web analytics

Paine dukan cu tarate de ovaz

Paine feliata dukan cu tarate de ovaz

V-am promis o paine dukan simpla, rapida si la indemana oricui, asa ca astazi va aduc reteta. La inceputul dietei, am urmat reteta originala a painii dukan unde toate ingredientele se amesteca si apoi se coace painea. Rezultatul nu mi-a placut in mod special, pentru ca, urmand acest procedeu, obtineam o turta care nu prea putea fi numita paine. Apoi am incercat varianta cu drojdie de bere, definitiv mai buna decat prima incercare dar parca mult prea umeda pentru gustul meu.

Dupa mai multe incercari si combinatii, am ajuns la painea pe care v-o prezint astazi. Nu are consistenta painii clasice dar este foarte buna si foarte sanatoasa.

  • Dificultate: redusa
  • Timp preparare: 15 minute
  • Timp coacere: 30-35 minute
  • Tip reteta: dukan (atac, croaziera, consoslidare, stabilizare)

Ingrediente forma dreptunghiulara 20×8 cm

  • 12 linguri tarate de ovaz
  • 6 linguri tarate de grau
  • 2 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 6 linguri crema de branza/crema de iaurt 0,1% grasime
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • sare (optional)

Mod de preparare

  • Pentru inceput, punem la scurs cca 400 gr iaurt, intr-o sita de bumbac sau tapetata cu o bucata de tifon, pentru 2-3 ore. Daca folositi crema de branza din comert, sariti peste aceasta etapa.
  • Mixam galbenusurile amestecate cu albusurile pana cand se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Punem 2-3 linguri din acest amestec, intr-un vas separat
  • Incorporam, cu grija cele doua tipuri de tarate, amestecand de jos in sus, compozitiei de oua ramasa.

  • Intr-un vas separat, frecam crema de branza cu cele 2-3 linguri oprite din galbenusurile si albusurile mixate. Facem acest lucru ca sa fluidizam branzica sau crema de iaurt.

  • Incorporam, cu gija, crema de branza, amestecului de tarate si oua, apoi adaugam praful de copt amestecat cu bicarbonatul. Este foarte indicat sa cernem praful de copt si bicarbonatul inainte de a-l adauga aluatului.

  • Tapetam forma cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa rece si apoi stoarsa foarte foarte bine.
  • Adaugam aluatul si-l nivelam cu grija,

  • Coacem painica in cuptorul preincalzit la 180°C, pe treapta a doua de jos in sus, functie traditionala, pentru 30-35 de minute. Inainte de-a o scoate, infigeti in paine o scobitoare. Daca iese curata e gata, daca nu, o mai lasati inca 5 minute.

  • O scoatem din forma cat este calda si indepartam hartia de copt. O asezam pe un gratar, cu partea inferioara in sus si o lasam sa se raceasca.

  • Dupa ce s-a racit complet, o putem taia. Consistenta este un pic umeda dar nu excesiv de umeda incat sa devina deranjanta si sa afecteze gustul painii.
  • Se poate pastra in frigider, pentru 3-4 zile, inchisa ermetic intr-un recipent de plastic.
Pofta buna!!

Autor: +Laura Adamache

62 Comentarii
  1. 1
    17/07/2012
    13:57

    Laura, ce bine arata painica asta. Delicios arata. Eu adoooooooorrrrrr ovazul. Il ador ( cred ca am fost cal in viata trecuta) si l-as manca in orice asa ca siguuuuuuuurrr o sa fac painica asta. Spune-mi ai slabit ceva cu dieta asta? Ma bate gandul sa o incep si eu, as vrea sa slabesc vreo 10 kg sa ajung la 50 darrrr mi-e greu sa-mi fie fomica tot timpul. Pooop!

    • 1.1
      18/07/2012
      16:14

      :)))) Meli, scumpa, m-ai facut sa rad!! Si eu m-am indragostit de ovaz si pe langa faptul ca este delicios, este si foarte foarte sanatos. Draga mea, eu am slabit 8,6 kg in cca 37 de zile dar te sfatuiesc sa iti faci un set de analize inainte de dieta si sa ceri parerea unui nutritionist. Doar ca sa fii tu linistita. Mie mi-a introdus si anumite fructe, interzise pana in faza a treia.
      Initial planuisem sa slabesc mai putin pentru ca nu am foarte multe kg de dat jos dar acum merg si eu pana la 10 kg, dupa care intru in faza a treia.
      Indiferent de cate kg ai de dat jos, vorbeste neaparat cu un nutritionist inainte si fa niste analize generale pentru ca sanatatea este extrem de importanta.
      Puuup dulce!!

  2. 2
    17/07/2012
    14:54

    Cred ca este senzationala!

    • 2.1
      18/07/2012
      16:05

      Rocsy, iubita, e tare tare buna! Pup!!

  3. 3
    17/07/2012
    15:15

    Ce paine sanatoasa avem aici! Merita sa o incerc si eu. Pup

    • 3.1
      18/07/2012
      16:05

      Timea, draga mea, tare ma bucur ca iti place!!
      Pup!!

  4. 4
    17/07/2012
    15:43

    Cred ca e foarte gustoasa, avand in vedere ingredientele. :)
    Am incercat la un moment dat o varianta de painie cu tarate, dar nu a prea crescut. Sper sa imi iasa aceasta, ca are si albusuri! :D

    • 4.1
      18/07/2012
      16:04

      Roxana, scumpa, ma bucur ca iti place! Painica asta creste bine si e chiar gustoasa.
      Puuup si daca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!

  5. 5
    18/07/2012
    07:03

    Frumoasa painica ai facut Laura draga. Avand si branzica si oua in compozitie, cred ca are un gust foarte bun. Imi place ca se face foarte repede, e reteta ideala pentru cei mereu pe fuga ;) Pupici!

    • 5.1
      18/07/2012
      16:02

      Poliana, scumpa, ma bucur ca-ti place! Daca o incerci sa imi spui cum a iesit!
      Pup dulce!

  6. 6
    18/07/2012
    14:17

    Of, duc nostalgia vremurilor cind gaseam alte retete pe blog, nu te critic, ca doar esti libera sa scrii orice…doar ca tot sper ca gasesc si altfel de retete. Eu snt complet impotriva regimurilor, mai bine scadem putin cantitatile de mincare si mincam putin sau deloc seara, dar ii inteleg pe cei care tin regimuri, pentru ca , tinindu-te de un program strict, esti mai putin tentat de lucruri care ingrasa.
    Cit despre regimul Dukan, din cauza cantitatilor mari de proteine, e tare nesanatos pentru rinichi.
    Am facut totusi chiftelutele cu fasole, folosind mai putina carne si trebuie sa recunosc ca au fost delicioase.
    In asteptarea vremurilor mai bune, iti doresc totusi mult succes cu regimul!
    Cu drag,
    Elena

    • 6.1
      18/07/2012
      15:58

      Elena, draga mea, te inteleg perfect. Stiu ca v-am obisnuit cu alt gen de retete dar nu peste mult timp o sa reincep sa gatesc ca inainte. Pana atunci, ai la dispozitie aproape 500 de retete normale, postate in acesti ani. Dietele nu cred ca sunt iubite de nimeni, mai ales de cei care le tin, dar, din nefericire, sunt absolut necesare cand gatesti intr-un ritm alert, asa cum fac eu. Kilogramele se aduna cumplit de rapid si daca nu luam masuri, devine prea complicat sa le eliminam.
      Dietele proteice devin periculoase daca nu consumi suficiente lichide care sa permita eliminarea reziduurilor din organism. Fara cel putin 2 l de apa pe zi, acestea ajung in sange si in acel moment putem sa vorbim de pericol. Dieta dukan nu inseamna numai carne. Daca ar fi fost asa, nici nu ma gandeam sa o tin. Pe langa carne, consumam aproape toate legumele ( in afara de cele fainoase), multa branzica, iaurt si peste. Eu consum si fructe pentru ca asa m-a sfatuit nutritionistul meu. Practic, eliminam dusmanul numarul 1 al sanatatii noastre: zaharul si, partial, carbohidratii , doar pentru o scurta perioada. Treptat sunt si ele introduse dar consumate cu moderatie.
      Nu m-am mai simtit atat de bine si de energica de cand aveam 18 ani.:)))
      Pup cu drag, Elena, scumpa!

  7. 7
    18/07/2012
    16:28

    Foarte interesanta reteta de paine!Merita incercata!:)

    • 7.1
      18/07/2012
      16:45

      Cosmin, ma bucur tare mult ca iti place! La inceput mi-a fost greu sa o accept sub denumirea de paine dar acum m-am indragostit de ea. Este foarte satioasa si simplu de facut.
      O zi execelenta sa ai!

  8. 8
    19/07/2012
    07:27

    Deci nu pot sa cred ce rezultate miraculoase are dieta asta! Am zis eu ca-i mama dietelor eva’. 8 kile intr-o luna? deci ma bag si eu, desi nu prea am tangente cu ovazul.. dar pentru un cantar fericit ce nu face o femeie, nu? ;) Superbe poze! pup cu drag!

    • 8.1
      26/07/2012
      10:34

      Antoooooo, tu nu ai nevoie de dukan!!! Chiar nu ai, scumpa!! Pup dulce dulce!!

  9. 9
    09/08/2012
    16:16

    Buna Laura!Eu sunt in perioada de atac, urmeaza sa intru in cea de croaziera. Am o problema: nu stiu cum sa alternez regimurile PL si PV. Tu cum procedezi? Multam!

  10. 10
    06/09/2012
    14:41

    Să știi că am fost sceptică atunci cînd am luat rețeta (avusesem o tentativă în trecut și, așa cum ai scris și tu, fusese un eșec. pîinea mi-a ieșit atunci umedă și deloc gustoasă), dar a ieșit exact ca în imagine și nesperat de gustoasă!
    Mult, mult succes! Alături de tine ne bucurăm și noi de bunătățile pe care le gătești!
    :*

    • 10.1
      07/09/2012
      08:51

      Cristina, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!!
      Pupicei cu mult drag si un weekend minunat iti doresc!

  11. 11
    07/09/2012
    20:21

    asemenea, Laura >:D<

  12. 12
    12/10/2012
    11:50

    buna. am o intrebare in dieta dukan avem voie tarate de grau? pt ca eu nu am vazut a fi mentionat in lista de permise

    • 12.1
      16/10/2012
      09:10

      Viky, draga mea, da, avem voie. Dr. Dukan, ne recomanda sa consumam 1 lingura pe zi dar nu chiar in fiecare zi. Eu le-am consumat in prima luna zilnic si nu m-au afectat cu absolut nimic.
      Pup cu drag!

  13. 13
    21/10/2012
    10:19

    Draga Laura, painea arata bine, dar nu cred ca o poti numi sanatoasa. Nimic nu este sanatos, in ce se foloseste praf de copt. O paine cu adevarat sanatoasa nu contine lactate si nici praf de copt (mai degraba drojdie). Nu vreau sa descriu aici efectele secundare ale acestor produse, cei care doresc, pot sa se informeze din alte surse). Cred ca painea ta e gustoasa, dar nicidecum sanatoasa, desi taratele au un efect pozitiv asupra digestiei. Insa mai sunt si alte “influente” alaturi de ele :((
    Eu prepar painea acasa, si mereu incerc noi si noi “variatiuni pe tema data”, amestecand tarate, faina de ovaz, orz, faina integrala, seminte (in, susan, floarea soarelui si de dovleac), apa, drojdie, sare si o lingurita de zahar brun. Si painea este delicioasa! Iti doresc experimente gustoase si sanatoase in continuarea. Incerc si eu cateva din retele tale, mai ales aperitivele!

  14. 14
    22/11/2012
    16:14

    Buna, Arata super. Si voi incerca retata chiar in seara asta.
    Vroiam doar sa intreb, daca se poate sa inlocuiesc taratele de grau tot cu tarate de ovaz. Adica sa pun efectiv 18 linguri de tarate de ovaz.
    Mersi.

    • 14.1
      26/11/2012
      09:46

      Carina, draga mea, sigur ca se poate sa le inlocuiesti, numai ca dupa aceea trebuie sa ai grija sa o imparti corect, in functie de faza in care te afli: atac, croaziera, consolidare.
      Pup cu drag!

  15. 15
    23/01/2013
    08:52

    Buna,,Voiam sa te intreb daca putem consuma aceasta painita in toate etapele dietei,,sunt in faza de croaziera dar am facut painea din ultima zi a perioadei de atac,,,insa vreau sa stiu sigur daca este permisa in toate etapele…App este foarte gustoasa si consistenta :* Pup si multumesc :*

    • 15.1
      28/01/2013
      16:06

      Ramona, draga mea, se poate consuma in toate cele 4 etape ale dietei.
      Imediat deasupra ingredientelor din reteta, am scris ca se poate consuma pe tot parcursul dietei.
      Pup cu drag!

  16. 16
    27/01/2013
    14:37

    am facut si eu painica,a iesit super,dar eu nu am pus tarate de grau am completat cu cele de ovaz si am pus cate galbenusuri atatea albusuri…………crezi ca am gresit?????

    • 16.1
      28/01/2013
      14:29

      Eliza, draga mea, nu ai gresit, dar daca ai folosit numai tarate de ovaz, calculeaza cate felii de painica ai voie sa mananci pe zi.
      Te pupic!

  17. 17
    27/01/2013
    14:44

    as face si eu painea asta…arata nemaipomenit !..dar nu ma dumiresc ce fel de branza este (aici in Italia) “crema de branza/crema de iaurt 0,1% grasime “.si branza de vaci o cumpar de la magazinele romanesti.

    • 17.1
      28/01/2013
      14:25

      Simona, draga mea, poti face acasa crema de iaurt. Cumperi iaurt degresat si il pui intr-o sita tapetata cu tifon. Il lasi sa se scurga cca 5-6 ore, dupa care il poti folosi la aceasta reteta.
      Poti folosi si branzica de vaci degresata daca gasesti la magazinul romanesc.
      Pup dulce!

  18. 18
    30/01/2013
    10:42

    Laura. cat ma bucur ca ai acest blog minunat
    As vrea sa fac si eu aceasta paine pentru sotul meu. Poti sa imi spui cate felii de paine ai voie sa mananci daca esti in etapa de croaziera. Mentionez ca voi respecta reteta ta.
    Daca imi mai dai idei ce alte mancruri sa mai fac iti multumesc anticipat.
    Sanatate maxima si reusita in toate

    Carol

    • 18.1
      30/01/2013
      14:07

      Carol, draga mea, eu am mancat cate 2 feliute pe zi cat timp am fost in croaziera.
      Gasesti toate retetele dukan la urmatorul link:
      http://www.lauraadamache.ro/retete/retete-dietetice/
      Pup cu drag si mult spor la dieta!

    • 18.2
      01/02/2013
      18:48

      Multumesc mult pentru raspuns Laura. O voi prepara maine si iti scriu cum mi-a iesit :)
      Inca imi este neclar daca cle 2 linguri de tarate zilnice de ovaz mai trebuie consumate in cazul in care mananci din aceasta “painica” sau daca mananci lapte cu fulgi de ovaz. In fine. Mai studiem problema. Aici nu e forum Dukan :(
      Toata admiratia pentru bunatatile care le faci. Fotografiile tale sunt extraordinare.
      Weekend placut si sanatate maxima.

  19. 19
    02/02/2013
    19:49

    Am gasit reteta de painica ieri si dupa ce mi-am procurat cele necesare am trecut la treaba. Rezultatul a fost o paine decilioasa care mi- a trezit si amintiri placute datorita mirosului. Multumim ca ne impartasesti minunatele retete!!!

    • 19.1
      04/02/2013
      19:51

      Cu mult drag, Lusly!
      Pup si ma bucur tare mult ca ti-a placut painica!

  20. 20
    07/02/2013
    11:41

    laura te rog sa-mi spui si mie cate feliute de paine pot mancape zi, daca dimineata maninc iaurtul cu cele 2 linguri de tarate
    te pup cu drag,si-ti multumesc pt aceste retete minunate pt. dieta

    • 20.1
      07/02/2013
      16:14

      Eliza, draga mea, daca mananci cele doua linguri de tarate la iaurt, nu mai ai voie sa mananci paine deloc.
      In fiecare zi avem voie sa consumam doua linguri de tarate, nu mai mult.
      Pup cu drag si mult spor la dieta!

  21. 21
    14/02/2013
    14:11

    vreau si eu sa fac acum painica,dar nu am tarate de grau,pot sa fac si fara,sau trebuie sa adaug altceva?
    Multumesc

    • 21.1
      20/02/2013
      16:54

      Mihaela, draga mea, poti inlocui taratele de grau cu cele de ovaz, dar nu uita ca avem voie doar 2 linguri de tarate de ovaz in croaziera.
      Deci trebuie sa faci calculul ca sa vezi cata painica poti manca pe zi.

  22. 22
    14/02/2013
    19:32

    …acum am pus tava in cuptor….sunt asa de curioasa ce-am facut ! :)

  23. 23
    07/03/2013
    09:42

    Acum am bagat painica in cuptor. Intrebarea mea este urmatoarea : ce putem face cu galbenusurile ramase?

  24. 24
    20/03/2013
    11:05

    Laura, spuneti-mi si mie dk taratele se pot pune in lapte cald sau numai in iaurt. Si care sunt cele mai bune tarate de pe piata.

    • 24.1
      04/04/2013
      13:18

      Luciana, sigur ca se pot pune si in lapte cald si in iaurt. Cele mai bune cred ca sunt cele de la Solaris.
      Te pupic!

  25. 25
    28/03/2013
    11:24

    Laura ,te rog spune-mi trebuie consumate doar 2 linguri de tarate de ovaz pe zi?daca vreau sa mananc ,de exemplu,si paine si muffins ,ambele cu tarate ,am voie?E prea mult?Chiar nu inteleg.te pup.

    • 25.1
      04/04/2013
      10:45

      Magda, draga mea, doar 2 linguri avem voie pe zi. Poti manca si paine si muffins dar trebuie sa ai grija sa nu depasesti aceste 2 linguri de tarate.
      Pup cu drag!

  26. 26
    30/03/2013
    16:13

    Am facut astazi aceasta paine si biscuitii Dukan.Vreau sa-ti spun ca daca nu ar fi fost aceste retete postate de tine nu cred ca m-as fi apucat de dieta.Esti un ajutor fantastic pentru noi.Nu am cuvinte sa-ti multumesc.Si painea si biscuitii au iesit mai mult decat bune.Te felicit din toata inima!

    • 26.1
      04/04/2013
      10:22

      Draga mea, iti multumesc din suflet pentru aprecieri.
      Ma bucur mult ca-ti sunt de folos retetele mele.
      Pup cu drag si multa bafta!

  27. 27
    21/04/2013
    15:56

    Laura, te rog ajuta-ma cu o lamurire. In consolidare putem manca 2 felii de paine pe zi (de preferat integrala). Trebuie neaparat sa consum paine dupa reteta lui (respectiv a ta, care e mai buna) sau orice tip de paine integrala? Daca mananc alt tip din comert la care nu stiu cantitatea de fainuri/ tarate, mai pot manca taratele de ovaz? Cum zicea cineva mai sus, stiu ca nu e forum dukan aici, si chiar nu vreau sa te deranjez cu aceste intrebari, dar incerc sa ma informez cat mai bine, iar tu pari sa fii sigura pe tine si informata. Multumesc mult!

    • 27.1
      26/04/2013
      15:18

      Draga mea, nu ma deranjezi deloc!
      Poti manca orice tip de paine integrala doresti tu. Nu este neaparat sa o faci in casa. O poti cumpara linistita din comert.
      Taratele de ovaz se mananca chiar daca consumi si cele doua (30 g) paine integrala.
      Deci zilnic ai voie 2 felii de paine integrala (30 g) si 2 linguri cu tarate de ovaz.
      Te pup!!

  28. 28
    26/04/2013
    04:55

    Multumesc pentru reteta,ce bine imi pare ca am gasit-o!
    Si eu sunt la Dukan,dieta de care sunt tare multumita si eu si sotul meu.
    O sa incerc painica maine si o sa iti scriu cum mi-a iesit!

  29. 29
    07/05/2013
    08:08

    Iti multumesc foarte mult pentru raspuns! Esti un om deosebit!

    • 29.1
      24/05/2013
      10:02

      Cu mult drag, Maria mea draga!

  30. 30
    20/05/2013
    20:20

    Pune si una pentru masina de facut paine,te rog.

  31. 31
    01/07/2013
    18:42

    Buna ziua, foarte interesanta painea. Insa, imi permit sa va intreb daca taratele de grau sunt permise in regimul Dukan. Multumesc!

    • 31.1
      04/07/2013
      15:25

      Gabriel, da, sunt permise, intr-o cantitate de 1 lingura/zi.

  32. 32
    04/07/2013
    20:33

    buna seara…scz de deranj.tin a doua ora regimul dukan si sunt la perioada de atac si vroiam sa te intreb daca mananc 1 ling si jumatate de fulgi de ovaz,cate felii de painik de ovaz facuta de tine am voie?sau daca pot manca painik aceasta in lok de 1 lingura si jumatate de ovaz si cate pe zi?ms mult…o seara buna

  33. 33
    02/11/2013
    11:32

    Buna Laura, te deranjez cu o intrebare: ai incercat cumva sa o tii la cuptor feliata, practic sa o faci prajita? Mi se pare o solutie de pastrare si scap si de umiditatea din interior. Dar nu stiu cat timp se pastreaza, ca as face-o din tarate de ovaz integral, ceea ce inseamna in cazul meu 9 zile. Oare e ok daca o prajesc in cuptor si o pastrez in pungute de hartie?

    • 33.1
      05/11/2013
      18:36

      Draga mea, nu o poti pastra 9 zile in pungute de hartie. Cel mai bine, feliaz-o, pune-o la frigider si inainte de-a o manca, prajeste-o.
      Din cauza ca sunt destule oua si branzica in compozitie, nu rezista sigur la temperatura camerei atata timp, chiar daca este prajita.
      Pup cu drag!

  34. 34
    26/11/2013
    13:36

    Este cea mai buna paine pe care am mancat-o! Daca am putea sa-i adaugam ( in dieta ,ma refer) si cateva seminte( in, dovlec , floarea soarelui etc) as manca-o toata viata!
    Am facut si alte retete de ale tale si toate au iesit perfect, asta pt ca sti sa explici ffffff ok totul. Multumim ca existi si ne ajuti sa “gasim” ce sa mai punem pe masa:)

  35. 35
    06/02/2014
    19:03

    Delicioasa!

  36. 36
    12/02/2014
    20:57

    Foarte buna reteta de paine. Mi-a iesit o paine gustoasa si pufoasa, cu coaja crocanta. Am mai incercat si alte retete de la dumneavoastra, care mi-au placut foarte mult (cum ar fi pateul de ficat, pe care il mai facusem si altadata, dupa alta reteta dar imi iesise un pic cam prea uscat). De abia astept sa termin dieta Dukan pentru a face si cateva din celelalte retete (mi-a atras atentia un totrt de ciocolata pe care intentionez sa il fac de ziua fiului meu).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>