Salata de icre de crap


Salata de icre de crap, aperitiv traditional din icre crude sarate de crap

Salata de icre de crap detaliu
Salata de icre de crap, reteta din icre de crap proaspete cu cu miez de paine

De salata de icre de crap ma leaga amintiri dragi, cred ca este una dintre primele retete pregatite impreuna cu mami si tati. V-am mai spus ca in bucataria alor mei se intamplau multe magii, aluaturile ma atrageau pe mine foarte mult, simteam ceva greu de exprimat in cuvinte cand aroma de paine sau cozonaci, abia iesite din cuptor, invada toata bucataria. Dar cu salata de icre era alta poveste. Nu imi placea in copilarie, pentru mine tot ce nu iesea din cuptor si nu avea aroma de scortisoara sau rom, nu imi trezea interesul. Aveam o vecina careia nu ii ieseau niciodata icrele si mereu venea la mami sa o ajute sa le repare.

Se adunau toti in bucataria mica si se concentrau sa scoata la lumina salata de icre taiata. Ma strecuram printre ei si o ascultam pe mami cum ii explica cu rabdare vecinei cum sa evite sa i se mai taie icrele in viitor. “Rabdare si ulei turnat in fir, incetisor, fara graba si or sa-ti iasa, o sa vezi”. Bineinteles ca dupa o anumita perioada de timp, iar ne trezeam cu ea la usa, cu salata de icre taiata.

Salata de icre de crap – prima mea incercare

Intr-o zi am rugat-o pe mami sa ma lase sa fac eu salata de icre si, surpriza, mi-au iesit din prima! Ai mei au fost foarte placut surprinsi si, de fericire, am mancat vreo 2 felii de paine cu icre. Incepand din acea zi, eu am facut salata de icre si va spun sincer ca absolut niciodata nu mi s-a taiat.

Asa cum spunea mami, reteta salatei de icre de crap este foarte simpla, dar trebuie sa avem rabdare si sa turnam uleiul treptat, putin cate putin. Pentru salata de icre de crap, uleiul Unisol din seminte proaspat recoltate este cea mai buna alegere. Disponibil in magazine in editie limitata, este 100% natural, obtinut din prima presa a semintelor si rafinat pentru pentru a pastra echilibrul intre gust si miros

Salata de icre de crap detaliu ulei Unisol

Am si o surpriza pentru voi! Primele 10 persoane care vor lasa un comentariu la aceasta reteta,  vor primi uleiul Unisol din seminte proaspat recoltate, in editie limitata de toamna.

AICI MAI MULTE RETETE DE SALATA 

Salata de icre de crap – Ingrediente (4-6 persoane)

  • 100 g icre de crap
  • 50 g miez de paine alba (cantarit dupa ce il inmuiem si stoarcem bine)
  • 300 ml ulei de floarea soarelui Unisol din seminte proaspat recoltate
  • 6 linguri apa minerala carbogazoasa
  • 2-3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 ceapa mica tocata foarte marunt

Salata de icre de crap – Mod de preparare

  • Inmuiem 1-2 felii de paine alba, curatata de coaja, in apa rece.
  • Punem icrele de crap intr-un vas (am folosit icre deja curatate si sarate) si le mixam 1-2 minute.
  • Peste icre adaugam 50 g miez de paine bine stors si mixam inca 1-2 minute, sau pana cand obtinem o pasta omogena.

Salata de icre de crap preparare

  • Incepem sa adaugam treptat, putin cate putin, uleiul de floarea soarelui. Atentie, daca adaugam foarte mult ulei deodata, salata de icre se va taia. Deci, il adaugam cu foarte mare atentie si rabdare, sa spunem cate 1-2 linguri deodata.
  • Mixam continuu, iar dupa ce salata de icre se deschide la culoare, incepem sa alternam uleiul cu zeama de lamaie.
  • Cand consistenta salatei devine prea densa, adaugam apa minerala, cate 2 linguri deodata si mixam pana cand salata devine pufoasa.
  • Adaugam ceapa tocata foarte marunt si amestecam pana o incorporam perfect in salata.

Salata de icre de crap preparare

  • Salata de icre de crap finala trebuie sa isi pastreze forma daca hotaram sa o punem cu posul pe mici bucatele de paine.

Salata de icre de crap preparare

  • Pofta buna!

Salata de icre de crap prezentare

Cum se repara icrele taiate?

Sunt multe metode prin care puteti repara o salata de icre care s-a taiat. In primul rand, ca sa evitam acest lucru, repet, uleiul se adauga in fir, putin cate putin. Dar daca se intampla sa adaugati prea mult ulei si salata se taie, iata cum o puteti repara.

  1. Adaugati 1 lingurita mica de apa clocotita si mixati pana salata se leaga. Mami folosea aceasta metoda la salata taiata a vecinei mele.
  2. Pregatiti intr-un vas separat o portie noua de salata de icre si adaugati treptat peste ea, lingura cu lingura, salata de icre taiata. Mixati pana cand salata redevine pufoasa si legata.

Nu uitati! Primele 10 persoane care imi vor lasa un comentariu la aceasta reteta, vor primi minunatul ulei de prima presa Unisol.

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Salata de icre de crap
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 70 Review(s)

55 comentarii la “Salata de icre de crap

  1. Alexandra spune:

    Minunata reteta@ Icrele sunt preferatele mele, dar din pacate in f. putine locuri din tara am mancat la restaurant icre bune.

  2. Roxana spune:

    Si mie mi-a dat bătăi de cap salata de icre. Eram mai mică și fratelui meu îi ieșeau , mie mi se tăiau. Acum, altfel stau lucrurile ?

  3. Violeta spune:

    Cum as putea sa prepar icrele ca sa le pot consuma in sarcina? Stiu ca nu e ok nimic ce nu e gatit sau pasteurizat, dar parca astea imi fac pofta.

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea, cel mai bine ar fi sa nu le consumi in aceasta perioada. Dupa ce vine bebe, o sa le mananci cu si mai mare pofta.

  4. Dya spune:

    E foarte bună. Eu o fac puțin altfel, fără pâine. După o rețetă din Delta. Îmi plac rețetele tale. Sunt faine. Bravo!

  5. Adriana Marinescu spune:

    Coincidenta, Dupa ce am pregatit icrele, asa le pregatesc si eu, am deschis calculatorul. Si, ce sa vezi, Laura prezenta modul de preparare a icrelor. Curat coincidenta.

  6. FLUCUS MARIANA spune:

    Icrele sunt printre preferatele mele ! Folosesc de tanara reteta identica si rareori s-a taiat, dar am „dres” cu alta inceputa de la capt ,in care am adaugat cate putin din cea taiata…

  7. Lucia spune:

    Minunata reteta!
    Salata de icre facuta in casa , imi trezeste amintiri din copilarie. Este o reteta aperitiv pe care o pregateam , la toate sarbatorile.

  8. adriana spune:

    acelasi comentariu la toata lumea ,, SUNT DELICIOASE ” POATE CISTIGA CINEVA CEVA ….. Am zimbit si am scris si eu un comentariu….. Bunica mea in loc de piine punea gris fiert si racit si era la fel de delicios .

  9. Cristina spune:

    Buna seara,
    Tocmai am făcut această salată. A ieșit foarte gustoasa dar mult prea sărată pentru gustul meu.
    Te rog să îmi spui cum pot sa obțin o salata ” normal” sărată ?
    Îți mulțumesc și îți doresc Crăciun Fericit cu bucurii și multă sănătate.

  10. Co3min spune:

    Prea mult ulei in reteta de mai sus, eu am folosit doar 150 ml ulei 150 grame paine la 150 grame incre de crap nesarate. Pasta de icre a fost buna si cu mai putin ulei. Pofta buna!

  11. Ionela spune:

    Da,și eu știam tot cu gris rețeta…dar am mai învățat ceva nou :să pui apa minerală că să iasă mai pufoasă salata ;chiar am sa incerc.multumim

  12. Valeriu Ceausu spune:

    A fost o vreme cand faceam in fiecare luna si la toate sarbatorile salata de icre. Odata mi s-a intamplat sa nu mi se lege. Uitasem sa pun sifon. De obicei nu folosesc paine ci gris fiert si racit. Cea mai mare placere era ornarea. Salata de icre mai are un secret : se face in doi. Unul amesteca si celalalt adauga treptat ulei, sifon, zeama de lamaie pana se leaga ca o mamaliga. Pe chestia asta am distrus 3 mixere si doua casnicii.

  13. Inna spune:

    Toata lumea se lauda cu icrele!! Nimeni nu se laudă că le-a gătit cu UKEIUL PRIMIT!!! Pofta buna! Și ale mele au reușit!!

  14. ANA MANAU spune:

    Am citit destul de tarziu reteta de icre, dar am incercat si spre surprinderea mea au iesit excelente.
    Multumim pentru aceasta reteta si pentru toate celelalte retete postate pe internet.

    Esti ca un balsam pentru gospodine pricepute sau mai putin pricepute.

    Asteptam cu drag si alte retete.
    Cu drag Ana Manau

  15. Emil Cristian spune:

    Multumesc pentru reteta !!!
    Le-am facut o surpriza sotei si fetite mele …au iesit nesperat de bune …mai ales ca eu am gatit icre pentru prima data in viata!!!

      • Petru spune:

        Mă documentez ca să prepar pentru prima dată salata din icre de șalău.
        Uleiul de măsline
        sau
        uleiul din semințe de
        floarea soarelui
        obținut prin
        presare la rece
        și
        NERAFİNAT
        este
        cu mult mai bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor