web analytics

Mancare de Pui sub Capac de Paine

Mancare de pui sub capac de paine

Ador mancarea de pui!! Nu am crezut niciodata sa ajung sa spun despre o mancare de pui ca a fost pur si simplu divina, si asta, pentru ca nu iubesc in mod deosebit carnea de pui.

In general nu sunt un fan al mancarurilor cu sos si de cate ori cumparam  pui prefer sa il gatesc intreg si cat mai condimentat pentru ca are o carne destul de fada. Printre preferatele noastre se numara si Puiul in crusta de sare, Puiul la rotisor si Puiul umplut cu lamaie.

Ei bine, antipatia mea fata de mancarea de pui, a disparut complet imediat dupa ce am gustat din aceasta mancare care are un gust cu totul special si asta datorita vasului de lut in care a fost pregatita si a capacului de paine care a conservat toate aromele.

Pentru ca se apropie Pastele, recomand acest tip de preparare pentru stufatul de miel. Eu am sa-l pregatesc in acest mod si sunt convinsa ca va avea un gust delicios plus ca este de efect sa il prezentati musafirilor dumneavostra sub acest capacel minunat de paine.

Ingrediente – Mancare de pui sub capac de paine

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 400 gr rosii
  • 100 gr masline
  • 1 catel usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 400 gr ciuperci champignon
  • 2 rosii deshidratate
  • 1 ardei iute uscat
  • patrunjel
  • 2 frunze de dafin

Ingrediente capac de paine

  • 300 gr faina
  • 10 gr drojdie proaspata
  • cca 160 gr apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 gr sare

In plus

  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare

  • Intr-un vas de lut, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de maline, 1 catel de usturoi necuratat dar zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana prind culoare.
  • Dupa ce s-au rumenit, adaugam 1 pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile (daca sunt mari le taiem in doua, daca nu, le lasam intregi), rosiile deshidratate tocate marunt, patrunjelul tocat si foile de dafin,
Mancare de pui sub capac de paine
  • Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 30 minute. Din cand in cand, intoarcem puiul de pe o parte  pe cealalta.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Intre timp, ne ocupam de capacul de paine. Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.
  • In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Luam cratita de pe foc si o lasam cateva minute sa se racoreasca.
  • Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de caltite.
  • Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de “lipici” asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Bagam vasul de lut in cuptor, la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor.
  • Cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului.
  • Il prezentati la masa cu tot cu capacelul de paine rumenit pe care il taiati in fata musafirilor.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Capacul de paine are un gust absolut delicios asa ca poate fi servit alaturi de mancarica de pui.
  • Pofta buna va doresc!!
  • Puteti incerca aceasta reteta si cu alte tipuri de carne: porc, curcan, iepure, miel, vitel,etc.
Chicken casserole under bread lid
Recipe Type: Main
Author: Laura Adamache
Prep time: 30 mins
Cook time: 1 hour
Total time: 1 hour 30 mins
Serves: 6
My dislike towards chicken has completely disappeared once I tasted this dish which has a very special taste given by the clay pot it’s been cooked in and the bread lid which preserved all the flavors.
Ingredients
  • 1 kilo of chicken thighs
  • 400 grams of tomatoes
  • 100 grams of olives
  • 1 garlic clove
  • 1 glass of white wine
  • 400 grams of white button mushrooms (champignon)
  • 2 dried tomatoes
  • 1 dried chili pepper
  • Parsley
  • 2 bay leaves
  • For the bread lid
  • 300 grams of plain flour
  • 10 grams of fresh yeast
  • About 160 ml of warm water
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 5 grams of salt
  • Other ingredients
  • 1 tablespoon of plain flour
  • 2 tablespoons of water
Instructions
  1. Cook a garlic clove (unpeeled but smashed with the side of a knife) in 2-3 tablespoons of olive oil, in a clay pot. After two minutes, add the chicken thighs cut in half and let them cook on low heat until they get lightly golden. Add in a glass of white wine and when the alcohol has evaporated, add the olives, the chopped tomatoes, the mushrooms (if they are larger, cut them in half, if not, leave them as such), the finely chopped dried tomatoes, the chopped parsley and the bay leaves.
  2. Cover with a lid and let them simmer for about 30 minutes. From time to time, turn the chicken from one side to the other.
  3. In the mean time, prepare the bread lid. Put the flour in a bowl and make a well in it. Add the yeast which has been dissolved in warm water and the olive oil. Start to knead and when it starts to get consistent add the salt.
  4. The dough may need a bit more water, depending on the type of flour used. Add the extra water, one teaspoon at a time, until the dough is elastic and it doesn’t stick to your hands.
  5. Take the pot off the heat and let it cool for a few more minutes.
  6. In a small bowl, mix 1 tablespoon of flour with 2 tablespoons of water so that you get a runny batter, like the pancake batter.
  7. Roll the bread dough in a thin sheet, larger than the diameter of the pot. Use a brush to cover the edge of the pot and about 2 cm of the outer side with the runny batter, stretch the bread dough over the entire top of the pot and make sure to press it down firmly. The runny batter acts as “glue” so don’t be scared that the lid will fall into the pot because once it reaches the oven, it will rise nice and evenly.
  8. Put the pot in the preheated oven at 180°C for 30 minutes or until the bread lid is nicely browned. If you want to make some decorations from the leftover dough, don’t add them to the lid from the beginning, but after it has risen in the oven. When you see it has risen, open the oven door, add the decorations then quickly close back the door.
  9. Serve it with the bread lid on and cut it in front of your guests. The lid is delicious so you may serve it with the casserole.
  10. You can make this dish using any type of meat: beef, pork, lamb, mutton, rabbit, turkey, venison.

71 Comentarii
  1. 1
    Denisa says:

    Laude la superlativ..excelenta idee. Numai bine!

  2. 2
    Anonymous says:

    Daca nu am vas de lut…pot folosi un vas yena? sau cu ce as putea inlocui?

  3. 3
    Ana Maria Ciolacu says:

    De Paste suntem la mare, nu o sa gatesc acasa. :( Insa il fac inainte sau dupa,ca sa nu-ti spun ca acum ma repezeam in bucatarie,din reflex,sa fac aluatul. Dupa care mi-am adus aminte ca de azi suntem la dieta. :))) Se vede ca ceaiul cu 1 biscuitel nu a reusit sa-mi tina treaza memoria. :)) Arata innebunitor de bine, abia astept sa-l fac.(max 2-3 sapt,intr-o Duminica,drept cadou de dieta) :)) Ureaza-mi bafta ! :) Te pupic Laurica scumpa mea ! <3<3<3<3

  4. 4
    Anonymous says:

    Wooow ce divin arata!!! Esti o minunatie!!! Si ce ideei mai ai :) sunt sigura k e delicious :) denisa

  5. 5
    Oana says:

    M-ai lasat fara cuvinte!

  6. 6
    Alina Stefanescu says:

    Super idee

    Mancarica asta e senzatie pe orice masa. Felicitari pentru ideea de a schimba modalitatea de gatire a vesnicului pui. De abia astept sa il incerc.

    O zi buna
    Alina Stefanescu

  7. 7
    Valerie says:

    Muy original! Y muy buena segurisíma!

    Muchos besos

  8. 8
    Adela Zilahi says:

    o reteta foarte interesanta! foarte bine arata si cred ca merita facuta, in special de sarbatori, cu siguranta voi face … felicitari Laura!

  9. 9
    kittytweedy says:

    seamana izbitor de mult cu ceva similar ce avem noi aici: chicken pot pies. Singura deosebire este ca aici pentru "capac" se foloseste puff pastry (aluat pentru placinta)…si majoritatea pot pies se fac in castronele individuale.
    Ina Garten, celebra aici in America ca personalitate TV si chef, are cateva retete delicioase de pot pies…una dintre ele foloseste carne de pui.

  10. 10
    Anonymous says:

    Minunat !!! Adevarata arta culinara. Multumesc Laura pentru tot ce faci. Mi-ai dat de multe ori chef de gatit si nu oricum ci cu drag ca tine. Sarbatori fericite !

  11. 11
    mijadou@yahoo.com.mx says:

    Draga mea ce fericita m-ai facut. Am stat tot weekendul cautand printre retetele tale ceva deosebit penru masa de Paste dar parca vroiam ceva si mai deosebit.Pai m-ai cucerit cu reteta asta care va fi mancarea principala pentru invitatii mei de Paste. Esti fenomenala si eu sant tare fericita ca te-am descoerit si ma numar printre fanii tai. Mersi mult Laura

  12. 12
    Craita says:

    Arata superb si trebuie sa fie o mancare foarte gustoasa

  13. 13
    Anonymous says:

    Buna Laura, iti multumesc ca ne inveti si pe noi multe din secretele/tehnicile tale, imi sunt foarte folositoare.
    Reteta aceasta cu pui, mi se pare super, maine doresc sa o incerc; as dori sa te intreb, crezi ca ar merge f bine sa gatim mielul dupa aceasta reteta, oare ar trebui mai mult usturoi pt miel, sau sa pastram proportiile ingredientelor,ptr miel ca si pt pui?
    daca nu am vas de lut, cu ce as putea inlocui???
    Aici, in comert, am vazut vas de lut, dar nu care sa se poata folosi pe aragaz, la flacara directa,ci doar pt cuptor, si atunci cu ce mi-ai recomanda sa-l inlocuiesc???
    Iti multumesc mult ptr retete, sfaturi,etc si astept nerabdatoare raspunsul tau.
    Mult succes in tot ceea ce faci si multe bucurii in familie!
    Ramona

  14. 14
    Anonymous says:

    Imi lasa gura apa, … desi nu sunt fan pui. Trebuie sa o fac si eu o data, prea ma incearca curiozitatea! hihi
    Claudia

  15. 15
    Stefania says:

    Molto bello e senza dubbio buono, ciao :)

  16. 16
    Ruxy says:

    Absolut senzational Laura!!!! Felicitari!

  17. 17
    cristina says:

    Arata…foarte….imbietor !! Nici nu ma indoiesc de gust !! Eu mi-am propus de Paste sa gatesc iepure. Tare ma bate gandul sa-l pregatesc asa cu un capac de painica. Sa vad cum imi gestionez timpul, ne intoarcem dintr-o vacanta de 5 zile, exact in joia mare. Tragem o fuga in Istanbul, puiul are si el vacanta si abia asteapta sa mergem.

    Te pup !!

    Cristina

  18. 18
    lia says:

    Intradevar o reteta cu totul si cu totul senzationala ! Trebue neaparat sa o incerc si sant sigura ca nu voi astepta pana de sarbatori …Multumim Laura !
    Pupici.

  19. 19
    retete- ina says:

    cred ca mancarea e super delicioasa

  20. 20
    Laura says:

    Denisa draga mea, ma bucur ca-ti place!! Pup!!

  21. 21
    Laura says:

    Anonim, mi-e teama ca vasele de yena nu rezista in contact direct cu flacara aragazului. Dar poti proceda astfel: gatesti pentru 30 minute pulpele si legumele intr-o cratita normala pe aragaz iar cand sunt patrunse bine, le transferi in vasul de yena, il acoperi cu aluatul si il bagi la cuptor pana ce se rumeneste capacul de paine. Ai grija sa intinzi aluatul in foaie subtire si sa-l lipesti bine de tot de marginile vasului de yena. Gustul va pierde putin din cauza ca nu folosesti un vas de lut dar tot va iesi ceva foarte bun dar efectul va fi spectaculos.

  22. 22
    Laura says:

    Ana scumpica, si noi suntem la dieta dar o dieta mai lejera ca sa spun asa. Paine putina rau, si asa o paine ne ajungea o saptamana pentru ca nu mancam deloc multa, dulciuri exclusiv la micul dejun si cu masura, nu mancam dupa 7 nimic si alergam in fiecare seara cat ne tin picioarele.:)))
    Avantajul meu este ca slabesc foarte repede, fara probleme si chiar ma mira lucrul asta pentru ca maine poimaine fac 35 de ani. Wooow, cum suna 35 ani!!:((((
    Bafta scumpica la dieta si sunt convinsa ca o sa-ti iasa o nebunie de bunatate iar pozele or sa fie absolut dementiala.
    Pup cu mare mare drag!!! <3 <3 <3

  23. 23
    Laura says:

    Denisa iubita, tare ma bucur ca-ti place reteta!! A fost divin puiul gatit astfel!!

  24. 24
    Laura says:

    Oana scumpa, pup si ma bucur ca-ti place!!

  25. 25
    Laura says:

    Alina draga mea, tare ma bucur ca-ti place!!
    Abia astept sa incerci mancarica si sa-mi spui cum ti s-a parut!!

  26. 26
    Laura says:

    Gracias Valerie!!

    Muchos besos!!

  27. 27
    Laura says:

    Adela draga mea, pe masa de Paste va face sigur senzatie. Poti inlocui carnea depui cu carne de miel. Va iesi o mancarica si mai buna!!
    Pup cu drag!!

  28. 28
    Laura says:

    Anonim, ma bucur mult sa aflu ca retetele mele te-u stimulat si ma bucur ca-ti place reteta asta!! Pup cu drag si Sarbatori Fericite tie si celor dragi!!

  29. 29
    Laura says:

    Kittyweedy, incearc-o o data cu acest capac de aluat de paine si nu de aluat de placinta si lasa carnea cu tot cu os. O sa vezi cat de delicioasa este pregatita astfel. Am mancat pot pie cu diferite umpluturi, de la legume la carne, si desi mi-au placut, gustul nu se compara cu cel al retetei de fata, gust dat de vasul de lut si capacul din aluat de paine.

  30. 30
    Laura says:

    Mijadou draga mea, ma bucur din tot sufletul ca iti place reteta si abia astept sa imi spui daca v-a placut.
    Te pup cu mare drag!!

  31. 31
    Laura says:

    Craita draga mea, este o mancare delicioasa si poti varia tipul de carne sau legume, dupa preferinte. Si nu se face deloc greu.
    Te pupic!!

  32. 32
    Laura says:

    Ramona draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta!!
    Categoric merge si carnea de miel gatita in acest fel. Eu as pune mai mult usturoi la carnea de miel, dar proaspat, daca ai, cu tot cu coditele verzi. As folosi cam 4-5 fire de usturoi tocate marunt. Daca nu ai usturoi verde, poti pune 3-4 catei de usturoi tocati marunt dar il adaugi o data cu restul legumelor, nu il lasi la calit pentru ca daca se arde devine amar si strica mancarica.
    Te sfatuiesc sa il gatesti initial intr-o cratita normala pe aragaz si cand carnea este patrunsa, o transferi intr-un vas de yena si o acoperi cu capacelul de aluat. O bagi la cuptor si o lasi pana ce capacul se umfla si se rumeneste.
    O sa iasa tare bun desi te sfatuiesc sa achizitionezi daca poti un vas de lut chiar daca il poti folosi doar la cuptor. Gustul mancarurilor preparate intr-un astfel de vas este divin.
    Pup cu mare drag!!

  33. 33
    Laura says:

    Claudia scumpa, o sa-ti placa sigur, si asta ti-o spune o persoana care nu iubeste in mod deosebit puiul.:))
    Pup cu drag!!

  34. 34
    Laura says:

    Ciao Stefania!!
    Grazie che ti piace la ricetta. Il pollo e davvero molto buono cucinato in questo modo.
    Baci!!

  35. 35
    Laura says:

    Ruxy iubita mea, tare ma bucur ca-ti place reteta!!
    Pupicei scumpa!!

  36. 36
    Laura says:

    Cristinel scumpa, o sa iasa divina cu carne de iepure, garantez!!
    Pupicei lui Teddy si distractie placuta va doresc!!

    Pup!!

  37. 37
    Laura says:

    Lia scumpa, ma bucur ca-ti place!!
    Sa imi spui cum ti s-a parut daca o incerci!!
    Pup cu drag!!

  38. 38
    Laura says:

    Ina draga mea, noua ne-a placut tare mult!!
    Pup!!

  39. 39
    Nil says:

    arata senzational uiti si de cura si de tot :)))))))))

  40. 40
    Anonymous says:

    Am sa incerc si eu cu siguranta.
    Ti-am cumparat si "bucataria la cutie".
    Felicitari pentru tot, Laura! Tot ceea ce faci este de exceptie.

    Cristina

  41. 41
    Giulia says:

    Che bello questo pollo, assomiglia un pochino alla mia ricetta (Pollo in Crosta di Pane a questo Link: http://cucinainmusica.blogspot.com/)Saluti Giulia

  42. 42
    Anonymous says:

    am incercat aceasta reteta, dar capacul de paine nu s-a ridicat de pe mancare. a ramas in cratita,ce am facut ?

  43. 43
    Laura says:

    Nil, asa e!!:))) Uiti de absolut tot!!
    Abia astept sa-l refac.
    Pup cu drag!

  44. 44
    Laura says:

    Cristina draga mea, ii multumesc ca ai cumparat cutiuta!! Sper tare mult ca iti plac retetele.
    Pup cu drag si ma bucur ca-ti place reteta!!

  45. 45
    Laura says:

    Grazie Giulia!
    Mi piace il tuo pollo in crosta di pane. Io l'ho faccio in crosta di sale ed e buonissimo:
    http://adamache-laura.blogspot.com/2009/09/pui-in-crusta-de-sare.html
    ma proverò anche la tua ricetta.

    Baci!

  46. 46
    Laura says:

    Anonim, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit.
    Sunt 3 cauze posibile pentru nereusita ta, si anume: nu ai intins suficient de subtire aluatul si din cauza greutatii foii, capacul s-a lasat. Nu ai lipit suficient de bine aluatul de marginea formei sau tava era prea plina si in momentul in care ai acoperit-o cu capacul de paine, aluatul s-a "udat" cu sosul format de pui.
    Astept raspunsul tau ca sa gasim o solutie impreuna.

  47. 47
    Anonymous says:

    Nu stiu cum, nu stiu de unde, dar sigur ai un dar aparte……multumiri.

  48. 48
    Flori says:

    Am incercat reteta si a iesit ffff gustoasa.Eu citesc blogul de putin timp si deja am incercat cateva retete,iar rezultatul a fost cel asteptat.Multumesc si abia astept si alte idei.Paste fericit!

  49. 49
    Laura says:

    Anonim, iti multumesc mult pentru cuvintele tale!!
    Un Paste Fericit iti doresc!!

  50. 50
    Laura says:

    Flori draga mea, ma bucur atat de mult ca ti-a placut!!
    Pupicei cu mare drag si multumesc ca ai incercat-o!!
    Paste Fericit!!

  51. 51
    emiliatudor says:

    am facut si eu cu carne de miel,numai ca nu am pus masline si ciuperci,am pus cartofiori si mazare,porumb,a iesit deliciu.Mersi .Spor in continuare la cat mai multe retete minunate

  52. 52
    Alice says:

    o pot incerca si eu?

  53. 53
    Anonymous says:

    am descoperit de mult timp blogul tau si imi place ft mult.ti-am vazut reteta asta,cea de bavareza cu cafea si inca o reteta intr-un supliment de la ziarul informatia zilei din satu mare dar nu aveau trecuta sursa.si retele erau copiate cuvant cu cuvant.

  54. 54
    Laura says:

    Anonim, multumesc tare mult ca-ti plac retetele mele.
    Te rog mult, imi poti spune in ce numar al ziarului au aparut aceste doua retete ale mele? Au cumva un site online sau un email de contact?
    Multumesc ca mi-ai spus draga mea!!

  55. 55
    elena says:

    ma numesc elena si eu ti-am lasat comentariul in care iti spuneam de retele tale.cred ca in numarul 291 din 4 mai al suplimentului de sanatate si frumusete.nu stiu foarte sigur pentru ca nu locuiesc in tara dar am fost de sarbatori acasa si parintii mei sunt abonati la ziar si rasfoind ziarul si suplimentul am ramas uimita cand am vazut retele tale.adresa de mail a ziarului e urmatoarea redactiasm@informatia-zilei.ro

  56. 56
    Anonymous says:

    Te urmăresc de mult timp si întotdeauna apelez la tine când rămân fără idei,vreau de mult sa încerc reteta asta,dar nu găsesc vas :) Îmi poți spune ce diametru are? Multumesc,tine-o tot asa. Alexandra

  57. 57
    Alice says:

    Rosii deshidratate?Astea ce rol au,Laura?
    Nu am acum, oricum, dar na, ca sa stiu pe viitor.

    • 57.1
      Laura says:

      Alice iubita, rosiile deshidratate dau o aroma mai accentuata de rosie si un gust usor dulceag mancarurilor unde sunt folosite.
      Poti linistita sa le excluzi daca nu le ai dar daca le intalnesti, cumpara-le pentru ca sunt foarte bune.
      Pup cu drag!

  58. 58
    Carmina says:

    Asta seara incerc si eu aceasta reteta insa putin adaptata pentru ca nu am avut ciuperci in casa :(. Sper totusi sa iasa la fel de bun. Te-am “descoperit” acum cateva zile si de atunci ma tot perind pe site-ul tau. De cateva saptamani mi-a venit un chef nebun de a experimenta in bucatarie…Imi dau seama ca-mi lipsesc multe instrumente, dar incet incet, o sa le achizitionez pe toate. Foarte reusite pozele si vreau sa-ti spun ca ai un talent desavarsit! :-)

  59. 59
    Carmina says:

    Am reusit sa fac mancarica de pui, insa putin adaptata reteta din cauza lipsei ciupercilor.

    http://carmina.lazu.co.uk/post/16289064497/mancare-de-pui-sub-capac-de-paine

    • 59.1
      Laura says:

      Carmina, draga mea, arata absolut exceptional!! Te pupic cu mare drag si iti multumesc ca ai incercat-o!

  60. 60
    Carmina says:

    Eu iti multumesc Laura, pentru blog si pentru toate retetele postate! In weekend ma aventurez la un tiramisu cu nuci caramelizate :-). Esti foarte talentata! Te pup!

  61. 61

    [...] bere neagră Într-o zi pe când frunzăream site-ul Laurei Adamache, am dat peste o reţetă de pui sub capac de pâine şi mi-am adus aminte de tocanele din vită sau miel mâncate în Dublin. Majoritatea vaselor în [...]

  62. 62
    Razvan says:

    Draga Laura,doresc sa fac aceasta reteta de mult timp.Te rog frumos,spune-mi daca oala ta de lut e lacuita,deoarece a mea este si cum se pregateste prima data deoarece mie nu mi-au dat instructiuni de folosire .Am cumparat-o chiar astazi,special pentru aceasta reteta.Se poate tine direct pe foc sau este necesara o plita.Iti multumesc frumos,Laura.

    Retete minunate iti doresc.

    Razvan

    • 62.1
      Laura says:

      Razvan, si oala mea este lacuita. Inainte de-a o folosi pentru prima data trebuia sa o lasi la inmuiat, complet scufundata in apa rece, pentru 30-45 minute. Apoi o scoti si o stergi usor cu o carpa de bumbac. O umpli cu puiul si apoi o bagi la cuptor.
      Cand o cureti, incearca sa nu folosesti detergent comun parfumat. Foloseste un detergent natural, fara miros. Lutul este poros si absoarbe usor orice miros.
      Sopr la treaba!!!

  63. 63
    Razvan says:

    Multumesc frumos, Laura.Gasisem pe net niste instructiuni, dar erau doar pentru cele nelacuite.Acum m-am linistit:)

    Iti doresc o saptamana minunata!

    P.S:Aceasta reteta arata minunat.O pandesc de multa vreme:)

  64. 64
    Cristina says:

    Am incercat-o azi… :-(..’capacul’ meu nu s-a copt in 30 min sa arate asa ca al tau, a stat la cuptor mai bine de o ora si in final tocanita mea a fost f uscata; reteta asta am ratat-o; doar ca aspect a fost incantatoare!

    • 64.1
      Laura says:

      Cristina, draga mea, nu trebuia sa fie neaparat ca al meu. Important era sa se coaca bine. Sigur ca s-a uscat mancarea daca ai lasat-o peste 1 ora la cuptor.
      Data viitoare, scoate-o neaparat dupa 30 de minute sau maxim 40 si daca vrei capacul mai colorat, unge-l cu putin ulei dar numai dupa ce s-a umflat in cuptor.
      Pup cu drag!

  65. 65
    Andreea says:

    Buna Laura, vroiam sa te inreb daca este obligatoriu sa pun rosii deshidratate? nu de alta dar mie mi se par foarte scumpe si unde am gasit am gasit numai la borcan foarte mare. Multumesc :)

    • 65.1
      Laura says:

      Draga mea, nu este obligatoriu sa pui rosii deshidratate. Intr-adevar, dau un gust tare bun, dar daca nu le pui, tot delicioasa iese mancarica.
      Pup!

  66. 66
    mariana says:

    incercat…iesit grozav!!! imi venea sa topai de fericire!!! putin mai subtire trebuie sa fac foaia pentru capac…dar a crescut!!! iti multumesc Laura!!! iti doresc sa fii sanatoasa si la cit mai multe retete postate pe blog!!!
    te imbratisez cu drag,
    Mariana

    • 66.1
      Laura says:

      Sa-ti fie de bine, draga mea! Ma bucur tare mult ca ti-a reusit si placut.
      Pup dulce!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>