Pizza la tigaie – Reteta rapida

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Pizza la tigaie – Retete culinare Pizza

Pizza coapta in tigaie

Daca nu sunteti vazuti cum preparati aceasta pizza, va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8 minute. In Italia, pe timpul verii, cand sunt niste calduri ingrozitoare, sunt multe gospodine care apeleaza la solutia asta mai mult decat rapida pentru a obtine o pizza absolut divina.

Ingrediente – Pizza la tigaie

  • 450 g faina
  • 225 ml apa calduta
  • 7 g drojdie deshidratata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare – Pizza la tigaie

  • Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea.
  • Cand preparam aluaturi dospite, sarea nu trebuie sa intre niciodata in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire. O adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat putina consistenta.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.

Preparare aluat pizza

  • Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu foile de plastic si il lasam sa dospeasca, intr-un loc ferit de curent, pentru cca 2 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Impartim aluatul in 5 bucati si intindem fiecare bucata de aluat, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie rotunda de cca 3-5 mm. Aluatul se intinde cu mana, nu cu facaletul. 

Aluat pizza dospit

  • Dupa ce am intins cele 5 bucati de aluat, punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta, o acoperim cu capac, si o lasam sa se incinga foarte bine. NU ungem tigaia cu nimic.
  • Cand tigaia s-a incins, reducem putin flacara, punem prima pizza in tigaie si o acoperim cu capac. In momentul in care apar, pe suprafata pizzei, niste bule de aer, ridicam capacul si intoarcem pizza pe cealalta parte.
  • Ungem pizza cu sos de rosii, adaugam bucatele de cascaval sau mozzarella si, eventual, cateva felii subtiri de sunca sau salam picant.

Pizza in tigaie

  • Acoperim tigaia cu capac, iar in momentul in care cascavalul este perfect topit, stingem focul si scoatem pizza din tigaie.

Pizza sectiune

  • Coacem si celelelate pizze in acest fel si, daca dorim, putem folosi un alt topping.

Sfaturi

  1. Capacul trebuie sa acopere ermetic tigaia. Datorita aburului acumulat in tigaie, pizza va avea o suprafata elastica si partea inferioara va fi crocanta.
  2. Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte).
  3. Este foarte important sa nu folosim ingrediente in exces pentru topping si nici ingrediente foarte umede (ardei cruzi, ciuperci crude, etc)
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Pizza la tigaie
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 7 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. Ioana

    Super idee!
    Dar de ce nu putem pune aluatul pe o folie de silicon? Ca eu am si o tablie din lemn da nu imi place lemnul ca e cu aschii michute si mi-e ca intra in aluat. Tabila aia a mea nu e deloc finisata cum trebuie si am vazut-o abia dupa ce am cumparat-o.
    Off, cum sa fac? Ca vreau si eu sa incerc pizza asta!

  2. Laura

    Este incredibil de buna Ioana si sunt sigura ca o sa-ti placa daca o faci. In general se spune ca lemnul avand o structura poroasa ajuta coca sa “absoarba” mai bine restul ingredientelor. Dar stai linistita si foloseste covorasul de silicon care e foarte bun si el sau un plan de marmura. Nu se simte nici o modificare la gust asa ca foloseste cu incredere siliconul. Te pupic si astept sa vad daca ti-a placut!! Pup pup!!

  3. Lavinia

    Tare buna reteta asta pentru o mamica cu un pui asa activ ca al meu! Multumesc pentru idee! Te pup!

  4. Cristina

    Laura, iar mi-e foame:))))
    Cred ca e o bunatate, in mod sigur o sa o fac si eu, fiul meu ar manca in fiecare zi pizza si iar pizza. Multumim pt reteta.
    Am o intrebare: ce-i aia drojdie liofilizata?

  5. Laura

    Lavinia draga tare iti multumesc ca iti place si eu cred ca o sa-ti placa!! Te pup si pup frumoasa ta mica!!

  6. Laura

    Te pupic Cristina draga!! Am primit comentariul tau numai ca am activat moderarea comentariilor si nu se posteaza imediat pe blog ci le primesc mai intai pe email.
    Sa stii ca si noua ne place pizza mult mult!! Asta se face cat ai bate din palme. Drojdia liofilizata e drojdia uscata la plic,in general de 7 gr e plicul. Te pup si un weekend minunat iti doresc!!

  7. mariana

    O comoara de reteta!astea-imi plac:bune ,rapide si de efect!dar am o suparare:aia ca am cel putin 6 tigaii teflon si nici una nu are capac!!!of.si vreu de urgenta uyn super sorcator!cum rezolv?incerc cu un alt capac???of,ce rau imi pare!

  8. iulia

    Excelenta reteta, Laura. Rapida si cu siguranta si delicioasa. Modul de coacere, ma duce usor cu gandul la Nodini, o alta reteta minunata de a ta, pe care am incercat-o si a iesit excelent. Trebuie incercata, arata intr-un mare fel. Puuppp si un week-end frumos iti doresc!! :)

  9. Melianda

    Oau asta da pizza rapida…am sa o prestez si eu mai ales ca puiutii mei sunt inebuniti dupa pizza…Multumesc de reteta!

  10. Laura

    Mariana te pupic si ma bucur ca iti place retetuta asta simpluta. Eu zic ca daca nu ai un capac care izoleaza bine tigaia sa folosesti un capac care intra in tigaie, deci mai mic. O sa iasa perfect asa. Te pup draga mea!!

  11. Laura

    Iulia draga ma bucur mult ca iti place pizza asta la tigaie. Da da ai dreptate seamana ca mod de coacere cu nodini. Aburul format face suprafata pizzei moale iar partea de jos crocanta. E tare tare buna si sa stii ca noi am papat azi dimineata 2 pizze facute ieri si erau bune foc. Pup draga mea!!

  12. Laura

    Meli draga mea cat ma bucur sa te revad!! Abia astept sa vad daca ti-a placut si mai ales daca le-a placut copilasilor tai!! Te pupic si o primavara superba iti doresc!!

  13. aripi de inger

    Ciao Laura,am facut in seara asta pizza ta si vreau sa-ti spun ca din 6 bucati cred ca mai sunt 2 feliute mici,in concluzie a avut mare priza la public(adica 2 mofturosi).A fost grozava si le-am copt cu un capac mai mic decat tigaia.Te pup si astept noi idei.

  14. Laura

    Ciao Laura draga!! Ma bucur tare mult ca v-a placut pizza asta rapida si iti multumesc mult ca ai incercat-o. Te pupic dulce draga mea!!

  15. Laura

    Julia draga e rapida foc si buuuuuuuna buna. O sa vezi ca se duce imediat. Te pup si daca o incerci sa imi spui cum ti s-a parut!!

  16. Laura

    Pup Cata draga. E bunuta foc si o sa vezi ca pare facuta la orice altceva in afara de tigaie!!! Te pupic!!

  17. Anonymous

    Draga Laura!
    Iti vizitez blogul de ceva timp, imi place foarte mult, insa este pentru prima data cand las un comentariu.
    Da-mi voie sa te felicit pentru priceperea ta, dar si pentru generozitatea de care dai dovada, oferindu-ne minunatele tale retete.
    Reteta de fata…ah! Abia astept week-endul, sa o execut.Sper sa imi iasa.Vreau sa te rog sa imi spui ce fel de ulei recomanzi: de masline, sau de floarea-soarelui?
    Iti doresc multa sanatate, sa traiesti 1000 de ani, sa ne delectezi cu retetele tale! Te pup.
    Mariana, Oradea

  18. Laura

    Draga Mariana iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale frumoase si ma bucur mult ca mi-ai scris pentru ca m-a impresionat profund mesajul tau. Draga mea, ideal ar fi sa folosesti ulei de masline pentru ca da un gust mult mai bun aluatului fiind un ulei foarte aromat. Eu de data asta am folosit ulei de floarea soarelui pt ca nu aveam in casa ulei de masline. Te pup si abia astept sa imi spui daca ti-a placut aceasta pizza!!

  19. Anonymous

    Iti multumesc draga Laura pentru raspuns!
    Cu siguranta am sa revin cu “impresii”, dupa ce incerc aceasta reteta.Daca nu imi iese din prima (nu prea ma pricep eu la aluaturi:)…), o sa o tot fac pana imi iese.Te pup si iti doresc o zi minunata!
    Mariana, Oradea

  20. Laura

    Mariana draga eu zic ca iti iese sigur din prima. Iti tin pumnii de aici de la distanta si in caz ca, doamne fereste, ai probleme sunt aici si rezolvam noi!! Te imbratisez cu mare drag!!

  21. Cristina

    Laura, da-mi voie sa-ti dau trei pupici. Am facut aseara reteta ta de pizza rapida si a iesit foarte buna. Nu am tigaie de teflon cu capac, dar m-am descurcat cu o tigaie simpla cu un capac mai mic, iar sub tigaie am pus un rotund de fonta. In felul asta am evitat incincerea prea tare a tigaii mele de tabla simpla. Nu am avut nici drojdie uscata. Am folosit drojdie proaspata (25g) si am micsorat timpul de crestere de la doua ore la o ora. Am respectat insa prezenta fundului de lemn si intinderea foii cu mainile. Au iesit niste pizza extraordinar de bune, cu blat perfect(crocant si in acelasi timp moale, pufos si elastic). Deasupra am pus crenvusti de post si salam de post cu ciuperci, fasii de ciuperci si de ardei gras rosu, rondele mici de ceapa verde. astfel m-am putut delecta cu o pizza minunata intr-o zi de post. Teodora, care este foarte mofturoasa la tot ce nu contine carne, a mancat cu pofta.
    Da-mi voie sa-ti multumesc si iti urez sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere!
    Voi posta si eu pe blogul meu reteta, te invit sa vi in vizita sa vezi ce a iesit.:)

  22. Cristina

    Laura iubita, am facut aseara pizza, din pacate nu i-am facut nici o poza, aparatul era descarcat..A iesit bestial de buna, nici nu stiu cum sa-ti multumesc pt tot, si pt ca existi.

  23. Laura

    Cristina scumpa am vazut-o si ti-a iesit PERFECT!!! Mi-ai facut o poftaaaaaaaa nebuna cu pizza ta. Asa ca maine o fac din nou cu ceapa verde, ardei si salamior. Dca uita al meu sa imi ia drojdie nu stiu ce ii fac..!! Te pup draga mea si un pupic enoooooorm pentru scumpa mica de Teodora. Sa va fie de bine si iti multumesc ca ai incercat-o!!!!

  24. Laura

    Vai Cristinuta scumpa mea cat ma bucur ca ti-a placut. EU iti multumesc tie si celorlalti prieteni dragi ca existati pentru ca daca nu erati voi sigur nu existam nici eu in blogosfera. Asa ca iti multumesc si te ppupic de mii de ori pentru ca esti o persoana deosebita!!!

  25. Anonymous

    Laura, scumpa, ti-am trimis ieri un comentariu…s-o fi ratacit? :((
    Nu am mai rezistat pana in week-end, asa ca am facut pizza alaltaieri seara.Au iesit super! A fost pt prima data cand am facut pizza (cuptorul meu de aragaz nu coace bine, asa ca nu m-am riscat sa fac in el).Ei, acum nici nu mai am nevoie de el! Ai avut mare dreptate.Nu ar fi zis nimeni ca este coapta in tigaie.Cu siguranta voi repeta “isprava”.Multumesc pentru reteta, si multumesc ca existi.
    O zi frumoasa ca tine sa ai!
    Mariana,Oradea

  26. Laura

    Draga mea Mariana acum am verificat toate comentariile primite dar tare mi-e teama ca cel trimis de tine ieri nu a ajuns!! Slava Domnului ca a ajuns comentariul trimis azi care m-a bucurat nespus. Iti multumesc din inima pentru cuvintele tale minunate si ma bucuuuuur enorm ca ti-a placut pizza! Sa va fie de bine draga mea, tie si celor dragi si numai bine iti doresc!! Cu drag,
    Laura.A

  27. max

    Dear Laura

    Thank you for this excellent recipe. I’ve just try and I write in my blog.

    If it interests You, You can visit my blog:

    http://maxkonyhaja.blogspot.com/

    Thank you very much
    Max from Hungary

  28. Laura

    Hello Max! I’m so glad that you tried this recipe and you liked it. I will visit your blog with pleasure!!
    Thank you!!

  29. Anonymous

    Super tare ideea. Am o intrebare: eu am o tigaie de genul dar capacul are o gaurica mica in el, o pot folosi pe asta sau trebuie sa ii pun alt capac sa nu iasa aburul din ea?
    Multumesc si felicitari pentru blog, este super!

  30. Laura

    Ma bucur ca iti place Anonim!! Si capacul meu era din sticla si avea o gaurica mica pe unde iesea o parte din abur asa ca il poti folosi linistita!!

  31. andreeansd

    Buna Laura,
    Scuza-ma de nestiinta dar nu am vazut sarea nicaieri inserata pe parcurs. :). Deja am inceput sa fac reteta asa ca o sa o pun la inceput, in compozitia uscata. It’s good?

    Te pup. Citesc blogul tau de mai multa vreme, doar asa ca sa vad cum arata toate frumos. Acum sunt acasa si deja incerc.

    Andreea

  32. Laura

    Andreea draga mea iarta-ma ca nu am apucat sa iti raspund ieri si pentru faptul ca am omis sa mentionez sarea in reteta. E bine ca sarea sa nu intre niciodata in contact cu drojdia deoarece impiedica procesul de dospire al aluatului asa ca sarea se pune intotdeauna la sfarsit dupa ce amestecam faina cu drojia si lichidul. Te pup si inca o data scuze!!

  33. andreeansd

    Hei Laura, no problem! Am amestecat-o acolo unde am zis insa nu s-a intamplat nimic ci a crescut si tot a crescut. :). Fratii mei au fost foooarte incantati de ea, se tot minunau pe langa mine. A doua zi Edi, unul dintre frati de 14 ani a facut-o singur si m-a servit. Delicioasa!
    In legatura cu sarea, tin minte de acum :). Te pup.

  34. Laura

    Andreea draga mea tare ma bucur ca nu au fost probleme si promit ca data viitoare sa raspund cu promptitudine. Te pup si multumesc ca ai incercat-o!!

  35. Vicky

    Pur si simplu mai lasta cu gura cascata cand am vazut cum arata pizza ta, este absolut perfecta, am sa o incerc cat pot de repede, multumesc de retetete la minut, mii de pupici.

  36. vdaiana

    Mmmm, arata delicios! Am sa incerc si eu aceasta reteta :)
    O mica observatie: s-a strecurat o greseala in reteta. Scrie "Sarea nu trebuie sa intre niciodata, la nici un aluat, in contact cu sarea…" Cred ca e vorba de fapt de drojdie, sa nu intre in contact cu sarea, nu?

  37. Laura

    Vicky scumpa neaparat sa o incerci ca e rapida si buuuna rau!! Uite chiar am s-o fac si eu pentru ca e atat de cald ca nu imi vine sa aprind cuptorul. Te pupic si astept sa imi spui daca ti-a placut!!

  38. Laura

    Vai Daiana draga iti multumesc tare mult ca mi-ai atras atentia!! Ai dreptate, sarea nu trebuie sa intre in contact cu drojdia pentru ca ii stopeaza dospirea. Acum merg sa corectez reteta. Te pup si daca o incerci astept sa imi spui daca ti-a placut!! Multumesc mult!!

  39. katy

    INCET,INCET LE VOI FACE PE TOATE,LA RETETELE TALE MA REFER.AM FACUT-O SI EU… PACAT CA NU LA AMBELE TIGAI DE TEFLON AM CAPAC,PENTRU CA AS FACE IN ACELESI TIMP 2 PIZZE.DE ACUM IN COLO,NICI NU VOI MAI FACE IN CUPTORUL ARAGAZULUI.SEAMANA CU PIZZA FACUTA LA CUPTORUL CU LEMNE!SUPER!PUPICI!

  40. Irina

    Absolut delicioasă! E foarte ușor de făcut, mai ales când e vorba de puține persoane.
    Mulțumesc!

  41. Laura

    Irina draga ai mare dreptate. E rapida si mai ale cand e f cald afara e o solutie ideala. Te pup si ma bucur mult ca iti place!!

  42. Anonymous

    Eu fac pizza de ani de zile, dar ma tot lupt si ma enervam cu blatul, ori iesea prea gros, ori se facea beton,ori se ardea, in cuptor…dar asa, in tigaie, a iesit super-super desi am facut o alta reteta de aluat, aproximativ ca si asta si cu totul alte ingrediente deasupra. Multumesc mult pt. idee, tot asa am sa fac de acum inainte (astazi am topit 4 pizza, nici poza nu am apucat sa le fac.

  43. Laura

    Anonim ma bucur mult ca ti-a reusit pizza cu aceasta tehnica. Nu am mai facut-o de mult si chiar astazi am s-o repet si eu. Multumesc ca ai incercat-o!

  44. Anonymous

    Buna Laura,

    Vroiam sa te felicit pentru toate retetele tale.Sunt delicioase.Am facut si eu aceasta pizza aseara iar mamei mele i-a placut extrem de mult.Ar vrea sa o faca si ea dar nu are tigaie teflon decat dreptunchiulara si fara capac.Merge facut aceasta pizza si pe tigaie normala?

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


+ 7 = 10

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.