1 gr apa = 1 ml apa
      Pup dulce!!

  25. Buna Laura! Multumesc pentru reteta. Am facut aceasta prajitura de 3 ori in 2 saptamani (se intampla ca azi sa fie ziua mea, si colegii mei au fost pur si simplu innebuniti). Am mai incercat si alte retete de la tine. Fff bune toate! Multumesc Laura!

  26. Eu am folosit sirop de mure (facut de mine) si e delicios!!!!

  27. AS VREA SA TE INTREB DACA POT SA FOLOSESC BRANZA DULCE DE VACI IN LOC DE MASCARPONE SI LA ACEASTA PRAJITURA FARA SA O STRIC.
    ARATA SUPER PRJITURA !

    • Jasmin, draga mea, daca folosesti branza dulce de vaci, sa cumperi un sortiment gras si sa o scurgi bine inainte. Dupa ce ai scurs-o , trece-o printr-o sita cu gauri mici ca sa fie foarte fina.
      Te pupic cu drag si sa-mi spui cum a iesit!

  28. MULTUMESC.
    TE URMARESC IN CONTINUARE, IMI PLAC RETETELE TALE.

  29. AM FACUT ASTAZI BLATUL ACESTA IN TAVA 20X25 SI INTR-O PARTE A CRESCUT FRUMOS, IAR IN CAPĂTUL CELALALT, A RAMAS MIC DE TOT(ADICA MAI MIC DE UN CM PE O PORTIUNE DE UN SFERT DE TAVA), MAI MIC DECAT ERA CAND L-AM PUS IN TAVA .
    UNDE AM GREȘIT? CUPTORUL ERA INCINS BINE.
    AȘTEPT SA SE RACEASCA. CU SIGURANTA ESTE BUN, DAR CE FAC CU ASPECTUL?
    MULTUMESC MULT DE TOT.

    • Draga Jasmin, daca a iesit asa denivelat, inseamna ca nu ai intins cum trebuie aluatul in forma. Cred ca ti-a scapat mai mult aluat intr-o parte decat in cealalta.
      Poti taia partea mai inalta astfel incat sa ajunga la acelasi nivel cu partea mai putin crescuta.
      Pup cu drag!

  30. MULTUMESC !

  31. Buna Laura. Incep prin a iti multumi pentru toata munca pe care o depui aici. De nenumarate ori, de fapt de fiecare data cand habar n-am ce sa pregatesc, fie pranz, desert sau tratament anticelulita, intru la tine, unde sigur gasesc retetele cele mai bune. Imi plac tare de tot prajiturile tale( preferata mea e tarta cu portocale, dar e iarna, deci mai usor cu caloriile :-))
    Acum vreau sa pregatesc reteta asta pentru o petrecere, numai ca n-am sirop de zmeura. In schimb am vreo 5 kg de zmeura in congelator? Ce fac? Fac sirop de zmeura( habar n-am cat zahar) sau fac piure de zmeura( fara samburi)?
    Dupa cum vezi, nu sunt experta in bucatarit, dar o sa ma fac si eu mare. 😉
    Inca o data, multumesc mult. O zi frumoasa.
    Victoria

    • Victoria mea draga, imi cer miliarde de scuze ca nu am raspuns la timp. Am avut o perioada super aglomerata si mi-a fost imposibil sa raspund la cmentarii.
      Stiu ca ajung cam tarziu cu raspunsul, dar poti folosi piure de zmeura in locul siropului. Aceeasi cantitate.
      Eventual mareste un pic cantitatea zaharului, cu cca 50-75g.
      Pup cu mare drag si iti multumesc pentru aprecieri!
      Sa ai un nou An plin de sanatate, fericire si realizari!

  32. Draga Laura, am facut piure de zmeura cu putina apa si cateva linguri de zahar si am folosit cam 175 g de piure, deci putin mai mult ca in reteta. in rest, am respectat cu sfintenie reteta

    • in fine, nu stiu ce am facut de s-a trunchiat comentariul meu. Reiau: a iesit o prajitura delicioasa si aromata, si, cel mai important, a iesit roz, pentru ca domnisoara noastra( 4 ani) vrea doar roz. Cu reteta asta am impacat si capra( domnisorica sus amintita) si varza( restul familiei, oameni cu gusturi rafinate). Le-a placut tuturor

    • Draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut!
      Pupicei cu mult mult drag!

  33. iata ca am incercat si aceasta prajitura…..Laura draga….pana cand o sa fiu atat de incantata de retetele tale?cel mai mult imi place ca pot oricand sa am toata increderea in detaliile retetelor…pt ca am incercat muuuuuulte de la tine si toate au iesit perfect… (da, perfectiunea exista)….nu mai zic ca ieri am facut cornurile pufoase cu ciocolata…..haa….dar niciodata dulciurile tale nu tin prea mult timp (si am o singura persoana care le savureaza langa mine…iubitul meu…care pana acum impartea cu oricine imi trecea prin casa dulciurile pe care le faceam…iar acum nu mai vrea…ca sunt taaare bune…sa ramana tot pentru el :))))
    multumiri din suflet!

  34. CALISKAN ALINA

    Nu doar gustoasa ci si aspectoasa. Recunosc ca prefer deserturile mai usoare nu foarte dulci, asadar atunci cand sunt folosite siropurile ca si in cazul acesta reduc cantitatea de zahar la jumatate.
    Felicitari si succes pe mai departe!

  35. Eu am facut prajitura asta de 2 ori pana acum…am inebunit-o pe soacra-mea…de colegi nu mai spun…ah..si am folosit foi de gelatina cu aroma de fructe rosii…si a iesit crema de zmeura super aromata de un roz incredibil de apetisant…o reusita!! Nu mai mentionez ca e chiar f usor de facut…Multumim pt reteta, Laura!

  36. Draga Laura, am facut prajitura cu zmeura si a fost un succes, ffffffff buna !!!
    o intrebare: as face-o tort, ar trebui sa insiropez putin blatul? multumesc si pupici.

    • Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut! Sigur, il poti insiropa, dar nu foarte mult.
      Te pup!

  37. Laura,cu ce pot inlocui branza mascarpone

    • Emma, poti incerca cu ricotta sau o branzica de vaci mai grasa si f bine scursa.

  38. Buna Laura. Am incercat reteta de mai sus. Din pacate am facut greseala sa cumpar sos de zmeura din comert. Nu zic prajitura a iesit buna dar se putea si mai bine. Asa ca am decis weekend-ul asta sa imi fac sosul de zmeura singura.
    Multumesc pentru retetele tale minunate!
    🙂

    • Laura Adamache

      Draga Laura, sigur ca sosul de zmeura este mult mai parfumat si sanatos daca il facem in casa.
      Te imbratisez cu drag!

  39. Raluca Pop

    Buna.De unde putea achizitiona smantana pentru frisca?Sunt in uk si ma gandeam ca poate stiti.
    De asemenea si siropul de zmeura?

    Multumesc

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.