Bomboane din Piscoturi si Nutella

3 comentarii

Bomboanele din piscoturi si nutella sunt un desert rapid si economic.

Bomboane din piscoturi si nutella

Aceste bomboane din picoturi si nutella sunt extrem de simplu de facut si ne pot scoate din incurcatura in cazul in care se anunta niste musafiri pe ultima suta de metri sau daca ne este pofta de ceva dulce si nu prea avem chef de pregatit un desert sofisticat. Sunt practice pentru ca se pot face sub diferite forme. Daca nu avem piscoturi, le inlocuim cu biscuiti, daca nu avem paine hokkaido, o inlocuim cu cateva felii uscate de cozonac sau chec, etc.

In cazul bomboanelor mele, am folosit ce aveam prin dulapul din bucatarie. Am obtinut niste bomboane delicioase si am si salvat restul ingredientelor care altfel ar fi sfarsit la gunoi.

Ingrediente – Bomboane din piscoturi si nutella

  • 4 linguri nutella
  • 3 linguri marmelada acrisoara din orice fruct
  • 4 felii groase de paine hokkaido
  • 10 piscoturi
  • 15 migdale
  • scoarta de cedru confiata
  • coaja portocala confiata
  • cirese confiate
  • stafide
  • cereale cu capsuni uscate

Mod de preparare

  • Punem in robot toate ingredientele de mai sus, in afara de gem si nutella. Actionam robotul si cand compozitia devine omogena, il oprim.
Bomboane din piscoturi si nutella
  • Adaugam nutella, lingura cu lingura, si amestecam bine dupa fiecare lingura adaugata.
Bomboane din piscoturi si nutella
  • Adaugam marmelada, tot lingura cu lingura, si amestecam bine.
  • In functie de cantitatea ingredientelor uscate folosite pentru aceste bomboane, este posibil sa avem nevoie de mai multa sau mai putina nutella/marmelada.
  • Aluatul final trebuie sa fie compact si omogen.
Bomboane din piscoturi si nutella
  • Formam bomboanele, le dam orice forma dorim noi, si apoi le tavalim prin fulgi de cocos sau prin cacao/fistic/zahar vanilat, etc.
  • Stiu ca bombonelele mele sunt uratele foc dar va asigur ca sunt bune si se fac rapid. Va pup!!

Bomboane din piscoturi si nutella

3 Comentarii

  1. Miches Alexandra Sorina

    deci nu stiu eu cum spui tu ca sunt uratele ca mie imi plac foaaaarte mult cum arata. Si gustul dupa ce am vazut cate bunatati ai bagat in ea … nu ma indoiesc sa sti 🙂

  2. Esti draguta Alexandra draga mea!! Iti multumesc ca mi-ai amintit de ele pentru ca am o gramada de cereale si biscuiti pe care nu ii mai mancam asa ca o sa le refac!! Te pupic si iti multumesc mult ca iti plac!!

  3. Buna, Laura. Am facut si eu bombonele ca ale tale, ba chiar le-am servit la musafiri pe post de bomboane fine de cacao;am cumparat tavite de gheata din cauciuc de la Ikea(http://www.ikea.com/ca/en/catalog/products/60146194), inimioare si floricele, am indesat compozitia in ele cum fac copiii cu nisipul in forme, am taiat surplusul si dupa ce am umplu tava am rasturnat-o cu grija pe blat. bombonelele le-am pus intr-un bol mic cu cacao una cate una si le-am hatanat. apoi la frigider; varietatile sunt nemasurate. o frumusete dulce. multumim.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.