Tort Inimi de ciocolata


Retete culinare Torturi – Tort Inimi de ciocolata

Tort Inimi de ciocolata

Va multumesc din suflet pentru un an minunat petrecut impreuna, pentru cuvintele voastre pline de caldura si va astept cu cel mai mare drag, in Nou An, cu noi retete delicioase! Anul 2012 sa va aduca liniste sufleteasca, bucurii alaturi de cei dragi, sanatate multa si realizarea tuturor dorintelor!

Dupa 2 zile de repaus total, am reusit sa descarc pozele preparatelor pregatite de Revelion. Si, bineinteles, incep cu reteta tortului „Inimi de ciocolata” care a fost atat de bun incat chiar saptamana aceasta il voi reface. Cel mai dificil pas din aceasta reteta, a fost alegerea numelui. Nu stiu cat de inspirat este numele final dar este cel care mi s-a parut ca reprezinta cel mai bine acest tort.

Tort Inimi de ciocolata – 26 cm diametru

Ingrediente blat

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 100 g amidon cartof/porumb
  • 4 g praf de copt
  • 10 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 borcan de piersici in sirop (500 gr)
  • un varf cutit sare

Ingrediente Crema de branza si piersici

  • 150 ml sirop de piersici
  • 75 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat / 1-2 linguri esenta de vanilie naturala
  • 4 cl brandy
  • 16 g gelatina in foi/13 g gelatina praf
  • 250 g ricotta/quark/mascarpone
  • 600 ml smantana lichida indulcita pentru frisca

Ingrediente Sirop

  • 200 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 1 baton vanilie
  • 5-6 linguri brandy sau lichior de piersici

In plus

  • cca 250 g ciocolata amara
  • 100 -125 ml smantana pt frisca

Mod de preparare blat

  • Mixam ouale intregi cu zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare.
  • Amestecam faina cu amidonul, cacaua si praful de copt si apoi dam mixul obtinut prin sita. Incorporam treptat si cu miscari de jos in sus faina in compozitia de oua. Tapetam o forma rotunda de 26 cm diametru cu unt si faina si adaugam aluatul.
  • Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 – 25 minute.

Tort cu Inimi de ciocolata - preparare blat

  • Il lasam sa se raceasca cateva minute dupa care il scoatem din forma si il lasam sa se raceasca complet.
Mod de preparare crema de branza cu piersici
  • Scoatem piersicile din borcan si le punem intr-o strecuratoare, asezata deasupra unui vas, sa se scurga.
  • Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
  • Intr-o craticioara, amestecam 150 ml de sirop cu zaharul, zaharul vanilat si 40 ml brandy si o punem pe foc mic sa se incalzeasca. Atentie, NU trebuie sa fiarba! Cand siropul este fierbinte, stingem focul si adaugam foile de gelatina bine stoarse si apoi il lasam sa se raceasca complet.
  • Mixam ricotta pana capata o consitenta cremoasa. Adaugam in siropul rece, ricotta, lingura cu lingura si mixam.
  • La sfarsit incorporam frisca mixata bine in crema.

Mod de preparare sirop

  • Punem intr-o craticioara apa amestecata cu zaharul si un baton de vanilie depicat pe lungime. Cand zaharul este complet topit, stingem focul si adaugam brandy sau lichiorul de piersici.
  • Lasam siropul sa se raceasca complet apoi eliminam batonul de vanilie.

Asamblare tort

  • Taiem blatul in doua foi. Asezam prima foaie intr-un cerc detasabil si o insiropam.
  • Asezam de jur imprejurul foii, jumatatile de piersica (facem acest lucru ca sa ne dam seama care este dimensiunea exacta a cerculetului mai mic pe care-l vom taia din a doua foaie). Din a doua foaie, taiem un cerculet de aluat mai mic pe care-l asezam in centrul piersicilor, peste prima foaie.

Tort Inimi de ciocolata asamblare

  • Dupa ce am centrat cercul mai mic de aluat, scoatem cu grija jumatatile de piersica, il insiropam cu ajutorul unei pensule si adaugam cateva linguri de crema pe prima foaie de jur imprejurul cercului mic ( cercul mic din mijloc nu trebuie acoperit cu mousse).
  • Asezam din nou piersicile peste stratul de crema si le acoperim complet cu crema.
  • Asezam deasupra cremei cercul decupat ramas din a doua foaie de pandispan si il insiropam si pe el.

Tort Inimi de ciocolata asamblare tort

  •  Il acoperim in totalitate cu restul cremei.
  • Bagam tortul la frigider pentru 4-5 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.

Ornare tort

  • Imbracam tortul intr-un strat subtire de frisca.
  • Taiem cu un cutit cu lama lata cca 100 – 125 gr ciocolata. Umplem lama cutitului cu ciocolata rasa si imbracam marginile tortului, miscand cu grija lama cutitului de la baza inferioara a marginii tortului spre partea superioara a ei. Presaram ciocolata rasa ramasa pe intreaga suprafata a tortului.
  • Topim inca 150 gr ciocolata la microunde sau bain marie si o lasam apoi sa se racesca putin.
  • Umplem un sac a poche, caruia ii aplicam un varf foarte subtire, cu ciocolata topita si formam inimioare de ciocolata pe o bucata de hartie de copt asezata pe un fund de lemn.
  • Punem inimioarele in frigider pentru 15-20 minute.
  • Practicam cateva incizii pe suprafata tortului si infigem inimioarele in ele.
  • Pe o a doua bucata de hartie de copt, formam o banda de ciocolata lunga de cca 25 cm si lata de 4-5 cm. O bagam la frigider pana se intareste putin dar inca este maleabila. O taiem in bucati lungi de 5-6 cm fara insa sa le desprindem de pe foaia de hartie de copt. Bagam din nou foaia la frigider si lasam bucatile de ciocolata sa se intareasca complet.Ungem fiecare dreptunghi cu putina frisca si le aplicam pe intreaga margine a tortului, cu o distanta de 1-2 cm intre ele.
  • Daca avem mainile prea calde le tinem, inainte de a atinge inimioarele si dreptunghiurile de ciocolata, 1-2 minute in apa foarte rece. Ne stergem apoi bine pe maini si fixam inimioarele pe tort si dreptunghiurile de ciocolata pe marginile lui.
  • Il servim cu foarte mare pofta pentru ca este delicios!!

Tort Inimi de ciocolata felie de tort

 

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tort Inimi de ciocolata
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 63 Review(s)

198 comentarii la “Tort Inimi de ciocolata

  1. Apa.Faina.Sare. spune:

    Ce frumos arata tortul! Sa il mancati cu placere! Care e secretul decorarii perfecte? (adica cum faci sa pui pe margine asa uniform si impecabil ciocolata rasa?)
    La multi ani si sanatate! Sa ai inspiratie si sa ne bucuri cu retete noi in 2012.
    codruta

    • Laura spune:

      Codruta, draga mea, tare mult m bucur ca iti place tortuletul. Ca sa-l imbrac uniform, tai ciocolata cu un cutit cu lama lata, apoi umplu lama cu ciocolata rasa si il lipesc de marginea tortului miscand lama de jos in sus.
      Pup dulce!!! Iti doresc un 2012 plin de fericire, sanatate si realizari si la cat mai multe minuni de painici!!!

    • Laura spune:

      Denisa, draga mea, iti multumesc ca m-ai vizitat in anul care tocmai a trecut si te astept cu mare drag si in 2012, cu noi retetute delicioase!!
      La Multi Ani!!

  2. Alexandrina spune:

    E cumpana dintre ani! Sa privim inapoi cu iertare, inainte cu speranta, in jos cu intelegere, si in sus cu recunostinta! Un An Nou plin de bucurii si impliniri! La multi ani!

  3. Alina spune:

    La Multi Ani !!!Laura ,^ti urez multa sanatate si tot ce ^ti doresti in Noul An, pupici
    PS. La m-ai multi ani cu blogul tau minunat, pa pa .

    • Laura spune:

      Anto, scumpa mea frumoasa, La Multi Muuuulti Ani!! Multa sanatate, fericire si realizari alaturi de cei dragi!!
      Si la cat mai multe retetute divine!!!
      Pup cu mare drag!!

  4. Simona spune:

    La Multi Ani! Un An Nou fericit si plin de realizari! Te pup si-ti multumesc ptr minunatele reteta pe care ni le-ai oferit anul asta.

  5. Alina--Explora Cuisine spune:

    La Multi Ani!!! multa sanatate, bucurie si speranta in anul care vine! P.S: blogul tau a fost minunat in anul acesta, te-am admirat sincer!

  6. camelia stancu spune:

    La multi ani draga laura!e momentul sa iti multumesc pentru inspiratie!asadar MULTUMESC!(cosuletzele de linte cu guacamole sunt fantastice!!!!!!!!!!).Sa ai un an nou minunat!

    • Laura spune:

      Camelia scumpa, tare mult ma bucur ca ti-au placut cosuletele de linte!!
      La Multi Ani!!! Multa multa sanatate, fericire si realizari!!
      Puuup!!

  7. Nemes spune:

    La multi ani, draga Laura!
    Iti doresc multa sanatate, tot binele din lume si inca ceva in plus!
    Tortul arata superb! Vreau si eu reteta!
    Te pup,
    Andra

    • Laura spune:

      La Multi Multi Ani, draga mea!!
      Multa multa sanatate, fericire si realizari!! Tocmai am postat reteta tortuletului! sper sa iti placa!
      Puuup!!

  8. teodor livia spune:

    Draga Laura ,iti doresc din tot sufletul un an nou fericit , multa sanatate si un calduros „La multi ani” si un 2012 plin de succese si realizari. Multumim pentru frumoasele si delicioasele retete pe care le oferi din tot sufletul. inca o data , sa ne traiesti!!!!

    • Laura spune:

      Livia, draga mea, iti multumesc din suflet pentru urare!!
      La Multi Ani!!! Multa multa sanatate, fericire si realizari!!
      Puuup!!

  9. Anita spune:

    Laura iubita,sa ai un an 2012 cu sanatate pe toate cele trei planuri:minte,trup si suflet!!!
    Sa ai impliniri,liniste si iubire!!!Multumim pentru daruirea ta!!!Ce tort frumos si bun!Yam,yam!

    • Laura spune:

      Anita, scumpa mea, La Multi Ani!!! Multa multa sanatate, fericire si realizari!!
      Puuup si multu mult ca iti place tortul!!

  10. adriana lupu spune:

    La multi ani.Sa ai un an plin de bucurii alaturi de toti cei dragi tie.Multumesc pentru toate retele si sunt sigura ca si cele ce vor urma vor fi super .

  11. Microcasca spune:

    La multi ani, multa sanatate si un An Nou plin de bucurii, impliniri si tot ceea ce va doriti. La multi (b)ani.

  12. Ciupanezul spune:

    La multi ani si multa sanatate sa ai. Fie ca Anul 2012 sa aduca numai fericire, bucurii si bunastare in familie.

    • Laura spune:

      Alison, scumpa mea, multumesc mult mult!!
      La Multi Ani si fie ca 2012 sa va aduca tie si familiei tale multa sanatate, fericire si muuuulte realizari!!
      Pup cu mare drag!!

  13. Ana Maria Ciolacu spune:

    E superb tortul tau !! <3<3<3 Prea frumos… 🙂 La multi ani, si cele mai sincere urari de bine. Te pup tare, tare, scumpa mea ! <3<3<3

    • Laura spune:

      Scumpica mea frumoasa, puuuup cu cel mai mare drag si multumesc ca iti place tortuletul!!!
      Iti doresc din toata inima un Nou An plin de sanatate, fericire, realizari si la cat mai multe retete divine!!!
      Puuup scumpa mea!!

  14. Andreea spune:

    Arata minunat tortul! Trebuie incercat neaparat, nu se mai poate :)) Felicitari!
    Un an nou cat mai bun cu multe realizari frumoase. La multi ani!

    • Laura spune:

      Andreea scumpa, ma bucur mult ca iti place tortuletul!! daca-l incerci sa imi spui cum ti s-a parut. Noua ne-a placut enorm de mult!! Pup cu drag si un Nou An plin de realizari, fericire si sanatate!!

  15. raluca spune:

    La multi ANI doamna!Da..deci cand ati postat acest minunat tort mi-am dat seama ca doar ceva…mirific..poate fi inauntru…..este de vis..nu am cuvinte..este ceva in exclusivitate…si bineinteles ca am sa-l fac!Va pup!

    • Laura spune:

      La Multi Ani, Raluca, draga mea!! ma bucur tare mult ca iti place tortuletul!!
      Abia astept sa imi spui daca ti-a placut, in caz ca il incerci!!
      Pup cu mare drag!!

  16. Ana spune:

    Ca de obicei la torturile tale, şi tortul ăsta este o surpriză plăcută. Eşti o adevărată inspiraţie pentrru mine. Mulţumesc şi să ai un an plin de împliniri şi satisfacţii.

    • Laura spune:

      Ana, scumpa mea, tare mult ma bucur ca iti place tortul!!
      Te pupic cu mare mare drag si iti doresc un 2012 minunat, cu sanatate, fericire si realizari!

  17. Apa.Faina.Sare. spune:

    Laura, e unul din cele mai frumoase torturi pe care le-am vazut vreodata! Acum, ca ai pus si asamblarea si sectiunea… nu ma satur din privit. Ai maini de aur, si un suflet mare, ca impartasesti toate secretele. Te admir nespus si imi place sa ma uit prin retetele tale. Totul pare simplu la tine, dar eu stiu cata munca se ascunde in spatele fotografiilor.
    Sa fii sanatoasa si sa stii ca munca iti este foarte apreciata.
    cu drag, codruta

    • Laura spune:

      Codruta, scumpa mea, multumesc din suflet pentru cuvintele tale!!! Tortul tau este absolut fenomenal. Ti-a iesit atat de frumos si apetisant incat zau ca-mi vine sa ma duc in bucatarie sa ma apuc de el. Totusi, trebuie sa ma abtin pentru ca am mancat cumplit de multe dulciuri de Sarbatori.:)))) De saptamana viitoare intru la o mica dieta pentru ca am impresia ca am cam luat 1-2 kg iarna asta si nu e deloc bine.:((((
      Te pupic cu toata dragostea si abia astept sa vad minunile de paini de anul acesta!

  18. raluca spune:

    Buna doamna,am facut tortul acesta astazi..acum e la rece…pana maine..acuma mi-e frica..sa nu fie piersicile „suspendate” cand il voi taia….am us de jur imprejur 3 lg de crema dar totusi mi-e frica..deci la mine crema nu a ajuns pana la nivelul cercului mic era decat la baza..mi cam frica putin…oare se vor lasa piersicile adika s anu stea in aer..?Va pup1

    • Laura spune:

      Raluca draga mea, stai linistita ca nu vor ramane suspendate in aer. Blatul mare trebuie uns cu cateva linguri de crema astfel incat centrul piersicilor sa se umple cu cremuta.
      Abia astept sa imi spui cum a iesit!!!
      Pup cu mare mare drag!!

  19. Emily spune:

    supeeeeeeeerb ♥
    un tort de vis ♥
    La multi ani inca o data scumpa mea Laura! Sa fii sanatoasa si fericita, cu caldura in suflet si zambet pe buze tot timpul! Un an formidabil :*

    • Laura spune:

      Alina draga mea, chiar te rog sa te servesti!! Imi pare rau ca doar virtual te pot servi.:((
      Pup si un Nou An plin de sanatate si impliniri!

  20. raluca spune:

    Doamna e super tortuletul si la gust si la aspect!e de vis..atata ca nu am avut Brandy nici lichior si atunci am insiropat cu siropul de la compot..a fost de vissssss:D deja mi s-a cerut un bis:P Multumesc mult!!!!!!!!!!!

  21. raluca spune:

    Doamna am o mare rugaminte..daca ati putea un cheesecake la cuptor sa ne prezentati..nu am curaj sa fac desi exista pe multe bloguri…mi-e frica sa nu se lase dupa coacere..etc…daca doriti si numai daca va place !Va pup

  22. Mihaela spune:

    Arata minunat tortul!!!!!!! Felicitari!!!!!
    Iti doresc din suflet un an cu multa sanatate, impliniri , iubire si muuulte retete minunate!!!!
    La multi ani!!!!

    • Laura spune:

      Mihaela, draga mea, iti doresc un 2012 plin de sanatate, fericire si realizari!
      Pup cu drag si ma bucur tare mult ca iti place torul!

  23. Alice spune:

    L-am facut azi.Deocamdata pot sa comentez doar legat de chestiile tehnice 🙂
    Cred ca ar fi trebuit sa iau ciocolata muuult mai neagra.Asta ce o am e cu 60% cacao, si acum tortul e cam crem.
    Nu stiu prin ce magie ai imbarcat tortul ala asa.Eu m-am chinuit mult, si n-am reusit sa fac sa nu se mai vada nici o picatura de frisca.
    Felicitari, esti o artista.

    • Laura spune:

      Alice, scumpa mea, abia astept sa imi spui cum e sectiunea si bineinteles gustul.
      Sunt convinsa ca si un picut mai deschis la culoare, tot splendid ti-a reusit.
      Aaaa, nu ma intreba cat timp am stat sa il bibilesc si sa-l acopar perfect, ca sigur o sa crezi ca sunt un picut paranoica.:)))) Dar, daca insisti cu fooooarte multa rabdare, se imbraca perfect.
      Pup cu drag si astept impresiile finale!!

  24. Daniela spune:

    Un tort foarte frumos si cred ca este si delicios!
    La Multi Ani! si un an plin de realizari!
    Pentru revelion am facut chescake-ul cu mure si a iesit delicios!!!!!!! ( am pus si mure si zmeura)
    Draga Laura, iti multumesc pentru ca esti o sursa permanenta de inspiratie pentru mine!
    Reusesc de fiecare data sa-mi surprind sotul cu cate ceva de pe acest blog minunat!

    Un an asa cum vi-l doriti, tu si sotul tau!

    • Laura spune:

      Daniela, draga mea, iti doresc un Nou An plin de realizari, sanatate si fericire!
      Iti multumesc mult pentru cuvintele tale si ma bucur tare mult ca ti-a placut cheesecake-ul.
      Pup dulce dulce!!

  25. poppteo spune:

    Buna seara

    La multi ani si numai bine pe acest an.

    As dori sa va pun o intrebare referitoare la blat. Am batut oualele cu zaharul in bain marie si au triplat foarte bine de volum. Insa cind am inceput sa pun faina si restul a cazut. Ce ar fi trebuit sa fac ca sa pastreze volumul? Sa il pastrez pe bain marie cind am pus faina ca sa ramina calde oualele?

    A crescut in cuptor dar nu cit as fi dorit, a trebuit deci sa fac 2 blaturi ca sa pot face tortul.

    multumesc anticipat pt raspuns.

    • Laura spune:

      Buna, draga Teo,

      In reteta mea ouale nu se mixeaza cu zaharul la bain marie. Trebuia sa le mixezi intr-un bol de plastic, dar nu in bain marie, pana isi triplau volumul.
      Nu stiu daca ai facut reteta mea de blat si ai modificat doar modul de mixare al oualelor sau daca ai facut alt blat.
      In general, trebuie sa incorporezi faina treptat, putin cate putin, neaparat data prin sita, si incorporata in mixul de oua si zahar, cu miscari usoare, de jos in sus.
      Eu totusi te sfatuiesc sa urmezi reteta blatului din reteta si iti garantez ca vei obtine un blat foarte bine crescut.

      Pup cu drag!!

  26. Alice spune:

    Na asa…..revin.E foarte bun la gust.
    Acum daca l-as mai face inca o data, as taia blatul de sus mai gros decat cel de jos.Ca la mine nu se vad asa bine delimitate straturile.E cam subtire cel de sus si cercul mic, si cel de jos e gros.La asta nu m-am gandit cand le-am taiat.
    Si, da , imi imaginez cat ai stat la decorat, ca mie la un moment dat imi venea sa-l dau de-a rostogolul ca sa se puna mai multa ciocolata pe el.
    Ca sa iasa cum trebuie, trebuie ciocolata neagra, clar, si blatul cu cacao de calitate, sa se innegreasca putin.

    • Laura spune:

      Alice, scumpa mea, ma bucur ca ti-a placut!! Daca-l mai faci, cumpara o ciocolata amara cu cel putin 70% cacao. Eu am acumparat cacao fara adaos de zahar ca sa obtin un blat inchis la culoare.
      :)))) Nu-ti spun ca eu cateva suvite de ciocolata le-am fixat cu penseta de bucatarie pentru ca nu vroiau sa stea in nici un chip pe tort.
      Puuup cu mare drag!!

  27. mihaela spune:

    la multi ani !!!
    Am facut acest tort de Sf Ion.Reteta este reusita,totul a iesit perfect !!!
    A avut mare succes iar mama mea si-a dorit inca un tort chiar a doua zi :))

    iti atasez un link sa poti vedea pozele.
    multumesc pentru aceasta reteta delicioasa !
    !/photo.php?fbid=323948767628660&set=a.134238523266353.17767.100000406179693&type=1&theater

    • Laura spune:

      Mihaela, scumpa mea, ma bucur atat de mult ca ti-a placut!!! Multumesc mult ca l-ai incercat!!
      Din pacate nu reusesc sa vad pozutele. Cand accesez linkul, primesc urmatoarea eroare:
      This content is currently unavailable
      Vreau tare mult sa vad cum ti-a iesit. Daca poti, pune un tag pe poza. In felul asta o sa apara pe wall-ul meu.
      Puuup!!!

  28. marginean gabriela spune:

    Draga Laura, te felicit si iti multumesc mult, reteta de blat este excelenta, am experimentat aseara. A iesit un blat super, multumesc inca o dată.

  29. Oana spune:

    La Multi Ani! si felicitari pt minunatia pe care ai postat-o, arata de milioane!
    Si daca tot am lasat un comentariu, vreau sa-ti mai spun si cat de mult iti admir munca depusa pt blog.
    Cu drag,
    Oana

  30. mihaela spune:

    buna laura,
    nu am reusit sa pun tag de pe pagina mea de facebook ,dar am pus de pe pagina surori mele alina marinela,te pup

  31. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, a fost Sf.Ion, ziua mamei de nume si am facut din nou, tortul cu ricotta si frisca. E preferatul ei. S-a mancat cu mare pofta.
    In 16ianuarie va fi ziua ei.Vreau sa fac acest tort.Oare i se va schimba gustul daca inlocuiesc brandy cu coniacul? Coniac am.Daca da,voi lua o sticluta mica de brandy.
    Acest tort si un bilet la “Spargatorul de nuci” e cadoul ei de la mine.
    Multumesc.
    Te imbratisez cu drag,
    Andra

    • Laura spune:

      Andra, draga mea, ma bucur atat de mult ca i-a placut tortul mamei tale.
      Sigur ca poti inlocui brandy cu coniac. Coniacul e mult mai parfumat iar crema si siropul vor iesi mult mai aromate.
      La Multi Ani mamei tale, cu multa sanatate si dericire Ii trimit un pupic dulce virtual!
      Pupicei cu mare mare drag!!

    • Laura spune:

      Carmen, sigur ca poti folosi faina. Folosesti 175 gr faina dar neaparat sa o cerni inainte.
      Pup cu drag si abia astept sa imi spui cum a fost!!

  32. ani spune:

    MINUNAT TORT CRED CA E FOARTE GUSTOS AM SA-L INCERC DE ZIUA SOTULUI MEU.ITI DORESC AN NOU FERICIT SI MULTA SANATATE .TE PUP

  33. Nemes Andra spune:

    Draga mea, azi ma apuc de tort.
    E esential batonul de vanilie? Daca nu, cu ce il pot inlocui?
    Mi se pare scump.E 11lei.
    Multumesc mult.
    Am sa revin cu impresiile despre tort.
    Te pup
    Andra

  34. carmen spune:

    L-am facut:), a iesit foooarte gustos si da, trebuie sa ai rabdare multa pentru partea finala, dar pentru mine a meritat efortul:). Felicitari pt bog!!! poze nu stiu unde sa postez…:d

  35. Nemes Andra spune:

    Am facut si tortuletul asta.
    Undeva am gresit deoarece nu mi-a crescut blatul. A fost foarte subtire dar am reusit spre bucuria mea sa-l tai in doua.Am cernut faina si faina mea e de la moara.Oare asta sa fi fost problema?
    Daca ar fi sa critic, ceea ce nu mi-a placut e ca e foarte puternic gustul de frisca in crema.Oare as putea pe viitor sa pun mai putina frisca? Cu ce as mai putea combina ricotta?
    Oricum o sa-l mai fac. Nu ma las eu asa usor.
    Data viitoare si blatul va creste mare si frumos, in caz contrar, o sa vada el :))
    Te pup

    • Laura spune:

      Andra, draga mea, sigur nu a crescut din cauza fainii. Faina de la moara nu este atat de fina ca cea din comert. Chiar daca o cerni, nu ajunge la granulatia si la gradul de puritate al celei cumparate. Este categoric mult mai sanatoasa dar nu e indicata pentru aluaturile delicate de tipul pandispanului. Foloseste neaparat faina cat mai fina, eventual speciala pentru dulciuri, ca sa obtii un pandispan crescut.
      Ce tip de frisca ai folosit? Naturala? Frisca naturala are in general un gust mai pregnant. Eu folosesc intotdeauna frisca vegetala. Ma impac foarte bine cu ea si are un gust foarte discret.
      Daca vrei totusi sa mai scazi din cantitatea de frisca poti pune 400 gr ricotta si 450 gr frisca iar brandy-ul sa il inlocuiesti cu un lichior de piersici.
      Pup cu drag!

  36. irina spune:

    Draga Laura, revin ca sa ma mandresc cu faptul ca ieri am facut acest tort cu inimioare si a iesit splendid, ca si tortul oglinda dealtfel. Ti-as trimite poze ca sa imi spui ce parere ai. Am recomandat blogul tau multor persoane care vor sa gateasca bine. Pentru ca au ce invata de la tine. Felicitari!!!

    • Laura spune:

      Irina, scumpa mea, ma bucur atat de mult ca ti-a placut tortul!! Mi-ar place muuuult mult sa vad pozutele. Mi le poti trimite, daca doresti, la adresa: ladamache(@)googlemail(.)com
      Pup dulce si iti multumesc ca mi-ai recomandat blogul prietenilor tai.

  37. Pitbulitza spune:

    Draga Laura, am facut si eu „tortuletul” azi pentru ziua sotului. De inteligenta si atenta ce sunt, am uitat sa pun crema sub piersici, sa vedem ce-o iesi la taiat, daca se dezintegreaza sau nu :))
    In alta ordine de idei, am vazut ca a mai zis cineva mai sus, cred ca totusi e muuuulta frisca. Eu nici nu am mai avut loc s-o pun pe toata in inelul de tort, plus ca si gustul era prea friscos, se dusese aroma de la ricotta si lichior piersici. Data viitoare, mai mult de 400 nu pun si maresc considerabil cantitatea de ricotta. in rest toate bune, sa vedem cat ma enervez maine la taiat :))
    Felicitari si spor in continuare.
    Rux

    • Laura spune:

      Pitbulitza, draga mea, nu o sa se dezintegreze sigur sigur. Mousse-ul o sa „sudeze” fructele si o sa iasa tare bine, o sa vezi.
      Sigur ca poti sa reduci cantitatea de frisca daca gustul e prea friscos.
      Puuup si sa-mi spui cum a iesit tortuletul!!

  38. Cristina spune:

    Draga Laura,
    Am facut minunea de tort in weekend-ul ce tocmai a trecut, atunci cand mi-am sarbatorit o prietena tare draga. Tortul a iesit de minune, atat de gustos si aratos, incat unii dintre prieteni nici nu au crezut ca e opera mea :)), ci cumparat! L-am tinut la frigider doar 3 ore, chiar ma gandeam ca se va dezintegra atunci cand il voi taia, insa nu a fost deloc asa.
    Inca o reteta minunata de la tine… Iti multumesc tare mult!
    Cu drag,
    Cristina

  39. Lucia spune:

    Nu pot sa cred!!! Chiar mi-aiesit si mie!! Nu ca in poza desigur (adica desavarsit), dar multumitor pentru o nepriceputa! Multumesc pt reteta si explicatii!!

    • Laura spune:

      Lucia, draga mea, sigur ca ti-a iesit!! Si sunt convinsa ca a fst si foarte foarte frumos!! Pupicei si felicitari pentru reusita!!

    • Laura spune:

      Silvia, draga mea, nu exista smantana mascarpone. Mascarpone-le este un tip de branza cremoasa care se vinde de obicei in cutii de plastic.
      Pup cu drag!

  40. DANA spune:

    Buna Laura! Felicitari pt blog, ai retete minunate, am incercat si eu evantaiul si a iesit super.Acum as dori sa incerc acest tort insa as dori sa-mi recomanzi un compot bun de piersici. Daca l-as face cu ananas ce lichior mi-ai recomanda? Multumesc.

    • Laura spune:

      Dana, draga mea, multumesc pentru aprecieri! Ma bucur tare mult ca ti-a placut evantaiul! Din pacate, nu cunosc marcile de compot din Romania dar incearca sa cumperi un compot cu piersicle taiate in doua doar, nu in bucatele mai mici. Daca vrei sa il faci cu ananas, ar merge foarte bine chiar un lichior de ananas astfel incat tortul sa aiba un gust mai accentuat de ananas. Daca doresti, poti folosi chiar brandy pentru ca gustul lui se combina de minune cu cel al ananasului.
      Pup dulce!

  41. DANA spune:

    Am facut tortul pt ziua mea, la gust crema a fost buna mai ales ca am dublat cantitatea de mascarpone si am pus doar 400 de frisca insa la blat se simte foarte mult amidonul, cred ca ar trebui mai putin.

  42. Alina spune:

    Laura draga, nu am cuvinte pentru ce minunatii faci si iti respect munca enorm, insa nu stiu ce sa fac cu link ul acesta: Pare tortul tau, daca asa e, nu e mentionata sursa si nu mi se pare fair-play din partea celeia care are blogul respectiv. Consider ca trebuie sa i respectam pe ceilalti si munca lor, de asta ti am adus in vedere link ul de mai sus. E drept nu e identica, e doar 90 % identica. Te pup si spor in toate!

    • Laura spune:

      Alina, draga mea, multumesc mult pentru link! Intr-adevar, este vorba despre tortul meu si nu am vazut nici eu link de intoarcere.
      I-am lasat un comentariu fetei respective in care am rugat-o sa introduca linkul.
      Din pacate, nu a facut-o pana acum.
      Pup cu muuult drag si inca o data multumesc!!

  43. gabriela_sv spune:

    SENZATIONAL !!! esti GENIALA Laura, iti multumesc din inima ca existi…nu incetezi sa ma uimesti…neaparat o sa fac acest tort.pupici multi

    PS. Cei ce se inspira din retetele tale si nu au bunul simt sa scrie sursa …nici macar nu le iese,doar tentative nereusite.

  44. Elis spune:

    Vreau sa-ti spun ca am facut acest tort de ziua sotului meu si a iesit o nebunie, ne-am indragostit pur si simplu de gustul acela rafinat!!!!!
    O reteta cu totul speciala!

  45. Iuhos Catrinel spune:

    Acest tort l-am ales pt o dubla aniversare! A fost DIVIN! Un gust fin si aroma de piersica, perfect mai ales pt zilele acestea toride ce scalda Spania 🙂 Multumesc pe aceasta cale nu numai pt aceasta reteta de tort, ci si alte retete! Doamna Laura, sunteti un bucatar desavarsit 🙂
    Asa ca laudele familiei nu mi se cuvin mie, ci sunt pt dumneavoastra 🙂 Astept cu nerabdare intotdeauna noi retete 🙂

  46. Rita spune:

    Tortul aceasta arata impecabil. Linii perfecte, contrast frumos, decoratuni simple, dar de efect. Felicitari! Abia astept sa-l incerc.

  47. adina spune:

    Am încercat acest tort de ziua mea,sept.2012,când am împlinit 30 ani.a fost delicios și foarte lăudat.pentru ca au fost multe persoane la masa,am făcut tortul cu 2 nivele.rețeta f ușor de urmat,super explicita,pozele sunt extraordinare și ajuta f mult.nu am reușit sa îl ornez ca dvs.dar eu zic ca a ieșit bine.va mulțumesc mult pt aceste minunate rețete.

    • Laura spune:

      Adina, draga mea, La Multi Ani!! Multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi!
      Tare mult ma bucur ca ti-a placut tortuletul.
      Pupic cu drag si multumesc ca l-ai incercat.

  48. Petra spune:

    Arata delicios!!!vr sa il incerc neaparat.Batonul de vanilie poate fi inlocuit cu extractul de vanilie?si in locul brandy-ului sa pun wiskey?

  49. Petra spune:

    si inca ceva..frisca trebuie cumparata lichida?sau la plic?:D…banuiesc ca lichida,ca ai mentionat undeva ca e mai buna cea vegetala..daca e lichida merge sa bag si un intaritor de frisca?…vr sa ii fac tortul sotului meu marti.La ciocolata de pe margini nu sunt lamurita,dreptunghirile,tr facute din ciocolata topita?cum fac fasia perfect dreapta? imi ies suficiente sa acopar marginile?:))de ajuns cu intrebarile.prea multe dar vreau sa imi iasa divin,cum este acesta!!multumim frumos de retete!!unice!!

    • Laura spune:

      Petra, draga mea, sper ca nu am ajuns prea tarziu cu raspunsurile.
      Trebuie sa cumperi frisca lichida, nu la plic. Nu este nevoie sa aduci intaritor pentru ca se intari de la gelatina.
      Pentru triunghiurile de pe margini, formezi pe o bucata de hartie de copt, o banda late de ciocolata. O bagi la frigider pentru 3-4 minute si dupa ce se inatareste un pic, ii tai marginile astfel incat sa obtii o banda cu marginile perfect drepte pe care o bagi din nou la frigider pentru inca 1-2 minute, apoi o scoti iarasi si o tai in dreptunghiuri. Lasi dreptunghiurile pe hartia de copt, in frigider, sa se intareasca bine bine (cca 15-30 minute) apoi le asezi pe marginile tortului. Sunt suficiente ca sa imbraci marginile tortului ca in poza. Daca vrei sa fie mai apropiate, dubleaza cantitatea de ciocolata.
      Pup si spor!!

  50. Petra spune:

    Multumesc frums ptr raspuns!:)imediat ma apuc de el!in locul coniacului am sa pun whiskey,amestecat cu fresh de mandarine:)am sa trimit poze!!!multumesc mult!!

    • Laura spune:

      Cella, draga mea, am topit ciocolata neagra (poti folosi si ciocolata cu lapte sau alba) la bain marie, dupa care am pus-o intr-o punga de plastic de unica folosinta. Am facut o gaura micuta intr-unul dintre capetele pungii si am format inimioarele pe o foaie de hartie de copt.
      Am bagat inimioarele la congelator (le poti baga si in frigider) si cand s-au intarit complet, le-am fixat pe tort.
      Pup cu drag!

  51. Loredana spune:

    Draga Laura,foarte reusit tortul tau!
    L-am facut de ziua mea si toti cei invitati au fost incantati.
    Daca nu sunt indiscreta,imi poti spune de unde ai achizitionat setul pentru servit tortul?!..si cat te-a costat?!este superb!multumesc,pupici dulci!

  52. Geta spune:

    Buna Laura, incerc sa fac acest tort al tau. Te rog sa ma „luminezi” un pic in ce priveste vanilia. esenta nu am si nici nu am reusit sa gasesc pe undeva ( una buna ) asa ca voi merge pe varianta zahar vanilat. Dar la sirop ? Ce vrei sa spui cu baton de vanilie ? Intrebarea mea r fi : ce pot folosi practic ? Eu am doar pastai de vanilie. Multumesc si numai bine, Geta

    • Laura spune:

      Geta, draga mea, batonul este acelasi lucru cu pastaia de vanilie si la sirop poti folosi ori o pastaie intreaga taiata in doua pe lungime (siropul va avea un gust pregnant de vanilie), ori poti folosi doar semintele acesteia: dupa ce tai batonul pe lungime, cureti cu o lingurita semintele si le adaugi in sirop.
      Poti folosi si zahar vanilat daca doresti. Iti recomand 2-3 pliculete pentru cantitatile din reteta.
      Pup cu drag!

  53. natalia spune:

    Draga Laura, arata minunat acest tortulet si dr citeva zile tot stau si ma gandesc ce tortuletz de la tine sa fac, caci am primit o comanda de tort pt un botez, unde vor fi 30 de persoane….si bineinteles ca merg pe maina ta, caci niciodata nu am dat gres( de ai sti ce laudate sunt retetele tale). As avea mai multe intrebari la care te as ruga sa imi raspunzi…Care reteta de tortulet crezi ca se potrivește mai bine pt botez „Tortt Revelion 2010″ pe care l am mai facut si a iesit extraordinar, sau acesta cu inimioare de ciocolată”, care are un aspect divin? Si daca l as face pe acesta, crezi ca e ok daca ar fi in 2 nivele? Aaaa, si cum as putea sa il decorez mai bine? Astept raspunsurile tale, iar pina atunci studiez reteta:-) popici…

    • Laura spune:

      Anca, se foloseste siropul in care au fost conservate piersicile. Eu am folosit piersici conservate din comert.
      Te pup!

  54. Raluca spune:

    minunat! Am respectat intocmai indicatiile si mi-a iesit un tort dosebit de frumos si mai ales gustos…ca orice reteta de pe blog-ul tau 🙂 Multumesc!

  55. Dragan Alina spune:

    Buna Laura,
    Fac de ceva vreme torturi din retetele tale minunate.Te-as intreba daca la acest tort inimi de ciocolata l-as putea imbraca in fondant de zahar.Multumesc frumos!te pup

    • Laura spune:

      Draga mea, se poate imbraca in fondant de zahar. Ultimul strat de crema se intareste dupa perioada de repaus la frigider, deci il poti imbraca fara probleme.
      Te pup!

  56. Alexandra spune:

    Acum l-am facut si eu…l-am bagat in frigider! Sper sa imi iasa…mi se pare ca mi-a iesit destul de putina crema…la sfarsit..cand trebuia sa acopar in totalitate..inclusiv cercul mare…am cam ramas fara..si mi-a iesit asa un mic gol in mijloc.O sa fie acoperit cu mai multa frisca acolo.Multumesc pentru reteta, o sa primesc verdictul maine, la ziua verisorului meu:) Multumesc inca o data si Sarbatori fericite!

  57. Ramona spune:

    Buna seara,
    Vreau sa fac si eu acest tort,insa nu am tava de 26cm.Am doar de 28cm.Ar trebui modificata cantitatea ingredientelor?
    Va multumesc!

    • Laura spune:

      Ramona, draga mea, diferenta nu este foarte mare intre cele doua forme, deci nu este nevoie sa dublezi cantitatile.
      Pup cu drag!

  58. Simona spune:

    Bună! Foarte interesant rezultatul final, presupun că și gustul e pe măsură. În căutare de rețete torturi, nimic nu mă mulțumea, până ce am dat peste acesta. Este de foarte mare efect și cred că va prinde la ”publicul” pentru care urmează să-l prepar. Mulțumesc pentru sursa de inspirație. 😀 Spor la cât mai multe astfel de delicii!

  59. Elena spune:

    Draga Laura, tortul tau arata SUPEEEER!!!! de aceea mi-ai trezit curiozitatea sa-l incerc si eu sa vad ce-mi iesa. Am o intrebare : Acest tort pot sa-l imbrac cu fandant? Eu nu prea sunt fan al ciocolatei. Multumesc, te apreciez enorm si tine-o tot asa. Multi pupici si succes in foarte multe realizari.

    • Laura spune:

      Draga mea, eu zic ca se poate imbraca si in fondant. Inainte de a imbraca tortul cu foaia de fondant, unge-l cu un strat subtire de gem de piersici. Pup cu drag si iti multumesc pentru aprecieri!

  60. Elena spune:

    Draga Laura, imi cer scuze pentru intrebare dar am citit comentariile de mai sus si am gasit raspunsul la intrebarea mea. Te pup dulce de tot si inca o data FELICITARI!!!!!

  61. Alina R spune:

    Inca un tort care a fost savurat cu mare pofta de familia mea..lam facut de ziua sotului meu…am folosit mascarpone pt crema…pe langa faptul ca arata foarte bine cand il taiat are si un gust foarte bun…nu-i complicat cum am crezut prima data cand lam vazut…las mai incerca cand am ocazia ca merita.

  62. costas spune:

    Sărbatori fericite tuturor .În sfârşit am reuşit să termin şi eu tortul. Nu este chiar identic dar sper să fie la fel de bun . Mulțumesc pentru rețetă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor