Biscuiti cu faina de orez si ciocolata


Biscuiti cu ciocolata si faina de orez, reteta simpla

Biscuiti cu faina de orez detaliu
Biscuiti cu faina de orez, reteta simpla si rapida

Pentru ca la noi inca nu e vara, cred ca anul asta o sa treaca fara zilele toride cu care deja m-am obisnuit, m-am incalzit cu o portie de biscuiti cu faina de orez si ciocolata si o ceasca de orz cu lapte. Imi amintesc ca e vara doar cand ma uit in calendar. Asta e, sper totusi sa avem si cateva zile cu soare. Faina de orez, pe care o folosesc destul de des la biscuiti, este perfecta pentru cei care doresc deserturi lejere si mai ales pentru persoanele intolerante la gluten. Reteta este foarte simpla si rapida, iar biscuitii sunt crocanti si putin spus deliciosi.

Ingrediente – Biscuiti cu faina de orez si ciocolata (16 bucati)

  • 250 g faina de orez
  • 80 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g ciocolata alba
  • 50 g ciocolata neagra
  • 70 ml ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Biscuiti cu faina de orez si ciocolata

  • Punem faina intr-un vas, adaugam zaharul, ouale, uleiul, zaharul vanilat si sarea. Framantam pana obtinem un aluat sfaramicios.
  • Adaugam ciocolata alba si neagra, taiate in cubulete potrivite si frmantam pana obtinem un aluat omogen.
  • Formam un cilindru din aluatul de biscuiti si il invelim in folie de plastic alimentara. Il punem in frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa repaus, eliminam folia de plastic si taiem cilindrul in felii de cca 1 cm grosime.

Aluat biscuiti cu faina de orez si ciocolata

  • Punem biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute sau pana cand se rumenesc usor pe margini (suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba).
  • Scoatem tava din cuptor si asezam cu grija biscuitii pe un gratar. Dupa ce s-au racit, ii servim langa ceai, cafea, lapte.

Biscuiti cu faina de orez detaliu

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu faina de orez si ciocolata
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 35 Review(s)

37 comentarii la “Biscuiti cu faina de orez si ciocolata

  1. Claudia spune:

    Suna interesanta reteta. E ceva vreme de cand imi zic sa incerc si eu o reteta de biscuiti cu faina de orez dar am tot amanat desi imi imaginez ca ies buni. In plus sunt mult mai sanatosi decat cu faina obisnuita. Asa ca m-ai convins sa incerc reteta ta. Mai ales ca e si cu ciocolata 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, eu itirecomand sa incerci macar o data faina de orez. Pe langa faptul ca este mult mai sanatoasa decat faina alba de grau, dulciurile au o aroma aparte si sunt foarte lejere. Te pup!

  2. Joy spune:

    Apropos de faini ‘altfel’… Am deja in casa faina de ORZ – ar merge inlocuita cea de orez cu aceasta?Evident, pastrand restul ingredientelor in totalitate. Demult am de gand sa iau si de orez, dar pana reusesc, ar fi ok pentru aceasta reteta?

    Adoooor biscuitii de casa si sunt vesnic in cautare de retete super rapide si neaparat simple (nu-s priceputa foarte, nici timp nu am si ma distreaza maxim sa am rezultate wow in timp fff scurt 😉 ), iar pozele de mai sus mi-au facut o pofta teribila!:-) De-asta le-as incerca urgent cu faina de orz, deci… ar merge? Imi imaginez ca savoarea ar fi total schimbata… dar, ar iesi mancabile si asa? 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, in principiu ar merge sa inlocuiesti faina de orez cu cea de orz, dar este posibil sa iasa un pic mai uscat aluatul. Eu te sfatuiesc sa incerci cu jumatate din cantitati si, in caz ca aluatul nu se compacteaza, mai adauga 1-2 linguri de lapte. Foloseste urmatorul gramaj; 125 g faina de orz, 45 ml ulei, 40 g zahar, 1 ou mare, 50 cioco (alba + neagra), zahar vanilat, sare si, eventual, 1-2 linguri de lapte, daca nu se leaga foarte bine aluatul. Astept sa-mi spui cum au iesit.
      Te pup!

  3. Joy spune:

    Un sfat istet, multumesc! Plus, ai intuit perfect experienta mea timida in ale prajiturimilor si este minunat ca mi-ai venit in ajutor cu detaliile de gramaj – prind atat de bine! Admit, imi compensez stangacia si lacunele tehnice prin entuziasm si cu has de necaz cand se lasa cu rezultate pe care si cainii le-ar ocolii. 😉

    Abia astept sa vad ce iese cu orz!! Si, recunosc, mi-a ramas gandul si la cea de orez – n-am gustat nimic de soiul aceasta, imi imaginez ceva chiar ‘altfel’. Daca se simt si lejeri… wow. Fan biscuiti de casa, spuneam. 🙂

    Dar, mai intai, sa vedem cum ma descurc cu orz. 😉 Hmm, revin, revin. 😉

    Te pup si eu! Multumesc pentru tot.

    PS: minunata toata aceasta munca de creatie – felicitari! Apreciez si ma atrag prospetimea care transpare si face bine, noul (vizual si de idei, de continut), dar si rigurozitatea muncii (am mania detaliilor, asta e 😉 ).

  4. Jurnalul unei mame spune:

    Uaaaau, iti multumesc din suflet pentru reteta. Si noi, eu si baietelul meu, facem biscuiti de casa, insa aceasta reteta este „uaau!”. Multumim, multumim!

    PS: O vom incerca si iti voi da de stire cum au iesit biscuitii.

  5. Joy spune:

    Draga Laura,

    Spuneam ca revin cu experimentul-faina-de-orz, asa ca, iata concluziile:

    In primul rand, intr-adevar, ai avut dreptate, daca n-as fi adaugat 2 linguri de lapte nu s-ar fi legat nicicum.

    Apoi, desi s-a ‘adunat’, odata scos din frigider dupa cele 30 min, tot n-a fost posibil sa-si pastreze forma rotunda la taiere. Iar eu n-am incercat sa dreg aspectul, ci le-am lasat cum le-a venit – rezultand niste ‘limbute’ de biscuiti. 🙂

    Dar look-ul lor ciudatel nu m-a incomodat. Partea chiar mai putin draguta a fost insa gustul lor – unul comun, de ‘etern-biscuite’. 🙁 Faina de orz nu s-a simtit deloc altfel la gust, surpriza pt mine! Si tocmai asta era ideea…

    Concluzia? Mancabili – da. Dar de nerepetat si de nerecomandat spre experiment – strict prin prisma gustului obisnuit.

    Cu toate astea, eu m-am distrat oricum cu acest experiment. 🙂 Multumesc, din nou, pt sprijin – ca de n-ar fi fost, s-ar fi incheiat dinainte sa inceapa. 😉 Si gand lung la varianta originala cu faina de orez… 🙂

    Mi-a facut placere! Succes si inspiratie in continuare!

  6. Alexandra spune:

    Am incercat si eu reteta, dar din pacate nu prea mi-a iesit, E posibil sa fi gresit ceva, numai ca aluatul nu s-a legat si se faramita inainte si dupa ce l-am scos din frig frigider, Cu greu am resusit sa-l tai. La gust sunt foarte buni,

    • Laura spune:

      Draga mea, fiecare tip de faina absoarbe in mod diferit ingredientele lichide. Daca aluatul a iesit prea uscat, faiana folosita de tine a avut un grad de absorbtie mai mare decat faina mea.
      Daca mai intampini astfel de probleme, adauga 1-2 linguri de apa foarte rece. Aluatul se va lega foarte frumos.

    • Laura spune:

      Crenguta, draga mea, orzul este solubil si are exact aceeasi metoda de preparare ca ness-ul.
      Eu il prepar uneori cu lapte, alteori cu apa calda. Este foarte bun.

  7. adelina spune:

    Iti multumesc pt reteta ,fetita mea are intoleranta la gluten si sunt in cautare de retete fara gluten :*am facut reteta si sunt deliciosi si usor de facut

  8. Bety spune:

    Am încercat și eu rețeta ta și exact ca și celelalte am pățit… Nu s-a legat aluatul, însă nu m-am descurajat și am băgat sulul la frigider. L-am lăsat 45 de minute însă tot moale era când îl tăiam, așa că am început să modelez fiecare feliuță în parte. Le-am pus la copt și le-am lăsat 15 minute… Cred că trebuia să le scot după 10…. Au ieșit ușor arse pe spate, însă grozave la gust!!! Fii-miu a fost super incantat de ele… Mulțumesc pentru rețeta!

  9. Diana spune:

    Buna vroiam sa te intreb la retetat asta pot sa pun nuci in loc de ciocolata alba…adica sa fie cu ciocolata neagra si nuci?

  10. Natalia spune:

    Doresc să probez reţeta, dar fără ciocolată. O pot înlocui cu unt? Dacă nu, te rog frumos să-mi oferi variante. Am mare încredere că mă vei ajuta. Am probat multe reţete şi toate mi-au ieşit perfect. Mi-a fost mai comod să achiziţionez cărţile tale, inclusiv cea pentru copii- Yummy. Mulţumesc pentru ajutor!

    • Laura spune:

      Draga mea, poti elimina ciocolata din reteta, fara sa o inlocuiesti cu unt. Pur si simplu framanti aluatul si nu adaugi bucatelele de ciocolata. daca doresti, poti folosi in locul ei, niste coaja de lime sau lamaie rasa, migdale sau alune usor prajite si tocate marunt, coaja confiata de portocala etc.
      Multumesc ca ai cumparat cartile mele! Sper tare mult sa-ti placa! Te pup!

  11. Dana spune:

    Buna!
    Multumesc pentru reteta impartasita!Au iesit suuupeer!Baietelul meu i-a devorat!Am inlocuit ciocolata cu nuca si au iesit minunati!

  12. Mioara spune:

    Hi reteta ta e excelenta mai ales ptr ,cei care sint alergici la gluten .Ce parete ai cu brown rice flour se poat face acesti biscuiti ? Eu as incerca in locul ciocolatei sa pun pudra carob care e fara zahar
    Mii de multumiri ,Mioara D

    • Laura Adamache spune:

      Draga Mioara, nu am folosit pana acum brown rice flour, dar cred ca o poti folosi in aceasta reteta.
      Sa ne spui, te rog, cum au iesit cu modificarile facute.

  13. Cristina spune:

    Spune-mi te rog unde gasesc faina de orez??? Ma tenteaza sa-i fac dar nu stiu de unde sa cumpar faina? La magazinele cu produse naturiste?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Cristina, faina de orez se gaseste sigur la plafar sau in supermarketurile mari. La Mega Image gasesti sigur.

  14. Alexandra spune:

    Buna! Suna foarte bine reteta dar as vrea sa ii fac piticului meu fara zahar si fara albus…crezi ca-mi vor iesi?

    • Laura Adamache spune:

      Draga Alexandra, poti elimina zaharul. Daca vrei sa nu folosesti albus, poti pune 3 galbenusuri si eventual 2-3 linguri de lapte sau apa rece.
      Incearca sa faci o portie mica, eu zic ca iti vor iesi foarte buni.

  15. Diana spune:

    Bună! Am descoperit reteta ta și o fac frecvent. Cel mai bine mi-a iesit cu ulei de cocos. Azi am încercat sa adaug și putina faina de cocos. Sunt curioasa cum vor ieși. Mulțumesc mult pentru rereta. E minunata!

  16. Gabi spune:

    Buna seara!
    Inprimul rand mii de multumiri pentru toate retele si timpul acordat postarii lor!
    Referitor la biscuiti, zaharul conteaza in vre-un fel daca este tos sau pudra?

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor