Pate de ciuperci


Retete culinare Sun Food – Pate de ciuperci

Pate de ciuperci detaliu

Hristos a Inviat! Sper ca ati petrecut un Paste fericit si imbelsugat alaturi de cei dragi si ca v-ati odihnit in aceste cateva zile libere. Astazi va propun o reteta pentru micul dejun sau pentru o gustare rapida si delicioasa. Pateul de ciuperci este unul dintre preferatele mele. De obicei il fac cu ciuperci champignon proaspete sau cu hribi, dar iese la fel de gustos si cu ciuperci fierte conservate. Am folosit delcioasele ciuperci fierte Sun Food, conservate dupa metode traditionale, fara aditivi alimentari. In cazul in care folosim ciuperci fierte conservate, vom obtine un pate mai deschis la culoare, daca alegem ciupercile proaspete, culoarea va fi mai inchisa. Daca doriti sa obtineti un pate de ciuperci cu o consistenta foarte fina, il puteti pasa cu blenderul. Mie imi place sa simt micile bucatele de ciuperci, asa ca am folosit robotul.

Ingrediente – Pate de ciuperci 

  • 160 g ciuperci champignon fierte
  • 80 g unt moale
  • 1 salota/1 ceapa mica alba
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 30 ml vin alb demisec de buna calitate
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita mix maghiran si busuioc uscate
  • 1 varf cutit chili pudra (optional)

Mod de preparare – Pate de ciuperci

  • Scurgem ciupercile, le clatim sub un jet de apa rece si le scurgem foarte foarte bine.
  • Tocam marunt salota si usturoiul si le sotam 1 minut, intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit uleiul de masline. Adaugam ciupercile, mixul de maghiran si busuioc si pudra de chili, amestecam pe foc moderat inca 1-2 minute, apoi adaugam vinul alb.
  • Dupa ce vinul s-a evaporat, stingem focul si lasam ciupercile sa se raceasca complet.
  • Dupa ce s-au racit, le punem in robot, adaugam untul moale, sare si piper dupa gust si mixam pana obtinem un pate omogen.

Preparare pate de ciuperci Sun Food

  • Daca doriti ca pateul sa fie foarte fin, il puteti pasa ulterior cu un blender.
  • Il servim alaturi de felii de paine prajita. Este delicios!

Pate de ciuperci Sun Food

  • Puteti prepara acest pate si cu ciuperci proaspete. Puteti folosi ciuperci champignon, hribi sau un mix de champignon si hribi.
  • In cazul in care alegeti sa il preparati cu ciuperci fierte conservate, pentru un plus de gust puteti adauga 1-2 felii de hribi deshidratati (feliile de hribi se hidrateaza inainte in apa calduta pentru cca 1 ora sau pana cand isi recapata aspectul initial).
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pate de ciuperci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 44 Review(s)

9 comentarii la “Pate de ciuperci

  1. alexia jobs agency spune:

    multumesc! sunt un mare iubitor de pateu dar si de ciuperci, deci reteta asta este perfecta pentru mine!

  2. Andrei spune:

    Tocmai am descoperit paradisul in site-ul tau. Azi am incercat pateul de ciuperci si a iesit de exceptie. E prima dată cand mananc asa ceva si a iesit super. Mulțumesc!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Iza, vinul se poate inlocui cu aceeasi cantitate de supa de legume sau apa. Din pacate, untul nu se poate inlocui in aceasta reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor