Brownie Cheesecake, o reteta de prajitura cu ciocolata si crema de branza
Brownie cheesecake este o prajitura absolut delicioasa, cu un blat de ciocolata umed si „picaturi” de ricotta si mascarpone care completeaza de minune gustul acestui desert. Multi ani nu am mancat cheesecake, nu stiu de ce dar nu ma atragea deloc acest dulce. Abia dupa ce am incercat aceasta reteta de brownie cheesecake, am incercat si versiunea clasica de cheesecake si mi-a placut foarte mult. Va recomand sa incercati aceasta prajitura pentru ca este delicioasa si nu se face deloc greu.
Brownie Cheesecake – Ingrediente (tava 28×24 cm)
Ingrediente – Blat de ciocolata
- 6 oua
- 250 g ciocolata neagra
- 250 g unt
- 150 g faina
- 350 g zahar
- 1 lingurita praf copt
- 1 varf sare
Ingrediente – Crema de ricotta si mascarpone
- 150 g ricotta
- 100 g mascarpone
- 1 ou mediu
- 25 g faina
- 2 plicuri zahar vanilat
- 50 g zahar
Brownie Cheesecake – Mod de preparare
Preparare crema de ricotta si mascarpone
- Punem ricotta, foarte bine scursa, intr-un vas, adaugam branza mascarpone, oul, zaharul, zaharul vanilat si faina si amestecam pana la omogenizare. Punem crema in frigider pana cand preparam blatul de ciocolata.
Preparare blat de ciocolata
- Punem untul si ciocolata, taiata in bucatele, intr-o craticioara si le topim la bain-marie. Separat mixam ouale intregi cu zaharul , cca 4 minute, pana cand isi dubleaza volumul.
- Dupa ce ciocolata s-a topit complet, luam vasul de pe bain marie si adaugam ouale mixate.
- Dupa ce am incorporat ouale compozitiei de ciocolata, adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea.
- Punem aluatul intr-o tava tapetata cu unt si faina . Pe deasupra aluatului, adaugam cu lingura, din loc in loc, crema de branza si apoi cu o scobitoare amestecam putin blatul de ciocolata si crema. Coacem brownie cheesecake in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 25-30 minute.
- Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca, apoi o taiem in bucatele si o gustam cu pofta!
Pofta buna!
Sumar

Nume Reteta:
Prajitura Brownie Cheesecake
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:





Of, of, of! ce fac eu cu dieta? Hm? Chiar daca am voie o bucatita dulce din cand in cand, mai mult din gand in gand, ce pot sa fac eu cu reteta aceasta? Pot eu pap doar o bucatica? Dupa cum arata – promit sa o incerc, inainte de a incepe postul – n-am nici o sansa!
Felicitari!
eu am adaptat-o pentru dieta folosind in loc de zahar , indulcitor lichid stevia si in loc de faina , faina de migdale. iar toata prajitura are 84 grame de glucide ceea ce inseamna ca o portie are atatea glucide cat o felie de paine wasa 🙂
Yammi! Absolut delicios ! Daca s-ar putea cumva si lua cate o bucatica din acest turnulet simpatic … Vai ce bine ar fi 🙂
Foarte gustos!
Iar acele lingurite … absolut adorabile !
Tre sa fie o minunatie de prajitura!
buna seara LAURA! ma uit zilnic pe blogul tau, nu ma mai satur.esti exceptionala!
prajitura arata ff bine si nu ma indoiesc de gustul ei.o voi face si eu. fac si eu destul de des "bunut" dar nu am aparat sa le fotografiez, dar cred ca voi primi de ziua mea care va fi curand:D. ai niste manute aurite. numai bine!
trebuie sa fie o adevarata bomba de savoare. Brownie si chessecake sunt preferatele mele si niciodata nu m-am gandit sa le combin. Mersi de pont.
Foarte bine arata negresele tale, foarte tentante. Dar poate in we. Pup
Wow super arata….sigur o voi "copia" si eu reteta. 😀
Felicitari pentru toate bunatatile care le faci!!!!!!!! 🙂
BUNA LAURA!ARATA SUPER PRAJITURICA TA!ACUM SUNT SI PUTIN INFOMETATA SI AS MANCA-O SI CU OCHII!BUN,BUN!SA STII CA EU INCA NU AM UITAT CA AI PROMIS RETETA DE MASCARPONE DE CASA!!!!!PUPICEI
wow, ce bine arata!
Ma bagi in boala. Cu ce ti-am gresit! Aici acasa cu ce se poate inlocui branza "rigotta"?
Mamaaa, ce apetisanta… si combinatia, o minune! Brava Laura!
Te imbratisez cu mult drag!
Elena mea draga daca savurezi numai o bucatica mica mica mica nu se supara asa de rau dieta ta!! Promit! Eu stii cum fac cu majoritatea prajiturilor ca sa nu fiu tentata? Le impart colegilor sotului meu, prietenilor, etc si imi opresc cat sa imi ajunga pentru 2 zile maxim la micul dejun. Eu in timpul zilei si seara nu mananc dulciuri deloc. Seara mananc iaurt si beau ceai si daca mi-e foame rau rau mananc doi biscuitei din cereale care nu imi lipsesc niciodata.
Te pupic cu mare drag si un weekend minunat iti doresc.
Draga mea Roz bonbon este tare tare buna si langa o cafeluta este divina. Te pupic cu drag si te astept sa imi spui daca ti-a placut in cazul in care o incerci.
Miha iubita mea e buuuuuuuna rau rau rau!! Pupicei si un weekend de vis iti doresc!!
Oana iubita daca o incerci te astept sa imi spui cum ti s-a parut!! Pupicei si un weekend minunat!
Micki draga mea abia astept sa o copiezi si sa imi spui daca ti-a placut. Pupicei!!
Katy draga mea tare ma bucur ca iti place. sa stii ca e buna foc. O sa fac curand mascrpone si ti-l dedic cu drag scumpa mea. Pana atunci pupicei si un weekend minunat.
Ma bucur ca iti place draga April!! Te pupic!!
Ghiocel frumos ma bucur mult ca iti place!! "Rigotta" asta se poate inlocui cu o urda dulce pe care o pui la scurs cu o seara inainte sau chiar cu o branzica de vaci care sa nu fie fff acruta. Pupicei!!
Gabitza mea scumpa cat ma bucur sa te vad!! Tare ma bucur ca iti place prajiturica asta. Te pupic cu mare mare drag si iti doresc un weekend de vis!!
Gac draga mea iti multumesc tare mult ca ma vizitezi si ca iti plac retetele mele. Abia astept sa primesti aparatul de fotografiat si sa ne delectezi cu minunatiile tale. Te pupic cu drag si un weekend minunat iti doresc!!
Alexandra draga mea e o combinatie exceptionala care sigur o sa-ti placa daca o incerci. Te pupic cu drag si un weekend minunat!!
MULTUMESC LAURA!ASTEPT CU NERABDARE MASCARPONELE.SI VOUA UN WEEKEND MINUNAT!
arata minunat! deja i-am dat print si sper ca in weekend sa pot si gusta 😀
Mamma mia, super!
numai cand zici brownie m-ai dat gata.
e suuuper
imi ling degetele numai cand vad pozele
Katy scumpa imediat ce pun mana pe ingrediente vin cu reteta!! Pupicei si weekend de vis!!
Alina scumpa daca o incerci te astept sa-mi spui cum ti s-a parut!! Pupicei si un weekend minunat iti doresc!!
Ma bucur mult ca iti place Madamecacharel!! Te pup si multumesc pentru vizita!
Anonim si eu si sotul meu suntem fani brownies asa ca fac destul de des prajitura asta. Ma bucur mult ca iti place!!
buna Laura
vizitez blogul lui Miha foarte des si am vazut ca ea a facut o versiune cu branza de vaci a brownie cheesecake-ului tau…eu locuiesc in statele unite si aici cheesecake-ul este foarte foarte popular ca si brownies de altfel…sunt foarte multe feluri de cheesecake si foarte multe feluri de brownies..in fine,chiar cu cateva zile inainte sa vad reteta lui Miha, am gasit o reteta de brownie cheesecake intr-o revista aici..nu mi-a iesit chiar ca in revista, dar a fost delicioasa…pozele sunt aici (atat pozele mele cat si reteta originala din revista) …poti sa dai click pe reteta din revista ca sa maresti poza si astfel poti s avezi reteta foarte bine
foarte curand o sa incerc si versiunea ta care arata foarte foarte bine
Bine ai venit draga mea kittytweedy!! Eu sincera sa fiu nu am fost indragostita de brownies de la inceput si asta pentru ca am tot incercat diverse retete care nu ma satisfaceau deloc ca gust si consistenta. Majoritatea erau mult prea uscate si sfaramicioase si nu trebuiau in nici un caz sa iasa asa. Asa ca, o perioada lunga de timp am renuntat sa mai fac brownies. Acum sunt in sfarsit super multumita de aceasta prajiturica si cu siguranta o voi incerca si pe a ta care arata absolut divin.
Te pupic cu drag si multumesc pentru vizita!
buna…am incercat sa fac minunatia asta de prajitura aseara….si din pacate s-a lasat in timpul racirii….e asta datorita faptului ca am invelit-o?
Anonim nu trebuie invelita nici in timpul coacerii, nici in timp ce se raceste. Din cauza asta s-a lasat.
am incercat prajiturica ta weekendul trecut. e minunata. de mult cautam o reteta de brownie si se pare ca am si gasit-o pe cea care m-a cucerit.
ps: cred ca ai unul din cele mai frumoase bloguri culinare(si aici ma refer si la aspect si la retete)
multumesc
Cat ma bucur ca ti-a placut draga mea Alexandra!! Te pupic cu mare drag si iti multumesc ca ai incercat-o!! Multumesc muuult ca iti place bloguletul meu!!
DRAGA LAURA FACI NISTE LUCRURI MINUNATE BRAVO TIE TINEO TOT ASA. EU DID PACATE NU STIU SA EAC PRAJITURI MA BUCUR SA VAD TOT CE FACI SI SA STIU CA AVEM CELE MAI BUNE BUCATARESE DIN LUME BRAVOOOOOOOOOOOOO.
Draga Anonim ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele si iti multumesc ca ma vizitezi!!
SUNT FOARTE FERICITA CA SOTUL MEU ( PASIONAT DE BUCATARIE ) A DESCOPERIT BLOG-UL TAU! NU NE MAI SATURAM CITIND RETETELE ! ACUM 3 ZILE L-A DESCOPERIT SI DEJA AM FACUT 3 RETETE DELICIOASEEEEE !
FELICITARI !
cate idei mai ai!felicitari pt.toate minunatiile pe care le faci!
Am facut de doua ori prajitura asta si a iesit foarte bine!!! Multumesc mult de tot!
Bine ai venit Claudia draga si tare ma bucur ca va plac retetele mele. Te pup cu drag si te mai astept pe la mine!
Draga mea Alex tare ma bucur ca iti plac retetele de aici. pupicei cu mare drag!
Cu mare placere liviana draga mea!! eu iti mutumesc ca ai incercat-o si ca ti-a placut!!
Draga Laura, la aceasta prajitura pot sa folosesc cacao in loc de ciocolata amara, pentru ca nu am gasit nici o ciocolata amara de buna calitate. multumesc
Elena draga mea din pacate nu poti inlocui ciocolata cu cacao pentru ca ciocolata ii da acea consistenta usor umeda. Dar poti inlocui ciocolata amara cu ciocolata cu lapte. Te pupic!
Multumesc!!!!!
In week end-ul acesta am facut prajitura asta minunata, cei drept cu inima stransa. Nu credeam ca va iesi atat de buna.
Eu am pus ceva mai mult mascarpone si ricotta… stiu, stiu…dauneaza siluetei.
Dar a iesi senzationala.
Am savurat cu mare placere pana la ultima frimitura.
Cu siguranta o voi mai face!
Imi place tare mult ce faci tu pe pagina aceasta!
Succes in continuare!
Caty
Draga Laurica, desi nu te cunosc si te-am descoperit recent, imi permit sa iti spun deja "Laurica" pentru ca prin retetele tale mi-nu-na-te si felul tau de a fi mi te-ai apropiat de suflet mult mai repede decat alti prieteni.
Astazi voi incerca reteta asta. Tin sa precizez ca nu am gatit mult la viata mea…si deci, mi-e foarte teama de ce o sa iasa. Dar incerc macar!
Esti o femeie grozava, sa nu ne parasesti niciodata!
Buna Laura, de mult am inceput sa incerc retetele tale. Pozele sunt f frumoase. Se vede ca ai un talent deosebit, nu numai la gatit. Am incercat aseara aceasta combinatie minunata. A iesit gustoasa, dar din pacate s-a lasat. Crezi ca e cuptorul de vina? Am cuptor pe gaz cu (un fel de) termostat. Am respectat temperatura, dar a trebuit sa o las mai mult timp. Dupa 30 min prinsese crusta deasupra, dar inauntru era de-a dreptul lichida. As vrea sa o mai incerc, dar nu stiu ce am gresit. Pupici
Ecaterix, multumesc mult ca ai incercat-o!!! te pupic cu drag si ma bucur mult ca ti-a placut!!
Medi scumpa mea, bine ai venit!! Iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale si abia astept sa-mi spui cum a iesit prajiturica!! pupicei cu mare mare drag!!
Ana scumpa, cred ca problema este cuptorul pe gaz care coace diferit fata de cel pe curent. Cele electrice coc si de jos si de sus in acelasi timp si de accea prajiturile se coc uniform. Eu zic sa procedezi in felul urmator: incinge bine bine cuptorul ianinte de a baga prajitura, baga prajitura la cutor pe al treilea etaj si redu focul la mediu spre mic si las-o mai mult de 30 minute pentru ca in cuptorul cu gaz ai nevoie de inca 5-10 minute fata de cuptorul pe curent. daca dupa 30 minute face crusta, scoate tava si repede repede acoper-o cu folie de aluminiu, dupa care o mai lasi inca 5-10 minute. Dupa 35 minute inteap-o cu o scobitoare prin folie si daca iese curata e gata. In general dupa ce face crusta, pt ca si mie imi iese cu crusta, mai dureaza maxim 5 minute pana cand este gata.
Pup cu mare drag si sa imi spui cum a iesit!!
Laura,
Cu branza Quark se poate face?
Te pup!
Anonim, nu am incercat sa o fac cu quark dar avand in vedere ca ricotta seamana mult cu quark-ul, eu zic ca o sa iasa foarte bine.
Multumesc mult, Laura!
O sa incerc cu Quark si itzi spun ce iese!
Te pupic! Eshti o scumpa!
Am facut-o si eu in seara asta si a iesit, intr-adevar, di-vi-na. Mi-am dat prietenii pe spate cu ea 😀 Ah, ce te iubesc eu, Laurache.
:)))))))) Vaaaai, Medi, ce m-ai facut sa rad!!! pana acum nimeni nu mi-a spus Laurache dar suna tare haios!!!:)))
Te pupic dulce si ma bucur tare ca ti-a placut prajiturica!!
A iesit divina prajiturica! Nasii au fist super impresionati! Initial au crezut ca am cumparat-o de la o cfetarie ceva.
A, i-am mai servit la cafea si cu biscuiteii bicolori, reteta tot de-a ta. Au avut un succes nebun si ei. Nu credeau ca i-am facut eu, dar sora mea le-a zis: "nici eu nu as fi crezut, dar am fost martora cand i-a taiat si i-a pus in tava"
Multumesc ca existi!
Multumesc, multumesc, multumesc!!!
Esti o minune!
Ramona draga mea, tare ma bucur ca v-a placut!!
Eu multumesc ca ma vizitezi si incerci retetele mele!!
Pup cu mare drag!!
Sunt perfect de acord cu tine, aceasta prajitura chiar este DIVINA! Sotul meu mi-a „poruncit” sa o fac cel putin o data pe saptamana! :)))
Te pup!
:))))) Angela scumpa, tare ma bucur ca v-a placut!! Si Cris al meu o adora si din cauza asta o fac si eu foarte foarte des!! pup si sa va fie de bine!!
Am citit reteta, comentariile dar nu am gasit un raspuns. Cantitatiile pe care le treci in reteta sunt pentru o tava cam mica. Cel putin faata de tavile de la un cuptor pe gaz, clasic. Cum pui ingredientele, cit, in functie de marimea tavii?
In rest, te salut!
Alex, nu inteleg intrebarea ta, din pacate. In reteta am scris ca ingredientele sunt pentru o tava de 25X20, eventual poti folosi o tava usor mai mare ( 30X25). Nu am folosit tava pentru cuptor ca sa o coc si nici nu recomand acest lucru deoarece tavile de cuptor au marginile joase si nu se folosesc pentru prajituri.
O zi excelenta iti doresc!
P.S Cantitatea ingredientelor se stabileste in functie de tipul de prajitura aleasa. Sunt prajituri care cresc mai mult si alte care cresc mai putin.
Si eu am folosit de 2 ori tava de 25×20 cu acleasi cantitati din reteta, dar iese mult mai mult decat tava.
Prima oara am mai pus si intr-o mica tava de chec si a fost ok.
A 2 a oara am redus cantitatile cu 20 % (reteta pt echivalentul a 5 oua) si tot a fost o idee mai mult decat tava de 25×20 (cand a crescut era cu un deget mai mult decat tava, dar nu a curs).
Iar la cuptorul cu gaz de fiecare data am lasat-o cu 10 min in plus pt a iesi cremoasa si nu lichida 🙂
Laura draga, am facut prajiturica asta in weekend si a iesit divina! Aveai dreptate, nu are nevoie de alte comentarii…trebuie doar facuta 🙂
Maria, scumpa, tare mult ma bucur ca ti-a placut!!
Pup dulce dulce!
Buna Laura
am incercat-o pentru ziua Marie sambata trecuta si a fost exceptionala si …f usor de facut ….nu a mai ramas nimik din pacate :)))
Laura, brownie cheesecake e noua preferata a sotului meu si a inca o gasca care a avut sansa sa prinda cate o bucatica : ) E usor de facut si e deosebita.
Te pup. Simt ca ma indatorez cu fiecare reteta preluata de la tine. Imi ies fara cusur. Multumesc, sper sa ma revansez cumva, candva : )
Lara, draga mea, nu e deloc nevoie sa te revansezi in nici un fel. Imi este sufiecient ca iti plac retetele mele si ca le incerci.
Pup cu drag si sa va fie e bine prajiturica!
Laura, draga mea…tocmai am scos prajiturica din cuptor (miroase in toata casa incredibil de bine)… dar e destul de umeda… Nu stiu daca ar trebui sa fie chiar asa.. Cuptorul nu era preincalzit cand am introdus-o. In rest am facut-o exact cum ai explicat. Pas cu pas , gram cu gram. Sper cand se va raci ca va avea alta consistenta. te pup
Buna Laura,
de ceva timp am descoperit ca iubesc sa gatesc..nu de mult am dat din prostie de bogul tau.. si tin sa-ti spun ca am ramas complet uimita! Desi am 19 ani, asta e a 3- reteta de pe bogul tau incercata si esita la perfectie!! Si eu locuiesc in Italia, asa ca multe ingrediente pe care le mentionezi le gasesc cu mare usurinta, am de gand sa incerc inca multe multe retete de aici!!! Cred ca cea de a gati este o arta, si tu.. chiar esti o artista in ceea ce faci! 😉 un bacione
Bine ai venit, draga mea !!! Ma bucur tare mult sa aflu ca desi esti atat de tanara, esti pasionata de bucatarie.
Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!
am facut si eu ieri acesta minunata reteta,mia iesit numai ca crema de branza mia stat deasupra(nam stiut ca nu va patrunde in blat)si e un pic amaruie dar e foarte buna am mai mancat si de la cumnatele mele care au facut reteta de aici,ma inspir din retetele dumnevoastra desi sunt tanara casatorita am 21 de ani dar imi place la nebunie sa gatesc.eu sunt in Irlanda asa ca unele condimente si produse le gasesc mai greu(dar ma bucur foarte mult ca am gasit ricotta)si am putut face aceasta reteta minunata.
Emma, draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut prajiturica. Branza ramane la suprafata, trebuie sa o amesteci putin sa intre un pic in aluat dar, doar putin de tot, pentru ca branza la suprafata trebuie sa ramana.
Nu stiu de ce a iesit amar stratul de branza? S-a bronzat cumva prea mult si din cauza asta a iesit amaruie? Daca da, data viitoare, acoper-o, dupa primele 20 de minute, cu o folie de aluminiu. In acest fel, branzica nu se mai coloreaza si nu-si schimba gustul.
Pup cu drag si sa-ti fie de bine!
stratul de branza a fost foarte bun nu era amar,blatul mia iesit amar si cred ca e logic de la ciocolata amaruie…eu am pus blatul si dupa am pus stratul de branza dar nu lam bagat deloc in blat si de aceia cred ca cum stratul de branza nu era foarte mult sa simtit mai mult blatul care era amar.din poza de la dumneavostra se vede ca lati bagat un pic in blat eu deloc doar deasupra,cred ca aici a fost vina mea.
Buna , arata delicios. As vrea sa incerc si eu , dar la noi nu gasesc ricotta.Cu ce as putea sa o inlocuiesc?? O zi buna
Iustina, draga mea, o poti inlocui cu o branzica de vaci mai grasuta, bine scursa, sau cu urda de vaca.
Te pup!
Multumesc mult.Chiar am in casa branza de vaci proaspat facuta. O zi buna
Buna Laura,
vreau sa incerc si eu aceasta reteta delicioasa, dar nu am acasa decat quark…crezi ca merge numai cu quark?
Multumesc frumos, o zi minunata!
Anamaria, draga mea, sigur ca poti folosi doar quark. Nici eu nu am mereu in casa ricotta si mascarpone si atunci folosesc ori numai ricotta, ori numai mascarpone. Iese mereu la fel de delicioasa.
Pup cu drag!
Eh, am facut si eu reteta ta de 2 ori. Prima oara a iesit perfecta, chiar daca am amestecat branza in aluatul de cioco destul de mult.
A 2 a oara am pus aluatul mai gros in tava (cam 3 cm) si nu e bine – pe margine s-a copt tare si nu mai e lipicioasa, in mijloc a ramas aluat nu prea copt.
Cred ca grosimea aluatului ar trebui sa fie cam 2 cm sa iasa buna buna asa cum e a ta…
Buna Laura,
Arata delicios si sigur o incerc in weekendul acesta. O singura intrebare am: cuptorul se preincalzeste? Deoarece nu mentionezi in reteta… Sau de obicei daca nu mentionezi lucrul asta, inseamna ca nu se preincalzeste cuptorul? 😉
Multumesc tare mult pt toate retetele minunate si, de ce nu, si pentru claritatea si usurinta de navigare a site-ului tau. Am gasit cateva bloguri culinare exxxtrem de not user-friendly, insa al tau este extraordinar de usor de folosit!
Toate cele bune si multumesc inca o data!
Andreea, draga mea, cuptorul se preincalzeste. Am sa scriu si in reteta acest lucru, multumesc ca mi-ai atras atentia.
Pupicei cu mult drag si iti multumesc ca iti place blogul meu! Te mai astept pe la mine, cu mult drag!
Buna,Laura!Am o intrebare: pot sa folosesc doar ricotta sau masarpone,in loc sa le combin? Adica sa folosesc ori 250 de grame de mascarpone,ori 250 de grame de ricotta? Pentru ca in cantitatile pe care le dai tu,ar insemna sa arunc ce imi ramane,ca la noi se gasesc ambele branzici in varianta de 250 de gr!:( Ce zici,crezi ca imi iese la fel?
Multumesc si pupici!
Mihaela, draga mea, eu am incercat o data doar cu ricotta si a iesit delicioasa. Iti recomand sa incerci cu ricotta pentru ca este mai dietetica.
Si doar cu mascarpone iese absolut sigur.
Pup!
Fantastica prajiturica, Laura! Nu ma mai satur de ea, e de-a dreptul fascinanta! Multumim mult pentru reteta! Spor in toate!
Cris, draga mea, tare ma bucur ca-ti place!
Sa-ti fie de bine!
Absolut declicioasa a iesit. Multumim de idee! Azi am comandat si cartile tale. Au un loc rezervat in biblioteca.
Sa-ti fie de bine, draga mea! ma bucur mult ca ti-a placut!
Multumesc ca ai cumparat cartile! Pup cu mare drag si spor la bucatarit!
Am facut astazi si a iesit delicioasa !Am inlocuit totusi jumatate din cantitatea de zahar cu zahar de stevie…ca sa nu ma simt prea vinovata :))
Foarte buna. Astazi am facut-o pentru prima data. Dar sigur nu si ultima.
Sa-ti fie de bine, Camelia! Ma bucur ca ti-a placut!
Foarte buna!!
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Laura draga, o fac de foarte multi ani si ne incanta de fiecare data. Acum am scos-o din cuptor dar e cu destinatie pentru alta casa, din pacate. Sunt sigura ca o vor aprecia la fel de mult ca si noi.
Sa le fie de bine celor care au mancat aceasta prajiturica.
Te pup cu drag, Laura!
Este o prajitura aproape nedrept de delicioasa!!!:)) Si cred ca e prima data cand blatul de negresa mi-a iesit perfect, uraaa!!:) adica nu uscat, cum il scap de cele mai multe ori, e usor umed si ciocolatos, mmminunat!:).
Multumesc, Laura, si pt aceasta reteta!:)
Draga mea, iti dau dreptate. Chiar este o prajitura delicioasa.
Sa va fie de bine!
Am facut prajitura si este exceptionala: umeda, ciocolatoasa, nu foarte dulce (am folosit ciocolata cu 70% cacao ) si usor de facut.Multumesc, Laura Adamache pentru increderea pe mi-ai dat-o in corectitudinea cu care transmiti retetele si in calitatea tuturor produselor tale.Respect!
Sa va fie de bine draga mea! Multumesc mult pentru apreciere!
Draga Laura?
Reteta aceasta se numara printre preferatele noastre…e minunata.
Acu urmeaza rugamintea??: mi.am schimbat cuptorul.Am tot electric dar are si functia de 4D aer fierbinte..La ce functie sa o coc??La 4D(si ce temperatura si cate grade)sau functia lui normala de incalzire „sus si jos”
Merci fain
Draga Maria, ma bucur foarte mult ca iti place.
Din pacate nu cunosc acest tip de cuptor. Eu am copt prajitura intr-un cuptor electric, setat pe functia traditionala, cu caldura de jos si de sus.
Cu drag!
Multumesc mult, Laura! Am facut reteta si este o bunatate. Am pus mai putin zahar, 250 de grame, si tot a iesit destul de dulce. Data viitoare voi incerca 175 g. Am impresia ca zaharul in Franta este mai dulce (sau poate m-am obisnuit eu cu mai putin zahar). Oricum, combinatia brownies – cheesecake este minunata.
Sa iti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-a placut!
Buna ziua,
Arata demential….
Asi vrea sa inlocuiesc zarul cu sirop de artar. Ma puteti ajuta in legatura cu proportiile de sirop si faina?
Multumesc,
Draga Alina, pentru o consistenta umeda, caracteristica acestui tip de prajitura, este nevoie sa folosesti zahar.
Buna Laura!
Am incercat multe retete de la tine! Toate au iesit foarte delicioase.
Spune-mi te rog la aceasta reteta ce dimensiuni are tava pe care ai folosit-o ?
bună, laura ! am făcut reteta ta, putin adaptata. în loc de ciocolata amara , am pus ciocolata cu lapte și doar marscarpone. problema e ca atunci când am scos o din cuptor , pe deasupra este făcută, dar în interior cred ca brânză „danseaza” . oare unde am greșit??? când se va racii, oare se va întări marscarpone????
Draga Georgiana, dupa ce se raceste complet, ar trebui sa se stabilizeze compozitia de branza.
Dragă Laura, îți urmăresc site-ul de câțiva ani buni ( nici n-am realizat asta până acum…) și mereu când vreau să-mi răsfăț familia caut ceva nou la tine. Mulțumesc pentru că ne faci parte și nouă din darul cu care te-a înzestrat Dumnezeu. Azi am incercat această rețetă… Prăjitura s-a topit chiar dacă brânza cu mascarpone s-a așezat și nu-mi dau seama de ce? Tu ce ciocolată folosești?
Draga Cri, iti multumesc mult pentru aprecieri! Ma bucur foarte mult ca ti-a placut prajitura. Eu folosesc o ciocolata amaruie de menaj (60% continut cacao), marca Dolciando.
Spune-mi, te rog, cum adica branza mascarpone s-a asezat?
Bună Laura, brânza mea s-a dus efectiv pe fundul tăvii. Parca as fi pus din loc în loc un strat de brânză așa de vreo jumătate cm, ca o foaie. Nu a arătat rău, dar nu a arătat ca în poză. Mie îmi place să fi ca în poză :). Nu știu ce am făcut, dar am să mai încerc… Poate fără ricotta de data aceasta.
Draga Cris, in primul rand, lasa ambele tipuri de branza (ricotta si mascarpone) la scurs, in doua site separate, pentru cca 1 ora.
Dupa ce pui compozitia prajiturii in tava, pudreaza cu foarte putina faina zonele in care vei adauga crema de branza. Acest lucru ar trebui sa ajute compozitia de branza sa nu se duca la fund.
Îmi plac mult rețetele tale si felul cum explici prepararea lor, am încercat multe din ele care au ieșit minunat și ași vrea sa le păstrez. Am încercat sa le salvez în account -ul meu pe pinterest dar nu am reușit. De câte ori fac click pe icon- ul pinterest mă ia la începutul rețetei și nu mă lasă să o salvez. PoțI fixa, te rog, aceasta problema? Mulțumesc.
Draga Mihaela, promit sa rezolv aceasta problema cat mai curand. Te imbratisez cu drag!
Draga Laura, am încercat și eu aceasta prăjitură. Gustul este foarte bun. Din păcate însa prăjitură este sfaramicioasa și prin urmare nu se taie frumos în bucatele. Crezi ca ar fi trebuit sa mai adaug putina faina? Menționez ca am copt-o 25 de minute în cuptorul electric la 180 grade. Mulțumesc!
Draga Ramona, in niciun caz nu mai trebuie adaugata faina. Daca a iesit sfaramicioasa, inseamna ca ai copt-o prea mult. Nu uita, cuptoarele coc in mod diferit. Unele necesita mai mult timp, altele mai putin. Fiecare gospodina trebuie sa isi cunoasca cuptorul. Iti recomand ca data viitoare sa coci prajitura cu cca 5 mnute mai putin. Ce functie ai folosit? Traditionala sau ventilata? Pentru aceasta prajitura se foloseste functia traditionala, cu caldura de sus si de jos.
Este al patrulea Craciun in care ”trebuie” sa fac aceasta prajitura! E singura constanta, restul mai experimentez. Cu ea incepe lista fiicei mele! A iesit superb de fiecare data! 🙂
Sa iti fie de bine, draga mea!