Tartine calde cu ton, cascaval si rosii


Tartine calde cu ton, cascaval si rosii, o gustare calda simplu de preparat

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii detaliu
Tartine calde cu ton, cascaval si rosii, reteta delicioasa si simpla

De cateva zile a venit frigul si pe la noi. Desi liliacul a inflorit si am cules o multime de sparanghel salbatic, se pare ca aceasta primvara falsa in sfarsit ii lasa locul sezonului rece. Si ce poate fi mai bun intr-o zi ploioasa de toamna, decat un mic dejun cu tartine calde cu ton, cascaval si rosii? Chiar si la pranz merg de minune, eu le-am facut de multe ori cand eram in criza de timp sau ma intorceam acasa mult prea tarziu pentru un pranz mai elaborat.

Tonul bucati in ulei de floarea soarelui de la prietenii mei de la Lotka, a fost perfect pentru aceasta reteta. Sa o incercati neaparat daca iubiti acest tip de tartine calde.

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii – Ingrediente (2-4 persoane)

  • 4 felii ciabatta
  • 1 conserva ton bucati Lotka in ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri maioneza
  • ½ ceapa medie tocata marunt
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura capere desarate
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 4 felii rosie inima de bou
  • 4 felii cascaval clasic
  • 2 lingurite chives tocat marunt
  • sare
  • piper

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii – Mod de preparare

  • Scurgem tonul si il punem intr-un vas. Il zdrobim cu o furculita, apoi adaugam ceapa, maioneza, caperele desarate si tocate marunt, sucul de lamaie, patrunjelul, sare si piper dupa gust. Amestecam ingredientele pana obtinem o compozitie omogena.

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii preparare

  • Adaugam cate 2 linguri din compozitia obtinuta pe fiecare felie de ciabatta, adaugam feliile de rosie si le acoperim cu cascaval.
  • Punem tartinele cu ton in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le gratinam in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 3-4 minute sau pana cand cascavalul se topeste.

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii preparare

  • Servim tartinele calde, cu putin chives proaspat tocat. Sunt delicioase!

Tartine calde cu ton, cascaval si rosii prezentare

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tartine calde cu ton, cascaval si rosii
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

4 comentarii la “Tartine calde cu ton, cascaval si rosii

  1. Irina spune:

    Multumesc mult pentru reteta! Grozava, desi am facut cateva concesii: smanatana cu 10% in loc de maioneza si branza brie in loc de cascaval, fara rosie ca e iarna si-s tare nasoale majoritatea celor din supermarket.
    Te imbratisez cu recunostinta, pentru munca ta atat de profi ! Love you, om frumos!

    • Laura Adamache spune:

      Draga Tatiana, daca este cascaval de capra, sigur se topeste. Branza de capra, gen telemea, nu se topeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor