Mancare de Pui sub Capac de Paine


Mancare de pui sub capac de paine – o minune de reteta

Mancare de pui sub capac de paine

Ador mancarea de pui! Nu am crezut niciodata sa ajung sa spun despre o mancare de pui ca a fost pur si simplu divina, si asta, pentru ca nu iubesc in mod deosebit carnea de pui.

In general nu sunt un fan al mancarurilor cu sos si de cate ori cumpar pui, prefer sa il gatesc intreg si sa il condimentez perfect pentru ca are o carne destul de fada. Printre preferatele noastre se numara si retetele de pui in crusta de sare (vezi reteta aici) si pui umplut cu lamaie (vezi reteta aici).

Ei bine, antipatia mea fata de mancarea de pui a disparut complet imediat dupa ce am facut aceasta mancare care are un gust cu totul special si asta datorita vasului de lut in care a fost pregatita si a capacului de paine care a conservat toate aromele.

Pentru ca se apropie Pastele, recomand acest tip de preparare pentru stufatul de miel. Eu am sa-l pregatesc in acest mod si sunt convinsa ca va avea un gust delicios plus ca este de efect sa il prezentati musafirilor  sub acest capacel minunat de paine.

Ingrediente – Mancare de pui sub capac de paine

  • 1 kg de pulpe de pui
  • 400 g rosii proaspete
  • 100 g masline negre
  • 1 catel usturoi
  • 1 pahar vin alb
  • 400 g ciuperci champignon
  • 2 rosii deshidratate
  • 1 ardei iute uscat
  • patrunjel
  • 2 frunze de dafin

Ingrediente capac de paine pentru mancare de pui

  • 300 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • cca 160 ml apa calduta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 g sare

In plus pentru mancarea de pui

  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de apa

Mod de preparare – Mancare de pui cu legume sub capac de paine

  • Intr-un vas de lut, punem la calit in 2-3 linguri de ulei de maline, 1 catel de usturoi necuratat dar zdrobit cu muchia unui cutit. Dupa 2 minute, adaugam pulpele de pui taiate in doua si le lasam pe foc mic pana prind culoare.
  • Dupa ce s-au rumenit, adaugam 1 pahar de vin alb iar in momentul in care alcoolul s-a evaporat adaugam maslinele, rosiile taiate in bucatele, ciupercile (daca sunt mari le taiem in doua, daca nu, le lasam intregi), rosiile deshidratate tocate marunt, patrunjelul tocat si foile de dafin,
Mancare de pui sub capac de paine
  • Acoperim cu capac si lasam la foc mic cca 30 minute. Din cand in cand, intoarcem puiul de pe o parte  pe cealalta.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Intre timp, ne ocupam de capacul de paine. Punem intr-un vas faina iar in centru adaugam drojdia dizolvata in apa calduta si uleiule de masline. Incepem sa framantam si cand prinde consistenta adaugam sarea.
  • In functie de tipul de faina folosit, aluatul poate mai cere putina apa. Adaugati lingura cu lingura pana ce obtineti un aluat elastic care nu se mai lipeste de mana.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Luam cratita de pe foc si o lasam cateva minute sa se racoreasca.
  • Intr-un vas micut, amestecam 1 lingura de faina cu cca 2 linguri de apa astfel incat sa obtinem un aluat fluid ca cel de caltite.
  • Intindem aluatul de paine intr-o foaie subtire, mai mare decat diametrul cratitei. Ungem cu o pensula bordura cratitei si cam 2 cm din partea exterioara a ei cu aluatul fluid, indindem aluatul de paine pe intreaga suprafata a cratitei si il presam bine. Aluatul fluid are rol de “lipici” asa ca nu va speriati ca o sa va treziti cu capacul in cratita pentru ca o data bagat la cuptor va creste frumos.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Bagam vasul de lut in cuptor, la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30 minute sau pana ce capacul de paine se rumeneste frumos. Daca vreti sa faceti cateva decoratiuni din aluatul ramas, nu le adaugati pe capac decat dupa ce aceasta s-a umflat in cuptor.
  • Cand vedeti ca s-a bombat, deschideti usa cuptorului, adaugati decoaratiunile si inchideti repede usa cuptorului.
  • Il prezentati la masa cu tot cu capacelul de paine rumenit pe care il taiati in fata musafirilor.
Mancare de pui sub capac de paine
  • Capacul de paine are un gust absolut delicios asa ca poate fi servit alaturi de mancarica de pui.
  • Pofta buna va doresc!!
  • Puteti incerca aceasta reteta si cu alte tipuri de carne: porc, curcan, iepure, miel, vitel etc.
Chicken casserole under bread lid
Recipe Type: Main
Author: Laura Adamache
Prep time: 30 mins
Cook time: 1 hour
Total time: 1 hour 30 mins
Serves: 6
My dislike towards chicken has completely disappeared once I tasted this dish which has a very special taste given by the clay pot it’s been cooked in and the bread lid which preserved all the flavors.

Ingredients

  • 1 kilo of chicken thighs
  • 400 grams of tomatoes
  • 100 grams of olives
  • 1 garlic clove
  • 1 glass of white wine
  • 400 grams of white button mushrooms (champignon)
  • 2 dried tomatoes
  • 1 dried chili pepper
  • Parsley
  • 2 bay leaves
  • For the bread lid
  • 300 grams of plain flour
  • 10 grams of fresh yeast
  • About 160 ml of warm water
  • 1 tablespoon of olive oil
  • 5 grams of salt

Other ingredients

  • 1 tablespoon of plain flour
  • 2 tablespoons of water

Instructions

  1. Cook a garlic clove (unpeeled but smashed with the side of a knife) in 2-3 tablespoons of olive oil, in a clay pot. After two minutes, add the chicken thighs cut in half and let them cook on low heat until they get lightly golden. Add in a glass of white wine and when the alcohol has evaporated, add the olives, the chopped tomatoes, the mushrooms (if they are larger, cut them in half, if not, leave them as such), the finely chopped dried tomatoes, the chopped parsley and the bay leaves.
  2. Cover with a lid and let them simmer for about 30 minutes. From time to time, turn the chicken from one side to the other.
  3. In the mean time, prepare the bread lid. Put the flour in a bowl and make a well in it. Add the yeast which has been dissolved in warm water and the olive oil. Start to knead and when it starts to get consistent add the salt.
  4. The dough may need a bit more water, depending on the type of flour used. Add the extra water, one teaspoon at a time, until the dough is elastic and it doesn’t stick to your hands.
  5. Take the pot off the heat and let it cool for a few more minutes.
  6. In a small bowl, mix 1 tablespoon of flour with 2 tablespoons of water so that you get a runny batter, like the pancake batter.
  7. Roll the bread dough in a thin sheet, larger than the diameter of the pot. Use a brush to cover the edge of the pot and about 2 cm of the outer side with the runny batter, stretch the bread dough over the entire top of the pot and make sure to press it down firmly. The runny batter acts as “glue” so don’t be scared that the lid will fall into the pot because once it reaches the oven, it will rise nice and evenly.
  8. Put the pot in the preheated oven at 180°C for 30 minutes or until the bread lid is nicely browned. If you want to make some decorations from the leftover dough, don’t add them to the lid from the beginning, but after it has risen in the oven. When you see it has risen, open the oven door, add the decorations then quickly close back the door.
  9. Serve it with the bread lid on and cut it in front of your guests. The lid is delicious so you may serve it with the casserole.
  10. You can make this dish using any type of meat: beef, pork, lamb, mutton, rabbit, turkey, venison.
Print Friendly, PDF & Email

88 comentarii la “Mancare de Pui sub Capac de Paine

  1. Ana Maria Ciolacu spune:

    De Paste suntem la mare, nu o sa gatesc acasa. 🙁 Insa il fac inainte sau dupa,ca sa nu-ti spun ca acum ma repezeam in bucatarie,din reflex,sa fac aluatul. Dupa care mi-am adus aminte ca de azi suntem la dieta. :))) Se vede ca ceaiul cu 1 biscuitel nu a reusit sa-mi tina treaza memoria. :)) Arata innebunitor de bine, abia astept sa-l fac.(max 2-3 sapt,intr-o Duminica,drept cadou de dieta) :)) Ureaza-mi bafta ! 🙂 Te pupic Laurica scumpa mea ! <3<3<3<3

  2. Alina Stefanescu spune:

    Super idee

    Mancarica asta e senzatie pe orice masa. Felicitari pentru ideea de a schimba modalitatea de gatire a vesnicului pui. De abia astept sa il incerc.

    O zi buna
    Alina Stefanescu

  3. Adela Zilahi spune:

    o reteta foarte interesanta! foarte bine arata si cred ca merita facuta, in special de sarbatori, cu siguranta voi face … felicitari Laura!

  4. kittytweedy spune:

    seamana izbitor de mult cu ceva similar ce avem noi aici: chicken pot pies. Singura deosebire este ca aici pentru "capac" se foloseste puff pastry (aluat pentru placinta)…si majoritatea pot pies se fac in castronele individuale.
    Ina Garten, celebra aici in America ca personalitate TV si chef, are cateva retete delicioase de pot pies…una dintre ele foloseste carne de pui.

  5. Anonymous spune:

    Minunat !!! Adevarata arta culinara. Multumesc Laura pentru tot ce faci. Mi-ai dat de multe ori chef de gatit si nu oricum ci cu drag ca tine. Sarbatori fericite !

  6. spune:

    Draga mea ce fericita m-ai facut. Am stat tot weekendul cautand printre retetele tale ceva deosebit penru masa de Paste dar parca vroiam ceva si mai deosebit.Pai m-ai cucerit cu reteta asta care va fi mancarea principala pentru invitatii mei de Paste. Esti fenomenala si eu sant tare fericita ca te-am descoerit si ma numar printre fanii tai. Mersi mult Laura

  7. Anonymous spune:

    Buna Laura, iti multumesc ca ne inveti si pe noi multe din secretele/tehnicile tale, imi sunt foarte folositoare.
    Reteta aceasta cu pui, mi se pare super, maine doresc sa o incerc; as dori sa te intreb, crezi ca ar merge f bine sa gatim mielul dupa aceasta reteta, oare ar trebui mai mult usturoi pt miel, sau sa pastram proportiile ingredientelor,ptr miel ca si pt pui?
    daca nu am vas de lut, cu ce as putea inlocui???
    Aici, in comert, am vazut vas de lut, dar nu care sa se poata folosi pe aragaz, la flacara directa,ci doar pt cuptor, si atunci cu ce mi-ai recomanda sa-l inlocuiesc???
    Iti multumesc mult ptr retete, sfaturi,etc si astept nerabdatoare raspunsul tau.
    Mult succes in tot ceea ce faci si multe bucurii in familie!
    Ramona

  8. Anonymous spune:

    Imi lasa gura apa, … desi nu sunt fan pui. Trebuie sa o fac si eu o data, prea ma incearca curiozitatea! hihi
    Claudia

  9. cristina spune:

    Arata…foarte….imbietor !! Nici nu ma indoiesc de gust !! Eu mi-am propus de Paste sa gatesc iepure. Tare ma bate gandul sa-l pregatesc asa cu un capac de painica. Sa vad cum imi gestionez timpul, ne intoarcem dintr-o vacanta de 5 zile, exact in joia mare. Tragem o fuga in Istanbul, puiul are si el vacanta si abia asteapta sa mergem.

    Te pup !!

    Cristina

  10. lia spune:

    Intradevar o reteta cu totul si cu totul senzationala ! Trebue neaparat sa o incerc si sant sigura ca nu voi astepta pana de sarbatori …Multumim Laura !
    Pupici.

  11. Laura spune:

    Anonim, mi-e teama ca vasele de yena nu rezista in contact direct cu flacara aragazului. Dar poti proceda astfel: gatesti pentru 30 minute pulpele si legumele intr-o cratita normala pe aragaz iar cand sunt patrunse bine, le transferi in vasul de yena, il acoperi cu aluatul si il bagi la cuptor pana ce se rumeneste capacul de paine. Ai grija sa intinzi aluatul in foaie subtire si sa-l lipesti bine de tot de marginile vasului de yena. Gustul va pierde putin din cauza ca nu folosesti un vas de lut dar tot va iesi ceva foarte bun dar efectul va fi spectaculos.

  12. Laura spune:

    Ana scumpica, si noi suntem la dieta dar o dieta mai lejera ca sa spun asa. Paine putina rau, si asa o paine ne ajungea o saptamana pentru ca nu mancam deloc multa, dulciuri exclusiv la micul dejun si cu masura, nu mancam dupa 7 nimic si alergam in fiecare seara cat ne tin picioarele.:)))
    Avantajul meu este ca slabesc foarte repede, fara probleme si chiar ma mira lucrul asta pentru ca maine poimaine fac 35 de ani. Wooow, cum suna 35 ani!!:((((
    Bafta scumpica la dieta si sunt convinsa ca o sa-ti iasa o nebunie de bunatate iar pozele or sa fie absolut dementiala.
    Pup cu mare mare drag!!! <3 <3 <3

  13. Laura spune:

    Adela draga mea, pe masa de Paste va face sigur senzatie. Poti inlocui carnea depui cu carne de miel. Va iesi o mancarica si mai buna!!
    Pup cu drag!!

  14. Laura spune:

    Anonim, ma bucur mult sa aflu ca retetele mele te-u stimulat si ma bucur ca-ti place reteta asta!! Pup cu drag si Sarbatori Fericite tie si celor dragi!!

  15. Laura spune:

    Kittyweedy, incearc-o o data cu acest capac de aluat de paine si nu de aluat de placinta si lasa carnea cu tot cu os. O sa vezi cat de delicioasa este pregatita astfel. Am mancat pot pie cu diferite umpluturi, de la legume la carne, si desi mi-au placut, gustul nu se compara cu cel al retetei de fata, gust dat de vasul de lut si capacul din aluat de paine.

  16. Laura spune:

    Mijadou draga mea, ma bucur din tot sufletul ca iti place reteta si abia astept sa imi spui daca v-a placut.
    Te pup cu mare drag!!

  17. Laura spune:

    Craita draga mea, este o mancare delicioasa si poti varia tipul de carne sau legume, dupa preferinte. Si nu se face deloc greu.
    Te pupic!!

  18. Laura spune:

    Ramona draga mea, ma bucur mult ca-ti place reteta!!
    Categoric merge si carnea de miel gatita in acest fel. Eu as pune mai mult usturoi la carnea de miel, dar proaspat, daca ai, cu tot cu coditele verzi. As folosi cam 4-5 fire de usturoi tocate marunt. Daca nu ai usturoi verde, poti pune 3-4 catei de usturoi tocati marunt dar il adaugi o data cu restul legumelor, nu il lasi la calit pentru ca daca se arde devine amar si strica mancarica.
    Te sfatuiesc sa il gatesti initial intr-o cratita normala pe aragaz si cand carnea este patrunsa, o transferi intr-un vas de yena si o acoperi cu capacelul de aluat. O bagi la cuptor si o lasi pana ce capacul se umfla si se rumeneste.
    O sa iasa tare bun desi te sfatuiesc sa achizitionezi daca poti un vas de lut chiar daca il poti folosi doar la cuptor. Gustul mancarurilor preparate intr-un astfel de vas este divin.
    Pup cu mare drag!!

  19. Laura spune:

    Claudia scumpa, o sa-ti placa sigur, si asta ti-o spune o persoana care nu iubeste in mod deosebit puiul.:))
    Pup cu drag!!

  20. Laura spune:

    Cristinel scumpa, o sa iasa divina cu carne de iepure, garantez!!
    Pupicei lui Teddy si distractie placuta va doresc!!

    Pup!!

  21. Anonymous spune:

    Am sa incerc si eu cu siguranta.
    Ti-am cumparat si "bucataria la cutie".
    Felicitari pentru tot, Laura! Tot ceea ce faci este de exceptie.

    Cristina

  22. Anonymous spune:

    am incercat aceasta reteta, dar capacul de paine nu s-a ridicat de pe mancare. a ramas in cratita,ce am facut ?

  23. Laura spune:

    Grazie Giulia!
    Mi piace il tuo pollo in crosta di pane. Io l'ho faccio in crosta di sale ed e buonissimo:

    ma proverò anche la tua ricetta.

    Baci!

  24. Laura spune:

    Cristina draga mea, ii multumesc ca ai cumparat cutiuta!! Sper tare mult ca iti plac retetele.
    Pup cu drag si ma bucur ca-ti place reteta!!

  25. Laura spune:

    Anonim, imi pare tare rau ca nu ti-a reusit.
    Sunt 3 cauze posibile pentru nereusita ta, si anume: nu ai intins suficient de subtire aluatul si din cauza greutatii foii, capacul s-a lasat. Nu ai lipit suficient de bine aluatul de marginea formei sau tava era prea plina si in momentul in care ai acoperit-o cu capacul de paine, aluatul s-a "udat" cu sosul format de pui.
    Astept raspunsul tau ca sa gasim o solutie impreuna.

  26. Flori spune:

    Am incercat reteta si a iesit ffff gustoasa.Eu citesc blogul de putin timp si deja am incercat cateva retete,iar rezultatul a fost cel asteptat.Multumesc si abia astept si alte idei.Paste fericit!

  27. Laura spune:

    Flori draga mea, ma bucur atat de mult ca ti-a placut!!
    Pupicei cu mare drag si multumesc ca ai incercat-o!!
    Paste Fericit!!

  28. emiliatudor spune:

    am facut si eu cu carne de miel,numai ca nu am pus masline si ciuperci,am pus cartofiori si mazare,porumb,a iesit deliciu.Mersi .Spor in continuare la cat mai multe retete minunate

  29. Anonymous spune:

    am descoperit de mult timp blogul tau si imi place ft mult.ti-am vazut reteta asta,cea de bavareza cu cafea si inca o reteta intr-un supliment de la ziarul informatia zilei din satu mare dar nu aveau trecuta sursa.si retele erau copiate cuvant cu cuvant.

  30. Laura spune:

    Anonim, multumesc tare mult ca-ti plac retetele mele.
    Te rog mult, imi poti spune in ce numar al ziarului au aparut aceste doua retete ale mele? Au cumva un site online sau un email de contact?
    Multumesc ca mi-ai spus draga mea!!

  31. elena spune:

    ma numesc elena si eu ti-am lasat comentariul in care iti spuneam de retele tale.cred ca in numarul 291 din 4 mai al suplimentului de sanatate si frumusete.nu stiu foarte sigur pentru ca nu locuiesc in tara dar am fost de sarbatori acasa si parintii mei sunt abonati la ziar si rasfoind ziarul si suplimentul am ramas uimita cand am vazut retele tale.adresa de mail a ziarului e urmatoarea

  32. Anonymous spune:

    Te urmăresc de mult timp si întotdeauna apelez la tine când rămân fără idei,vreau de mult sa încerc reteta asta,dar nu găsesc vas 🙂 Îmi poți spune ce diametru are? Multumesc,tine-o tot asa. Alexandra

    • Laura spune:

      Alice iubita, rosiile deshidratate dau o aroma mai accentuata de rosie si un gust usor dulceag mancarurilor unde sunt folosite.
      Poti linistita sa le excluzi daca nu le ai dar daca le intalnesti, cumpara-le pentru ca sunt foarte bune.
      Pup cu drag!

  33. Carmina spune:

    Asta seara incerc si eu aceasta reteta insa putin adaptata pentru ca nu am avut ciuperci in casa :(. Sper totusi sa iasa la fel de bun. Te-am „descoperit” acum cateva zile si de atunci ma tot perind pe site-ul tau. De cateva saptamani mi-a venit un chef nebun de a experimenta in bucatarie…Imi dau seama ca-mi lipsesc multe instrumente, dar incet incet, o sa le achizitionez pe toate. Foarte reusite pozele si vreau sa-ti spun ca ai un talent desavarsit! 🙂

  34. Carmina spune:

    Eu iti multumesc Laura, pentru blog si pentru toate retetele postate! In weekend ma aventurez la un tiramisu cu nuci caramelizate :-). Esti foarte talentata! Te pup!

  35. Razvan spune:

    Draga Laura,doresc sa fac aceasta reteta de mult timp.Te rog frumos,spune-mi daca oala ta de lut e lacuita,deoarece a mea este si cum se pregateste prima data deoarece mie nu mi-au dat instructiuni de folosire .Am cumparat-o chiar astazi,special pentru aceasta reteta.Se poate tine direct pe foc sau este necesara o plita.Iti multumesc frumos,Laura.

    Retete minunate iti doresc.

    Razvan

    • Laura spune:

      Razvan, si oala mea este lacuita. Inainte de-a o folosi pentru prima data trebuia sa o lasi la inmuiat, complet scufundata in apa rece, pentru 30-45 minute. Apoi o scoti si o stergi usor cu o carpa de bumbac. O umpli cu puiul si apoi o bagi la cuptor.
      Cand o cureti, incearca sa nu folosesti detergent comun parfumat. Foloseste un detergent natural, fara miros. Lutul este poros si absoarbe usor orice miros.
      Sopr la treaba!!!

  36. Razvan spune:

    Multumesc frumos, Laura.Gasisem pe net niste instructiuni, dar erau doar pentru cele nelacuite.Acum m-am linistit:)

    Iti doresc o saptamana minunata!

    P.S:Aceasta reteta arata minunat.O pandesc de multa vreme:)

  37. Cristina spune:

    Am incercat-o azi… :-(..’capacul’ meu nu s-a copt in 30 min sa arate asa ca al tau, a stat la cuptor mai bine de o ora si in final tocanita mea a fost f uscata; reteta asta am ratat-o; doar ca aspect a fost incantatoare!

    • Laura spune:

      Cristina, draga mea, nu trebuia sa fie neaparat ca al meu. Important era sa se coaca bine. Sigur ca s-a uscat mancarea daca ai lasat-o peste 1 ora la cuptor.
      Data viitoare, scoate-o neaparat dupa 30 de minute sau maxim 40 si daca vrei capacul mai colorat, unge-l cu putin ulei dar numai dupa ce s-a umflat in cuptor.
      Pup cu drag!

  38. Andreea spune:

    Buna Laura, vroiam sa te inreb daca este obligatoriu sa pun rosii deshidratate? nu de alta dar mie mi se par foarte scumpe si unde am gasit am gasit numai la borcan foarte mare. Multumesc 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, nu este obligatoriu sa pui rosii deshidratate. Intr-adevar, dau un gust tare bun, dar daca nu le pui, tot delicioasa iese mancarica.
      Pup!

  39. mariana spune:

    incercat…iesit grozav!!! imi venea sa topai de fericire!!! putin mai subtire trebuie sa fac foaia pentru capac…dar a crescut!!! iti multumesc Laura!!! iti doresc sa fii sanatoasa si la cit mai multe retete postate pe blog!!!
    te imbratisez cu drag,
    Mariana

  40. Simona spune:

    O minunatie de mancarica! Delicioasa si de mare efect, chiar si ptr o masa in doi, nu neaparat ptr mese festive! Am facut-o acum ceva timp, cu pulpa de curcan de curte, iar acum ma pregatesc sa o fac cu pulpe de pui. Data trecuta a iesit perfect… sincera sa fiu nu mai stiu daca am respectat timpii, dar a iesit foarte bine! Cred ca am rumenit un pic capacul cu grilul de la cuptor 🙂 Din pacate n-am reusit sa fac poze data trecuta.. a navalit un pofticios in bucatarie 🙂
    Multumesc mult Laura ptr toate bunatatile pe care le faci.. Eu te vizitez de multi ani, si am incercat multe din retetele tale!
    Voi reveni cu poze!

  41. Monica spune:

    Draga Laura, multumesc mult, e o reteta extraordinara, sotul a fost incantat! 🙂 Am inteles bine ca aluatul nu se lasa la dospit? Eu am inceput cu aluatul pt ca mi-a fost frica ca nu va iesi bine daca nu are timp deloc sa creasca. O reteta deosebita pentru musafiri!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca v-a placut mancarea.
      Aluatul nu se lasa la dospit pentru aceasta reteta.
      Te pup!

  42. Corina spune:

    Buna, Laura! Intentionez sa pregatesc aceasta reteta pentru duminica. E un eveniment special pentru mine – lucrez in domeniul creatiei vestimentare si saptamana trecuta m-am mutat in noul atelier, iar acum, impreuna cu sotul meu, i-am invitat pe parinti sa „sarbatorim” impreuna. Mi se pare ca am gasit reteta perfecta – gustul cu care sigur nu voi da greș si va fi pe placul tuturor, dar intr-o prezentare mai inedita! O singura ingrijorare am. Forma pe care vreau sa o folosesc pentru copt este un vas de yena oval. Cred ca are in jur de 30×20 cm. Am observat ca al tau era rotund. Oare exista posibilitatea ca aluatul sa „cada” la mijloc, fiind atat de mare distanta intre punctele de sprijin? Ma gandesc ca daca ai lucrat cu aluatul ai vazut cum se comporta si ai putea sa imi dai un sfat. Daca reusesti sa imi raspunzi in timp util, as fi incantata. Daca nu, revin eu sa-ti zic cum a fost 🙂 Pupici, spor in toate, si iti multumesc ca esti un sprijin atat de bun pentru toate goapodinele deschise la sugestii!

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea Corina, imi cer mii de scuze ca nu am reusit sa-ti raspund in timp. Nu am incercat sa prepar aceasta mancare intr-un vas cu aceste dimensiuni, dar, daca lipesti bine aluatul pe margini, nu cred ca ar trebui sa se lase.
      Abia astept sa-mi spui cum a iesit, asta in cazul in care ai pregatit reteta.
      Mult mult succes in tot ce faci!

    • Corina spune:

      Am facut reteta, si ai nostri au fost tare incantati 🙂 Aluatul nu s-a lasat, cum ma temeam, dar nici nu a crescut, asa ca si al tau. Totusi, a iesit o mancarica gustoasa si aspectuoasa – un deliciu, iar crusta de paine a abut mare succes. Iti multumesc pentru raspuns! Mult succes si tie!

  43. Raluca spune:

    Am incercat si eu reteta aseara !! A iesit ca-n poza iar ca gust..deosebit ! i-am mai adaugat niste harissa si putina pasta de tomate pentru un plus de sos. Eu si sotul meu am fost incantati! Multumim mult si mult succes in continuare!

  44. Irina spune:

    Credeti ca e ok vasul de lut pe ochiul unui aragaz electric? Am folosit acest vas la cuptorul electric fara probleme.
    Multumesc frumos.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Irina, depinde de vas. Exista vase care se pot folosi si pe flacara, dar cel mai bine este sa citesti instructiunile producatorului.
      Cu mult drag!

  45. Irina spune:

    Mulțumesc pt raspuns. Nu pot afla pt ca este un vas de lut cumpărat din piață Obor. O sa figurez eu ceva, dar sigur o sa încerc reteta.

    • Laura Adamache spune:

      Draga Irina, atunci iti recomand sa prepari mancarea intr-o cratita obisnuita, iar in momentul in care trebuie sa o bagi in cuptor, pui mancarea in vasul de lut si atasezi capacul de aluat. Este cel mai bine asa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor