Pizza la tigaie – Reteta rapida

FacebookEmailPrintFriendlyShare

Pizza la tigaie – Retete culinare Pizza

Pizza coapta in tigaie

Daca nu sunteti vazuti cum preparati aceasta pizza, va garantez ca nimeni nu isi va da seama ca a fost coapta intr-o tigaie si doar in 8 minute. In Italia, pe timpul verii, cand sunt niste calduri ingrozitoare, sunt multe gospodine care apeleaza la solutia asta mai mult decat rapida pentru a obtine o pizza absolut divina.

Ingrediente – Pizza la tigaie

  • 450 g faina
  • 225 ml apa calduta
  • 7 g drojdie deshidratata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar

Mod de preparare – Pizza la tigaie

  • Amestecam faina cu drojdia si zaharul, facem o gropita in centrul fainii unde adaugam apa calduta amestecata cu uleiul. Dupa ce aluatul prinde putina consistenta adaugam si sarea.
  • Cand preparam aluaturi dospite, sarea nu trebuie sa intre niciodata in contact cu drojdia, deoarece impiedica procesul de dospire. O adaugam intotdeauna dupa ce aluatul a capatat putina consistenta.
  • Framantam pana cand obtinem un aluat elastic.

Preparare aluat pizza

  • Punem aluatul intr-un vas, il acoperim cu foile de plastic si il lasam sa dospeasca, intr-un loc ferit de curent, pentru cca 2 ore sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Impartim aluatul in 5 bucati si intindem fiecare bucata de aluat, pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intr-o foaie rotunda de cca 3-5 mm. Aluatul se intinde cu mana, nu cu facaletul. 

Aluat pizza dospit

  • Dupa ce am intins cele 5 bucati de aluat, punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta, o acoperim cu capac, si o lasam sa se incinga foarte bine. NU ungem tigaia cu nimic.
  • Cand tigaia s-a incins, reducem putin flacara, punem prima pizza in tigaie si o acoperim cu capac. In momentul in care apar, pe suprafata pizzei, niste bule de aer, ridicam capacul si intoarcem pizza pe cealalta parte.
  • Ungem pizza cu sos de rosii, adaugam bucatele de cascaval sau mozzarella si, eventual, cateva felii subtiri de sunca sau salam picant.

Pizza in tigaie

  • Acoperim tigaia cu capac, iar in momentul in care cascavalul este perfect topit, stingem focul si scoatem pizza din tigaie.

Pizza sectiune

  • Coacem si celelelate pizze in acest fel si, daca dorim, putem folosi un alt topping.

Sfaturi

  1. Capacul trebuie sa acopere ermetic tigaia. Datorita aburului acumulat in tigaie, pizza va avea o suprafata elastica si partea inferioara va fi crocanta.
  2. Timpul de coacere este de 8 minute (4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte).
  3. Este foarte important sa nu folosim ingrediente in exces pentru topping si nici ingrediente foarte umede (ardei cruzi, ciuperci crude, etc)
Sumar
Voteaza reteta
Nume Reteta:
Pizza la tigaie
Publicata:
Timp preparare:
Timp coacere:
Timp total preparare:
Voturi
4 Based on 7 Review(s)

Iti place reteta? Aboneaza-te acum si primesti retetele noi in adresa ta de e-mail

Comentarii

  1. iolanda

    Felicitari pentru retete! Sunteti o maestra!

    Voiam sa va informez ca cei de la gustos.ro v.au furat poza, pe care au taiat.o sa nu va mai fie scris numele, si reteta.

    • Laura

      Draga mea, multumesc pentru aprecieri.
      Am avut o colaborare cu cei de la gustos.ro, reteta nu este furata, eu le-am trimis-o.
      Te pup!

  2. Anonim

    am facut azi aceasta pizza si este UN DELICIU. de azi inainte cand am posta pe pizza doar dupa aceasta reteta voi face. Eu am facut o pizza cu de toate pe ea, incepand de la un pic de ceapa, porumb, ardei, cascaval, salam si ketchup. Multumesc inca o data pentru reteta

  3. VERONICA

    E O IDEE SUPER TARE VOI FACE SI EU O PIZZA DIN ASTA DAR CU sunca PENTRU CA ASA vrea fiul meu.
    iti urez NOROC .
    CU DRAG:
    VERO.

  4. Ale

    Pe cat de repede se face pe atat de repede se mananca :) , E foarte buna, iar eu sunt destul de pretentiosa la capitolul pizza. Sunt foarte curioasa cum ar iesi cu ton, o sa incerc cat de curand.
    Spor in toate Laura !

  5. Mara

    Am furat si eu aceasta reteta care te scoate din impas.Sper ca nu am deranjat ca am scris despre ea pe blogul meu, bineinteles precizand sursa.Ma inspira acest blog si ma bucur sa gasesc retete “mai altfel”.

    • Laura

      Mara, draga mea, cum sa ma supar? Ma bucur tare mult ca ti-a placut si ai incercat-o!
      Pup cu drag!

  6. Mariana

    Dupa cum stii deja, am descoperit de curand site-ul tau dar de atunci tot experimentez retete.
    Pizza in 8 minute m-a tentat de cand am citit-o si am avut si de ce: o minune de reteta. Are trei mari avantaje: e rapida, ieftina si f.f.f.f buna, grozav de buna.
    Data viitoare voi incerca s-o fac in tigaie de tuci si cred ca va iesi la fel de bine ca in teflon.
    Sper ca printre retetele tale sa gasesc una de tort pe care sa o pot face de Craciun, adica sa fie la fel de explicita ca tot ce am incercat deja si sa gasesc ingredientele toate.
    Iti doresc tot binele din lume si sa te ajute Dumnezeu in tot ce faci.
    Mii de pupici,
    Mariana

    • Laura

      Draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale minunate!
      Ma bucur mult ca ti-a placut pizza si crde ca va iesi minunat de gustoasa in tigaia de tuci.
      Te pupic cu mult drag!

  7. Damian Maria Catarina

    Am facut-o astazi, a iesit super! Chiar nu ma asteptam sa fie atat de buna, mai buna decat orice pizza la cuptor incercata pana acum.
    Multumim pentru reteta.

    • Laura

      Maria, draga mea, sa-ti fie de bine! Ma bucur tare mult ca ti-a placut!!
      Pup!

  8. oti

    eu n-am făcut-o în tigaie, că mi-era că se face praf (știu eu de ce) :)) dar am folosit rețeta de aluat de aici și am făcut-o în cuptor. și sunt super-super-super încântată. mai ales că nu sunt cel mai mare talent în bucătărie, dar compensez cu imaginație și stăruință. în orice caz, e a doua oară cînd fac pizza într-o săptămână și e incredibil de bună! mulțumesc, laura!

  9. Dana

    Noua ne place maxim ;)
    In seara asta o refac si pun si poze pe FB ( o sa te tag-uiesc sa stie lumea cum si-n ce fel ;) )
    Pupici !

  10. Laura

    Reţeta e foarte bună! Săptămâna viitoare voi încerca şi eu această reţetă şi îţi voi spune rezultatul meu. Te pupic!! Succes în continuare!

    • Laura

      Laura, scumpa, ma bucur tare mult ca-ti place! Astept sa-mi spui impresiile tale dupa ce ai incercat-o.
      Pup!

  11. magda

    Am facut aseara pizza din reteta ta. A iesit tare buna :) Multumim pentru reteta!
    Blatul insa nu mi-a iesit asa de pufos cum e cel din imaginea ta. Dar cred ca asta s-a intamplat fiindca nu am avut timp sa las aluatul la dospit 2 ore. A stat numai vreo ora.
    Oricum, a fost tare buna!

  12. Magdalena

    Laura, mi-am propus sa comentez fiecare reteta pe care o probez, sper ca e ok, asa pot si eu sa tin minte ce am incercat si ce nu :) azi am facut aceasta pizza, imi era pofta si mi-am amintit ca vazusem la tine ceva rapid. Mi-a iesit f buna, i-a placut si sotului

  13. liliana,londra

    Draga,Laura,aluatul este la dospit!!!!!Imi este tare foame si am emotii este prima data cand fac o pizza singura!!!!!
    Multumesc pentru toate retetele,am incercat deja cateva din ele si sunt foarte multumita!!!!!
    Felicitari pentru ca iti faci timp sa raspunzi la toate comentariile!!!

  14. dana

    tocmai ce am facut-o ieri, e delicioasa, vreau sa spun ca sunt nebuna dupa pizza, iar asta chiar zici ca-i de la mama ei :) nici prin cap nu-ti trece ca ar fi facuta la tigaie, am schimbat un pic ingredientele, am pus cateva linguri de lapte si nu am pus zahar, dar a iesit perfecta si asa, te pup :*:*:*

  15. Sidy

    Laura acum am descoperit inca una din minunatele tale retete…Iti multumesc mult !
    Pantru maine dimineata micul dejun este asigurat…
    Felicitarile mele !
    Te tzuc !

  16. Laura

    Bine ai venit draga mea Irina si iti multumesc pentru cuvintele tale.
    Iti multumesc ca ai incercat reteta si ca ti-a placut.
    Te pup si te mai astept pe la mine!!

  17. Irina Gh.

    Buna Laura, ti-am descoperit blogul acum o saptamana si de atunci iti citesc cu o placere nebuna toate retetele si articolele. Esti pentru mine un Radu Anton Roman varianta fenimina si tanara :)). Aceasta a fost prima reteta incercata si a iesit extraordinar de buna. Iti multumesc din inima pentru caldura si bucuria cu care gatesti si povestesti si iti doresc sa ne incanti la fel 100 de ani de azi inainte.
    Pupici multi!

  18. Laura

    Mioara draga mea, foloseste passata di pomodoro pt ca e mai buna pt reteta asta. Nu este nevoie sa o fierbi inainte. Eventual adauga-i ceva mirodenii daca doresti: busuioc, timo, maghiran, etc. Te pup!!

  19. Anonymous

    Buna seara Laura!am shi io o intrebare:ce fel de suc de rosii sa folosesc?passata di pomodoro sau i pelati?al crudo sau trebe sa fierb sucul inainte?multzumesc anticipat,Mioara Masgras

  20. Anonymous

    am facut si eu reteta… numa k eu stiu aluatul de pizza altfel… sta la dospit la rece :)

    e fff buna :X

  21. Anonymous

    Multumesc Laura, am facut si eu reteta si e dementiala, alt cuvant mai potrivit nu gasesc. Te-am "descoperit" de putin timp, iar retetele tale m-au cucerit. Esti inspiratia mea culinara. Multumesc inca odata. Silvia

  22. Laura

    Anonim scuza-ma ca raspund atat de tarziu dar abia acum am vazut intrebarea ta. In tigaie normala, neteflonata se poate prinde asa ca te sfatuiesc sa o faci totusi in tigaie de teflon si sa folosesti un capac care inchide bine tigaia.

  23. Ionela

    Buna, Laura! Am facut si eu azi pizza la tigaie! A fost exceptionala! Numai ca am pus un capac mai mare decat tigaia deoarece cu un capac mai mic cresteau prea tare si se lipeau de capac. In sosul de rosii am pus si puti usturoi si rozmarin, a iesit o bunatate! Le-am facut mai mici, mi-au iesit 10, deci am stat mai mult de-o ora sa le coc, dar micutii au fost foarte incantati si s-a meritat! Ma tenteaza si pizza aceea care trebuie sa dospeasca 9 ore. Cand fac rost de faina buna o execut! Reteta de azi a mers si cu o faina slaba. Multumesc tare mult!

Lasa un comentariu:

Vrei sa faci reteta de mai sus? Ai nevoie de ajutor? Ai facut-o? Ti-a placut? Impartaseste cu noi impresiile tale!


9 + = 15

Editare comentariu:
Pot fi utilizate etichete si atribute HTML in redactarea comentariului.