web analytics

Aripioare de pui crocante

Aripioare de pui crocante

Desi s-a intrat in post, postez totusi aceasta reteta pentru cei care tin post numai miercuri si vineri. Recunosc ca nu am reusit pana acum sa tin post dar de anul acesta voi incerca macar miercuri si vineri sa manac fara carne si fara derivate animale.

Daca sunteti amatori de aripioare crocante cu un gust dulce acrisor, va invit sa incercati aceasta reteta pentru ca este delicioasa si simplu de facut.

Ingrediente:

10-12 aripi de pui

125 gr ketchup

50 gr otet de mere

1 ceapa rosie mica

50 gr zahar brun

1 lingura sos worcester

1 pahar de vin alb

1 varf cutit boia iute

1 lingurita curry

3 linguri ulei arahide/floarea soarelui

sare

piper

Pentru inceput va recomand sa folositi un ketchup bio sau facut in casa. Eu am achizionat in vara 2 l de ketchup facut la o ferma bio din apropiere si este excelent.

Taiem aripile de pui in doua pe lungime si varfurile aripilor.

Spalam bine aripioarele si le lasam la scurs pana pregatim marinata,

Aripioare de pui crocante

Punem intr-un vas ketchup-ul, 1 ceapa rosie tocata fin, vinul alb, otetul, uleiul, lingurita de curry, boiaua, salsa worcester, zaharul, sarea si piperul dupa gust si amestecam bine.

Introducem aripioarele in marinata, avand grija sa fie complet acoperite de marinata. Daca nu sunt acoperite complet, mai adaugam vin alb. Acoperim vasul cu un capac si le bagam la frigider pentru 2-3 ore.

Aripioare de pui crocante

Dupa 3 ore , scoatem vasul din frigider, scurgem bine aripioarele de marinata si le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

Aripioare de pui crocante

Le introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute, dupa care crestem temperatura la 220 grade si le mai lasam pentru inca 10 minute.

Le servim fierbinti alaturi de salata si ketchup.

Pofta buna!

13 Comentarii
  1. 1
    16/11/2010
    10:23

    cred ca o sa lesin de pofta langa monitor.arata intr-un mare fel aripioarele astea si sunt exact pe gustul meu !Cu siguranta am sa le incerc cat de curand

  2. 2
    17/11/2010
    06:45

    Draga Laura,

    Te votez in fiecare zi pe "Bucataras" si sper sa reusesti sa ajungi pe primul loc. Reteta aripioarelor este dementiala, dar mie parca tot la mancarica cu varza mi-a ramas gandul. Astept sa postezi si retete de post, pentru ca si eu (la fel ca si tine), m-am hotarat sa incerc sa tin postul. Bafta multa la concurs.
    Alina

  3. 3
    19/11/2010
    12:58

    De fiecare data cand intru pe blogul tau, trebuie sa intru cu burtica plina caci altfel…mor de pofta la atatea bunatati:D. Aripioarele arata, bineinteles, delicios de bine! Cu siguranta le voi incerca data viitoare cand voi avea aripioare. Felicitari pentru atatea bunatati si multumesc ca le impartasesti cu noi de fiecare data! Te pupic cu mare, mare drag si admiratie!

  4. 4
    23/11/2010
    08:43

    Vio draga mea sunt ffff bune. Au un gust dulce acrisor si sunt crocantele bine.
    Te pupic si sper sa iti placa daca le incerci!!

  5. 5
    23/11/2010
    08:45

    Alina draga mea multumesc mult pentru voturi. Am castigat locul 3 si sunt fffff multumita!! mancarica de varza este una dintre preferatele mele asa ca nu o pot compara cu absolut nimic dar si aripioarele mi-au placut tare tare mult.

    Pup cu drag si o saptamana excelenta sa ai!!

  6. 6
    23/11/2010
    08:48

    Iulia scumpa tare ma bucur ca iti place ce gasesti la mine. Te pupic cu drag si sper mult sa-ti placa aripioarele daca le incerci!! Puup!!!!!

  7. 7
    24/11/2010
    17:09

    Am tot stat cu gandul la aripioarele tale asa ca pana la urma m-am apucat sa le fac.Am adaptat reteta la ce-am gasit prin frigider, rezultatul a fost absolut delicios: crocante la interior moi in interior, se topesc efectiv in gura ! Multumesc pentru o reteta minunata !

  8. 8
    16/05/2011
    19:46

    buna laura super tare reteta de aripioare gustos ai prajituri minunate si torturi ai un blog minunat am ointrebare daca nu te superi nu prea ma pricep cu unitatile de masura ai putea sa ma ajuti2/3cana 11/4 cana 11/4 praf de copt 1/4 cana 3/4 cana 1/3 cana 3/4 plic praf de copt 13/4 cana 2/3 cana 11/3cana 11/2cana 21/4cana 2/4 cana cit inseamna 200 gr mai mult sau maiputin 1/4 l cit inseamna 300ml sau mai mult 1/8 5/10 lichor 2/10 suc 1/10 suc 3/10 lichor 6/10 suc 4/10 sucte rog frumos daca ma poti sa ma ajuta cu cantitatileam niste retete vechi si le as incerca esti de nota 10 succes in continuare

  9. 9
    26/05/2011
    10:11

    Vio draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!!
    Pupicei!!

  10. 10
    26/05/2011
    10:13

    Anonim, unele dintre unitatile de masura( 11/4, 13/4, 21/4, etc) nu imi suna deloc cunoscut din pacate.
    Am aici un tabel cu masurile traditionale: pahar, lingura, lingurita.
    http://adamache-laura.blogspot.com/2009/06/masuri-traditionale-in-bucatarie.html
    Sper sa te ajute!!

  11. 11
    29/05/2011
    21:19

    mersi mult

  12. 12
    29/03/2012
    08:00

    Draga Laura eu impreuna cu sotul meu traim in Madrid si urmarim retetele tale in fiecare zi.Suntem incintati de ele (de toate).Multumim mult

    • 12.1
      29/03/2012
      08:37

      Cecilia, draga mea, va multumesc mult ca va plac retetele mele!!
      Pup cu mare drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>