web analytics

Mancare de Varza Dulce de Post

Retete culinare de Post – Mancare de Varza Dulce

Mancare de Varza Dulce Retete de Post

Mancarea de varza dulce este o mancare rapida, ideala pentru postul care va incepe foarte curand. Daca nu tineti post si doriti o mancare de varza putin mai bogata, va recomand sa incercati versiunea cu carne a acestei delicioase retete.

M-am chinuit mult timp pana cand a gasit in Italia o varza dulce asemanatoare ca gust si textura cu varza din Romania. Dupa multe incercari, am descoperit varza creata cu foile subtiri. Are un gust delicios, usor dulce si nu isi pierde consistenta dupa preparare.

Ingrediente – Mancare de Varza dulce de post

  • 2 verze medii
  • 1 praz mediu (doar partea alba)
  • 10-12 rosii cherry
  • 1 ardei gras mare
  • 1 ardei mic iute
  • 2 linguri ulei de masline
  • 80-90 ml suc de rosii
  • 1 cana apa /supa vegetala
  • sare
  • piper boabe
  • piper macinat
  • marar
  • 1 crenguta uscata cimbru

Mod de preparare

  • Tocam varza marunt, o pudram cu sare si o framantam bine. O punem intr-un vas si o lasam cca 30 minute sa se inmoaie.
  • Taiem prazul in feliute subtiri si ardeiul gras in cubulete potrivite.
  • Punem uleiul intr-o cratita, pe foc mic. Cand este incins, adaugam prazul si ardeiul gras. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam varza dulce.
Mancare de Varza Dulce de Post - preparare varza, legume
  • Amestecam sucul de rosii cu apa usor calduta/supa vegetala si il turnam peste varza.
  • Adaugam crenguta de cimbru, marar tocat marunt, boabele de piper, piperul macinat si un ardei mic iute uscat si tocat marunt (daca ardeiul este prea iute, eliminati semintele inainte de a-l adauga in macarea de varza dulce).
  • Acoperim cratita cu capac si lasam mancarea sa fiarba pe foc mic, pana cand varza s-a inmuiat complet.
  • Inainte cu 10 minute de-a stinge focul, adaugm si rosiile cherry. In acest fel, se vor patrunde cum trebuie, dar nu isi vor pierde forma in totalitate.
  • O servim alaturi de o mamaliguta fierbinte.

Mancare de Varza dulce de Post - detaliu final

Va doresc Pofta buna!

Note 

  • Se poate consuma si in Dieta Dukan – Croaziera PV. Uleiul de masline este admis intr-o cantitate de 1 lingurita/zi. In acest caz, folosim doar 1 lingura de ulei de masline si 1 lingura cu apa cand calim prazul si ardeii. Daca folosim 2 linguri cu ulei de masline, vom consuma mancarea in 4 zile.
Sumar
Nume Reteta:
Mancare de varza dulce de post
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
5 Based on 7 Review(s)

27 Comentarii
  1. 1
    09/11/2012
    14:26

    ..prin unele parti ale tarii la varza dulce se pune si o frunza de dafin – vireaza usor gustul ….recomandarea cu mamaliga este excelenta !

    • 1.1
      13/11/2012
      16:45

      JB, este foarte gustoasa si varianta cu dafin. Mie imi place tare mult, sotului mai putin.
      Cu mamaliga este divina!

  2. 2
    10/11/2012
    16:27

    Laura draga e super buna varza,am facut si eu ieri si sa papat tot,tot.Astazi am prestat checul mulino bianco,imi era dor de gustul lui.Te pupam si sa ai o zi frumoasa.

    • 2.1
      13/11/2012
      16:34

      Pup si eu pe voi! Sa va fie de bine!

  3. 3
    10/11/2012
    20:37

    Mie imi place foarte mult varza dulce!Delicioasa mancarea!

    • 3.1
      13/11/2012
      16:29

      Haplea, ma bucur ca-ti place.
      O zi execelenta iti doresc!

  4. 4
    10/11/2012
    21:11

    Buna Laura
    Sunt sigura ca mancarea de varza este foarte gustoasa.
    Am dorit sa-ti spun ca-mi place foarte mult compozitia fotografica ce ai creat-o si cum ai asortat culorile. Astazi imi cumparasem aceste farfurii fara idee clara cum le voi putea folosi din puct de vedere” fotografic”, cu ce mancare se va combina mai bine:) Bravo!

    • 4.1
      13/11/2012
      16:28

      Gusturisiculori, ma bucur tare mult ca-ti place compozitia!
      Pup cu drag si sa stapanesti sanatoasa farfuriutele.

  5. 5
    12/11/2012
    09:01

    Si eu tocmai am cumparat varza pentru iarna si ma gandeam sa o incerc cu o mancare de varza de post, cu siguranta aceasta reteta este delicioasa !

    • 5.1
      13/11/2012
      16:26

      Dana, sper sa iti placa daca o incerci. Noua ne place tare mult mancarea de varza de post.
      Pup cu drag!

  6. 6
    12/11/2012
    11:50

    Mie varza imi place chiar si in varianta de post.Dar farfuria si castronasul sunt tare faine!

    • 6.1
      13/11/2012
      16:23

      Pansy, tare ma bucur ca-ti plac. Si mie-mi place varza la nebunie, indiferent daca e de post sau nu.
      Pup cu drag!

  7. 7
    13/11/2012
    04:38

    Azi a fost prima date cind am rasfoit site-ul tau si am fost foarte impresionat de profesionalitate si bun gust. Felicitari.

    • 7.1
      13/11/2012
      15:10

      Doru, multumesc mult pentru aprecieri!
      Te astept sa ma vizitezi si in viitor.
      O zi excelenta iti doresc!

  8. 8
    13/11/2012
    12:09

    Imi place foarte mult varza…

    • 8.1
      13/11/2012
      15:03

      Si mie! O ador!

  9. 9
    13/11/2012
    16:43

    Exact asa facem si noi cand dam peste o varza dulce de calitate. E buna rau mancarica asta!
    O zi buna sa ai!

  10. 10
    19/11/2012
    15:36

    Buna Laura, te admir de mult timp si ma inspir din retetele tale, dar am o curiozitate, care iti sunt rezultatele dupa dieta Dukan de cand o tii si cat ai reusit sa slabesti.
    Iti doresc o zi buna si o saptamana frumoasa si usoara.

    • 10.1
      20/11/2012
      10:08

      Draga mea, dieta functioneaza perfect. Am tinut-o mai mult decat planuisem initial si am dat jos putin mai mult decat doream, dar nu imi strica.
      Te pup cu drag!

  11. 11
    21/11/2012
    08:13

    Reteta & Pozele ma duce cu gandu’ acasa la mama….delicioasa !!!

    • 11.1
      26/11/2012
      09:58

      Bubu, ma bucur mult ca iti plac.
      Pupicei cu mult drag!

  12. 12
    28/03/2013
    14:39

    Nu am incercat inca reteta, dar imi plac foarte mult farfuriile, de unde le-ati cumparat£?

    • 12.1
      04/04/2013
      10:38

      Rox, draga mea, le-am cumparat dintr-un magazin din Italia, Maury’s se numeste.
      Te pup!

  13. 13
    03/04/2013
    07:42

    Imi place mult varza, si cred ca reteta ta este delicioasa…eu o sa incerc si varianta cu frunza de dafin…Dar, mai am o intrebare: care este diferenta intre varza verde si varza alba? Multumesc pentru raspuns.

    • 13.1
      04/04/2013
      09:59

      Ani, in Italia exista doua tipuri de varza: una mai deschisa la culoare si cu frunza groasa, ideala pentru salata si cealalta mai inchisa la culoare, cu frunze subtiri si crete, ideala pentru gatit.
      Cu mult drag!

  14. 14
    07/04/2013
    18:22

    La ce pagina scrie in carte ca se poate folosi ULEI de masline ? sau unde a spus/scris oficial Dukan ca se foloseste “ulei de masline” in dieta Dukan ? In carte scrie clar FARA ULEI (fie el de masline etc) singurul ulei folosit in dieta Dukan este cel de parafina (si acesta trebuie folosit in anumite conditii).(Daca eu gresesc dati-mi va rog raspunsurile la intrebari,nu spun aceste lucruri din rautate dar chiar m-ati facut curios). Oricum varza e buna doar cu apa, FARA ulei.

    • 14.1
      15/04/2013
      16:46

      Rares, pe pagina oficiala a site-ului dieta dukan exista informatia aceasta.
      http://www.dietadukanricette.com/risorse/articoli/17-i-100-alimenti-a-volonta
      “L’olio d’oliva (1 cucchiaino al giorno) per il suo importante apporto di omega 3, polifenoli e vitamina E (anti-ossidanti), tutti elementi indispensabili per la nostra salute, è autorizzato sin dalla fase di crociera.” – 1 lingurita de ulei de masline/zi pentru aportul de omega 3, este autorizat incepand cu faza de croaziera.
      A fost introdus relativ curand printre alimentele tolerate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>