Batoane dulci cu glazura si gem


Batoane italiene Sfogliatine cu gem de caise si glazura

batoane italiene sfogliatine

Batoane dulci cu glazura si gem, reteta simpla de casa. Cum se fac in propria bucatarie delicioasele Sfogliatine italiene, reteta pas cu pas. 

Astazi va propun o reteta atat de simpla si delicioasa, o puteti face impreuna cu cei mici, o sa fie distractie in bucatarie, va asigur. Batoanele dulci cu glazura si gem se gasesc in toate magazinele din Italia, sub numele de Sfogliatine. Sunt foarte gustoase, dar pentru ca se fac atat de rapid, zic ca mai bine sa le incercam in propria bucatarie. In acest fel stim exact ca nu folosim conservanti sau alte chestii nesanatoase care insotesc, de obicei, produsele cumparate.

Maxim 15 minute dureaza prepararea acestor bastonase cu gem si glazura, iar ingredientele sunt putine la numar si accesibile oricui (aluat foietat, zahar pudra, albus de ou si gem). Pentru sfogliatine se foloseste, in general, gemul de caise, dar sigur ca poate fi inlocuit cu un gem la alegere. Important este ca gemul sa fie dens si daca are bucatele de fruct in el, sa il trecem printr-o sita inainte.

Pentru aceste batoane dulci de casa, pentru ca am dorit un desert super rapid, am folosit aluat foietaj din comert, dar, daca aveti timp, puteti face foietaj de casa (aici aveti reteta pas cu pas). Isi  pastreaza consistenta crocanta pentru 4-5 zile, pastrate la temperatura camerei, intr-o cutie metalica inchisa ermetic.

Si acum sa vedem cum se prepara, pas cu pas, aceste delciioase batoane dulci.

Batoane dulci cu glazura si gem de caise – Ingrediente (20 batoane)

  • 1 foaie dreptunghiulara aluat foietaj (250 g)
  • 100 g zahar pudra
  • 1 albus mediu de ou
  • 5 linguri gem de caise

Preparare pas cu pas –  Bastonase dulci cu gem de caise

  • Incepem cu prepararea glazurii. Punem zaharul pudra intr-un vas si adaugam albusul de ou, usor batut cu furculita. Albusul trebuie sa faca doar putina spuma, deci il batem cu furculita maxim 1 minut. Amestecam pana obtinem o glazura cu o consitenta omogena, usor cremoasa.

glazura zahar pentru batoane dulci

  • Punem gemul intr-o sita si il pasam, astfel incat sa avem la sfarsit o pasta fara bucatele de fruct.

gem de caise pasat pentru batoane

  • Taiem aluatul foietaj in fasiute largi de cca 2 cm si lungi de 7-8 cm.
  • Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, pastrand o distanta de 2-3 cm intre ele.
  • Cu ajutorul unei pensule, ungem fiecare baton cu glazura.

batoane in tava

Nu exagerati cu glazura! Batoanele trebuie sa fie unse cu un strat subtire.

  • Punem gemul intr-un sac a poche de unica folosinta si trasam pe fiecare baton dulce, romburi.

batoane dulci cu glazura si gem preparare

Eu am ramas in pana de sac a poche, asa ca am folosit o punga de unica folosinta. Dup ce am umplut-o cu gem, am taiat un capat micut, cam cat varful unui pix. Nu au iesit perfect romburile, dar aspectul final nu a avut de suferit.

  • Coacem delicioasele batoane dulci cu glazura si gem, in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-12 minute.

Pentru o coacere perfecta si uniforma, setam cuptorul pe functia traditioanal, cu caldura si de jos si de sus, pe treapta a doua a cuptorului.

  • Scoatem tava din cuptor, lasam batoanele 1-2 minute in tava, apoi le scoatem si le pozitionam pe un gratar unde le vom lasa sa se raceasca complet.

batoane dulci cu glazura si gem detaliu

  • Daca doriti le puteti pudra cu putin zahar pudra inainte de servire. Mie imi plac exact asa cum sunt, dar pentru cei care prefera un gust mai dulce, le pot pudra cu zahar.

batoane dulci cu glazura si gem detaliu

  • Se combina de minune toate gusturile in aceasta reteta. Glazura dulce crocanta este minunata in combinatie cu gustul aluatului si al gemului de caise usor acrisor. Pofta buna!
Print Friendly, PDF & Email
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Batoane dulci cu glazura si gem
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 5 Review(s)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor