Sandvisuri cu ton, branza feta si rucola


Cornuri sarate pentru sandvisuri cu ton, aperitiv delicios

sandvisuri cu ton delicioase

Dragilor, aceste sandvisuri cu ton sunt minunate! Cornurile sarate sunt atat de pufoase, se topesc in gura si o sa vedeti cat de simplu se fac. Ca de obicei am ales ingrediente premium pentru aceasta reteta, printre care se numara si produsul meu preferat de la Lotka, tonul file in suc propriu.

Aceste sandvisuri sunt excelente pentru micul dejun, chiar si cei mici le vor manca cu pofta, garantez. Daca vreti, puteti sa faceti cornurile cu o zi inainte. Dupa ce se racesc, le puneti intr-o punga de plastic, iar a doua zi nu trebuie decat sa le umpleti si sa le savurati impreuna cu cei dragi.

Iata cum se fac aceste delicioase sandvisuri sau cornuri umplute cu ton.

Cornuri sarate pufoase pentru sandvisuri cu ton – Ingrediente (12 cornuri medii)

  • 250 g faina
  • 10 g drojdie proaspata / 4 g drojdie uscata
  • ½ lingurita mica de zahar
  • 30 g parmezan ras
  • 40 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte (pentru uns)
  • mac sau susan pentru pudrat cornurile

Umplutura pentru sandvisuri cornuri – Ingrediente

  • 1 borcan ton file Lotka, in suc propriu (200 g)
  • 100 g branza feta
  • 100 g rucola
  • pesto de masline verzi

Pesto de masline verzi – Ingrediente

  • 150 g masline verzi fara samburi
  • 50-60 ml ulei de masline
  • 30 g migdale/samburi de pin
  • sare dupa gust (optional)

Cornuri sarate pentru sandvis – Preparare pas cu pas

  • Punem faina intr-un vas. Frecam drojdia cu zaharul si o amestecam cu laptele usor caldut. Atentie, laptele sa nu fie fierbinte, ci doar usor caldut.
  • Turnam mixul de lapte si drojdie in centrul fainii, adaugam uleiul, parmezanul ras si incepem sa framantam.
  • Cand aluatul capata consistenta, adaugam si sarea si framantam pana cand este elastic.
  • Lasam deliciosul aluat de cornuri sa dospeasca, intr-un loc caldut, cca 1h30m, sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Intindem aluatul dospit pe masa usor pudrata cu faina, intr-o foaie dreptunghiulara de cca 5-6 mm grosime si o taiem in triunghiuri.

sandvisuri preparare aluat

  • Rulam fiecare triunghi, apoi punem cornurile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam sa dospeasca inca 30 de minute.

sandvisuri preparare aluat

  • Le ungem cu un amestec de galbenus si lapte, le pudram cu mac sau susan si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru cca 20-25 de minute.

cornuri sarate pentru sandvisuri

  • Dupa ce s-au copt, le asezam pe un gratar si le lasam sa se raceasca complet.

sandvisuri cu cornuri sarate

Pesto de masline verzi – Preparare pas cu pas

  • Punem maslinele in blender, adaugam migdalele, uleiul de masline si mixam. In functie de consistenta dorita, putem adauga mai mult ulei. Mie imi place acest sos mai gros si nu pasat foarte foarte fin.
  • La sfarsit gustam si doar daca doriti, puteti adauga si sare.

sandvisuri cu cornuri sarate

Sandvisuri cu ton, feta si rucola – Asamblare

  • Taiem cornurile in doua, le ungem pe ambele jumatati cu pesto de masline verzi, adaugam tonul file Lotka, scurs, rucola si branza feta rupta in bucatele mici.

sandvisuri cu ton preparare

  • Savuram cu pofta aceste minunate sandvisuri. Sunt delicioase! Pofta buna!

sandvisuri cu ton detaliu

Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Sandvisuri cu ton, branza feta si rucola
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor