Pui cu legume la cuptor

2 comentarii

Retete culinare Mancare – Pui cu legume la cuptor

Pui cu legume la cuptor detaliu

Zilele trecute am cumparat niste pulpe de pui foarte frumoase care si-au gasit sfarsitul in vasul meu de lut Romertopf, impreuna cu o multime de legume proaspete si parfumate. Daca vreti sa incercati reteta, va recomand sa folositi un vas de lut, daca nu Romertopf, un vas de lut roman. In felul acesta ne putem bucura la sfarsit de minunatul gust al legumelor si al puiului. Nu trebuie sa folositi neaparat pulpe de pui, aceasta mancare se poate face si cu un pui transat sau cu carne de curcan sau iepure, daca va place carnea de iepure.

Ingrediente – Pui cu legume la cuptor

  • 6 pulpe de pui
  • 1 vanata mare
  • 2 dovlecei zucchini
  • 15 ciuperci champignon
  • 2 salote/1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi verzi
  • 4-5 rosii mari proaspete
  • 4 rosii deshidratate
  • 3 crengute de maghiran proaspat
  • 6-7  frunze proaspete busuioc
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2-3 linguri patrunjel tocat
  • 1 ardei mic iute uscat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare – Pui cu legume la cuptor

  • Taiem pulpele de pui in doua, le spalam si le tamponam cu hartie absorbanta de bucatarie. Incingem 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam bucatile de pui. Le prajim, la foc mediu, pe toate partile, pana cand capata o usoara culoare aurie (maxim 4-5 minute).
  • Scoatem pulpele de pui din tigaie, le punem intr-o farfurie adanca si le acoperim cu un capac.

Preparare pui cu legume

  • Spalam legumele si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Taiem ceapa solzisori, vinetele, rosiile, ardeii si dovlecelul in cubulete (daca stiti ca vinetele si dovleceii pe care ii folositi au un gust amar, pudrati cubulete cu sare si lasati-le la scurs cca 30 -45 minute, apoi le clatiti sub un jet de apa rece. Va recomand dovleceii zucchini sau oricum niste dovlecei tineri. Daca sunt mai mari, neaparat sa le curatati samburii).
  • Stergem ciupercile cu un servet umed (ciupercile nu se spala sub jet de apa decat daca sunt foarte foarte murdare. In caz contrar, le stergem cu grija, pe toate partile, cu un servet curat bine umezit). Daca ciupercile sunt mari, le taiem in bucatele, daca nu, le lasam intregi.
  • Taiem rosiile deshidratate in felii subtiri si tocam marunt patrunjelul.
  • Punem toate legumele intr-un vas, adaugam sare, piper, patrunjelul tocat si frunzele de busuioc rupte cu mana in bucatele micute. Amestecam foarte bine.
  • Punem legumele in vasul de lut, adaugam, din loc in loc, cate o crenguta de maghiran, cateii de usturoi necuratati, dar spalati si stersi bine cu hartie absorbanta de bucatarie si ardeiul iute uscat.
  • Asezam bucatile de pui deasupra stratului de legume, le pudram cu sare si piper si adaugam si sucul pe care si l-au lasat in farfurie.

Pulpe de pui in vas de lut Romertopf

  • Acoperim vasul cu propriul capac si il introducem in cuptorul rece pentru 1 ora, la 200°C. Dupa 1 ora, inlaturam capacul si lasam pulpele de pui sa se rumeneasca frumos, pe ambele parti, pentru inca cca 20 de minute, la 180°C.
  • Servim puiul cu legume, putin sos si mamaliga, piure sau cateva feliute de paine integrala coapta la cuptor si frecata cu un catel de usturoi. Eu am facut o mamaliga un pic mai cremoasa. A fost delicios! Pofta buna!

Pui cu legume la cuptor | www.lauraadamache.ro

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pui cu legume la cuptor
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi
31star1star1stargraygray Based on 27 Review(s)

2 Comentarii

  1. Buna Laura,
    Am si eu o intrebare in legatura cu o reteta mai veche daca ma poti ajuta.Am facut crostatine cu cirese si crema frangipane, au iesit deliciose m-ar interesa daca pot coace aluatul fara crema si sa le umplu cu altefel de crema.
    Multumesc.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.