Pesto de rucola

17 comentarii

Reteta pesto de rucola este ideala pentru paste si bruschette

Pesto de rucola

Iubesc atat de mult rucola incat, daca ar fi posibil, as folosi-o si la prajituri. Pentru ca nu am auzit inca de retete de prajituri cu pesto de rucola, il folosesc pentru a condimenta pastele, in salata de nuci si parmezan, pentru bruschette si multe alte retete delicioase. Dupa mine, pesto de rucola are cel mai fin si intrigant gust dintre toate tipurile de pesto. Daca va place rucola, neaparat incercati aceasta reteta.

Pesto de rucola – Ingrediente (200-225 g pesto)

  • 100 g rucola proaspata
  • 75 g alune de padure/samburi de pin/migdale
  • 2 catei usturoi
  • 70 gr parmezan
  • 125 ml ulei de masline
  • sare

Pesto de rucola – Mod de preparare

  • Punem toate ingredientele, cu exceptia uleiul de masline, intr-un robot de bucatarie, caruia i-am atasat lamele de otel, si activam robotul la o viteza medie spre mare.
  • In momentul in care obtinem o compozitie omogena, incepem sa adaugam treptat uleiul de masline, iar cand consistenta pesto-ului devine cremoasa, stingem robotul.
  • Punem pesto in borcan  si il acoperim cu un strat de ulei de masline. Il pastram in frigider pentru cca 1 saptamana.

Pesto de rucola

  • Daca dorim sa il pastram pentru  perioada mai lunga de timp, il putem congela in pungute mici.

Pesto de rucola

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pesto de rucola
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

17 Comentarii

  1. Minunata reteta! 🙂
    Si pozele mai mult decat convingatoare!

  2. minunat acest post!rucola e ruda cu papadia?

  3. Rucola este tot ce imi doresc sa mananc de fiecare data cand mi-e pofta de ceva bun. Stiam de ea de mai multi ani de la televiziunile italiene, insa i-am descoperit gustul unic abia de 2 ani. Din pacate aici se gaseste mai rar si doar la unele supermaketuri. De obicei o folosesc in salatele de rosii cu ulei de masline sau cu paste, insa voi face negresit si pesto dupa reteta ta ca ar fi pacat sa nu incerc nu? Te imbratisez, pozele sunt minunat de graitoare!

  4. Ma bucur mult ca iti place reteta draga Nik. Este extraordinar de bun si sanatos. Te pupic si weekend minunat iti doresc!!

  5. Alison draga mea rucola nu face parte parte din aceiasi familie cu cicoria (papadie). Rucola face parte din familia Cruciferae – Brassicaceae iar cicoria di familia Asteraceae. Ambele sunt extrem de sanatoase si se consuma in mod frecvent in Italia. Din cate stiu in Romania papadia este consumata de animale si nu de oameni. In italia cam tot ce inseamna planta comestibila se mananca si este de laudat acest lucru pentru ca cicoria este un izvor de sanatate. La fel si rucola care este consumata si apreciata din timpul romanilor.
    Te pupic si tare mult sper sa incerci acest pesto pentru ca este delicios intr-adevar.

  6. Scumpa mea Amalia eu in Italia am descoperit rucola si la inceput nu prea m-a convins. Dar acum o ador pur si simplu si as manca-o toata ziua. Cea mai cunoscuta si apreciata salata in care se foloseste rucola este salata de pere, parmezan, nuci si rucola usor stropite cu otet balsamic si ulei extravirgin. Te pupic si incearca macar o data salata asta pentru ca este o nebunie de gust si aroma.

  7. Laura draga mea fii sigura ca am sa incerc salata propusa de tine, imi plac mult perele (mai ales cele de toamna care cred ca merg de minune in reteta asta)iar parmezanul este minunat… Te imbratisez cu drag si iti multumesc!

  8. Fooarte apetisant pesto-ul asta… asa ca am salvat reteta si il voi incerca cat de curand…
    Laura,draga mea, te astept cu un sac de premii de toamna, ca sa-ti completezi colectia 🙂
    Pup si o saptamana excelenta iti doresc!!!

  9. Amalia scumpa te astept cu impresii in cazul in care o incerci. Mie imi place la nebunie salata asta. Pupicei cu mare drag!!

  10. Danutza mea frumoasa sa stii ca pesto-ul asta ti se potriveste perfect. Este rafinat si foarte interesant, exact ca tine draga mea!!
    Scumpa mea vin repejor la tine sa ridic premiile si promit ca o sa le postez cat se poate de curand.
    Pupicei scumpa mea si o zi excelanta iti doresc!!

  11. Laura…Bravo, Laura, pentru toate retetele tale!

  12. Felicitari pentru blog, va urmaresc de mai mult timp si am incercat destul de multe retete de aici. Toate au fost extraordinare, fara exceptie si de fiecare data cand sunt in pana de idei in ceea ce priveste gatitul intru aici si ma inspir. Sunteti foarte talentata si aveti un simt estetic desosebit, fotografiile vorbesc de la sine. In ceea ce priveste rucola, tocmai mi-am pregatit o salata de rucola la care am adugat ce am avut prin frigider si anume: leurda, untisor, ridichi, branza de capra, masline si un ou fiert iar totul a fost stropit cu otet balsamic si ulei de masline ar pe deasupra am presarat si putin parmezan ras. Rezultatul a fost delicios.
    Felicitari inca o data pentru tot ce realizati aici pe blog si va multumesc ca ne impartasiti si noua, amatorilor, aceste minunate retete.
    Cu stima,
    Alina

  13. Draga Alina bine ai venit si iti multumesc din suflet ca iti plac retetele mele si ca ai fost multumita de cele pe care le-ai incercat pana acum. Suna extraordinar de tentant salatica ta si cu siguranta o voi incerca si eu cat se poate de curand. Iti multumesc mult pentru vizita si te mai astept cu mare drag sa ma vizitezi!!

  14. Anonymous

    Hello!
    Pot folosi orice tip de faina,ma gandesc la cea integrala,sa fie si sanatoasa?
    Imi place blog-ul,sunt multe informatii utile si cel mai important benefice organismului nostru.
    Multumesc mult!

    cu stima,
    Aida,Botosani

  15. sunt minunate retetele tale! abia astept sa treaca Postul ca sa fac toate retetele!
    cred ca din greseala ai pus unele aici, la capitolul de Post pentru ca unele au lapte, branza, carne…
    oricum sunt minunate si sunt tare fericita ca am avut norocul sa gasesc site-ul tau!
    mult succes in tot ceea ce faci!
    Post Binecuvantat! Camelia

  16. Camelia draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac retetele mele!!
    Toate retetele pe care le-am postat in rubrica "retete de post" se pot modifica astfel incat sa rezulte retete de post. De exemplu, lahmacun, care este umplut cu carne, se poate umple cu un mix de legume, aluatul fiind de post, sau in locul topping-ului pizzei la tigaie, se poate folosi, la fel, un mix de legume.
    Post Binecuvantat, draga mea, si iti ultumesc mult pentru vizita!
    Te mai astept pe la mine cu mare drag!

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.