Mini Checuri cu Cacao

32 comentarii

Mini chec cu cacao, desert rapid, ideal pentru micul dejun

Mini chec cu cacao, desert rapid, ideal pentru micul dejun

Mini checurile cu cacao sunt ideale pentru un mic dejun delicios si plin de gust

Aceste minunate si pufoase mini checuri cu cacao se pot inscrie in categoria dulciurilor rapide si usoare, pentru ca se fac cat ai bate din palme, iar mini checurile obtinute au o consistenta foarte pufoasa si aerisita. Sunt ideale pentru micul dejun, alaturi de o cana cu ceai sau cafea.

Mini checuri cu cacao – Ingrediente

  • 200 g zahar
  • 250 g faina
  • 3 oua
  • 120 g ulei floarea soarelui/porumb
  • 130 ml apa
  • 1 plic praf copt
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1 plic zahar vanilat/esenta de vanilie
  • 1 lingura mare cacao

Mini checuri cu cacao – Mod de preparare

  • Mixam ouale cu uleiul, apa, esenta de vanilie si zaharul cca 5 minute.
  • Adaugam faina, amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
Preparare aluat pentru mini checuri
  • Impartim aluatul in 2 parti egale si o parte o amestecam cu cacaua. Umplem pe trei sferturi formele de checuri, tapetate cu unt si faina, intai cu aluatul alb apoi cu cel cu cacao.
  • Amestecam, cele doua aluaturi, cu un betigas subtire.
  • Coacem minichecurile cu cacao in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.
Checuri cu cacao inainte si dupa coacere
  • Sunt foarte multumita de cum au iesit, avand in vedere ca este prima oara cand folosesc forma aceasta. Acestea sunt mini checuletele cu cacao super pufoase si gustoase,
Felii de mini chec cu cacao

 

Pofta buna!!

Vezi si alte retete de chec aici ♥ chec pufos cu rahat

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Mini Checuri cu Cacao
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
41star1star1star1stargray Based on 21 Review(s)

32 Comentarii

  1. Laura!sint minunate checuletele astea ale tale!Dar cred ca pot face intr-o forma de chec obisnita?nu?am tavite pt.chec mai mici si mai mari!cred ca voi face din 2 portii!pa,pa

  2. Laura `s Leckereien

    Laura,
    Astazi in Outlook am vauit numele tau sub noul Topic si am zis ca sa inru, cu siguranta a facut Laura iarasi ceva bun.Ei,nu m-am inselat,asa a fost!Dupa cum te cunosc eu, numai bunatati faci.Am pus reteta in dosrul cu praji preferate si urmeaza sa o prepar si eu.
    Iti multumesc inca odata si pentru acesta minunata reteta si iti doresc o dumineca lacuta in continuare.
    Cu deosebita prieteniie si respect
    Laura S.

  3. Asa cum fac de fiecare data ca iti spun ca am sa fac cutare reteta de a ta,si acu iti zic ca-am facut checuletele tale!numai ca le am facut intr-o forma de chec mare!Aiesit minunat!si gustos,repede facut,repede mincat!(da mi-ar fi placut sa am forme de checulete dar cred ca la noi nici nu se gasesc!)dar e ok si asa!te pup!si te urmaresc ce mai postezi!o saptamina reusita!

  4. Draga Mariana ma bucur enorm ca ai incercat checuletele!!Si eu m-am indragostit de reteta asta pentru ca e foarte simplu de realizat si rezultatul e delicios!!Trebuie sa se gaseasca si la noi forme de-astea micute!!Te pupic!!

  5. Draga Laura ca de obicei,cuvintele tale imi merg la suflet!!Iti multumesc ca iti place reteta asta care este foarte simpla.Checuletele iti pot spune ca sunt unele dintre cele mai pufoase gustate vreodata si care timp de 4-5 zile lasate pe masa si neacoperite nu isi schimba deloc consistenta.Te pup si sper in continuare sa postez retete care iti sunt pe plac!!Cu prietenie,Laura_A!!

  6. Ada Rusu-Milea

    Le-am facuuuut !!! MULTUMIM Laura! Sunt extraordinare, pe cuvant!!! N-am avut tava de mini-checulete, am folosit tava de muffins. Am cautat si pe ebay si n-am gasit 🙁
    Dar au iesit si asa foarte, foarte, foarte bune!!!!!! Multumim inca o data. O sa le pun si la mine pe blog!

  7. Ada draga tare ma bucur ca ti-au placut. Merg facute si in forma de chec mare!! Te pup si sa va fie de bine!!

  8. Laura multumesc si pt reteta asta, sunt sigura ca e minunata, ale mele au iesit dezastruoase:)
    Nu am avut bicarbonat, deci nu am pus, am folosit forme de muffins………..esesc total:)
    data viitoare o sa respect intocmai reteta, si o sa-mi iau forme ca ale tale
    Pupici multi

  9. LLAAVVIINNIIAA

    Bun gasit! Si eu l-am facut si mi-a placut tot, de la usurinta cu care se face pana la gust si pufosenie, insa am trisat un pic reteta si jumatate din cantitatea de faina am inlocuit-o cu amidon. Are o finete aparte produsul …
    Ce te-as intreba este , cum ar fi daca as inlocui apa cu laptele? Tu adaptezi retetele sau le iei ca atare? Oricum, am sa fac reteta si inlocuind apa cu laptele si am sa renunt la bicarbonat. Fie ce o fi. Daca din experienta ta stii ca apa are aportul ei si laptele rolul lui , impartatseste cu noi.
    Numai bine!

  10. LLAAVVIINNIIAA

    Am executatat reteta pentru a doua oara si parca e si mai buna – de aceasta data am pus si coaja de lamaie, iar apa am inlocuit-o cu lapte.
    Ramane la PREFERATE!!!!!!
    Multumesc!

  11. Draga mea Lavinia tare ma bucur ca le-ai incercat. Amidonul da intr-adevar o pufosenie aparte.
    In general execut retetele ad literam dar sunt unele retete pe care le modific pentru ca nu sunt multumita de cum imi ies cu gramajul si ingredientele originale asa ca mai scot cate ceva, mai adaug cate ceva.. pana ajung la gustul si consistenta dorita. Mama mea face un pandispan de vis, foarte inalt si foarte pufos si asta deoarece foloseste apa clocotita in aluat. Stiu ca apa in general, si mai ales daca e fierbinte, ajuta aluatul sa devina foarte aerisit si pufos.
    Cu lapte nu am incercat checuletele astea dar acum ca mi-ai spus ca ies foarte bune o sa incerc si eu.
    Te pupic si multumesc mult!!

  12. LLAAVVIINNIIAA

    Tare mult as vrea sa postezi reteta mamei tale! Eu sunt fanul pandispanurilor si al gogosilor.
    Constat ca la voi in familie sunteti unul mai priceput ca altul!!!!!!!
    Sa-ti mearga bine!!!!!

  13. Lavinia draga mea promit ca o sa-l postez foarte curand. La noi se gateste foarte des si variat dar in cantitati foarte mici. Mami gateste aproape zilnic, tati e maestru la aluaturi iar fratele meu la muraturi si dulceturi. Te pupic cu drag si o sa revin cu reteta cat de curand!!

  14. checul pare delicios,dar eu vreau sa stiu de unde ai luat formele!pwp!!!

  15. Andreea scumpa formele le-am luat din Italia, mai exact din Lidl care este un supermarket nemtesc cu preturi foarte avantajoase si unde in fiecare saptamana se gasesc astfel de oferte. Te pupic!!

  16. Gaby Stanescu

    Laura am incercat deja de vreo 3 ori reteta ta si nu imi iese ca a ta deloc! Odata cu ca nu am forme si am facut in forme de chec mari. Pentru o forma de cozonac e prea multa compozitie si nu se coace si pentru 2 forme mici de chec e prea putina compozitie. In formele mici de chec creste ok dar tot mi se pare putina compozitie. Amesteci ouale cu totul nu? Trebuie pusa faina in ploaie? Plus ca le-am lasat intotdeauna cel putin 30 de minute altfel ramanea nefacut. ce nu fac bine?

  17. Gaby draga mea, imi pare rau sa aud ca nu-ti ies cum trebuie. Daca il faci in forme mari trebuie tinut mai mult la cuptor decat daca l-ai face in forme micute. Eu zic sa incerci sa dublezi cantitatile si sa faci doua checuri in forma de chec teflonata, nu de cozonac. Ouale se amesteca cu totul si faina se pune toata deodata.
    Daca ai forme de muffins ar fi excelent pentru ca acest chec iese extrordinar de bun in forme micute datorita consistentei mai lichide.
    Daca totusi te hotarasti sa faci in forme mari, dupa ce il bagi la cuptor, nu deschizi usa cuptorului in nici un caz in primele 15-20 minute. Dupa vreo 30 minute, il intepi cu o scobitoare si daca nu iese curata, il mai lasi la cuptor pana se coace complet (scobitoarea trebuie sa iasa curata). Daca se bronzeaza prea mult la suprafata, acopera forma cu foaie de aluminiu.
    Pupicei si sa-mi spui daca ti-a iesit.

  18. Le-am facut ieri si sunt minunate, foarte pufoase.pupici

  19. Unde pot gasi tava pentru minichecuri? 🙂

    • Maia, eu le-am cumparat in Italia, de la Lidl.
      Cauta in magazinele mari: Selgros, Lidl, Kaufland. Poate le gasesti.

  20. Marilena Draganescu Popescu

    otul arata fff bine ,am sa incerc ,sper ca-mi va iesi la fel de bune .Dar am o intrebare, sunt amatoare de ustensile de bucatarie: unde pot gasi forma expusa de tine.Multumiri pe ntru toate retele tale pe care le urmaresc .O zi buna !

  21. Marilena Draganescu Popescu

    Gata am citit alte raspunsuri si m-am edificat .Stiu unde voi gasi aceste forme .Copii mei pleaca de sarbatori in Italia si-i voi ruga sa-mi aduca .Este prea dificil pentru tine sa-mi dai unele amanunte privind zona de unde le-ai luat?Am forme de silicon pentru briose, voi inceca cu ele>

    • Marilena, draga mea, eu am cumparat formele dintr-un magazin Lidl din Latina Scalo (Provincia di Latina, Lazio).
      Din pacate, erau in oferta si nu le-am mai vazut de atunci la Lidl.
      Am sa ma uit dupa ele in zona in care locuiesc acum si te anunt daca le gasesc.
      Pup!

  22. Marilena Draganescu Popescu

    Multumim pentru reteta.A iesit o bunaciune.Am pus si o lingura de amidon,si nu te mai saturi sa mananci.Te sarut si mai astept retete.O zi buna.Dragelor,reteta este FORMIDABILA si se face foarte usor si repede.Spor la treaba!

    • Draga mea, sa-ti fie de bine!!
      Tare mult ma bucur ca ti-au placut.
      Pup cu drag!

  23. Şi eu am făcut azi sunt foarteeeeeeee buneee ……ms de reteta.

  24. CALISKAN ALINA

    Simplu si gustos! Cu iaurt in loc de apa iese checul traditional turcesc servit la nelipsitul ceai negru! Am aruncat cateva aluaturi lasate si uleioase pana sa gasesc la tine Laura metoda de preparare !

  25. Cel mai bun chec ever !
    De mult cautam o reteta de chec care sa-mi placa si asta chiar mi-a placut. Toata familia mea a fost foarte incantata. Recunosc ca ma ghidez mult din retetele tale, sunt grozave .
    Tocmai m-am inspirat ptr o tarta cu mere.
    Multumesc mult.

  26. Laura, am facut si eu aceasta reteta si chec-ul a iesit foarte gustos si pufos. Multumesc si la cat mai multe retete minunate pe care sa ni le imparatasesti. 🙂

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.