Pateuri cu Carne

Retete culinare, Aperitive – Pateuri cu carne

Pateuri cu carne detaliu

Pateurile cu carne sunt favoritele mele. In fiecare an, inainte de Sarbatori, ma consult cu mami in legatura cu meniul ales pentru Craciun si Revelion si, vreau sa va spun, ca mereu descopar la ea cate o reteta care ma atrage foarte mult. Cand am sunat-o, tocmai scotea din cuptor a doua tava de pateuri si dupa ce am vazut cat de bine i-au iesit, i-am cerut repede reteta de pateuri si bineinteles ca le-am facut si eu. Sunt exceptionale, extrem de simplu de facut iar aluatul acestor pateuri mi-a placut atat de mult (este foarte asemanator aluatului foietat) incat, de acum inainte, o sa inlocuiesc aluatul foietat din comert cu aceasta minune de aluat rapid.

In timp ce framantam aluatul, am avut o senzatie de déjà vu.:))) Simteam eu ca parca mai facusem candva aluatul acesta asa ca m-am apucat sa scotocesc blogul si am descoperit ca aveam reteta (in versiunea cu ricotta) postata deja in iulie 2009 dar sub forma de Pizzette in foite si fara umplutura.

Ingrediente – Pateuri cu carne 30-35 pateuri

Aluat

  • 250 g faina
  • 250 g branza de vaci
  • 250 g unt
  • 1 varf cutit sare

Umplutura

  • 500 g carne tocata porc sau vita si porc
  • 2 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Pentru uns

  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri lapte
  • mac/susan/cascaval ras

Mod de preparare aluat

  • Mixam untul moale cu branza de vaci foarte bine scursa pana obtinem un aluat omogen. Amestecam faina cu sarea si o adaugam treptat aluatului de unt si branza. Mixam sau framantam pana o inglobam perfect in aluat.
  • Aluatul rezultat va fi relativ moale si lipicios. Il invelim in folie de plastic alimentara si il lasam in frigider pentru minim 3 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Mod de preparare umplutura

  • Tocam ceapa foarte marunt sau cel mai bine o dam prin razatoare si o calim in 2-3 linguri de ulei pana devine translucida.
  • Adaugam carnea tocata, sare si piper dupa gust si o lasam pe foc mic sa se patrunda complet ( cca 10-15 minute). La sfarsit, carnea trebuie sa fie uscata. Daca observam ca exista inca lichid in tigaie, punem carnea la scurs intr-o strecuratoare.
  • Dupa ce s-a scurs si s-a racit putin, o punem in robot si o mixam 1-2 minute.

Pasul acesta nu este obligatoriu decat daca dorim sa avem o umplutura cu o granulatie mai fina.

  • Amestecam carnea tocata cu 1 ou si 2 linguri de smantana groasa si o lasam sa se racesca complet.
  • Intindem aluatul, pe masa de lucru pudrata bine cu faina, intr-o foaie groasa de 0,3 -0,5 cm. Decupam cerculete de aluat cu ajutorul unei forme rotunde sau pahar, punem cate o lingurita plina de umplutura in mijlocul fiecarui cerc iar peste umplutura asezam un alt cerculet de aluat. Le sigilam foarte bine marginile.

Eu am folosit un dispozitiv pentru ravioli asa ca am folosit pentru fiecare pateu un singur cerculet pe care l-am pozitionat in micul aparat, l-am umplut cu 1 lingurita de carne tocata si apoi i-am sigilat marginile.

  • Asezam pateurile cu carne in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, le ungem pe fiecare cu un amestec obtinut din galbenusul de ou si lapte si le pudram cu mac, susan sau cascaval ras ( mami cu cascaval le-a facut).
  • Pozele sunt facute pe la 11 noaptea asa ca va rog sa scuzati calitatea.
Pateuri cu carne preparare
  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute sau pana cand suprafata devine aurie.
  • Le servim calde sau reci.
Pateuri cu carne detaliu final
Pofta buna!!
Meat pasties
Recipe Type: Appetiser
Author: Laura Adamache
Prep time: 3 hours 30 mins
Cook time: 30 mins
Total time: 4 hours
Serves: 6-8
While I was kneading the dough for these pasties, I had a feeling of deja-vu. I felt like I had made this dough before, so I started to search on the blog and I discovered that I had this recipe already posted in July 2009, with ricotta instead of cottage cheese and called Pizzette with filo dough, but with no filling.
Ingredients
  • Ingredients for about 30-35 pasties
  • The dough
  • 250 grams of flour
  • 250 grams of cottage cheese
  • 250 grams of unsalted butter
  • 1 pinch of salt
  • The filling
  • 500 grams of minced pork or beef, or a mixture of pork and beef
  • 2 tablespoons of sour cream
  • 1 medium onion
  • 1 egg
  • Salt
  • Pepper
  • For brushing
  • 1 egg yolk
  • 3-4 tablespoons of milk
  • Poppy seeds/sesame seeds/grated cheese
Instructions
How to make the dough
  1. Whip the soft butter with the cottage cheese (well drained) until you get a creamy mixture. Mix the flour with the salt and gradually add it to the butter and cottage cheese mix. Whip or knead until it’s perfectly worked in.
  2. The resulting dough will be rather soft and sticky. Wrap it in plastic cling film and let it in the fridge for minimum 3 hours. I left it until the next day.
How to prepare the filling
  1. Finely chop or grate the onion and cook it in 2-3 tablespoons of oil until it becomes transparent. Add in the minced meat, salt and pepper to taste and let it simmer on low heat until it’s cooked through (about 10-15 minutes). The meat should be dry when cooked. If there’s still liquid in the pan, strain it before using the meat for the filling.
  2. After you strained it and it cooled a bit, put it in the food processor and whizz it for 1-2 minutes. This step is optional – do it if you want a creamier filling.
  3. Mix the minced meat with one egg and 2 tablespoons of sour cream and let it cool for completely.
  4. Roll the dough on the well floured working surface in a 0,3 – 0,5 thick sheet. Cut circles of dough with a round cookie cutter or with a glass, put a teaspoon of filling in the center and over the filling put another circle of dough. Seal the end very well.
  5. I used a ravioli device, so I used one circle of dough for each pasty – I put the circle in the device, I filled it with 1 teaspoon of minced meat and then I sealed the edges.
  6. Put the pasties in the baking pan, lined with baking paper, brush them with a mix made of the egg yolk and the milk and sprinkle them with poppy seeds, sesame seeds or grated cheese (my mom made them with grated cheese).
  7. The pictures are taken at about 11 in the evening, so please forgive their low quality.
  8. Bake them in the preheated oven for 180°C for 15-20 minutes or until golden.
  9. Serve them hot or cold.
Sumar
Nume Reteta:
Pateuri cu carne
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 7 Review(s)

Comentarii

  1. Arata foarte bine pateurile astea, iar aluatul e intr-adevar minunat, eu fac din el pateuri neumplute, cu branza sau o feliuta de carnat deasupra, si sunt excelente. O sa incerc si varianta cu umplutura de carne, deja mi-e pofta! :))

  2. Cred ca au disparut repede de pe platou…mai ales calde….
    Iti doresc multa sanatate si fericire si sa ti se implineasca toate dorintele in noul an 2012. Doamne ajuta!
    La multi ani !

    • Laura

      Sidy, scumpa, foarte foarte rapid s-au dus. Eu le-am facut pe la 11 noaptea si chiar daca era tarziu am mancat vreo 3 calde si crocantele.
      A doua zi le-am reincalzit cateva minute si au fost la fel de delicioase.
      Pup cu mare drag!!

  3. oh, ce bine arataaaaaaaa! Mi-ai facut pofta :)
    te pup draga mea Laura ♥ si-ti doresc sa ai o dupa amiaza superba, plina de zambete ♥

    • Laura

      Emily, scumpica mea, asa de bune au fost incat s-au dus cat ai clipi.:))
      Am pastrat totusi 3 pateuri ca sa vad cum se comporta. Nici dupa 3 zile nu si-au schimbat consistenta.
      O sa le refac curand dar umplute cu branzica si spanac.
      Pup scumpa mea!!!!

    • Laura

      Cccris, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac. Sunt asa de bune si simplu de facut!!
      Pup dulce!

  4. adriana.h.nita

    of,Doamne,cum ne surprinzi tu cu atatea fineturi,Laura..am avut o zi asa proasta azi,dar diseara o sa o fac reteta ta ,asa ca sa imi ridic moralul,te pup draga LAURA

    • Laura

      Adriana, scumpa mea, imi pare tare rau sa aud ca ai avut o zi proasta.:((( si sper tare tare mult sa-ti ridice moralul aceste pateuri micute.
      Pup dulce si te imbratisez cu mare drag!!

  5. alina

    Draga Laura,
    pare o alta reteta perfecta… de incercat cat de curand… acum am scos din cuptor pentru a doua oara triunghiurile cu branza si au iesit exact cum trebuia.. am incercat multe din retetele tale si pot sa spun ca in tine si blogul tau am cea mai mare incredere si nu mi.e teama niciodata ca voi avea un esec culinar. multumim din nou pentru tot.

    • Laura

      Alina, scumpa mea, ma bucur atat de mult ca iti plac triunghiurile cu branzica. Si mie-mi plac tare mult si cred ca am sa le refac curand.
      Pupicei cu drag si multumesc mult ca mi-ai incercat retetele.

  6. Servus Laura, a trecut ceva vreme de cand n-am mai lasat o vorba desi te urmaresc mereu cu mare drag. La multi ani si-un 2012 mai frumos decat ti-l doresti.

    Este extrem de tentanta reteta de aluat… deschide usa la mii de posibiltati. Am o intrebare totusi, reteta de azi spune branza de vaci, cea de pizzette cere Ricotta. Ai incercat si cu branza aceea de vaci care se vindea la kilogram in Romania (la noi se numeste fromage frais) sau tot despre Ricotta e vorba? Te pup si-ti multumesc anticipat!

    • Laura

      Hilda, scumpa mea, ma bucur atat de mult sa te aud!! Iti doresc un an minunat, plin de succese, fericire si sanatate!
      De data aceasta le-am facut cu branza dulce grasa de vaci cumparata de la magazinul romanesc. Marca este Sanlacta. Le-am incercat si cu ricotta si ies la fel de bune.
      Data viitoare vvreau sa le incerc cu mascarpone sa vada daca ies la fel de bune.
      Pupicei dulci dulci si multumesc pentru vizita!

  7. adriana lupu

    foarte bine arata aceste pateuri.am sa le incerc si eu.cred ca peste 30 de retete am facut de la tine si toate au iesit super bune. multumim ca existi.te pupam si eu si familia mea draga Laura

    • Laura

      Adriana, draga mea, iti multumesc muuult mult ca ai incercat retetele mele si ca ti-au placut!
      Pup cu drag pe tine si intreaga ta familie! Sa aveti un 2012 plin de realizari si sanatate!!

    • Laura

      La Multi Ani, Licuta mea draga!! tare ma bucur ca iti plac!! Pup cu drag!!

  8. natalia

    Scumpo,imediat ce am vazut aceste minunate pateuri mi am si scos ingredientele din frigider,voi face aluatul in aceasta seara si il voi lasa la frigider peste noapte.Voi face mici modificari,caci branza de vaci nu am,asa ca il voi face cu ricotta,iar untul cu margarina,sper sa nu si modifice gustul….pupacesc si mai vb,intru maine sa ti zic ce mi a iesit.

    • Laura

      Natalia scumpa, abia astept sa-mi spui cum ti-au iesit!! Stai linistita ca ies foarte bine si cu ricotta si cu margarina. Pup dulce dulce!!

    • Laura

      Sarah, daca pariezi sigur o sa castigi pentru ca sunt delicioase, intr-adevar!
      Pup dulce!!

  9. Ana Moldovan

    Laura draga,

    In primul rand La multi ani ! si An Nou Fericit !

    Cred ca e foarte buna reteta, seamana ca idee cu cea de saleuri, dar cu aluat mai lejer, o voi face cu siguranta. De sarbatori am facut 4 portii de paine Margherita din care 2 am dat cadou, a avut mare succes mai ales ca fiecare paiinita am presarat-o cu alt tip de samanta: mac, susan alb, susan negru, chimen, in, …

    Am mai facut si tortul Padurea Neagra dar nu a iesit chiar perfect, in partea de jos blatul era prea compact. Am citit undeva ideea ca ar trebui copt cate o jumatate o data, deci separat fiecare “foaie”, probabil e mai sugur asa; combinatia ciocolata, visine si frisca e sublima oricum, eu am insiropat cu visinata !

    In alta ordine de idei, am vazut ca iti plac biscuitii, si iti recomand din suflet aceasta reteta:
    http://feereglisseregal.canalblog.com/archives/2011/09/16/22030733.html

    Nu am apucat sa testez reteta ta de biscuiti dar e in plan. Am facut in schimb folosind vanilia de la PastaiDeVenilie, reteta de chec Mulino Bianco, imi place grozav si o trec in caietul meu la retete de baza, sigure 100%. Tu de unde ai gasit aceasta reteta ? Eu am cautat pe Internet retete legate de MulinoBianco si nu am gasit nimic. Ai cumva o carte ?

    Toate cele bune,
    Ana

  10. natalia

    Scumpo,abia am scos tava din cuptor si incerc sa ma retin sa nu pap toate pateurile:d
    Sunt atat de bune,mi am ars si degetele la cat de nerabdatoare am fost sa le gust,iar aluatul e super delicios si foietat,am ramas mirata la cat de minunat poate fi,cu siguranta le voi repeta cat de des va fi nevoie(maine repet ce am facut azi,doar ca voi face pizzete le,caci mi a ramas un pic ff putin de aluat)….acum te pup dulce si am fugit sa mai iau un pateu :)

  11. simona

    arata atat de apetisante incat daca as gasi aici branza de vaci acum as merge sa cumpar ca sa fac pateurile! foarte aspectuoase si sunt convinsa ca si delicioase.

    • Laura

      Simona, scumpa mea, le poti incerca cu ricotta. Garantez ca ies la fel de delicioase. Pup dulce dulce!!

  12. Monica

    Draga Laura,iti urmaresc de mult timp blogul,dar abia azi mi-am luat inima-n dinti sa-ti scriu.
    Am “executat” si eu aceste minunate pateuri-dar in varianta cu branza telemea, pe care am amestecat-o cu doua oua si un cartof fiert pasat (care face ca amestecul de branza sa ramana la fel de fin si atunci cand se raceste).Sunt delicioase!
    Iti multumesc pentru toate retetele minunate.
    Un an bun cu sanatate!
    Monica

    • Laura

      Monica, scumpa mea, suna splendid versiunea ta!!! Chiar am sa le incerc si eu umplute in felul acesta.
      Pup cu mare drag si iti multumesc ca le-ai incercat!!

  13. adriana.h.nita

    laura,au iesit foarte bune pateurile,exceptionale,dupa atita ani de incercari esuate de facut foietaj ,reteta asta e foarte simpla si foarte buna,in seara asta le fac din nou,te pup

    • Laura

      Adriana, scumpa mea, ma bucur asa mult ca ti-au placut!!
      Pup cu drag si sa-ti fie de bine!!

  14. alina grosu

    arata superb pateurile si cred ca sunt la fel de gustoase, insa as vrea sa stiu daca pot sa le incerc cu aluat foietaj cumparat?
    multumesc mult draga Laura!!

    • Laura

      Alina, draga mea, sigur ca se poate folosi aluat foietat dar eu tare mult ti-as recomanda sa le incerci cu aluatul acesta. Se face atat de simplu iar gustul este incomparabil mai bun si mai sanatos fata de aluatul cumparat din comert.
      Pup cu drag!!

  15. alina grosu

    multumesc mult, le-am incercat cu aluat cumparat, au iesit bune insa putin uscate, nu stiu ce nu am facut corect?? te pup dulce!!

  16. Dana

    Servus Laura,

    Am o intrebare legata de apetisantele pateuri:
    Oare le stric daca folosesc untura in loc de unt? :-s

    Merci frumos! :*

    Cu drag,
    Dana.

  17. Ruxandra

    Azi le fac si eu! Am vrut sa pun si eu intrebarea Danei,daca se poate inlocui untul cu untura si mai vreau sa te rog sa ne spui cum faci amestecul de branzica cu spanac,pentru umplutura.
    Multumesc pentru delicioasele retete si pentru toate explicatiile pe care ni le dai:)

    • Laura

      Ruxandra, draga mea, eu zic ca se poate inlocui untul cu untura. Problema este sa nu cumva sa iasa aluatul mult prea gras. Daca doresti, poti incerca dintr-o cantitate mica mica de ingrediente si daca esti multumita de gust, poti face reteta cu gramajul specificat in ea.
      Pentru umplutra de branza folosesc: 200 gr ricotta ( o poti inlocui cu branza de vaci bine scursa), 200 gr spanac fiert, racit si tocat marunt, 100 gr parmezan sau cascaval, sare, piper. Le amesteci bine bine si umpli pateurile.
      Puuup!!

    • Laura

      Ruxandra, draga mea, revin cu un update din partea Danei careia i-am spus acelasi lucru pe care ti l-am spus si tie in legatura cu untura. Ea le-a incercat cu untura si mi-a lasat urmatorul mesaj pe facebook:

      ” Daniela
      Servuus, au iesit foarte buna placintelele si cu untura! Le-am facut simple deoarece nu am avut destul timp la dispozitie, dar sunt f. f. f. fragede!!! Multumesc frumos! ”

      Deci ies foarte bune si cu untura.
      Te pupic!!

  18. Ruxandra

    Multumesc frumos! Le-am facut respectand reteta ta doar ca unele simple,iar altele cu telemea…tot din lipsa de timp! Au iesit fffff bune,fiica mea si-a luat la scoala si mi-a zis ca au fost colegii tare incantati:)!
    Intrebam de untura,pentru ca stiam de la mama mea ca untura fragezeste aluatul.
    Multumesc tare mult pentru reteta cu branzica si spanac,mai am o prietena care are o pustoaica de 2 anisori si se arata foarte incantata de aceasta compozitie!
    Daniela,cred ca e din zona mea:)) o recunosc dupa salut adica”servus”:)
    Tot ce am incercat de pe blogul tau mi-a iesit perfect! Te vizitez de la prima ora a diminetii pentru a ma inspira…dar cand vad sarmalutele in foi de vita…zau ca as veni pana in Italia pentru o portie!!!!
    te pup cu mult drag !

    • Laura

      Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!! Si eu ador aluaturile cu untura. Ies atat de fragede si au un gust atat de delicios.
      Te pupic cu drag si te astept la sarmalute!!

  19. mariana

    draga laura, de cand am descoperit retetele tale sunt incantata si le vorbesc tuturor prietenelor despre ele,astazi am testat reteta pateuri cu carne (am respectat reteta),au iesit suuuuuuper!fiica mea era incantata semanau perfect cu cele din fotografie.acum vreau sa incerc placinta economica arata bine.multumim pentru retetele delicioase.sanatate

    • Laura

      Mariana, draga mea, iti multumesc mult ca iti plac retetele mele!! Ma bucur tare mult ca ti-au placut pateurile!!
      Pup dulce dulce!

  20. Monica Madaras

    Servus Laura!
    Pateurile sint foarte foarte bune.
    Eu a doua oara am incercat cu untura, nu e bun, devenit prea moale, m-am chinuit mult sa le umplu, se rupeau. Nici foetajul nu a fost asa reusit, eu zic ca e pacat de atita munca, cu unt au fost deosebite: decorative, bune la gust, frumoase.
    Butter for ever!

    Asteptam multe- multe retete la fel de bune, sa oferim noi surprize familiei…
    Te-am pupat, Monica

    • Laura

      Monica, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut!!
      Deci cu untura nu ies bine? O sa incerc si eu o cantitate micuta sa vad ce gust au dar, in general, si eu ador untul. Si untura imi place cum se comporta cu anumite aluaturi.
      Pup cu mult drag si ma bucur mult ca ti-au placut!

  21. Vanda

    Draga Laura,
    crezi ca se pot tine in frigider pana a doua zi sau chiar ingheta pateurile gata facute dar necoapte, ca sa fie pregatite pentru o eventuala aniversare? De obicei e greu sa faci toate aperitivele cap-coada in aceeasi zi.
    Mai am o intrebare si la painea impletita cu rozmarin, poate doresi sa-mi raspunzi si la aceea cand ai timp.
    Multumesc.
    Vanda

    • Laura

      Vanda, draga mea, se pot desigur tine la frigider chiar si 2-3 zile. La congelator le poti pastra dupa ce le-ai copt. Cand ai nevoie de ele, le incalzesti la microunde 2-3 minute sau cuptor ( 50-60°C) pentru 10-15-20 minute, depinde cat de calde le doresti.
      Pup cu mare drag!!

  22. Alexandra

    Am făcut si eu aceste pateuri si sunt delicioase! Multumesc de reteta. Îmi place tare mult site-ul, e fain structurat iar retetele delicioase.

    • Laura

      Alexandra, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!
      Pup dulce dulce!

  23. mariana

    draga Laura,am facut iar placintele cu carne,dar aluatul l-am facut cu untura au iesit delicioase.am testat si reteta cu placinta economica,a fost foarte buna,retetele astea rapide ma salveaza daca n-am prea mult timp pentru gatit.toata familia e fericita daca le pregatesc ceva nou si delicios.am postat si fotografii pe face book cu pateurile mele.multumim pentru retete si urmarim mereu noutatile.te salutam,mariana si miki

    • Laura

      Mariana, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-au placut!!!
      Pup dulce si fug pe fb sa le vad!!

  24. Lidia

    Laura draga te felicit. Retetele tale sunt grozave. Azi am facut pateuri si bastoane cu nuca si cacao. Delicioase. Acuma ca sunt delicioase e o chestie, dar faptul ca Irina mea le-a papat asa de bine ma determina sa pun pe lista de must have-uri in bucataria mea(pateurile sigur, bastoanele numai fara ciocolata deasupra pt ca smecheruta asta a mancat bastoane fara ciocolata si dupa ce am pus si ciocolata papa ciocolata si altul la rand :) )La fel si cu bounty. Am tot zis , gata nu mai fac(din cauza ca imbracatul in ciocolata pt mine e chinese work, dar Irina a mancat tare bine si neimbracate in ciocolata(mai ales ca acuma le-am facut respectand intocmai reteta ta. Obisnuiam sa cantaresc frisca in ml nu in grame. E mai bun asa cu frisca masurata in grame) . Deci…m-am abonat la retetele tale. Multumesc ca ni le impartasesti.(Si grisinele cu gris i-au placut, dar mi s-a parut cam greu cu modelatul, deci o sa le incerc pe celelalte :) )

    • Alina

      Buna! Si eu as vrea sa stiu unde as putea gasi un dispozitiv pt ravioli ca cel folosit de tine! Suna f bine reteta, o voi incerca :)

    • Laura

      Draga mea, eu am cumparat setul de 5 dispozitive, diferite ca marime, acum cativa ani din Lidl, in Italia. Din pacate au fost la oferta si de atunci nu am mai vazut pe nicaieri.:((
      Urmareste oferetele Lidl pentru ca s-ar putea sa mai aduca.
      Pup cu drag!!

  25. Alex

    Buna, Laura
    Foarte buna au iesit pateurile, multumesc pentru reteta.
    Astazi incerc spirala umpluta cu spanac si ricotta, dar o sa incerc sa fac eu aluatul de foietaj.

  26. liliana

    Buna retetele sunt super am facut o multime din ele ,pot sa-ti spun ca iubesc pagina ta cu retete si primesc pe mail .Iar acum sa le spun fetelor ca dispozitiv din acela il cereti la mag.-forma pentru coltunasii,va pup cu drag.

    • Laura

      Liliana, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri! Pup dulce dulce!!
      In ce magazin se gaseste dispozitivul?
      Multumesc, pup!

  27. Florescu Gena

    Draga Laura,multumim pentru reteta cu siguranta o voi face pentru nepotelele mele.

    Draga Laura,multumesc pentru reteta cu siguranta o voi face pentru nepotelele mele

    • Laura

      Gena, draga mea, sper tare mult sa va placa la fel de mult ca noua!
      Pup cu drag pe tine si pe nepotele!

  28. Buna laura, as dori sa te intreb daca pot folosi aluatul pentru o placinta cu carne.
    am citit ca ai precizat ca este nevoie ca umplutura pateurilor sa fie usoara, in caz contrar nu cresc.
    Ar trebui sa impart aluatul in doua si sa procedez ca la reteta ta de placinta cu carne, cu foi de foetaj cumparate?
    Multumesc,
    Cristina popescu

  29. cornelia

    foarte bune retetele toate…
    am facut multe din ele si au iesit super
    aceasta cu siguranta o fac azi
    iti doresc ,, sarbatori fericite si tot ce iti doresti
    te pup cu drag

  30. Mariana

    Pentru ca este o varianta simpla la foietaj as vrea sa te intreb daca acest aluat ar putea fi folosit si in varianta dulce, adica la ceva prajituri. Am incecat in acest sfarsit de an sa fac aluat frantuzesc desi stiam ca am sanse mici de reusita. Si asa a si fost: un fiasco total. E ceva ce nu am inteles eu prea bine, cred. In tot cazul, vorba lui fecioru’ meu, nu merita atat efort daca nu esti sigur de reusita. Dar nici nu ma atrage ideea de a cumpara foietaj din comert. De aceea mi-ar place sa-mi dai o idee de ceva mai simplu da facut. Si mai sigur ca-mi reuseste.
    Pupici,
    Mariana

  31. Lidia

    Am zis ca neaparat trebuie sa pun un comment azi. Dupa un an le-am refacut(dada, stiu ca am zis ca e un must-have, dar lipitul pateurilor m-a descurajat data trecuta). Le-am facut aseara, si de data asta, nu stiu cum necum, aluatul a iesit mai bine ca data trecuta, l-am lucrat mult mai usor. (am avut si dispozitiv de ravioli- aproximativ cu ce ai tu in poza)Una peste alta, is tare incantata de rezultat si cu Irinush la gradi probabil voi face mai des :) Multumim de retete.

    • Laura

      Draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac si iti multumesc pentru aprecieri!
      Pup dulce!

  32. Ana Maria

    Astazi am facut aceste minunate pateuri… si am ramas cu farfuria goala in mai putin de jumatate de ora. Multumesc pentru aceast reteta, cu siguranta o voi mai repeta

  33. Isabela

    Buna, Laura! Acum un an am facut o data pateurile astea si au fost senzationale. Acum as vrea sa fac o placinta cu ton si spanac si sunt in cautare de un aluat de genul asta, care sa semene cu foietajul. Crezi ca s-ar preta la o placinta? Il pot pune sub si peste umplutura? Si inca o intrebare, crezi ca ajung cantitatile pentru o tava de circa 20×30? Multumesc anticipat pentru raspuns si felicitari pentru migala si arta cu care pregatesti tot!

  34. Dorina

    Buna Laura!

    Mai mura-n gura, ce fel de branza de vaci? :) crema sau gen telemea?
    Pot pune feta? (Traind in Gr, o gasesc pretutindeni…)
    Abia astept sa le incerc pt petrecerea de 2 ani a baiatului meu :D

    • Draga mea, branza de vaci are o compozitie cremoasa, asemanatoare ricottei italiene. Feta este cu totul si cu totul altceva, deci nu se poate folosi in aceasta reteta.
      Sigur exista si la voi branza de vaci.
      Pup cu drag!

  35. Izabela

    In primul rand La multi ani si un an nou fericit!
    In al doilea rand, sunt foarte bune pateurile…sunt primele mele pateuri cu carne …imi place la nebunie aluatul…si acum dupa 3 zile cand am servit ultimele au fost foarte proaspete si fragede.
    Multumim mult de tot Laura!

  36. Alina Caliskan

    Revin si eu cu intrebarea adresata si de o alta cititoare , daca ai folosit acest aluat si la prepararea unei placinte (indiferent de umplutura) care sa permita sa creasca aluatul si sa nu ramana crud la mijloc .

    Ma gandesc sa impart aluatul in doua sa pot folosi astfel o foaie dedesupt si cu una sa o acopar .
    P.S. Te faci “vinovata” de acest site cu retete grozave , asadar nu poti scapa de aprecieri si intrebari.

    • Alina, draga mea, nu am incercat sa-l folosesc la placinta. Fiind un aluat foietat rapid, este bine sa nu il incarcam prea mult. Nu zic ca nu se poate folosi, numai ca nu o sa creasca ca aluatul foietat clasic.
      O sa revin cu o reteta de aluat foietat cat se poate de curand.

  37. nico

    Am facut aluatul si l-am bagat la frigider. Maine voi face pateurile , dar nu cu carne. Voi incerca cu ciuperci prospete. Revin cu informatii dupa ce sunt gata. Multumesc.

Lasa un comentariu

Adresa de email este confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Poti sa folosesti HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>